Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت- رئیس سازمان چای کشور با اشاره به روند صعودی تولید چای، گفت: در سال گذشته شاهد رشد ۱۱ درصدی صادرات چای ایران به ۳۷ کشور دنیا بوده ایم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  حبیب جهانساز عصر پنجشنبه در سومین کمیته تخصصی چای که در استانداری گیلان برگزار شد با اشاره به اهمیت چای از لحاظ اقتصادی، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۵ هزار خانوار در صنعت چای فعالیت می‌کنند که حدود ۸۰ درصد از اقتصاد شهرستان‌هایی همانند املش وابسته به چای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت ۲۰۰ هزار نفر در صنعت چای کشور

وی با بیان اینکه ۲۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۷۸ کارخانه در صنعت چای مشغول به فعالیت هستند، گفت: چای تنها محصولی است که قابلیت کشت در اراضی شیب دار را دارد.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اهمیت صنعت چای از لحاظ زیست محیطی و معیشتی، افزود: بهره وری چند منظوره از صنعت چای از طریق برعکس کردن شیب باغات چای، آبخیزداری، جذب گردشگران و نیز کاهش هزینه کارگر و مصرف آب از جمله اولویت‌های سازمان چای کشور است.

جهانساز با بیان اینکه در ایران به دلیل شرایط اقلیمی شش ماه از سال امکان تولید و برداشت چای وجود دارد، ادامه داد: برای حفظ اشتغال، چایکاران نیازمند حمایت قانونی هستند تا توانایی رقابت با چای وارداتی را داشته باشیم.

رئیس سازمان چای کشور تصریح کرد: روند تولید برگ سبز چای سیر صعودی داشته و با کمی تغییرات تولید این محصول به اوج خود می‌رسد.

وی با اشاره به مجموع صادرات و واردات چای در سال ۹۷، بیان کرد: مجموع صادرات چای در سال گذشته به ۳۷ کشور دنیا حدود ۱۶ هزار و ۳۲۶ تن با ارز آوری بیش از ۱۹ میلیون دلار بوده که از نظر میزان صادرات و همچنین ارز آوری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۶ به ترتیب شاهد رشد ۱۱.۴ و ۲.۳ درصدی هستیم.

پرداخت ۱۸ هزار میلیارد تسهیلات به چایکاران شمال کشور

جهانساز با اشاره به پرداخت تسهیلات بازسازی به ۶۷ کارخانه در سال گذشته، افزود: ۵ هزار و ۳۲۹ هکتار باغات هرس را انجام داده و به چرخه تولید بازگشته‌اند.

وی به اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات از صندوق تخصصی چای به چایکاران شمال کشور اشاره و بیان کرد: ۷۰ درصد این تسهیلات به کشاورزان، ۲۵ درصد در اختیار کارخانجات و ۵ درصد به بازار اختصاص یافته است.

جهانساز در ادامه با اشاره به وجود چالش‌های پیش روی زنجیره ارزش چای کشور در مجموعه باغ، کارخانه، بازار و سازمان، اظهار کرد: عدم پرداخت به موقع پول برگ سبز چای، افزایش اندک قیمت برگ سبز در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، بالا بودن هزینه تولید، عدم بهره برداری چایکاران از منابع حاصل از واردات چای سبب بی انگیزگی و عدم رغبت چایکاران برای ورود به باغات چای به رغم افزایش قیمت چای خشک شده است.

رئیس سازمان چای کشور تأمین اعتبار طرح ساماندهی و توسعه زنجیره ارزش از محل مابه تفاوت ارز دولتی و تخصیص آن به سازمان چای، تعامل و همفکری مؤثر شرکت آب منطقه‌ای با سازمان در راستای صدور مجوز برای اجرای طرح‌های توسعه آبیاری نوین و تأمین اعتبارات لازم جهت تغییر آرایش ردیف‌های باغات چای را از جمله مشکلات و برنامه‌های سازمان چای کشور اعلام کرد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۸۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید ۲۵۰ میلیون عدد مکمل و فرآورده گیاهی در ایران رقم صادرات محصولات و فرآورده های طبیعی و طب سنتی را ۱۳ میلیون دلار اعلام کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در حاشیه سیزدهمین همایش طلای سبز اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار محصول مکمل و بیش از 2000 فرآورده طب سنتی داریم.

سالانه 250 میلیون عدد از این مکمل‌ها و فرآورده‌های گیاهی را شناسه‌گذاری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اقدامات سازمان غذا و دارو برای تسهیل صادرات اقلام دارویی گیاهی و میزان صادرات این فرآورده‌ها بیان کرد: براساس فرمایش مقام معظم رهبری و در راستای جهش تولید با مشارکت مردم، بسیاری از فرآیندها را تسهیل و تسریع و بخشی از فرآیندهای زائد را حذف کرده‌ایم. زمان صدور پروانه تولید این فرآورده‌ها بسیار کاهش پیدا کرده به حدی که در بهار امسال هیچ پروانه‌ای در انتظار زمان بررسی نخواهیم داشت و همه مجوزها را به سرعت صادر خواهیم کرد.

فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند

وی ادامه داد: در سال 1402 مجموع صادرات فرآورده های گیاهی و مکمل‌ها 13 میلیون دلار بوده است که انتظار داریم این عدد امسال رشد داشته باشد. کشور ما یکی از زیست‌بوم‌های مهم گیاهان دارویی است و امیدواریم با بازاریابی خوبی که تولیدکنندگان این محصولات انجام می‌دهند امسال جهش خوبی را در صادرات نیز داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • تولید ۱۳۴ هزار و ۶۵۶ تن انواع محصولات فولادی
  • اعطای تسهیلات به صنعت داروسازی و اظهار امیدواری معاون وزیر صمت
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • خودکفایی تولید مواداولیه مکمل‌ها در ۱۴۰۳/رشد ۲۵ درصدی صادرات
  • خوداتکایی ۹۵ درصدی در صنعت شوینده و بهداشتی
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی
  • صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در ۱ ماه