Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-18@03:58:24 GMT

افزایش آمار سزارین ناشی از بی توجهی به ماما ها است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۶۹۰۴

افزایش آمار سزارین ناشی از بی توجهی به ماما ها است

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، افزایش آمار سزارین در سال‌های اخیر را ناشی از بی‌توجهی به جایگاه ماماها دانست که نشان می‌دهد نتوانسته‌ایم به خوبی از ظرفیت این نیروها استفاده کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا بشیر خالقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، در مورد اظهارنظر معاون بهداشت وزیر بهداشت مبنی بر اینکه نباید ماماها در فرآیندنسخه‌نویسی نیاز به تایید پزشک داشته باشند و لازم است در این حوزه بازنگری صورت گیرد، اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ماماها نقش اثرگذاری در روند ارائه خدمات در خانه‌های بهداشت داشتند و بدون اینکه متخصصی در این مراکز وجود داشته باشند به راحتی آنها را اداره می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بی‌تردید اغلب داروهایی که توسط ماماها تجویز می‌شود از جمله اقلام دارویی است که آنها و بهورزان اجازه تجویزشان را دارند و این روندی تعریف شده است و نیاز به تایید متخصصان زنان و زایمان هم ندارد.

وی تاکید کرد: ماماها مدت زمان طولانی به عنوان مربیان خدمات بهداشت اولیه به صورت زیربنایی در حوزه ارائه خدمات به زنان باردار فعالیت کرده‌اند و نقش بسیار خوبی در جهت کاهش آمار مرگ و میر ناشی از زایمان داشته‌اند.

نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه در گذشته تجربه همکاری با ماماها را داشته است، تصریح کرد: هم‌اکنون در پی تلاش و اقدامات موثر ماماها آمار مرگ و میر ناشی از زایمان به 20 مورد از هر 100 هزار زایمان کاهش پیدا کرده است، همچنین میزان مرگ و میر کودکان به 15 مورد از هر 1000 کودک کاهش یافته و این در حالی است که در گذشته این آمار 200 مورد از هر 1000کودک بود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ماماها در گذشته بدون حضور متخصصان به زنان باردار آموزش داده و حتی به تنهایی هنگام زایمان به آنها کمک می‌کردند، یادآورشد: دلیل افزایش آمار سزارین در سال‌های اخیر ناشی از بی‌توجهی به جایگاه ماماها بوده و بیانگر این است که نتوانسته‌ایم به خوبی از ظرفیت این نیروها استفاده کنیم، در حالی که آنها از تحصیلات و تجربه کافی در این حوزه برخوردار هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۶۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار سفرهای نوروز و عید فطر اعلام شد

با پایان تعطیلات بلند ابتدای سال ۱۴۰۳، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، جزئیات و آمارهایی از سفرهای نوروزی، سوانح، تخلف‌ها و خدمات را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر در ابتدای سخنانش یاد شهدای کنسولگری ایران در سوریه را گرامی داشت و جمع‌بندی آمار اقامت و اسکان‌های نوروزی ۱۴۰۳ را به این ترتیب اعلام کرد: از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۴ فروردین امسال ۶۳ میلیون و ۶۴۷ هزار نفر شب اقامت ثبت شده است، که ۵ درصد افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد. این آمار در اقامتگاه‌های رسمی ۲/۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. رویکرد ستاد ملزم کردن به استفاده از ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی است.

به گفته او، خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، بوشهر و اردبیل به ترتیب بیشترین اقامت را داشته‌اند.  

شالبافیان با اشاره به تغییر رفتار سفر در نوروز سال ۱۴۰۳ گفت: در نوروز امسال سه موج سفر را تجربه کردیم، که در موج اول به دلیل تغییرات اقلیمی با کاهش سفر مواجه بودیم و موج دوم مشابه مدت زمان سال گذشته بود و تعطیلات عید فطر که موج سوم سفرها شکل گرفت با افزایش سفرها مواجه شدیم. تحلیل این روند نشان می‌دهد هر سال متناسب با آن سال باید برنامه‌ریزی شود.

معاون گردشگری در ادامه یادآور شد: بیش از یک میلیون نفر در نوروز به صورت تمام‌وقت و موقت و داوطلبانه همکاری داشتند و به تناسب تصمیم‌هایی که گرفته شد نسبت به گذشته بهبودهایی داشتیم، که از آن جمله، عضویت شرکت پخش و توزیع فرآورده‌های نفتی بود که سبب کاهش مشکلات سوخت‌رسانی شد و با تقویت کمپین ۶۰_۳۰ در راستای کاهش تصادف‌ها و سوانح جاده‌ای اقدام شد.

او به شناسایی برخی آسیب‌ها به‌ویژه برای کاهش سوانح جاده‌ای و مسمومیت‌های ناشی از گاز CO که افزایش پیدا کرده بود، اشاره کرد و از تمرکز این ستاد روی موضوع کاهش سوانح جاده‌ای و تهیه طرحی در این‌باره و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی سخن گفت و افزود: براساس این طرح دستگاه‌های مختلف مسئولیت‌هایی پیدا کردند. کشور برای این موضوع به قدری هزینه می‌دهد که نباید به ۱۵ روز نوروز محدود شد و این طرح به مدیریت سفر در طول سال کمک می‌کند.

رئیس ستاد سفر همچنین به راه‌اندازی مجموعا ۱۰۴۷ بازارچه صنایع دستی در محورهای سفر اشاره کرد.

درحال تکمیل است...

دیگر خبرها

  • دارویار امسال ۱۲۰ همت بودجه می خواهد/واکنش به آمار مسئولان
  • افزایش سفرهای اتوبوس‌های درون‌شهری یزد
  • کاخ سفید: ورود کمک‌ها به غزه به طور قابل توجهی افزایش یافته است
  • جزئیات افزایش ویزیت پزشکان اعلام شد ؛ از پزشک عمومی تا جراح و سزارین
  • آمار شهدای غزه به ۳۳۷۹۷ نفر رسید
  • آخرین آمار قربانیان جنگ غزه
  • آمار سفر‌های نوروز و عید فطر اعلام شد
  • آمار سفرهای نوروز و عید فطر اعلام شد
  • افزایش امید به زندگی در سیستان و بلوچستان
  • راه اندازی اولین مرکز ترس از زایمان کشور در کرمانشاه