Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرش نصیری منتقد، پژوهشگر و مدیر مسابقه «هزار صدا» که طی سال‌های اخیر با هدف معرفی استعدادهای موسیقی در حوزه‌های موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی پاپ برگزار شده است، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از مدت‌ها پیش این مساله در ذهنم وجود داشت که ویژه‌برنامه‌هایی را در حوزه استعدادیابی موسیقی کودکان برگزار کنم که بتواند در قالبی مستقل میزبان هنرمندان کم سن و مستعد موسیقی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته حین برگزاری مسابقه «هزار صدا» در ۲ بخش موسیقی سنتی و موسیقی پاپ تلاش می‌کردم از هنرمندان کودک هم برای اجرای قطعاتی دعوت کنم اما همچنان علاقه‌مندم که این شکل اجرا در قالبی جداگانه شکل بگیرد.

وی ادامه داد: البته در حوزه موسیقی کودک و نوجوان جشنواره‌هایی مانند «نوای خرم» و «جوان» طی این سال‌ها برگزار می‌شود که هرکدام دارای ویژگی‌ها و تأثیرگذاری‌های مثبتی است و می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. اما آن چیزی که من مدنظرم است، برگزاری برنامه‌های مستمر به صورت ماهانه است که به نظرم طراحی مسابقه هزار صدای کودک می‌تواند نقش مؤثری در این نوع دیدگاه داشته باشد.

نصیری افزود: به هر حال آنچه در مسابقه «هزار صدا» بزرگسالان پیش روی مخاطبان و هیأت داوران قرار می‌گیرد، اجرای قطعاتی است که مالکیت آن‌ها متعلق به خودشان است اما به طور طبیعی نمی‌توان در بخش کودک چنین توقعی داشت بنابراین شرایط برگزاری نیز متفاوت‌تر خواهد بود که امیدوارم بتوانم در این زمینه به چارچوب مناسبی دست پیدا کنم.

اولویت نوازندگی بر خوانندگی

مدیر برگزاری ویژه‌برنامه «هزار صدا» افزود: یکی دیگر از نکاتی که در برگزاری هزار صدای کودک روی آن تمرکز دارم توجه به موضوع نوازندگی قبل از خوانندگی است که گرچه موضوع داوری ما را سخت‌تر می‌کند اما قطعاً قاعده مهمی است که باید روی آن توجه بیشتری کرد. ما حتی اگر بتوانیم از این مسابقات یک خروجی مناسب در حوزه نوازندگی داشته باشیم به خودی خود اتفاقات ارزشمندی است که می‌تواند تأثیرات خود را در آینده موسیقی کشور بگذارد.

نصیری تأکید کرد: ما در طراحی این ویژه‌برنامه بر این باوریم هنر کودکان باید به وسیله خودشان و خلاقیتی که در این زمینه دارند ظهور و بروز پیدا کند. همین رویکرد به تنهایی باعث می‌شود که با راهنمایی‌ها و مشاوره مؤثری که از داوران دریافت می‌شود فضای ادامه کار در موسیقی را به گونه‌ای طراحی کنیم که همان کودک در راه تولید موسیقی سالم گام بردارد. موضوعی که طی سال‌های اخیر به شدت مورد نظر کارشناسان و اهالی موسیقی قرار دارد و لازم است به صورت عملی کارهایی انجام شود. همین که چنین پروژه‌هایی بتواند ذره‌ای در جهت تقویت گوش شنیداری و موسیقی اصولی یک اهرم کننده باشد ما کارمان را انجام داده‌ایم.

سلبریتی‌ها در ترکیب داوران

نصیری درباره نحوه انتخاب هیأت داوران مسابقه هزار صدای کودک گفت: ما نهایت تلاش‌مان را انجام می‌دهیم که بهترین کارشناسان حوزه موسیقی کودک در جمع هیأت داوران این مسابقه حضور داشته باشند. البته به دلیل حس شناخت و صمیمتی که بچه‌ها دوست دارند در چنین رویدادهایی وجود داشته باشد، ما از برخی هنرمندان مطرح و سلبریتی‌ها که کودکان نیز آنها را می‌شناسند دعوت می‌کنیم که در جمع هیأت داوران حضور داشته باشند.

وی افزود: به هر حال هنرمندی مانند داریوش فرضیایی که در قالب شخصیت «عموپورنگ» طی این سال‌ها توانسته با نمایش و موسیقی خود را به عنوان سلبریتی معرفی کند، می‌تواند گزینه مناسبی برای حضور در جمع هیأت داوران در کنار سایر هنرمندان باشد. وی هم اکنون یک سوپراستار حوزه کودک و نوجوان است که علاوه بر نمایش، فعالیت‌های خوبی در عرصه موسیقی برای کودک و نوجوان انجام داده که حضورش می‌تواند به بهتر شنیده شدن آثار این مسابقه کمک کند. من حتی معتقدم حضور این هنرمندان فعال در کنار مدرسان و هنرمندان برگزیده موسیقی می‌تواند برای کارها و پروژه‌های خودشان نیز سودمند باشد.

این منتقد و پژوهشگر موسیقی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: من مدت‌هاست برای برگزاری مسابقه هزارصدای کودک برنامه‌ریزی‌های زیادی را انجام داده‌ام و سعی دارم تمام مؤلفه‌های علمی موسیقی کودک را در این حوزه رعایت کنم و امیدوارم بتوانم در این زمینه به موفقیت‌هایی دست پیدا کنم. البته هنوز زمان دقیق برگزاری این مسابقه هنوز مشخص نیست اما با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان و امتحانات دانش آموزان به احتمال فراوان پروژه از نیمه‌های خرداد ماه در یکی از مجموعه‌های فرهنگی هنری شهر تهران آغاز خواهد شد. من معتقدم این برنامه پروژه حساسی است که صرفاً برای دیده شدن طراحی نشده؛ ما تمام سعی‌مان را می‌کنیم تا بهترین کیفیت را در حوزه موسیقی کودک ارائه دهیم و در این راه از نظرات بسیاری از کارشناسان این حوزه بهرمند شویم.

کد خبر 4596849 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: موسیقی ایرانی مسابقه هزار صدا موسیقی پاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۷۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • داستان یک راننده نگون‌بخت؛ مستعدِ بدشانس یا سلطان فاجعه‌؟
  • موندو افشا کرد: ملاقات فلورنتینو پرز با تیم داوری ال‌کلاسیکو پیش از شروع مسابقه
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • داوران معروف UWW محروم شدند، برنده کشتی جنجالی عوض نشد
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی