Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک- ایرنا- معاون حقوقی و امور بین الملل وزیر امور خارجه ایران گفت اعضای پیمان منع گسترش سلاح اتمی باید به رژیم صهیونیستی برای پیوستن به این معاهده فشار وارد کنند در غیر این صورت اصلاح این پیمان، محکوم به شکست است.

غلامحسین دهقانی روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا درباره رویکرد جمهوری اسلامی در سومین کمیسیون مقدماتی اصلاح ان پی تی که از امروز در سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قرار است کنفرانس اصلی بازنگری پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای در سال 2020 برگزار شود که سومین کمیسیون مقدماتی از اهمیت خاصی برای جمع بندی این اصلاحات برخوردار است.
وی افزود: موضوع اصلی دراین معاهده این بود که آنهایی که سلاح هسته ای ندارند به سمت دستیابی به این سلاح ها نروند و نکته بعدی این بود که آن هایی که سلاح اتمی دارند، نسبت به خلع سلاح اقدام کنند.
معاون وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: البته مساله دیگری هم مورد مذاکره قرار گرفت که تسهیل فعالیت های صلح آمیز هسته ای توسط اعضا برای ارتقای فعالیت های صلح آمیز هسته ای از آن جمله است.
دهقانی با بیان اینکه سال آینده پنجاهمین سالگرد اجرای ان پی تی است، اضافه کرد: اما در طول این 50 سال، تنها کشورهایی که سلاح اتمی ندارند به تعهدات خود عمل کردند به جز کشورهایی که متحدان ناتو در اروپا و میزبان سلاح هسته ای آمریکا هستند.
وی تصریح کرد: متاسفانه هیچ قدم مثبت و جدی در زمینه امحای سلاح هسته ای برداشته نشده است و در شروع مذاکرات برای این مساله هم مرتب آمرکایی ها کارشکنی می کردند و اجازه نمی دادند که هیچ مذاکره ای در 50 سال گذشته در این مورد جلو برود.
معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه یادآور شد: حتی در سال 1995 که ان پی تی نامحدود تمدید شد، در اسناد مهمی که به عنوان اصول و اهداف تصویب شد آمد که این اقدامات باید انجام شود. می توان گفت که تمدید نامحدود ان پی تی مشروط به انجام آن تعهدات بود که هیچ کدام انجام نشد.
دهقانی با بیان اینکه در سخنرانی خود در این کمیسیون این موارد را برجسته کردیم، اظهار کرد: با سیاست های آمریکا و خروج آن از معاهدات متعدد بین المللی تهدید کننده است که آخرین آن معاهده تجارت تسلیحات بود که رئیس کنفرانس مربوط به این معاهده در زمان تصویب، تقریبا همه نظرات آمریکایی ها را در این سند آورد که متاسفانه باز هم شاهد خروج آمریکا از آن بودیم.
وی افزود: در سخنرانی امروز خود اشاره کردیم که برجام هم دیگر سندی بود که از سوی آمریکایی ها مذاکره شده بود، اما از آن خارج شدند و اکنون می گویند که هر کسی قطعنامه 2231 را که خودشان تصویب کرده بودند، اجرا کند مورد مجازاتشان قرار می گیرد.
معاون حقوقی و امور بین الملل وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ، تصریح کرد: اقداماتی که علیه ایران با بازگرداندن تحریم ها داشته اند نشان می دهد که آمریکایی ها قایل به حاکمیت مقررات جنگل در جامعه جهانی هستند و این برای خلع سلاح هسته ای بسیار آسیب زننده است و روند مسابقه تسلیحاتی مجددا آغاز می کند.
دهقانی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها گفته اند که اگر سلاح هایشان را کاهش دهند، کیفیت آن را ارتقا می دهند و به صراحت اذعان می کنند که می خواهند، این سلاح ها را پیشرفته تر، کوچکتر و دقیقتر کنند تا قابل استفاده باشد.
وی افزود: ما در این سخنرانی خود به آنها اشاره کردیم و گفتیم که این رفتار به طور جدی ان پی تی را تضعیف کرده و در آینده آن را از بین می برد. بنابراین، کشورها باید واکنش جدی داشته باشند.
معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: آنچه که مهم است در این اجلاس به عنوان کمیته مقدماتی سوم و مهم ترین کمیته، کشورها باید برای خلع سلاح هسته ای قدمی جدی بردارند و گرنه نمی توان کنفرانس شکست خواهد خورد.
دهقانی به مساله زرادخانه های هسته ای رژیم صهیونیستی هم اشاره کرد و گفت: نکته بعدی که مطرح شد این بود که رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح هسته ای است که عضو ان پی تی نیست و هیچ پادمانی را نپذیرفته است.
وی تاکید کرد: ادامه این روند در صورتی که تصمیم جدی برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی برای پیوستن به ان پی تی گرفته نشود، هیچ تضمینی برای موفقیت این کنفرانس وجود ندارد و مجددا همچون بسیاری از کنفرانس های پیشین، با شکست مواجه خواهد شد و رژیم عدم اشاعه به طور جدی مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
نشست کمیسیون سوم مقدماتی برای بازنگری معاهده ان پی تی از امروز تا نوزدهم اردیبهشت ماه در مقر نیویورک سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد.
اروپام*1429

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ان پي تي معاون وزير امور خارجه ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۴۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: به‌دنبال تحولات اخیر در منطقه و افزایش سطح تنش‌ها میان تهران و تل‌آویو، رسانه‌های غربی با موج‌سواری روی برخی اظهارنظرهای شخصی، تلاش کردند این‌گونه جلوه دهند که با توجه به اقدام‌های تروریستی رژیم‌صهیونیستی، ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر کند؛ رویکردی که می‌کوشید ایران را «نزدیک‌تر از همیشه» به سلاح هسته‌ای نشان دهد.

این در حالی بود که در روزهای اخیر ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست‌خبری با خبرنگاران، ضمن بیان اینکه ایران به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود در چارچوب عضویت ایران در آژانس و در چارچوب معاهده ان. پی. تی و موافقتنامه جامع پادمان ادامه می‌دهد، تاکید کرد موضوع «سلاح هسته‌ای» در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد و بارها مواضع جمهوری‌اسلامی در این زمینه اعلام شده و تغییری دراین دکترین رخ نداده است.

ادامه ادعاهای ضدایرانی گروسی

ازسوی دیگر اما رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در گفت‌وگو با خبرگزاری «دویچه‌وله» آلمان، مدعی شد غنی‌سازی اورانیوم ازسوی ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران دامن می‌زند. او با تاکید بر اینکه نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است، ادعا کرد «ایران چند هفته، نه چند ماه با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت».

گروسی همچنین اضافه کرده‌است که «آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان آژانس و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل قصد دارم به‌زودی به ایران سفر کنم».

چرا ساخت سلاح هسته‌ای در دستورکار نیست؟

یک عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین در واکنش به برخی گمانه‌زنی‌های غربی درباره «احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران» گفت: دکترین جمهوری‌اسلامی ایران در حوزه هسته‌ای کاملا شفاف و روشن است و همواره نیز به‌صورت رسا ازسوی مقام‌های ایرانی اعلام شده‌است.

محمود عباس‌زاده با تاکید بر اینکه ایران همواره به‌دنبال این است که از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به تکنولوژی‌های روز استفاده کند، اظهارکرد: همواره تاکید کرده‌ایم که ساخت سلاح هسته‌ای در دستورکار جمهوری‌اسلامی قرار ندارد.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه همواره تاکید کرده‌ایم ساخت سلاح هسته‌ای را از نظر شرعی مجاز نمی‌دانیم، معتقدیم داشتن سلاح هسته‌ای به مفهوم برخورداری از بازدارندگی مطلوب نیست.

