Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@20:09:49 GMT

شفاف‌سازی سازمان جنگل‌ها درباره زمین‌خواری جهرم

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۰۲۳۵

معاون سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ریاست سازمان جنگلها دستور داده است که پروندهای تخریب و زمین خواری منطقه جهرم برای مدتی پیگیری نشود که این امر به معنی آن نیست که آن پرونده ها مختوم شده اند یا دخالتی در امر قضا شود.

به گزارش «تابناک»، بهمن افراسیابی معاون امور حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در گفتگو با تسنیم در واکنش به اظهارت ریاست این سازمان مبنی بر عدم بررسی پرونده های زمین خواری در منطقه جهرم اظهار کرد: تخریب منابع طبیعی در کشور ابعاد مختلفی دارد و بسته به نوع منابع طبیعی و رویشگاه وحتی نوع افراد متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گروهی که با آگاهی از قانون به مناطقی مانند جنگل شمال و منابع طبیعی اطراف تهران و کلان شهرها که ارزش ملک خیلی بالای دارند دست می برند و تخریب می کنند به عنوان زمین خوار و متجاوز به انفال شناخته می‌شوند اما گروه دومی نیز در میان روستائیان و عشایر کشور وجود دارند که در نقاط مختلف دور افتاده کشور زندگی و برای تامین سوخت، شاخه درخت قطع می‌کنند که از لحاظ قانون منابع طبیعی این فعالت نیز جرم به حساب می‌آید اما هر دوی این متخلفان در یک گروه قرار نمی‌گیرند.

معاون امور حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: فردی که به صورت آگاهانه و اعمال نقوذ در نقاط مختلف، زمینی را تصرف می‌کند و آن را به قیمت کلان می فروشد و منجر می شود که در رویشگاه شمال کشور به ویلا هایی مانند قارچ تبدیل شود رفتار آنها غیر قابل گذشت است اما روستایی و عشایری که از بی اطلاعی یا فقر تخریبی در عرصه منابع طبیعی انجام می‌دهد برخود متفاوتی را می‌طلبد.

پرونده های زمینی خواری جهرم مختومه نشده است

وی تصریح کرد: برای گروه دوم باید آموزش و ترویح داشت و آنها را همراه کرد و همچنین بر اساس قانون با آنها برخورد شود اما فعالیت گروه اول غیر قابل گذشت است و از طریق مراجع قضایی با آنها برخورد می شود.

افراسیابی گفت: در سمیکان(جهرم)جمعی از اهالی روستا به عملکرد منابع طبیعی آن بخش گلایه داشتند به همین دلیل رئیس سازمان جنگلها برای اینکه به این پرونده ها از نزدیک رسیدگی شود به مسئول منطقه ای گفت که برای مدتی پرونده های آنها پیگیری نشود که این امر به معنی آن نیست که آن پرونده ها مختومه شوند یا دخالتی در امر قضا صورت گیرد.

وی اظهار داشت: بنده به تازگی به همراه گروهی به سیمکان رفتیم و دیدم که نواقصی در حوزه آبخیز دارد به طوری که کاداس در آنجا انجام نشده بود به همین منظور اعتباراتی را در نظر گرفتیم تا در آنجا کاداس انجام شود تا بر آن اساس حقوق دولت و به تناسب آن مردم مشخص شود.

معاون امور حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بعد از اعمال کاداس میتوانیم به همه اعتراضاتی که در منطقه وجود دارد به درستی پاسخ دهیم؛ البته نمی توان گفت که همه اعتراضات موجود درست است و در میان آنها حتما افراد زمین خوار و آگاه به قانون وجود دارد که متخلف هستند.

با استعفای مدیر منابع طبیعی پیگیری زمین خواری موافقت نشد

افراسیابی اظهار داشت: پروندهای موجود در این منطقه در ارتباط با ادعادی مالکیت زمین و تخریب ارضی عمومی است و ما به اعتراضات افراد رسیدگی می کنیم.

وی درباره وضعیت مدیر منابع طبیعی جهرم که رئیس سازمان جنگل ها از وی خواسته بود به خاطر رسیدگی به این پرونده‌ها استعفا دهد، گفت: رئیس منابع طبیعی جهرم و فرمانده یگان شهرستان که گفته شد برکنار شده اند اکنون در محل کارشان هستند و با استفعای آنها موافقت نشده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: جهرم سازمان جنگل ها شفاف سازی زمین خواری پیگیری قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۰۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها

ترحم بهزاد اظهار داشت: میانگین بارندگی در شرایط عادی (نرمال) در بلندمدت اگر ۲۴۰ میلی‌متر باشد میزان تولید علوفه در سطح مراتع کشور به ۱۰.۷ میلیون تن می‌رسد.

وی اظهار داشت: با توجه به کاهش بارش‌ها در سال‌های گذشته، خشکسالی‌های متوالی و تغییر نزولات جوی از برف به باران موجب کاهش تولید علوفه شده است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با توجه به ارزش‌های حیاتی و اکوسیستمی مراتع از جمله تامین آب، اکسیژن، تلطیف هوا و ضرورت حفظ و مدیریت پایدار مراتع کشور، ایجاد تعادل بین دام و مرتع و اجرای مدیریت چرای دام ضروری است.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط و ضعف مراتع؛ تامین علوفه مورد نیاز واحد‌های دامی از سوی دستگاه‌های متولی از جمله معاونت امور دام، شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان امور عشایر الزامی است.

بهزاد سطح عرصه‌های طبیعی کشور را ۱۳۴.۴ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان عرصه‌های طبیعی ۸۴.۸ میلیون هکتار معادل ۶۳ درصد منابع طبیعی را مراتع تشکیل می‌دهد که ظرفیت ۳۸ میلیون واحد دامی را در شرایط نرمال به مدت هفت ماه (چهارماه در مراتع قشلاق و سه ماه در مراتع ییلاق) را دارد در حالی که امروزه ۸۰ میلیون واحد دامی وابسته به مراتع هستند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: براساس آمار‌های موجود هم اکنون بیش از ۲.۱ برابر ظرفیت مراتع کشور دام مازاد در سطح مراتع کشور وجود دارد.

بهزاد یادآور شد: وجود این تعداد دام مازاد در سطح مراتع کشور باعث از بین رفتن پوشش گیاهی، لگد کوبی و فشرده شدن خاک، نفوذناپذیری آب، تخریب و فرسایش خاک، افزایش سیل‌خیزی، تضعیف سفره‌های آب‌های زیرزمینی، ایجاد ریزگرد، طوفان و گرد و غبار، تهدید سلامت انسان، دام و حیات وحش، کاهش تولیدات دامی در بلندمدت و به مخاطره افتادن امنیت زیستی و غذایی را به دنبال دارد.

وی بیان کرد: به خطر افتادن تاسیسات زیربنایی از جمله پرشدن مخازن زیرزمینی و اختلال در سیستم حمل و نقل، تهدید معیشت ذینفعان، مهاجرت ناپایدار از روستا‌ها به شهر‌ها از دیگر عوارض از بین رفتن مراتع به شمار می‌رود.

بهزاد با اشاره به وابستگی بیش از یک میلیون خانوار روستایی و عشایری به مراتع ادامه داد: با توجه به روند رو به رشد جمعیت در دهه اخیر که منجر به افزایش تقاضای گوشت قرمز، فرآورده‌های دامی و افزایش وابستگی معیشت جمعیت بهره‌بردار در کشور شده است نیاز به برنامه ریزی دقیق و حمایت و پشتیبانی از سوی دستگاه‌های ذیربط در عرصه‌های مرتعی دارد.

بیشتر بخوانید

جذب ۷۷۴ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به نزدیک شدن به زمان کوچ عشایر گفت: اجرای پروژه مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ با ماهیت مدیریتی و پیشگیرانه دارای هزینه کمتر و اثربخشی بیشتری نسبت به سایر پروژه‌های اصلاح و احیای مراتع در سطح وسیع است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: کوچ عشایر یک مساله فراسازمانی و ملی است و رعایت تقویم کوچ با هدف حفظ مراتع باید مورد توجه قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • وزیر کشاورزی اوکراین مظنون پرونده زمین‌خواری ۷ میلیون دلاری
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها
  • احداث آتش بُر در روستای بیشه لرستان
  • چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد