Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-20@01:43:04 GMT

تدبر در قرآن نیازمند اساتید و متخصصان قرآنی است

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۳۰۹۳

تدبر در قرآن نیازمند اساتید و متخصصان قرآنی است

علی اسدی، فعال و معلم قرآن همدان، در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، تصریح کرد: هر قوم یا امتی به زعم خود و صرف‌نظر از آیین و مذهب، افراد یا اسباب، شاخصی برای خوشبختی و زندگی بهتر خود و نسل‌های بعد از خود داشته و دارد که علاوه بر الگوی رفتار و کردار، در زمان بروز مشکلات، به آن رجوع می‌شود، گرچه نتیجه‌بخش بودن آن محرز نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: حال قرآن کریم به‌عنوان بزرگترین معجزه پیامبر خدا(ص) و حجت خداوند در همه اعصار و ‌ادیان، زندگی درست و خوشبختی در سایه بالاترین کمالات انسانی را به بشریت هدیه داده است که اگر بشریت از این چراغ نورافشان بهره ببرد دیگر حرفی از مشکلات، بدبختی‌ها وسختی‌های جانفرسای مادی و عقب‌ماندگی‌های ارزشی و معنوی به میان نخواهد آمد و هدف والای همه پیامبران و امامان معصوم(ع) که رشد و تعالی امت و کسب جایگاه خلیفة‌‎الهی است محقق خواهد شد.
اسدی با بیان اینکه در این میان آن کس سعادتمند و خوشبخت دو دنیا است که دست از دامان این ودیعه خدا برندارد، ادامه داد: قرآن کریم برای هر دو مخاطب یعنی فرد و اجتماع برنامه دارد؛ این نکته حائز اهمیت است که فرد اگر زندگی خود را بر وفق نظر قرآن پایه‌گذاری کند، اجتماع هم درست حرکت خواهد کرد چراکه جمع متشکل از فرد است.
وی با اشاره به اینکه خداوند در بعضی آیات اشاره به مثال‌های ساده کزده تا معنا و مفهوم آیات بهتر قابل درک باشد، افزود: در بعضی از آیات نیز تفقه و تدبر در آیات را که با تفسیر امکان‌پذیر است دستور می‌دهد، اما برای این کار نیز نیاز به اساتید و مربیان متخصص، باسواد و خوش‌بیان است که به بهترین و شیرین‌ترین نحو این پیام‌ها را به مردم خصوصاً نسل جوان القا کنند، نمونه بارز این روش را آموزش حجت‌الاسلام قرائتی حفظه الله تعالی می‌توان مثال زد.

مفاهیم و دستورات قرآن کریم مخصوص زمان نزول آن نیست
وی یادآور شد: مفاهیم و دستورات قرآن کریم مخصوص زمان نزول آن نیست، بلکه در تمام اعصار کاربرد دارد اما با نگاهی عبرت‌آموز به تاریخ و جریان‌های زندگی مردم قبل و بعد از نزول قرآن و عصر حاضر و مقایسه آنها با دستورات قرآن می‌توان اثرات مثبت انجام دستورات وعواقب منفی عدم دستورات را مشاهده کرد.
اسدی تقوا، اخلاق خوب، گذشت، متانت، حیا و... را از جمله شاخصه‌ها و معیارهای قرآن برشمرد و گفت: با توجه به تنوع جوامع امروزی و همچنین وسایل مختلف ارتباط جمعی و رسانه‌ها که متاسفانه از سوی دشمنان، بیشتر در جهت مخالف ارزش‌ها بکار برده می‌شود، انتقال پیام‌ها و مفاهیم قرآن از طریق وعاظ و قاریان کار آزموده، باسواد، شیرین بیان و دلسوز و با انگیزه باید صورت پذیرد.
وی تاکید کرد: در این بین برگزاری نمایشگاه‌های قرآنی فرصت خوبی برای معرفی ابعاد متنوع مفاهیم قرآنی و التقاء با سبک زندگی اسلامی است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان کمال انسان انسانیت قرآن کریم معلم قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که از نخستین روز سال ۱۴۰۳ به مدت ۱۴ روز هر شب میزبان علاقه مندان بود. در این دوره از نمایشگاه ده‌ها غرفه در حوزه‌های مختلف از جمله کودک، نوجوان تا سبک زندگی، صنایع دستی، سرگرمی و غرفه‌هایی با موضوع‌های متنوع وجود داشت و مشغول عرضه محصولاتشان به مخاطبان بودند.

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امسال شامل بخش‌های مختلفی از جمله، زندگی با آیه‌ها (مسطورا)، محافل و مراسم، آموزش نوین قرآن (طرح بشری)، آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی، باغ آیات، بین‌الملل، ترجمه قرآن، ترویج فرهنگ نهج‌البلاغه، نهادها و سازمان‌های دولتی و حاکمیتی، خادمان قرآن کریم، عفاف و حجاب، نشر مکتوب و دیجیتال دینی، دهه هشتادی‌ها (نوجوان)، مؤسسات قرآنی مردمی و بخش هنرهای دینی بود.

حسن محمدی مدیر بخش مؤسسات و نهادهای مردمی سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت وگو با خبرنگار در خصوص پیشنهاداتی برای بهتر برگزار شدن نمایشگاه قرآن در سال آینده گفت: بنظر می‌رسد با توجه به اینکه بزرگترین فعالیت آموزشی و ترویجی قرآن کریم بر عهده مؤسسات قرآنی است این اثبات شده است که اکثر برگزیدگان رتبه‌های قرآنی در حوزه‌های مختلف حفظ و قرائت از طریق محافل و مؤسسات و جلسات مردمی شکل گرفته و پرورش پیدا کردند.

وی ادامه داد: باید موسساتی که این مأموریت سنگین را برعهده دارند در نمایشگاه هم بتوانند با تمام این نقشی که در ساختار فعالیت‌های قرآنی به دوش می کشند، جایگاه ویژه شأن نشان داده شود.به دلایل متعددی این اتفاق در نمایشگاه بین‌المللی قرآن نیافتاده و بخشی از آن هم به دلیل کم توجهی به مؤسسات قرآنی است. به هر حال مؤسسات قرآنی به صورتی مردمی هستند و خیلی توان حضور فاخر و وزین و خرج هزینه‌های بسیار را در نمایشگاه قرآن ندارند بنابراین نیاز به حمایتی ویژه به حضور خود در چنین رویدادهای قرآنی دارند.

محمدی ادامه داد: اگر با یک فرآیندی مؤسسات قرآنی برای حضور در چنین رویدادهایی حمایت شوند به عنوان مثال جایگاه ویژه ای به آنان داده شود و یا دکور فاخری توسط متولیان امر برای مؤسسات مردمی قرآنی در نظر بگیرند که صرفاً مؤسسات هزینه برای ارائه محتوا داشته باشند. می‌توانیم در این صورت شاهد این باشیم که بخش مؤسسات قرآنی یکی از بخش‌های شکوفا و جذاب نمایشگاه برای مخاطبان باشد.

تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد

مهدی جعفری جوزانی مدیر بخش نوجوانان نمایشگاه قرآن کریم نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه‌های پیش رو برای نوجوانان قرآنی گفت: در سال جدید با توجه به سه دوره‌ای که در بخش نوجوان میزبان مردم بودیم در دور چهارم مساله تشکیل و راه اندازی بخش نوجوانان قرآنی را در دستور کار قرار داده ایم. با توجه به سه دوره‌ای که برگزار شد ما نوجوانان زیادی را شناسایی و دور هم جمع کردیم و علاقه مندان به حوزه قرآن شناسایی کنیم.

جوزانی افزود: امیدواریم در طول سال ۱۴۰۳ با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجمن نوجوانان قرآنی را تشکیل دهیم. ما با این فرآیند نسبت به مساله حفظ و مفاهیم قرآنی و نسبت قرآن با اهل بیت امیدواریم بتوانیم در حوزه نسبت محتوا و ارائه آثار مطلوب‌تر در نمایشگاه سال آینده با دست پرتر حاضر شویم.

وی ادامه داد: در سال آینده پیشنهادمان این است که بتوانیم سناریوی بهتری برای افزایش گرایش نوجوانان مخاطب به سمت عمق بخشی مفاهیم قرآن ارائه دهیم و بخش نوجوان از سال آینده داستان محور با هدف دریافت مفاهیم قرآنی در حوزه مخاطب نوجوان اقدامات بهتری را ارائه دهد.

مدیر بخش نوجوانان نمایشگاه قرآن کریم اظهار داشت: بنظر می‌رسد باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مساله تولید محتوای فاخر با موضوع قرآنی نگاه ویژه‌تری داشته باشد. در مساله تولید انیمیشن‌های فاخر سینمایی و بازی‌های بزرگ نیازمندیم با محوریت قرآن آثار فاخری تولید شود و این امر تنها با حمایت جدی تر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق می‌شود.

جوزانی با تاکید بر اینکه سال آینده با آثار ارزشمندی با محوریت قرآن در خدمت مردم بوده عنوان کرد: امیدواریم سال آینده با آثار ارزشمندی با محوریت قرآن در خدمت مردم بوده و همراه با شعاری که وزیر ارشاد در مساله گسترش مساله حفظ قرآن و فهم و درک مخاطب از قصه‌های قرآنی اعلام کردند اقدامات لازم را انجام دهیم. ما باید محتواهایی برای مخاطب نوجوان که می‌تواند سبک زندگی در پیش روی نوجوان قرار دهد ارائه دهیم.

کد خبر 6072120 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • یزد از استان‌های پیشتاز در طرح بزرگ ۴ هزار حافظ قرآن کریم
  • نوجوان نخبه روشندل اردبیلی، مبلغ قرآن کریم در جهان اسلام
  • نانوای حافظ قرآن کریم مورد تقدیر قرار گرفت
  • تقدیر از نانوای حافظ قرآن کریم در اسفراین
  • این افراد معلم می‌شوند
  • انتخاب قاری مازندرانی برای تشرف به سفر حج تمتع
  • تقدیر مدیرکل تبلیغات البرز از مشارکت مردم در برنامه های ماه رمضان
  • رونمایی از مصحف صوتی به روایت ورش از نافع در الجزایر
  • کرسی ثابت تلاوت و تدبر در قرآن کریم در یاسوج
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد