Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: آمادگی لازم در چارچوب قوانین مصور ایران برای مطالعات آینده پژوهی و علمی و همچنین برای انتقال تجربیات علمی در قالب پارک‌های علم و فناوری وجود دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در همایش بین المللی جهان اسلام در افق ۱۴۱۴ که در دانشگاه تهران درحال برگزاری است، اظهار کرد: آینده جهان اسلام و توجه به آنچه که باید تا ۱۴۱۴ محقق شود، نیاز به نگاه منطقی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



غلامی ادامه داد: توسعه جهان اسلام به اهمیت داشته ها و بایدها توجه دارد و آنچه که مهم است توجه به جمعیت قابل توجه کشورهای اسلامی است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به نگاه اسلامی به تعلیم و تربیت گفت: توجه به نسل جوان در فرهنگ اسلامی اهمیت بسیاری دارد؛ با این وجود سرمایه انسانی خوبی در کنار ظرفیت ها و توانمندی‌های جوانان وجود دارد.

وی افزود: در کنار ظرفیت خوب انسانی منابع طبیعی و پراکندگی جمعیت خوبی در کشورهای اسلامی وجود دارد و مهاجران کشورهای اسلامی توانمندی علمی را با خود دارند.

غلامی درباره ظرفیت علمی ایران اظهارکرد: در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری دستاوردهای خوبی کسب کرده ایم و ایران کارهای علمی شناخته شده ای انجام داده است و نیروی انسانی ما ظرفیت توسعه یافتگی خوبی داشته است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برای توسعه همه جانبه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به نیروی انسانی جوان احتیاج داریم و نگاه اسلام نیز به انسان با کرامت است و می‌گوید تمام انسان ها با یکدیگر مساوی هستند، افزود: توسعه علمی کشورها باید برای تمام مردم باشد و هدف ما هم به اشتراک گذاشتن دستاوردهای علمی با تمام کشورهای اسلامی و ارائه خدمات پژوهشی به آنها است و این در برنامه ما قرار دارد.

وی درباره دانشگاه D8 بیان کرد: همکاری ما با کشورهای D8 منجر به تاسیس دانشگاهی شده است که البته شعبات واحدهای علمی تاسیس شده اند و ما از آنها حمایت می‌کنیم.

غلامی افزود: آمادگی لازم در چار چوب قوانین مصور ایران برای مطالعات آینده پژوهی و علمی وجود دارد؛ البته آمادگی کامل نیز برای انتقال تجربیات علمی در قالب پارک های علم و فناوری وجود دارد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری یادآوری کرد: توسعه پایدار در حوزه اقتصادی، سیاسی و زیست محیطی بر یافته های علمی و دانشجویان و اساتید کشور استوار است و حتما در مسیر پیش رو محور اصلی ما توسعه همکاری های علنی بین کشورهای مسلمان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتقال تجربیات علمی توسعه علمی کشورها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۴۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهنگام سازی متناسب با پیشرفت‌های جهانی حلقه مفقوده کاربردی سازی علوم مهندسی

حامد فضلالله تبار، مهندس برتر منتخب فرهنگستان علوم در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تاثیر علوم مهندسی در توسعه کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه ساختار توسعه و ارکان آن به‌صورت کاملا متقابل با علوم مهندسی عجین است، لذا توجه و تقویت آموزش و پژوهش علوم مهندسی که منجر به رشد فناوری و از آن طریق توسعه زیست بوم و در نهایت توسعه کشور می‌گردد، ضروری است.

وی در پاسخ به این که برای کاربردی سازی علوم مهندسی در کشور باید چه اقداماتی صورت گیرد؟ بیان کرد: علوم مهندسی بخودی خود کاربردی هستند، اما آنچه در کشور مغفول مانده بهنگام سازی متناسب با پیشرفت‌های جهانی به‌صورت یکپارچه با هدف گذاری مطلوب است؛ از سوی دیگر توسعه صنعت از طریق انتقال فناوری و مدرن سازی یک گام مهم جهت مطالبه کاربرد‌های مهندسی از سمت تقاضا می‌باشد.
 
مهندس برتر منتخب فرهنگستان علوم درباره نقش فرهنگستان علوم در ترویج علم مهندسی اضافه کرد: فرهنگستان علوم بعنوان یک رکن ممتاز در سیاست گذاری علم و فناوری می‌تواند نقش محوری و تسریع گر در هم افزایی و هماهنگ سازی سایر ارکان ایفا نماید و در یک ساختار برنامه محور با همگرایی فعالیت‌های بعضا جزیره ای، منجر به حصول توسعه و رشد در علوم مهندسی شود.

فصلالله تبار درباره به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور در حوزه مهندسی گفت: با توجه به توسعه شگرف علوم مهندسی در دنیا و عقب ماندگی‌های تاریخی کشور در برهه‌های زمانی مختلف به دلایل گوناگون از یک سو، و نیز پدیدار شدن هوش مصنوعی بعنوان یک ابزار توانمند در علوم مهندسی به نظر علاوه بر بهنگام سازی نقشه علوم مهندسی نیاز به یک جهش در تدوین نقشه در حوزه علوم مهندسی است. علاوه براین، با توجه شناوری علوم مهندسی در دنیا و همگرایی آن‌ها در حل مساله در حوزه‌های کلیدی مانند زیرساخت، انرژی، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و امنیت غذایی، مطلوبست چنین الویت‌هایی با رویکرد ترکیبی تخصص‌های مهندسی در نقشه در نظر گرفته شود. بدیهی است نیروی انسانی کارامد که بازیگر اصلی حصول اهداف نقشه هستند در کشور وجود دارد و نیاز به تغییر نگرش در لایه سیاست گذاری احساس می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۱.۵ میلیارد دلار
  • افزایش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته
  • رشد ۴۲ درصدی همکاری ها با ایرانیان مقیم خارج
  • همکاری در تدوین سند توسعه دریامحور دستور کار سال ۱۴۰۳
  • صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزایش یافت
  • صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزیش یافت
  • افزایش صادرات دانش‌بنیان به ۱.۵ میلیارد دلار
  • افزایش صادرات دانش‌بنیان به ۱.۵ میلیارد دلار/رشد ۴۲ درصدی همکاری‌ها با ایرانیان مقیم خارج
  • بهنگام سازی متناسب با پیشرفت‌های جهانی حلقه مفقوده کاربردی سازی علوم مهندسی
  • نشست هم‌اندیشی با وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری؛ 27 اردیبهشت 1402