Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@05:58:12 GMT

کتاب‌های کف خیابان

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۴۱۳۵

کتاب‌های کف خیابان

بیش از یک دهه است که اگر گهگاهی مقابل این دست‌فروشی‌ها در میدان انقلاب توقف کنیم با یک سری کتاب‌های تکراری مواجه می‌شویم؛ کتاب‌هایی که نشان می‌دهد همین قشر به ظاهر کتاب‌خوان هم در تکرار تاریخ گرفتار شده و از جای خود تکان نمی‌خورد. مجموعه آثار هدایت، کلیدر، بی‌شعوری، هستی و نیستی، قلعه حیوانات، 1984، دائی جان ناپلئون، ایرج میرزا، عبید زاکانی، دیوار، صد سال تنهایی، کیمیاگر و چند کتاب دیگر پای ثابت بساط همه این دست‌فروش‌ها بوده و هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از هر کدام از دست فروش‌ها علت تغییر نیافتن کتاب‌هایشان را بپرسیم با این پاسخ مواجه می‌شویم که این کتاب‌ها مشتری بیشتری دارند.

این مسئله عوامل مختلفی می‌تواند داشته باشد. اغلب مشتریان این کتاب‌ها به صرف معروف و آشنا بودن نام نویسنده، آن‌ها را خریداری می‌کنند و دلیل و دغدغه درونی خاصی برای خرید یا خواندن آن ندارند(بماند که چنین افرادی با چنین نگرشی از مسخ کافکا یا بوف کور و هستی و نیستی چه می‌فهمند!؟..)
این کتاب‌ها در ایران امروز بیشتر از آنکه وسیله‌ای برای گشودن دریچه‌های اندیشه و فکر و باز کردن درب‌های تازه‌ای از نگاه به هستی تلقی شوند، نشانه‌ای برای روشنفکر شناخته شدن با تکرار مجازی چند جمله بریده شده از کتاب، قلمداد می‌شوند. امروزه در هر بحث سیاسی و اجتماعی از تاکسی گرفته تا مهمانی‌های خانوادگی افراد برای نشان دادن روشنفکری و تفکر عمیقشان حتما باید به بخش‌هایی از مسخ، قلعه حیوانات، بوف کور و صد سال تنهایی اشاره کنند تا تایید دیگران را بگیرند. (درست مثل بحث‌های سینمایی که حتما باید با لبخند و ذوقی مصنوعی به لذت بردن از تماشای فیلم کسل کننده‌ای مانند همشهری کین که چیزی هم از آن نفهمیده‌اند، ظاهر‌سازی کنند)

شاید عامل اصلی توجه همه جانبه به این چند ده اثر ادبی و فلسفی را باید در کتاب نخواندن جامعه ایران دنبال کرد‌. جامعه‌ای که کتاب نمی‌خواند، بالطبع به کتاب جدیدی هم احساس نیاز نمی‌کند و مدام خود را در ظاهرسازی مضحکی می‌پوشاند.
تکرار مداوم این کتاب‌ها، حکایت در جا زدگی و اختگی جامعه ماست؛ جامعه‌ای است که سال‌هاست پویایی خود را از دست داده است.
به قلم فرهاد قنبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: کتاب کتاب خوانی هفته کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب ایکنا نبأ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۴۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن علوی شامگاه دوشنبه در نشست ماهانه مدیران و فعالان فعالان فرهنگی شهر اصفهان درباره موضوع تواصی «اخوت و ولایت» که به همت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد:سه گام مهم در نظام معرفت هست، نخست چیستی معرفت است، که باید به آن به خوبی پرداخت، طلب معرفت یک واجب عینی برتمام مسلمین بوده است.

وی افزود: در بسیاری از میادین فرهنگی که در جامعه به آن ورود می کنیم، نیازمند معرفتی اکتسابی هستیم چرا که با معرفت تقلیدی راهگشا نیست، قرآن کتاب درسی و مطالعه معرفت است.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: باید عموم مردم در عرصه معرفت دینی گام بردارند، علما و مردم عام جامعه، توامان نیازمند کتاب خداوند قرآن کریم و کسب معرفت هستند، هر زمان طلب معرفت و مطالعه کتاب الله را فقط وظیفه علما دانستیم، زمان انحراف جامعه فرا رسیده است، چرا که بعضاً برخی از مردم نورانیت و خلوص باطنی دارند که تلقی آنها از یک روایت بسیار عمیق تر از انگاشت یک عالم می تواندباشد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی اذعان کرد: پله آخر و اوج ایمان، تواصی است، باور و ایمان از معرفت حاصل می شود و بلوغ ایمان، منجر به عمل صالح و اوج عمل صالح، تواصی است.

وی درباره جایگاه تواصی تشریح کرد: تعاطف، تراحم و تعاظم همگی در مسیر تواصی در بستر اخوت و ولایت است، یعنی تواصی زمانی رخ می دهد که یک مسلمان برای برادر مسلمان خود بیشتر از خویشتن دلسوز بوده و ترحم می کند، به نوعی تواصی گفتمان دو طرف است.

استاد حوزه ادامه داد: دومین ویژگی تواصی این است که ماده اصلی تواصی از وصیت است و عرب، لغت وصیت را به گفتمانی از جنس نصیحت و موعظه می داند و به نوعی گفتمانی است که از دل برمی آید.

وی سومین ویژگی تواصی متاثر از یک ارتباط قلبی و روحی میان دو برادر دانستو افزود: اگر ارتباط قلبی برقرار نباشد، تواصی اخوت محقق نمی شود.

حجت الاسلام والمسلمین علوی بیان کرد: زمانی ارتباط قلبی و روحی بین دو برادر برقرار می شود که به تعبیر امام صادق(ع) از ریشه سه گانه همه رذایل دنیا یعنی کبر، حسد و طمع دور باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در تواصی که بر مبنا وصیت محقق می شود، عهد و پیمان وجود دارد که برعهده وصی ما یعنی(برادر دینی) تو است.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: روح و ریشه تواصی و مواصات، اخوت است و مصداق بارز مواسات رابطه حضرت علی(ع) با رسول اکرم (ص) بوده، طبق روایات در جامعه دینی دوران غیبت اگر ۳۱۳نفر به مرتبه تواصی برسند، ظهور بر امام عصر(عج) واجب می شود.

وی ابراز کرد: طبق روایات، علل استجابت نشدن بسیاری از دعاها و ریشه گرفتاری های ما این است که برادر دینی خود را بر نفس و خویشتن مقدم نمی دانیم، باید آنگونه که برای خود می خواهیم برای برادر دینی بخواهیم و چه بسا بیشتر و بهتر خواستار باشیم.

این کارشناس دینی در پایان یادآور شد: زیارت حضرت عباس(ع) سراسر مملو از نشانه‌های مواصات در مسیر اخوت وولایت است.

دیگر خبرها

  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان
  • چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال فراخوان داد
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد
  • تعطیلی کتابستان در خیابان انقلاب
  • تعطیلی یک کتابفروشی در تهران