Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران) پیرامون مشکلات این روزهای شرکت نکاچوب (واقع در شهرستان میان‌دورود به مرکزیت سورک) گفت: سابقا این شرکت یکی از بزرگ‌ترین واحدهای تولیدی در استان مازندران بوده و نزدیک به ۲۰۰۰ کارگر داشته است. از مهم‌ترین فعالیت‌های تولیدی این واحد، تولید مبل و صندلی و نئوپان و استخراج چوب از جنگل بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با یادآوری این نکته که شورای اسلامی کار نکاچوب یکی از قوی‌ترین‌ها در استان مازندران بوده، اظهار داشت: نکاچوب سابقا زیر نظر سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بود. به خاطر بدهی‌هایی که بر دوش دولت بود، طی فرآیند خصوصی‌سازی، این شرکت به بانک ملی واگذار شد. در حال حاضر هم، تعداد نیروهایش در حدود ۶۵۰-۷۰۰ نفر است.

دریابیگی اظهار داشت: در حال حاضر، کارگران این شرکت اعتراضاتی دارند که شامل موضوع عدم امنیت شغلی و معیشتی، موقتی بودن قراردادهای کارشان و مشکلات ناشی از خصوصی‌سازی می‌شود.  

وی ضمن اشاره به اجرای قانون تنفس جنگل‌ها که موجب محدود شدن فعالیت این شرکت شد، یادآور شد: به‌رغم واگذاری به بخش خصوصی، دستمزد حدود ۵۰۰ نفر از کارگران از سوی سازمان جنگل‌ها -به واسطه قراردادهایی که مدیریت این شرکت با سازمان جنگل‌ها منعقد می‌کرد- پرداخت می‌شد اما با اتمام قرارداد در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، این سازمان با این استدلال که دیگر قادر نیست دستمزد این افراد را پرداخت کند، دیگر حاضر به تمدید قرارداد نشده و این مساله موجب اعتراض به‌حق کارگران شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نکاچوب تعطیل شده، تصریح کرد: کارگران به‌طور کامل دستمزدهایشان را دریافت کرده و معوقه‌ای ندارند. آنچه که مورد اعتراض‌ آنها است دغدغه‌ها و نگرانی‌های معیشتی ناشی از تعطیلی محل کارشان است. آنها اضطراب آینده شغلی‌شان را دارند. 

دریابیگی اشاره کرد: غرض از تعطیل نمودن نکاچوب، بهره‌برداری از آن زمین‌ها برای اهدافی غیرتولیدی است. می‌خواهند کارگران را از کار بیکار کرده و در زمین‌های به‌جای مانده از شرکت، برج‌سازی و ویلاسازی کنند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران در پایان، تاکید کرد: حرف ما این است که مقامات کشور در آستانه هفته کارگر می‌بایستی توجه ویژه‌ای به مساله خصوصی‌سازی بکنند. این موضوع در دیدار کارگران با رهبری نیز مطرح و مورد انتقاد ایشان قرار گرفت.      

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان مازندران وزارت جهاد کشاورزی بانک ملی خصوصی سازی در ایران شرکت نکاچوب سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور هفته کارگر 98 عدم امنیت شغلی کارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۶۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حقوق کارگران با تعطیلی پنجشنبه تخلف است

معاون وزیرکار در واکنش به نامه خانه صمت مبنی بر کاهش ۱۰درصدی حقوق کارگران در صورت تعطیلی ۵شنبه‌ها گفت: کاهش حقوق کارگران در صورت تعطیلی ۵ شنبه تخلف است. درصورتی که چنین تخلفی صورت گرفت باید جلوی آن گرفته شود.

به گزارش تسنیم، کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اخیراً گفته بود: کلیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد. هنوز مشخص نیست که چه روز‌هایی تعطیل خواهد شد، اما ساعت کاری کارمندان در هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت کاهش می‌یابد.

در پی این اظهارات خانه صمت ایران در نامه‌ای به نمایندگان مجلس ضمن انتقاد از تعطیلی پنجشنبه‌ها به شنبه‌ها اعلام کرد که در قانون کار میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و چنانچه یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه گردد ساعات کاری هفتگی ۴ ساعت کاسته شده و به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

گفتنی است، محمد چکشیان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه درباره اعلام خانه صمت مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی حقوق کارگران با تعطیلی پنجشنبه‌ها گفت: این حرف نمی‌تواند اجرایی شود، چون تخلف است و کسی نمی‌تواند حقوق کارگر را کم کند و خلاف قانون کار اقدام کند لذا در صورتی که چنین تخلفی صورت گرفت باید جلوی آن گرفته شود.

چکشیان صیانت از حقوق کارگران، مطالبه حقوق و دستمزد، نظارت برکارگاه‌ها و مشکلات کارخانجات، تخلفات صورت گرفته در بنگاه‌ها و اجرای مباحث ایمنی را از جمله ماموریت‌های معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت کار برشمرد و گفت: اگر در حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اتفاقاتی که طی ۳ سال گذشته افتاده با دوره قبل مقایسه و بررسی شود می‌بینیم که این وقایع و آمار‌ها و تغییراتی که به لحاظ کمی و کیفی و پشتوانه‌های اسناد بالادستی صورت گرفته بسیار بوده است با این حال این اتفاقات نمی‌تواند عقب ماندگی‌های چند ساله را جبران کند.

دیگر خبرها

  • عکسی از دست‌نوشته متفاوت یک کارگر در دیدار امروز با رهبری
  • رهبر انقلاب: کارگر باید به آینده کاریِ خود اطمینان داشته باشد |‌ در دوره‌ای مبتلا به تعطیلیِ کارخانه‌های بزرگ شدیم که ... | ویدئو
  • بلاتکلیف شدن کارکنان شرکت فروسیلیس ملایر در پی تعطیلی این شرکت
  • برگزاری ۸۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر در استان همدان
  • خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟
  • کارگران از ارکان اصلی جهش تولید هستند
  • نجات گردشگران ناپدید شده در جنگل‌های سوادکوه
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • کاهش حقوق کارگران با تعطیلی پنجشنبه تخلف است
  • برگزاری اردوی راهیان پیشرفت در هفته کار و کارگر