سلاح هسته‌ای امنیت نمی‌آورد

این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس عنوان کرد: در شرایطی کنونی نشان داده‌ایم مولفه‌های پرقدرت‌تر و موثرتری به‌منظور ایجاد بازدارندگی در مقابل شرارت‌های دشمنان در اختیار داریم که عملیات موشکی – پهپادی «وعده صادق» یکی از نمودهای آن به حساب می‌آید.

عباس‌زاده با تاکید بر اینکه معتقدیم سلاح هسته‌ای امنیت نمی‌آورد، گفت: با دستیابی به سلاح هسته‌ای بازدارندگی ایجاد نمی‌شود. ما علاوه‌بر انواع مولفه‌های مناسب بازدارندگی، از قدرت نرم قابل‌توجهی برخورداریم که از توانمندی‌های جمهوری‌اسلامی به‌حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون جزو قدرت‌های برتر جهان به‌شمار می‌رویم و در سطح منطقه «قدرت اول» محسوب می‌شویم، تصریح کرد: دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران تحت‌تاثیر تکانه‌های مقطعی قرار نمی‌گیرد. غربی‌ها به‌خوبی می‌دانند که توسعه صنعت هسته‌ای ایران با فعال کردن چرخه حوزه‌های مختلف، از پزشکی گرفته تا کشاورزی، می‌تواند ایران را به قدرت اقتصادی تبدیل کند.

اظهارنظرهای شخصی، موضع نظام نیست

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با تاکید بر اینکه رژیم‌صهیونیستی در شرایطی نیست که به‌عنوان «تهدید جدی» برای ایران به‌حساب آید و سبب تغییر در دکترین دفاعی ما شود، اظهارکرد: به قول هنری کیسینجر، اسرائیل به‌مثابه ناو جنگی آمریکا در منطقه است و در مسیر فروپاشی قرار دارد.

عباس‌زاده با بیان اینکه هیمنه پوشالی ساخته شده برای این رژیم با عملیات «وعده صادق» نیروهای مسلح ایران بیش از گذشته درهم شکست، ادامه داد: غربی‌ها باید استراتژی استعماری خود در منطقه ما را مورد تجدیدنظر قرار دهند. نکته اینجاست که دیگر ملت‌ها اجازه نمی‌دهند غرب، رژیم صهیونیستی را به‌عنوان یک غده سرطانی در قلب منطقه به‌مثابه پایگاهی برای خود قرار دهد.

وی همچنین درباره برخی اظهارنظرهای داخلی پیرامون احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران ادامه داد: اینها بیش‌از هر چیز، اظهارنظر شخصی است و موضع نظام و ساختارهای تصمیم‌سازی کشور به‌حساب نمی‌آید.

عباس‌زاده اضافه کرد: البته اینکه برخی گمانه‌های خود را مطرح می‌کنند اشکالی ندارد و همه در اظهارنظر آزاد هستند، اما مواضع نظام دراین عرصه همواره از مجاری مشخص خود اعلام می‌شود.

کد خبر 846764 برچسب‌ها ایران و اسرائیل هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه حمله ایران به اسرائیل هسته‌ای - دفاع

دیگر خبرها

  • دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم
  • استفاده از پابندالکترونیکی برای زندانیان خوزستان۲۱درصدافزایش یافت
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد
  • (ویدیو) سخنگوی وزارت خارجه: سلاح هسته‌ای اساساً در دکترین نظامی ایران جایگاهی ندارد
  • حمله ایذایی اسرائیل ارزش چندانی نداشت و مسئولیت آن را هم نپذیرفتند/ به دنبال سلاح هسته ای نیستیم/ کسی که زیر میز دیپلماسی زد، آمریکا بود و نه ایران
  • رای مجلس به اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات
  • اصلاح شبکه آبرسانی روستای گیروناویک شهرستان خوی
  • توسعه و اصلاح بیش از ۱۱ هزار متر شبکه فشار ضعیف هوایی در مریوان
  • فشار‌های قضایی و انتظامی در بحث حجاب جواب نمی‌دهد