Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@02:32:24 GMT

قیمت‌ها به زودی کاهش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۹۱۴۵

روسای اتحادیه‌های مرتبط بخش خصوصی می‌گویند که قیمت انواع میوه و تره‌بار در سال جاری با توجه به فراوانی آنها به زودی روند کاهشی را در پیش خواهد گرفت.

از ماه‌های پایانی پارسال تاکنون وضعیت بازار میوه و تره‌بار به گونه‌ای بوده است که قیمت آنها روندی افزایش داشته و هر یک از مسئولان در بخش خصوصی و دولتی دلیلی برای آن می‌آورند و این افزایش قیمت‌ها تاکنون ادامه دار بوده است به گونه‌ای که قیمت پیاز در بازار به کیلویی حدود ۱۵ هزار تومان در روزهای اخیر رسیده است و در این زمینه محمد شفیع ملک‌زاده - رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی - معتقد است که قیمت این محصول تره‌باری هنگام خرید از کشاورزان کیلویی ۱,۵۰۰ تومان است و برخی از واسطه‌ها با مدیریت بازار قیمت این محصول را افزایش داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات در حالی است که اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - به ایسنا گفت: فضای امروز بازار میوه و تره‌بار همچون سال‌ها و دهه‌های گذشته نیست که کشاورز از قیمت واقعی محصول خود خبر نداشته باشد و آن را تا ۱۰ برابر ارزان‌تر از نرخ بازار به واسطه‌ها بفروشد. پس اینکه گفته می‌شود کشاورزان پیاز را کیلویی ۱,۵۰۰ تومان می‌فروشند و در بازار ۱۵ هزار تومان است عقلانی و منطقی نیست و غیر ممکن است در فضای بازار امروز که کشاورز از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به راحتی می‌تواند قیمت محصولش را متوجه شود، این کار را انجام دهد.

وی افزود: در برخی موارد علت افزایش قیمت میوه وقوع سیل در مناطق تولید این محصولات بوده است که می‌توان به عنوان مثال به پیاز و سیب زمینی اشاره کرد چرا که مسلماً اگر برداشت آنها آغاز شود به زودی قیمت سیب زمینی و پیاز نیز ارزان می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره دیگر دلایل گرانی و افزایش قیمت میوه گفت: چند مشکل در بازار میوه وجود دارد که می‌توان به ناخالص فروشی، ارائه ندادن فاکتور، اجبار فروشندگان میوه برای پرداخت حق‌الزحمه کارگران میدان مرکزی میوه و تره‌بار اشاره کرد که قطعاً باعث افزایش قیمت میوه می‌شود چرا که به عنوان مثال هنگامی که فروشندگان میوه می‌خواهند از بار فروشان و عمده‌فروشان میوه، میوه‌ای خریداری کنند به دلیل آنکه کارگران آن غرفه حقوقی از صاحب غرفه دریافت نمی‌کنند میوه فروشان مجبورند هزینه کارگر را برای جابجایی بار پرداخت کنند. از سوی دیگر مسئله فاکتور است که بارها اعلام کردیم که فروشندگان میوه با وجود پیگیری عمدتاً نمی‌توانند فاکتوری از فروشندگان عمده این محصولات در میدان مرکزی میوه و تره‌بار دریافت کنند و همین مسئله باعث می‌شود که خالص فروشی هم رعایت نشود چرا که وقتی فاکتوری در کار نباشد هر قیمتی که بخواهند را می‌توانند به فروشندگان میوه تحمیل کنند و از سوی دیگر نیز پول سبد یا جعبه میوه را نیز روی قیمت میوه می‌آورند و آن را محاسبه می‌کنند. این مسائل و مشکلات سبب می‌شود که قیمت میوه بالاتر از آن چیزی که باید، باشد.

مشکلات فروشندگان میوه حل شد

این مشکلات فروشندگان میوه در حالی مطرح شده است که حسن صابری هرندی - رئیس اتحادیه بار فروشان - در این باره به ایسنا توضیح داد که این مشکلات با توافقات و هماهنگی‌های صورت گرفته در فرمانداری تهران حل شده و در این زمینه‌ها مصوبات خوبی داشته‌ایم. به عنوان مثال هیچ کدام از بار فروشان حق ندارند برای فروش محصول‌شان از ارائه فاکتور امتناع کنند و صدور فاکتور الزامی شده است. دوم اینکه درباره هزینه کارگر نیز باید گفت که بر اساس توافقات صورت گرفته در فرمانداری تهران مقرر شد تا هزینه کارگر را برای جابجایی بار تا روی باسکول، غرفه‌دار میدان مرکزی میوه و تره‌بار یعنی بار فروش بدهد و مابقی هزینه از آنجا را نیز خریدار میوه تقبل کند. همچنین برای خالص فروشی نیز توافقات مناسبی انجام شده و بنابراین مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی درباره وضعیت قیمت بازار و فاصله آن از تولید تا مصرف نیز گفت: این مسئله به هیچ وجه صحت ندارد که قیمت یک محصول همچون پیاز از سر مزرعه تا میوه فروشی ۱۰ برابر است و به شدت این موضوع تکذیب می‌شود اما درباره قیمت میوه و تره‌بار نیز باید گفت که امسال سال فراوانی است و تولید آنقدر افزایش می‌یابد که قیمت آنها به زودی کاهش خواهد یافت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کاهش قیمت میوه قیمت انواع میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۹۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار متوقف شد

