Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیف با اشاره به اینکه در موضوع مقابله با گرانی و تنظیم بازار یکی از مهمترین عناصر تعیین کننده تامین کالا است، گفت: در تامین مشکلی نداریم و عمده مشکلات در شبکه توزیع است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «یزدان سیف» شب گذشته (سه شنبه 10 اردیبهشت) در برنامه تتیر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع تامین بازار و مقابله با گرانفروشی بود به تشریح اقدامات دولتی برای مقابله با این معضل پرداخت و با اشاره به اینکه  در موضوع مقابله با گرانی و تنظیم بازار یکی از مهمترین عناصر تعیین کننده تامین کالا است، گفت: «اگر تامین کالا محقق شود بخش عمده ای از کار انجام شده و تمرکز اصلی بر شبکه توزیع و نظارت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

 

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با بیان اینکه در بخش کشاورزی در واردات و تولید در شرایط مناسبی هستیم، ادامه داد: «اگر چه برخی از مسائل پیش بینی نشده نظیر سیل و به گروگان گرفته شدن شکر های تولید کشور در سیلاب معضلی در تامین کالا بوده اما در بخش تامین کالا در شرایط مناسبی هستیم. در یک ماه اول سال 1398 نزدیک به یک میلیارد و 400 میلیون دلار واردات کالا داشتیم و میزان واردات در بخش های مختلف نیز وضعیت مناسبی دارد و شرایط فراهم است

 

وی با بیان اینکه در تولید در بخش گندم تا به امروز 620 هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفته ایم که در مقایسه با سال قبل 40 درصد افزایش داشته است، افزود: «برخی نوسانات ناشی از اتفاقات فصلی و پیش بینی نشده است.»

 

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه توزیع پرداخت و گفت: «در بخش شبکه توزیع از قدیم مشکلاتی داشته ایم، شبکه توزیع به دو بخش شبکه توزیع نهاده ها تا واحدهای تولیدی و شبکه توزیع از واحدهای تولیدی تا مصرف کننده تقسیم می شود. با همکاری وزارت جهاد و سازمان حمایت و بازرگانی به شبکه مطمئنی در بخش نهاده های دامی به تولیدکنندگان دام و طیور رسیده ایم.»

 

وی با تاکید بر اینکه در تامین مشکلی نداریم و عمده مشکلات در شبکه توزیع است برای درک بهتر این موضوع به ذکر مثالی پرداخت و گفت: «درحوزه شکر باران های مداومی که از آبان سال گذشته شروع شد در منطقه خوزستان حالت باتلاقی ایجاد کرد که امکان برداشت را سخت کرد. برداشت شکر سفید نیز همزمان شد با سیل اخیر که مشکلاتی در شبکه توزیع ایجاد کرد. برخلاف تمامی مشکلاتی تامین و توزیع کالا انجام می شود.»

 

سیف با بیان اینکه دپوی کالا نیز ناشی از مشکل در شبکه توزیع کالا و روان نبودن است، گفت: «ممکن است جریان انتقال ارز و غیره مشکل باشد اما به طور کلی در تامین کالا مشکلی نداریم. کالایی که وارد کشور می شود باید به شبکه توزیع برسد که ممکن است در این مراحل مشکلاتی از جمله ترخیص کالا نیز داشته باشیم.»

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به اینکه دستور رئیس جمهوری به دلیل نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و رجزخوانی های دشمنان تاکیدی بوده است، گفت: «افزایش تورم شرایط و اجزای مختلفی دارد و بحث گرانی و تورم باهم متفاوت است. در گرانی وقتی برای کالایی قیمت مشخص است و بیش از قیمت اعلام و تمام شده به فروش می رسد شاخص تورم را بالا می برد که بالارفتن تورم در جامعه یکی از دغدغه های دولت است.»

 

وی با بیان اینکه بخشی کالاها بر اساس مکانیزم بازار توزیع می شود، افزود: «برخی نوسانات فصلی همیشه وجود داشته است. سیل و ناتوانی در برداشت محصول و ناتوانی در رساندن محصول به بازار نیز در گرانی برخی کالاها از جمله پیاز تاثیر داشته است.»

 

سیف با اشاره به اینکه هرچه سیاست ها به سمت رونق تولید باشد موفق تر خواهیم بود، گفت: «در شبکه توزیع اقلامی که ارز دولتی 4 هزار و 200 تومانی می گیرند دولت تصمیم گیرنده است که در چه حوزه ای به مصرف برسد تا کالاهایی که مشمول تنظیم بازار هستند و سهم عمده ای در جامعه دارند زودتر و در شرایط مطلوب تری به دست مصرف کننده برسد. در تامین کالاهای اساسی تمهیدات لازم انجام شده است و رویکرد کلی ما تلاش برای نظام دهی شبکه توزیع، تقویت تامین مناسب و تلاش برای تقویت تولید 3 استراتژی لازم برای اجرای دستور رئیس جمهور در مقابله با گرانی هاست.»

 

در ادامه این برنامه رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه توان مقابله با افزایش قیمت ها را داریم، گفت: «ابزارها در برخی موارد فرابخشی است که باید دستگاه ها در کنار هم باشند و تامین کالا به موقع و به اندازه لازم باشد چراکه بخشی از گرانی متوجه بخش تامین کالاست.»

 

«عباس تابش» با تاکید بر اینکه مردم مطمئن باشند که برای ماه رمضان و کل سال مشکلی در تامین کالای اساسی نداریم، گفت: «اگر رئیس جمهوری تاکیدی در مبارزه با گرانفروشی دارد قطعا نیاز بیشتری به کنترل و همکاری در کنترل قیمت ها هست. بانک مرکزی در تامین ارز باید کمک کند و دولت در تامین کالا باید کمک های بیشتری داشته باشد. تاکید رئیس جمهوری برای هم افزایی بیشتر دستگاه ها برای مقابله با گرانی کالاهاست که باید امروز نسبت به دیروز وقت بیشتری را برای مقابله اختصاص دهیم.»

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان حمایت در تنظیم بازار به صورت متوسط روزانه قیمت 92 قلم کالا را کنترل می کند و از نظر کمبود و مازاد تامین نظارت دارد در تشریح این اقدامات مثالی زد و گفت: «برنج هندی به اندازه لازم در کف بازار تامین داشته ایم.»

 

تابش در ادامه درباره بازار خودرو گفت: «هیچ تغییری در قیمت در بخش تحویل خودرو به مصرف کننده نداشته ایم . تدابیر افزایش فروش فوری ها و افزایش تحویل تعهدات عقب افتاده با افزایش تولید قیمت ها را تعدیل خواهد کرد. با تدابیری که برای افزایش تحویل فوری و تعهدات انجام می شود مشکلات برطرف خواهد شد. راهکار مقابله با افزایش قیمت خودرو افزایش عرضه و تحویل به موقع است. هر مصرف کننده ای که آنلاین به خودروهای پرتیراژ نیاز داشته باشد خودروی خود را به موقع تحویل خواهد گرفت.»

 

بنابراین گزارش، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه مجلس در سال 92 با تصویب قانون نظام صنفی، مداخله دولت در بازار را کاهش داد و خودتنظیمی را به بازار و بخش خصوصی واگذار کرد، گفت: «اگر در گشت های مشترک نظارت بر بازار دستگاه های مختلف همکاری نداشته باشند به مشکل خواهیم خورد. به طور مثال قیمت مرغ در تهران تا 23 هزار تومان هم رسیده بود که با هماهنگی سازمان حمایت و همکاری وزارتخانه های مختلف در کنار هم به خروجی مطلوب رسیدیم و قیمت مرغ به ثبات قیمت رسید.»

 

«سید یاسر رایگانی» با اشاره به اینکه در مرحله اجرا برخی سودجویی ها را شاهد هستیم، افزود: «وقتی روند عرضه و تقاضا مدیریت شود و نهاده ها به موقع در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد به شرایط مطلوب می رسیم.»

 

وی درباره تاکید رییس جمهوری برایمبارزه با گرانفروشی گفت: «تاکید و دستور رئیس جمهوری به 4 وزارتخانه برای مقابله با گرانفروشی به این دلیل بوده که این 4 وزارتخانه مسئولیت بیشتری در مقابله و مبارزه با گرانفروشی دارند. از روز گذشته طرح ضیافت ماه رمضان آغاز شده است و نظارت ها با دقت بیشتر انجام می شود.»/

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: قم سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران سیزدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان مراسم افتتاحیه سیل کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان مرحله کشوری شبستان توزیع کالای اساسی تامین کالاهای اساسی ماه مبارک رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۳۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست

به گزارش خبرنگار مهر یکی از دغدغه‌های این روزها در کشور موضوع تأمین ارز کالاهای اساسی و خدمات است و شاهد نوسانات غیر متعارف در بازار سفته بازی ارز هستیم، رویدادی که با وجود تأمین نیاز ارزی کالای اساسی با نرخ‌های ترجیحی بر روند بازارها اثر گذار بود و منجر به ایجاد رفتارهای هیجانی در قیمت‌ها می‌شود.

جعفر قادری اقتصاددان و نماینده شیراز و زرقان در گفت و گویی با مهر گفت: در حال حاضر بانک مرکزی نیاز ارزی را به صورت شناور مدیریت می‌کند و اگر می‌خواستیم اجازه دهیم نرخ ارز کاملاً آزاد شود شاهد التهابات ارزی قابل توجهی بودیم. طبیعتاً با توجه به وابستگی تولید از نظر مواد اولیه کالاهای واسطه‌ای، ماشین آلات، تجهیزات و دانش فنی به خارج هرگونه افزایش نرخ ارز برای تأمین این موارد می‌توانست مشکلات جدی برای کشور ایجاد کند و تورم بیشتری را در داخل ایجاد می‌کرد.

وی در ادامه گفت: اکنون بانک مرکزی نیازهای ارزی را در چند گروه تقسیم بندی کرده است و متناسب با شرایط نرخ ارز را برای کالاهای اساسی و … تخصیص می‌دهد، بخشی از تقاضا هم که انتقال سرمایه است و قابل کنترل نیست. این اقدام منجر شده تا فضای آرامش در کشور بوجود آمده و از تشدید تورم جلوگیری شود.

قادری در ادامه گفت: البته باید به این موضوع نیز اشاره کرده که مدیریت تمام نوسانات نرخ ارز در اختیار بانک مرکزی نیست و ناترازی های موجود در حوزه‌های مختلف مانند هزینه‌های جاری، صندوق‌های بازنشستگی، بخش انرژی و … به بودجه فشار آورده و فشار این ناترازی های در بازار ارز منعکس می‌شود، بنابراین شاید نیاز باشد تا کارهای جدی در سازمان برنامه بودجه، وزرات اقتصاد و بانک‌ها برای رفع ناترازی ها اجرایی شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان گفت: به منظور کمک به بانک مرکزی در مجلس قوانینی وضع شده که این اختیار و فرصت را به بانک مرکزی می‌دهد تا جلوی ناترازی های سیستم بانکی گرفته شود و با بانک‌های متخلف برخورد شود. در بحث صندوق‌ها هم کاری که توسط مجلس شد فضا را تاحدی قابل کنترل کرد و در بخش انرژی هم در تلاشیم با تصویب قوانینی به کاهش ناترازی ها کمک کنیم. تمام این موارد می‌تواند فشار را تاحدی از بازار ارز کم کند تا بانک مرکزی امکان مدیریت شرایط ارزی را به نحو بهتری پیاده سازی کند.

قادری گفت: در بحث مولد سازی دارایی‌ها و افزایش دامنه سیاست‌های اصل ۴۴ نیز باید اهتمام ویژه ای باشدتا ناترازی ها کاهش یابد، البته در این بین چند کار دیگر مانند حذف پیمان سپاری در بعضی حوزه‌ها مانند صنایع دستی برای دستیابی به جایگاه اصلی در این حوزه و رونق بخشی به این بازار نیز الزامی است. همچنین امکان افتتاح سپرده‌های ارزی و امکان توثیق این سپرده‌ها نیز از اقداماتی است که می‌تواند راهگشا باشد تا افرادی که نگران کاهش قدرت خرید خود هستند و می‌خواهند نقدینگی را به ارز و سکه و طلا و مسکن و خودرو تبدیل کنند این امکان را داشته باشند تا منابع را تبدیل به ارز کنند، مشروط بر اینکه بتوانند در سیستم بانکی سپرده کنند و سود منطقی هم به این سپرده تخصیص داده شود و امتیاز دیگری هم مانند امکان وثیقه گذاری این سپرده هم مورد پذیرش باشد. طبیعتاً با اجرای این طرح ارز حاصل از سپرده گذاری ها را که اکنون برای پاسخ دادن به تقاضای سفته بازی در جریان است به کار گرفته می‌شود و در زنجیره ارزش برای تأمین نیازهای ارزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این اقتصاددان در پایان گفت: باید به این موضوع توجه داشت که حتماً باید ناترازی ها مدیریت شود تا بتوانیم تورم را کاهش دهیم و در صورت ایجاد ثبات و پایداری در اقتصاد قطعاً انگیزه‌های سفته بازی کاهش پیدا کرده و تقاضا برای خرید ارز و دارایی‌ها حقیقی کاهش پیدا کرده و برای تأمین نیازهای ارزی بخش‌های مولد به کار گرفته می‌شود. اما اگر این اتفاق رخ ندهد هرچقدر هم که ارز به بازار تزریق شود پاسخگوی نیاز سفته بازی نخواهد بود و کل بخش‌ها را فلج می‌کند و نقدینگی در سیستم بانکی برای خلق ارزش نمانده وشاهد یک دور تسلسل خواهیم بود.

کد خبر 6086724 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • ضرورت راه اندازی بازارچه‌های موقت در ۴۳ شهر چهارمحال و بختیاری
  • فروشگاه‌ها تامین مالی می‌شوند
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • ذخیره کالا‌های اساسی مردم گیلان