Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-23@14:00:20 GMT

ابداع میکرو رباتی که دندان را تمیز می‌کند

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۴۹۷۲

ابداع میکرو رباتی که دندان را تمیز می‌کند

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   محققان دانشگاه پنسیلوانیا میکرو رباتی ساختند که بیوفیلم‌های سطح دندان را از بین می‌برد.

 

 

"بیو فیلم" یا "زیست لایه" اجتماعی از سلول‌های میکروارگانیسمی است که به یک سطح متصل شده‌اند و توسط مواد پلی‌مری خارج سلولی پوشیده شده‌اند. گاهی زیست لایه را می‌توان به عنوان یک استراتژی دانست که بعضی از میکروارگانیسم‌ها از آن استفاده می‌کنند تا بتوانند خود را از اثرات و نیروهای زیان‌باری که در محیط طبیعی و بدن میزبان است حفظ کرده و اینگونه شانس بقای خود را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیست لایه توسط گروه‌های مختلفی از باکتری‌ها ساخته می‌شود و به علت مشکلاتی که به وجود می‌آورد در پزشکی و صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

به نوعی می‌توان گفت که بیوفیلم شهر کوچکی از میکروب‌ها است.بیوفیلم‌ها در همه‌جا تشکیل می‌شود. روی ظرف‌های کثیف، سنگ‌ها، لوله‌ها، تجهیزات جراحی و حتی داخل دهان که به عنوان پلاک‌های دندان تشکیل می‌شوند.

 

پلاک دندان تجمعی از باکتری‌ها است که در سطوح داخل دهان رشد می‌کند و به صورت لایه‌ای سفید و یا زرد کمرنگ در سطح و بین دندان‌ها دیده می‌شود. گرچه پلاک دندان با بیماری‌های دهانی مانند پوسیدگی دندان مرتبط است اما تشکیل آن روندی طبیعی و غیرقابل اجتناب است. این تداوم شکل‌گیری و تجمع آن منجر به ایجاد بیماری‌های دهانی می‌شود بنابراین جلوگیری از تجمع پلاک دندان و پاک کردن آن به شکل روزانه از اهمیت بالایی برخوردار است.البته باید گفت شکستن این پلاک‌ها امری دشوار بوده و زمان‌بر است. بنابراین می‌توان از ربات‌ها برای از بین بردن آن‌ها کمک گرفت.

 

در این راستا محققان دانشکده دندانپزشکی و مهندسی دانشگاه "پنسیلوانیا" با یکدیگر همکاری کردند تا به بررسی ساخت رباتی بپردازند که سطوح مختلف را از شر باکتری‌ها تمیز کرده و پلاک‌های دندان را تجزیه می‌کند.مهندسان پروژه از نانوذرات اکسید آهن استفاده کردند و میکروربات‌هایی ساختند که با استفاده از خاصیت مغناطیسی از راه دور کنترل می‌شود.

 

تیم دندانپزشکی نیز دریافتند که ذرات اکسید آهن می‌تواند واکنش فعالسازی هیدروژن پراکسید را تسریع بخشیده تا به این ترتیب با آزاد شدن رادیکال‌های آزاد، مقاوم‌ترین باکتری‌ها از بین رفته و بیوفیلم‌های سطح دندان شکسته شوند.این ربات که با اسم مخفف "کار"(CAR) نامگذاری شده است، نه‌تنها بیوفیلم‌های روی دندان را از بین می‌برد، بلکه هیچ اثری از آن‌ها باقی نمی‌گذارد.

 

محققان دانشگاه "پنسیلوانیا" با آزمایش این ربات کوچک روی دندان انسان به این نتیجه رسیدند که ربات ساخت آنها قادر است سطح بیرونی دندان را به طرز مؤثری پاک کند و علاوه بر آن در نقاطی از دندان مانند کانال‌های بین ریشه‌های دندان که دسترسی به آن‌ها سخت است نیز عملکردی قوی داشته باشد.نکته قابل این است که وقتی این بیوفیلم‌ها از بین می‌رود تشکیل مجدد آن‌ها بسیار مشکل است.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: پلاک های دندان میکروربات گوناگون میکروب جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مریم ملی؛ همه چیز در آن اعماق زمین، جایی در زیر خانه‎های ما رخ می‎دهد، شاید هم زیر اقیانوس‎ها و جنگل‎ها و کوه‎ها. زمین‎شناس‎ها می‎گویند زمین چهار لایه دارد از داخل به بیرون اسم این لایه‎ها هسته داخلی، هسته بیرونی، گوشته و پوسته است.

پوسته خودش از صفحه‎هایی به نام «تکتونیک» تشکیل شده که گاهی اوقات حرکت‎های کندی روی گوشته زمین دارند. این صفحه‌ها نسبت به یک‎دیگر در سه جهت مختلف حرکت می کنند؛ از یک‎دیگر دور می‌شوند که در این حالت مواد بخش گوشته‌ زمین به سطح زمین فوران می‌کند، به یک‎دیگر نزدیک می‌شوند که لایه‌ها روی هم قرار می‌گیرند و حرکت می‌کنند و در حالت سوم لایه‌ها در کنار هم‎دیگر می‌لغزند.

در واقع انرژی زیادی که در زمین و در لایه‎های مختلف پوسته جمع می‎شود باعث حرکت صفحات می‏‌شود و اگر آن‎ها در حین حرکت با هم تصادفی هم داشته باشند این انرژی آزاد می شود و ما در سطح زمین می‎بینیم که خانه‎ها ویران شدند، درخت‎ها از جا در آمدند و حتی بخش‎هایی از کف خیابان‎ها ترک برداشتند!

اما این انرژی زیاد از کجا می‎آید؟ آن ورقه‎ها و صفحه‎هایی که در لایه‌های بالایی زمین است را به یاد بیاورید، آن‎ها سال‎هاست در حال وارد کردن نیرو به یگدیگر هستند و در این مدت کلی تحت فشار بوده‌‏اند و با کوچک‌ترین حرکت ممکن است بشکنند یا حرکتی بزرگ و غیر منتظره داشته باشند. سطوح خاصی که در آن‎ها قسمت‎هایی از زمین به هم برخورد می‎کنند، گسل نامیده می‎شوند. وجود گسل‌های فراوان در یک منطقه باعث به وجود آمدن زلزله می‎شود . این زلزله به نوبه خود باعث ایجاد گسلی تازه می‌شود و تعداد شکستگی‎ها زیادتر شده و به این ترتیب یک منطقه خاص «زلزله‌‏خیز» خواهد شد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفری تصویری به «سرزمین مقدس»
  • میکرو بمب‌افکن برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟
  • ابداع باتری سدیمی جدیدی که در چند ثانیه شارژ می‌شود
  • رباتی که خستگی بر او غلبه کرد (فیلم)
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه با دستاورد محققان ایرانی
  • رباتی که خستگی بر او غلبه کرد! + فیلم
  • ابداع و نوآوری در داده‌ها از الزامات برای پیشرفت هر کشور است
  • معرفی و دانلود بهترین طرح‌های بکگراند دفاع مقدس
  • چگونه بوی بد یخچال را با مواد و روش‌های طبیعی از بین ببریم؟