در حالی که در روز‌های ابتدایی هفته جاری نرخ ارز پس از رشدی چشمگیر، در یک روند کاهشی قرار گرفته بود، این روند کاهشی در بازار، روز گذشته متوقف شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، بازار ارز تهران به روند کاهشی خود ادامه نداد. در حالی که در روز‌های ابتدایی هفته جاری نرخ ارز پس از رشدی چشمگیر، در یک روند کاهشی قرار گرفته بود، این روند کاهشی در بازار روز گذشته متوقف شد. برخی از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند که با توجه به رشد قیمت هیجانی شاخص‌های ارزی، احتمال افت نرخ‌های بیشتر نیز وجود دارد، اما بررسی‌های به‌عمل آمده از بازار گویای آن است که فعلا کف نرخ دلار حوالی بازه ۶۵‌هزار و ۲۰۰ تا ۶۵‌هزار و ۳۰۰ تومان است.

در این میان عده‌ای از کارشناسان ارزی نیز معتقدند که با توجه به ناهماهنگی بازدهی ارز و شاخص تورم در ماه‌های پایانی سال گذشته، تعدیل نرخ ارز و تغییر بازه نوسان آن می‌تواند محتمل باشد. اما همچنان می‌توان امید داشت که درصورت انتشار سیگنال‌های سیاسی مثبت نرخ ارز چند پله دیگر نیز افت کند.

یک روز سبز برای بازار ارز

دیروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران افزایشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه در نیمه نخست کانال ۶۵ معامله می‌شد طی بازار دیروز حدود ۳۵۰ تومان رشد کرد و در رقم ۶۵‌هزار و ۶۵۰ تومان به فعالیت روزانه خود پایان بخشید. یورو و پوند نیز به عنوان دو ارز شاخص دیگر بازار تهران با رشد قیمت‌های یکسان ۱۵۰ تومانی به ترتیب در ارقام ۷۰‌هزار و ۶۰۰ تومان و ۸۲‌هزار و ۷۰۰ تومان معامله شدند.

این در حالی است که برخلاف نوسانات بازار غیررسمی، نرخ اسکناس و حواله پول‌های خارجی در سامانه دولتی مرکز مبادله ارز و طلای کشور در روز‌های اخیر نوسان چشمگیری نداشته است. اسکناس دلار رسمی مانند روز‌های پیشین روز گذشته نیز در رقم ۴۳‌هزار و ۵۶۷ تومان ثبت شد. حواله دلار نیز در این سامانه روی نرخ ۴۰‌هزار و ۶۴۸ تومان به فعالیت خود ادامه داد. شنیده‌ها از هسته مرکزی بازار ارز گویای آن است که فرآیند تخصیص سهمیه ارز ۲‌هزار یورویی سالانه در سال جدید آغاز نشده و متقاضیان منتظر آغاز فرآیند نوبت‌دهی هستند.

به عقیده برخی از تحلیلگران اعطای سهمیه ارز رسمی با شکاف کنونی نرخ‌های بازار رسمی و غیررسمی توجیه اقتصادی نداشته و رانت زیادی را در بازار به وجود می‌آورد. حال باید دید بانک مرکزی در هفته‌های آتی چه سیاستی را در راستای تخصیص ارز رسمی اتخاذ خواهد کرد.

سکه در جست‌وجوی محدوده امن

همزمان با نوسانی شدن دو بازار ارز غیررسمی و طلای جهانی، سکه طلا نیز در دو هفته گذشته فعالیت پرنوسانی را در پیش گرفته است. بازه نوسان این فلز گرانبها در این بازه زمانی بزرگ‌تر از سابق شده به‌صورتی که در برخی روز‌ها قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید تا ۲ میلیون تومان نیز نوسان کرد. در بازار روز گذشته هر قطعه سکه طلا طرح جدید با نوسان اندک ۲۰‌هزار تومانی خود در رقم ۴۴ میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان فروخته شد. اما نیم و ربع‌سکه با افت قیمت یکسان ۳۰۰‌هزار تومانی در ارقام ۲۵ میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان معامله شدند.

دیگر خبرها

  • تشدید برخورد با افزایش دهندگان خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل
  • مرغ ارزان شد/ قیمت جدید را ببینید
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • وزیر ارشاد: قیمت بلیط کنسرت‌ها به زیر یک میلیون تومان کاهش می‌یابد
  • آخرین قیمت طلا و سکه در بازار
  • بانک های ناتراز اصلاح شوند تورم کاهش می یابد
  • قیمت طلا به ۲۳۸۳ دلار رسید
  • قیمت آجیل و خشکبار در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار