Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@02:51:13 GMT

آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۹۰۸۶

آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟

 طبخ و پخت غذا در مایکروویو هر چند وقت یکبار خطری برای سلامتی تهدید نمی‌شود. ولی حقیقت این است که در زمان گرم کردن غذا ممکن است به دلیل زنده ماندن گروهی از باکتری‌ها در دمای بالا، خطرناک باشد. این روز‌ها بسیاری از افراد شک دارند که آیا پخت غذا در مایکروویو کاملا سالم است و خطری برای سلامتی آن‌ها محسوب نمی‌شود یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با وجود آنکه مایکروویو در بسیاری از مواقع برای گرم کردن و پخت دسته‌ای از مواد غذایی استفاده می‌شود، ولی در روش‌های پخت سنتی آنگونه که اجاق گاز به کار می‌رود، مایکروویو جایگاهی ندارد. حال می‌خواهیم این شک را برطرف کنیم.

مایکروویو چگونه کار می‌کند؟

مایکروویو با تولید امواج الکترومغناطیسی کار می‌کند. در واقع این امواج مسئول گرمادهی به عناصر گوناگون مانند آب، چربی و مایعاتی هستند که در مواد غذایی وجود دارند. در این روش ماده غذایی، انرژی تولید شده توسط مایکروویو را جذب می‌کند. این فرآیند از لحاظ فنی به نام دی الکتریک یا گرمادهی الکتریکی شناخته می‌شود. این گرما باعث لرزش، اصطکاک و تلاقی مولکول‌هایی می‌شود که درون مواد غذایی وجود دارند و در نتیجه درجه حرارت آن‌ها را بالا می‌برند.

این روش گرم کردن در مورد مایعات کارایی بیشتری نسبت به مواد غذایی جامد دارد. به این دلیل که حرکت مولکول‌های جامدات آهسته‌تر و محدودتر از مایعات است. همچنین در مولکول‌های قند و چربی حرکت و جابجایی به مقدار چشمگیری کمتر است چرا که تعداد مولکول‌های آن‌ها کمتر است.

مزیت استفاده از مایکروویو

در سال‌های اخیر مایکرووویو به یک وسیله رایج در آشپزخانه تبدیل شده است و به شما کمک می‌کند تا به کمک آن غذا را در مدت کوتاهتری بپزید، وعده‌های غذایی ساده و کاملی آماده کنید و از روش‌های مختلف طبخ استفاده کنید. روش استفاده صحیح از این وسیله اهمیت زیادی دارد. اگر آن را به شکل نادرستی به کار برید ممکن است برای ماده غذایی شما خطر داشته باشد.

آیا پخت غذا در مایکروویو خطرناک است؟

شما به راحتی می‌توانید تفاوت‌های پخت غذا در مایکروویو و با روش‌های قدیمی و سنتی را مشاهده کنید. با این وجود مایکروویو یک روش سریع و تند برای پخت به شمار می‌رود. بعضی از متخصصین توضیح می‌دهند که این نوع روش پخت می‌تواند ترکیب مواد غذایی را تغییر دهد. در این صورت نه تنها ویژگی‌های فیزیکی و تغذیه‌ای متاثر می‌شوند، بلکه ممکن است برای سلامت انسان نیز ناسالم باشد.

تغییر ترکیبات مواد غذایی

پخت و پز در مایکروویو می‌تواند فرمول مولکولی مواد غذایی از جمله آمینو اسید، قند، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان‌ها را به طور قابل توجهی تغییر دهد. این واکنش یعنی جذب مورد نیاز و ضروری مواد غذایی در طول زمان تحت تاثیر قرار می‌گیرد و همچنین بدن انسان نیز اگر مکررا از این روش طبخ تغذیه کند، آسیب می‌بیند.

توزیع گرما

با وجود اینکه بسیاری از مردم باور دارند مایکروویو غذا را ار بخش‌های داخلی به سمت خارج گرم می‌کند، اما باید گفت که در حقیقت کاملا برعکس است. همانطور که پیشتر گفته شد مایکروویو غذا‌هایی را بهتر گرم می‌کنند که حاوی مایعات هستند. گرمای تولید شده در مایکروویو به میزان یکسان توزیع نمی‌شود و با داشتن این ویژگی مرکز غذا درجه حرارت کافی را دریافت نمی‌کند. در نتیجه باکتری و عناصر مضر برای سلامتی تخریب نمی‌شوند.

مواد غذایی خشک شده

امواج الکترومغناطیسی مسئول لرزش، اصطکاک و برخورد بین مولکول‌های درون غذا هستند. این مسئله می‌تواند باعث کاهش آب در مواد غذایی و خشک شدن آن‌ها گردد. این کمبود آب در طعم، بو و غلظت مواد غذایی تاثیر گذاشته و نسبت به روش سنتی پخت غذا، آن را ناسازگارتر می‌کند.

آیا طبخ غذا در مایکروویو واقعا به سلامتی ضرر می‌زند؟

پخت غذا در مایکروویو یک مسئله حساس برای افرادی است که به طور مرتب از آن استفاده می‌کنند، در واقع این وسیله در خانه شان بسیار پر کارکرد ظاهر شده است. همانطور که متوجه شدید، مایکروویو ترکیب مواد غذایی را در حین طبخ تغییر می‌دهد؛ بنابراین ارزش غذایی این مواد کاهش می‌یابد. حقیقت این است که سازمان جهانی سلامت نشان داده که خطر مشخصی در رابطه با پخت یا گرم کردن غذا درون مایکروویو وجود ندارد.

با این وجود بهترین روش سلامتی بدن این است که برای پخت و گرم کردن غذا به وسیله مورد استفاده خود تنوع بدهید. همچنین باید از دستور پخت‌های سالم استفاده کنید تا ویتامین، مواد معدنی، اسید چرب، فیبر و دیگر ترکیبات مورد نیاز بدن را تامین کند.   منبع: برترین ها 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مایکروویو خانه داری پخت غذا تغذیه سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۹۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن

اگر شما هم در میان بیش از ۲۰ درصد بزرگسالانی هستید که دارای درد‌های مزمن مانند آرتریت، میگرن یا کمردرد هستند، ممکن است غذا خوردن برایتان بیشتر شبیه به یک کار طاقت فرسا باشد تا لذت‌بخش و همیشه نگران باشید که برخی غذا‌ها به طور ناخودآگاه ناراحتی شما را تشدید کنند.

خبر خوب این است که تحقیقات نشان می‌دهد ایجاد تغییرات استراتژیک در رژیم غذایی، رفع کمبود‌های تغذیه‌ای و مصرف مکمل‌های مبتنی بر دانش پزشکی می‌تواند التهاب در بدن را به میزان قابل توجهی کاهش و درد را تسکین دهد.

دردناک، کسل کننده، سوزناک، تیز تنها برخی از کلماتی است که افراد برای توصیف درد خود استفاده می‌کنند.

وضعیت فرد مبتلا به درد مزمن ممکن است بعضی روز‌ها عالی باشد، بعضی روز‌ها بد. این واقعیتی است که بسیاری از مبتلایان به این عارضه با آن مواجه هستند. احتمال دارد علائم و نشانه‌ها همیشه قابل مشاهده نباشند و ممکن است نبردی درونی باشد که در پشت دندان قروچه و لبخند‌های اجباری پنهان شده است.

اغلب ممکن است درد مزمن به عنوان نشانه‌ای از یک مشکل بزرگتر نادیده گرفته شود یا به دلیل اینکه تهدید کننده زندگی نیست جدی گرفته نشود. با این حال، بار درد مزمن نه تنها فردی نیست، بلکه اجتماعی هم هست.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد مبتلا به درد مزمن ممکن است در انجام زندگی روزمره و فعالیت‌ها مشکل داشته باشند و همچنین از وضعیت سلامت ضعیف تری برخوردار باشند. همچنین ممکن است مجبور باشند با ناامنی شغلی یا بیکاری دست و پنجه نرم کنند.

در ادامه به این می‌پردازیم که چگونه یک رژیم غذایی ضد التهابی می‌تواند متحد قدرتمندی در مبارزه با درد‌های مداوم باشد.

التهاب، پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به آسیب است که باعث تحریک گلبول‌های سفید و پروتئین‌ها می‌شود تا از شما در برابر مهاجمان خارجی محافظت کند و آسیب را ترمیم کند. هنگامی که التهاب به دلیل اختلالات خود ایمنی، جراحات، استرس یا شرایطی مانند چاقی، مزمن می‌شود می‌تواند به طور مداوم مسیر‌های درد را فعال کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که کاهش نشانگر‌های التهابی می‌تواند شدت درد مزمن را کاهش دهد.

رژیم غذایی برای کاهش التهاب

برخی از رژیم‌های غذایی ممکن است به کاهش التهاب کمک کند که در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند نکته در این زمینه خواهیم پرداخت.

آنتی اکسیدان‌ها را فراموش نکنید. این ترکیبات در میوه ها، سبزیجات، چای، ادویه جات و مکمل‌هایی مانند کورکومین یافت می‌شوند. آنها به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد آسیب رسان به سلول کمک می‌کنند.

مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ را افزایش دهید. این مواد در ماهی‌های چرب، گردو و کتان یافت می‌شوند.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده، قند‌ها و چربی‌های اشباع شده را کاهش دهید. اینها می‌توانند قند خون را بالا برده و التهاب را افزایش دهند.

گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز را نیز محدود کنید. اینها حاوی چربی‌های اشباع التهابی هستند.

هیدراته بمانید. روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب مصرف کنید.

الکل نخورید. الکل می‌تواند پاسخ‌های التهابی را تحریک و تشدید کند.

انواع میوه و سبزیجات مصرف کنید.

همچنین کمبود برخی مواد مغذی می‌تواند درد شما را افزایش دهد. کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند باعث شود که التهاب شما کنترل نشود.

- ویتامین D: این ویتامین برای سلامت استخوان و عضلات شما ضروری است. سطوح پایین ویتامین D با درد اسکلتی عضلانی مرتبط است.

- منیزیم: منیزیم برای ساخت بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم مورد نیاز است. کمبود منیزیم با میگرن، اسپاسم عضلانی و فیبرومیالژیا مرتبط است.

- ویتامین‌های گروه B: اینها به سلامت و عملکرد اعصاب شما کمک می‌کنند. کمبود این ویتامین‌ها با درد عصبی و نوروپاتی مرتبط است.

- ویتامین C: این آنتی اکسیدان قوی با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند.

با دنبال کردن یک رژیم غذایی ضد التهابی، رفع کمبود‌های تغذیه‌ای و مصرف مکمل‌های هدفمند، ممکن است بتوانید التهاب خود را به طور طبیعی کاهش دهید و به طور بالقوه از درد مزمن خلاص شوید.

با پزشک یا متخصص تغذیه خود همکاری کنید تا یک رژیم غذایی مناسب برای مبارزه با درد برای خود انتخاب کنید. غذا خوردن می‌تواند به یک لذت واقعی تبدیل شود تا اینکه یک منبع نگرانی و ناراحتی باشد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • رژیم‌های سم‌زدایی از بدن؛ دروغ یا واقعیت؟
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • مواد غذایی‌ای که به کاهش التهاب معده کمک می‌کنند
  • امحا مواد غذایی فاسد در آباده
  • اهدا ۱۵۰ بسته مواد غذایی به بیماران خاص و هموفیلی درنیشابور
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد
  • جمع آوری هزار و ۷۹۵ کیلو گرم مواد غذایی غیر بهداشتی در فیروزه
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • تعطیلی ۲۵۹ مرکز متخلف در طرح سلامت نوروزی
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن