Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@02:11:08 GMT

تهدید سرطان پستان بعد از ۲۰ سالگی/ زمان مناسب ماموگرافی

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۲۶۲۷

تهدید سرطان پستان بعد از ۲۰ سالگی/ زمان مناسب ماموگرافی

به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه گیتی، با اشاره به برگزاری سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران اظهار داشت: یکی از مباحثی که در این کنگره توسط اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث‌و گفتگو قرار گرفت، رادیولوژی بیماری‌های زنان به ویژه در حوزه پستان بود که مهمانان خارجی در قالب سخنرانی و کارگاه اطلاعات خود را در این زمینه ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سه نشست مربوطه در این زمینه برگزار شد که شامل ۸ سخنرانی و ۱۰ کارگاه بود و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه تصویربرداری بیماری‌های زنان ارائه شد.

سرپرست فلوشیپ رادیولوژی بیماری‌های زنان ادامه داد: همه زنان از سن ۲۰ سال به بالا در معرض ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند البته شیوع این بیماری در زنان بالای ۵۰ سال بیشتر بوده و این افراد باید نسبت به علائم هشداری بسیار آگاه باشند.

گیتی خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر شیوع سرطان پستان افزایش یافته که یکی از دلایل آن تشخیص بیشتر بوده ولی به طور کلی این افزایش شیوع تنها مربوط به ایران نبوده و برای سایر کشورها نیز این چنین است.

وی با اشاره به اینکه تشخیص به موقع این بیماری در درمان موفقیت آمیز آن بسیار حائز اهمیت است، گفت: استفاده از روش‌های خودآزمایی در زنان می‌تواند در شناخت به موقع مؤثر واقع شود البته مراجعه به پزشکان و متخصصان زنان نیز در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

مسئول رادیولوژی بیماری‌های پستان در انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: ماموگرافی یکی از روش‌های تصویربرداری جهت تشخیص به موقع سرطان پستان در زنان است و همه افراد بالای ۵۰ سال لازم است که حداقل دو سال یک بار نسبت به این موضوع اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که سن ۴۰ سال به بالا داشته و ریسک ابتلاء به این بیماری در آنها زیاد است یا به عبارتی سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان پستان دارند سالانه باید یکبار برای انجام ماموگرافی اقدام کنند البته استفاده از این روش در کنار این روش‌های دیگر همچون سونوگرافی و ام آر آی بسته به نظر پزشک توصیه می‌شود.

کد خبر 4602236 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: ماموگرافی سرطان پستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۲۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی قدرت مشابهی نسبت به متخصصین در تشخیص خطاهای رادیولوژی دارد

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک ویرایشگر پشتیبان مفید برای رادیولوژیست‌ها عمل کند و از دقیق و قابل اعتماد بودن گزارش‌های آنها اطمینان حاصل کند.
بر اساس یافته های منتشر شده در 16 آوریل در ژورنال رادیولوژی، برنامه OpenAI GPT-4 تقریباً مانند گروهی از رادیولوژیست‌ها در تشخیص خطاهایی که در گزارش‌ها قرار داده شده بودند، عمل کرد.

به گزارش ایتنا، محقق ارشد دکتر رومن گرتز می‌گوید: «این کارآیی در تشخیص خطاها ممکن است به آینده‌ای اشاره کند که در آن هوش مصنوعی می‌تواند به بهینه‌سازی گردش کار در بخش‌های رادیولوژی کمک کند، و اطمینان حاصل کند که گزارش‌ها هم دقیق و هم به‌سرعت در دسترس هستند، بنابراین ظرفیت بخش رادیولوژی برای ارائه تشخیص‌های به موقع و قابل اعتماد افزایش می‌یابد. این اولین مطالعه‌ای است که GPT-4  را مستقیماً با عملکرد انسان در بررسی گزارش‌های رادیولوژی از نظر دقت، سرعت و مقرون به صرفه بودن مقایسه می‌کند.»

برای این مطالعه، گرتز و همکارانش 200 گزارش رادیولوژی را بر اساس اشعه ایکس، سی تی اسکن و تصویربرداری MRI بین ژوئن تا دسامبر 2023 در یک بیمارستان جمع آوری کردند. محققان عمداً 150 خطا را در 100 گزارش وارد کردند، از جمله حذف، اشتباهات املایی، متون گیج‌کننده و اشتباهات دیگر. سپس از GPT-4 و گروهی متشکل از شش رادیولوژیست (دو رادیولوژیست ارشد، دو پزشک و دو دستیار رادیولوژی) خواستند که به طور جداگانه گزارش‌ها را بررسی کنند و اشتباهات را پیدا کنند.

 
به گفته محققان، به طور کلی، GPT-4  دارای نرخ تشخیص خطا 83 درصد در مقایسه با 89 درصد برای رادیولوژیست‌های ارشد و 80 درصد برای رادیولوژیست‌ها و دستیاران رادیولوژی بود. مدرکی دال بر تفاوت معناداری در میانگین عملکرد GPT-4 در مقایسه با رادیولوژیست‌ها وجود نداشت. برنامه هوش مصنوعی همچنین به زمان پردازش کمتری در هر گزارش حتی نسبت به سریع‌ترین خواننده انسانی نیاز داشت و میانگین هزینه اصلاح در هر گزارش نیز نسبت به مقرون‌به‌صرفه‌ترین رادیولوژیست، کمتر بود.

گرتز گفت:« این مطالعه نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند مراقبت از بیمار را با افزایش دقت گزارش‌های رادیولوژی و سرعت تحویل گزارش‌ها بهبود بخشد. این مطالعه به چالش‌های مهم مراقبت‌های بهداشتی مانند افزایش تقاضا برای خدمات رادیولوژی و فشار برای کاهش هزینه‌های عملیاتی می‌پردازد.»

در نهایت، این تحقیق نمونه‌ای ملموس از این است که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند مراقبت‌های بهداشتی را با افزایش کارایی، به حداقل رساندن خطاها و اطمینان از دسترسی گسترده‌تر به خدمات تشخیصی قابل اعتماد و مقرون به صرفه متحول کند.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی قدرت مشابهی نسبت به متخصصین در تشخیص خطاهای رادیولوژی دارد
  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • وقوع رگبار باران در ارتفاعات/ لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات
  • تندباد و بارش های رگباری در راه است/ لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات
  • اولیور کان: پست هافبک برای کیمیش مناسب‌تر است؛ در آن زمان باید جذب ارلینگ هالند را در نظر می‌گرفتیم
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • چه کسانی باید «لوزه» های خود را عمل کنند؟ / زمان مناسب جراحی لوزه