Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@11:27:19 GMT

ساخت و ساز در بستر رودخانه ها سبب خسارت سیل اخیر شد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۴۷۴۸

ساخت و ساز در بستر رودخانه ها سبب خسارت سیل اخیر شد

مشهد- ایرنا- معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: مهمترین عامل خسارت سیل اخیر در شهرها و روستاهای کشور، ساخت و سازهای واقع در بستر رودخانه هاست.

فرزانه صادق ‌مالواجرد روز پنجشنبه در نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور در مشهد افزود: بررسی های انجام شده در سیلاب اخیر استان لرستان نشان می دهد ساخت و ساز در مسیر رودخانه ها سبب خسارت جانی و مالی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه مسیر رودخانه ها باید حفظ شود اظهار داشت: سیل اخیر پیامدهای حذف رودخانه ها در شهرها را به خوبی به ما یادآوری کرد لذا شهرداری ها باید برای احیا و پاکسازی مسیل و رودخانه ها اقدام کنند.
وی گفت: مسیر رودخانه ها در برخی شهرها تبدیل به توقفگاه خودرو یا بوستان شده است که باید اصلاح شود.
صادق ‌مالواجرد افزود: باید برای تخریب بوستان ها یا کاربری های دیگری که در مسیر رودخانه ها احداث شده اقدام و مردم را از خطرات سیلاب آگاه سازیم تا نارضایتی ایجاد نشود زیرا جان و مال آنان برای ما اهمیت دارد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از عواملی که در سیل اخیر اهواز از آن درس گرفتیم، افزایش حریم شهر با ساخت و سازها بود که قبل از هر گونه اقدام باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
وی با بیان اینکه نمی توان در همه شهرهای کشور بلند مرتبه سازی انجام داد گفت: برخی شهرهای کشور تجهیزات و امکانات ایمنی مطلوبی ندارند لذا احداث ساختمانهای مرتفع، بحران اجتماعی به وجود می آورد که باید شهرداری ها به آن توجه داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: قبل از صدور هرگونه مجوز احداث ساختمانهای مرتفع باید به مسائلی که باعث بحران از جمله در زلزله، آتش سوزی و سیلاب می شود، توجه کرد.
دبیر شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور نیز در این نشست گفت: کلانشهرهای کشور حدود 30 میلیون از 60 میلیون نفر جمعیت شهری را در خود جای داده اند که معادل 50 درصد جمعیت شهری است.
محمد عزتی افزود: چهار کمیته مشترک بین شهرداری های کلانشهرهای کشور با وزارت راه و شهرسازی به عنوان دو نهاد تصمیم گیر مجری طرح های توسعه ای تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: کمیته طرح های توسعه شهری با عضویت شهرداری های قم، شیراز، تبریز، رشت، اصفهان، اراک و مدیران راه و شهرسازی تهران و کمیته معماری و طراحی شهری با عضویت شهرهای کرج، مشهد، اهواز، یزد و عضویت مدیران راه و شهرسازی البرز و مشهد تشکیل شده است.
وی گفت: همچنین کمیته ضوابط، مقررات و دستوالعمل های شهرسازی با عضویت شهرهای ارومیه، همدان، اراک، تهران، کرمان، اهواز، مشهد و بندرعباس و مدیران راه و شهرسازی قم و تهران و کمیته نوسازی و بازآفرینی شهری با عضویت شهرهای یزد، زاهدان، همدان، بندرعباس، قم و مشهد تشکیل شده که نمایندگان راه و شهرسازی در آن هنوز مشخص نشده اند.
عزتی افزود: هدف از تشکیل این کارگروه ها، بررسی مباحث تخصصی در این چهار حوزه همراه با دستورالعمل ها و بخشنامه ها قبل از اجراست تا مشکلی وجود نداشته باشد.
8005 / 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ساخت و سازها شهرسازي و معماري راه و شهرسازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۴۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، ارسلان مالکی با اشاره به اینکه تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن یکی از اقدامات شاخص وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم بوده و یک رکورد بی‌سابقه در تامین زمین است، گفت: مساحت کل اراضی تامین شده در محدوده شهری و شهر‌های جدید برای طرح نهضت ملی مسکن بیش از ۴۱ هزار هکتار با ظرفیت ساخت یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد مسکونی است.

وی با بیان اینکه بحث تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن امسال به اتمام می‌رسد، افزود: امسال علاوه بر تامین زمین با حداکثر ظرفیت، وظیفه آماده‌سازی و طراحی زمین‌های طرح نهضت ملی مسکن را نیز با حداکثر توان به پیش می‌بریم.

مالکی بیان‌داشت: تاکنون یک‌هزار و ۵۰۰ پروژه آماده‌سازی به مساحت بیش از ۴۸ هزار هکتار زمین با ظرفیت ساخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد در کشور در اراضی سازمان ملی زمین و مسکن آغاز شده که امیدواریم مراحل عملیاتی و اجرایی این پروژه‌ها هرچه سریع‌تر به انجام برسد.

امکان‌سنجی و مکان‌یابی ۵۷ شهرک مسکونی به مساحت ۲۰ هزار هکتار

وی، شهرک‌سازی در حریم شهر‌ها را یکی دیگر از ابتکارات مهم دولت سیزدهم برای استفاده از همه ظرفیت‌های اجرای طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد و یادآور شد: تاکنون امکان‌سنجی و مکان‌یابی ۵۷ شهرک مسکونی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار و با ظرفیت ساخت ۴۰۰ هزار واحد در کشور انجام شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه یزد و قم استان‌های پیشرو در ساخت شهرک‌های دولتی هستند، گفت: ظرفیت ساخت شهرک‌ها در بیشتر استان‌های کشور وجود دارد و لازم است اداره‌های کل راه و شهرسازی مراحل تصویب اراضی مستعد شهرک‌سازی را تسریع کنند تا متقاضیان مسکن در کشور بتوانند از این ظرفیت هم بهره‌مند شوند.

مالکی اضافه‌کرد: طرح نهضت ملی مسکن یک طرح جهادی است که باید با همت مضاعف و روحیه جهادی به انجام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد
  • ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است
  • صدور سند برای ۵۶ هزار هکتار از بستر و حریم رودخانه‌ها در خوزستان
  • تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • هلال احمر استان یزد در حالت آماده باش
  • جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز در کهگیلویه
  • اسناد مالکیت ۲۵ هزار هکتار حریم و بستر رودخانه در خوزستان صادر شد
  • وزارت نفت اراضی مستعد ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد
  • وزارت نفت اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد