Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:03:58 GMT

حوزه پزشکی چشم انتظار اجرای بهینه سیاستگذاری آموزشی است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۹۸۵۶

حوزه پزشکی چشم انتظار اجرای بهینه سیاستگذاری آموزشی است

تهران-ایرنا-معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به این که 250 هزار دانشجوی پزشکی و 20 هزار عضو هیات علمی در نظام آموزش پزشکی فعالیت دارند گفت: با وجود این که سیاستگذاری در حوزه پزشکی ایران پیشینه دیرینه ای دارد اما تمرکز و اجرای آن جدی گرفته نمی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، باقر لاریجانی روز چهارشنبه در دومین همایش مدیریت و سیاستگذاری آموزش عالی سلامت که در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود:در کشور ما سیاستگذاری در حوزه آموزش پزشکی سابقه طولانی دارد؛ از سال های تاسیس دانشگاه جندی شاپور که برای پذیرش دانشجو، روش آموزش و تامین منابع برنامه ریزی و سیاستگذاری انجام می شد تا در دوره های بعد که اسناد تاریخی نشان می‌دهد بیشتر از 130 سال است که در حوزه پزشکی برنامه های مدونی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: از سال 1313 هم شاهد اقدامات و برنامه ریزی های کم نظیری در علوم پزشکی بودیم که ابعاد مختلف سیاست گذاری، زیرساخت ها، نظام پذیرش، نظام جذب، نگهداری استاد و غیره را دربرداشته است که تلاش کردیم در بحث اعتباربخشی به دانشگاه آن را در نظر بگیریم اما در حال حاضر یکی از گلایه هایی که در همه حوزه ها مطرح می شود این است که تمرکز بر سیاستگذاری و اجرا جدی گرفته نمی‌شود.
لاریجانی در ادامه سخنان خود، به سیاستگذاری های حوزه آموزش پزشکی بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: یکی از سیاست هایی که بعد از انقلاب اسلامی اتخاذ شد، ادغام نظام آموزش پزشکی در نظام ارایه خدمات بود که با وجود بحث و نظرهایی که درباره آن وجود دارد، ثمرات بسیار زیادی برای ارتقای سلامت داشته و نیازهای عمده کشور تا حد زیادی برطرف شده است.
وی یادآور شد: در حوزه پزشکی همواره به دنبال رفع نیازهای مردم و توجه به مرزهای دانش در آموزش پزشکی هستیم که خوشبختانه در رفع نیازهای مردم موفق عمل کرده ایم و توانسته ایم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
لاریجانی اضافه کرد: از لحاظ کیفیت هم همین بس که در حوزه علوم پزشکی با وجود دارا بودن 12درصد اساتید پزشکی، نزدیک به 40 درصد تولیدات علمی را در عرصه بین المللی انجام داده ایم و حوزه پزشکی توانسته از لحاظ کیفی فعالانه عمل کند و در مقایسه با دیگر حوزه های علوم، بدرخشد.
وی با بیان این که نیاز به برنامه ریزی عمیق بیشتری در این حوزه داریم تصریح کرد: هر ساله رقابت مطرح کنکور، در پزشکی است پس باید برای توسعه علم دید وسیعتری داشته باشیم. به همین دلیل با تغییر نظام آموزش پزشکی و جدایی آن از حالت ادغام یافته مخالفیم چرا که نه تنها به ضرر کشور است بلکه حوزه پزشکی را به عقب می راند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که مخالف ادغام نظام آموزش پزشکی در نظام ارایه خدمات هستند در مسایل مطرح امروز دنیا در حوزه پزشکی وقوف کامل را ندارد، بسیاری از جاهای دنیا آرزو دارند این حالت ادغام شده را داشته باشند و بیشترین پیشرفت را با این سیاستگذاری داشته باشند. شرایط فعلی کشور اقتضای رسیدن به این بحث را ندارد.
لاریجانی، با اشاره به تدوین نقشه جامعه علمی تحول سلامت، تشکیل دانشگاه های علوم پزشکی کشور، سیاست راه اندازی دبیرخانه های تخصصی و سیاست آمایش زمین هم از سیاستگذاری های دیگر و موفق در حوزه سیاستگذاری آموزش پزشک، گفت: دانشگاه های علوم پزشکی با ارایه خدمات به تمام اقصی نقاط کشور، مشکلات سلامتی مردم را مرتفع کرده اند. سیاست آمایش سرزمین هم یکی از مهم‌ترین مصوبات شورای انقلاب فرهنگی است که ثمرات آن در آینده بیشتر مشهود خواهد بود.
قدم نهادن بر اساس دکترین بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر انقلاب مطرح شد نکته دیگری بود که لاریجانی به آن تاکید کرد و گفت: به الگوی آینده نگاری توجه کردیم و با در نظر گرفتن شرایطی همانند گسترش بیماری های غیرواگیردار؛ سالمند شدن جامعه، توسعه فناوری های جدید و تغییر چهره و مفاهیم کارافرینی در دنیا، توجه به اقتصاد آموزش عالی و توسعه مفاهیم جهانی شدن در عرصه آموزشی و پزشکی در کشور، بر تفاهمات و برنامه های جدید تمرکز کردیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به این که 250 هزار دانشجوی پزشکی و نزدیک به 20 هزار عضو هیات علمی داریم، افزود: باید نگاه ها به ارزیابی دانشگاه تغییر کند، باید ظرفیت دانشگاه ها در جذب استعدادهای برتر افزایش یابد و هماهنگی میان مناطق آمایشی را گسترش دهیم.امیدواریم بحث های سیاستگذاری و اجرای آن همچنان گفتمان مطرح در دانشگاه علوم پزشکی باشد.
اجتمام*9294*9105

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پزشكي لاريجاني سياستگذاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۹۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد

ایسنا/اصفهان فرماندار اردستان گفت: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد.

سید محمدهادی احمدی طباء، امروز(پنجشنبه،۶ اردیبهشت‌ماه) در شورای آموزش و پرورش شهرستان اردستان، اظهار کرد: علیرغم تهاجم‌ فرهنگی و جنگ نرمی که نسل نوجوان و جوان جامعه را مورد هجمه قرار داده است، دانش‌آموزان ما پای دین و دینداری ایستادند که نمونه آن حضور پرشور در آیین‌های ملی و مذهبی است.

وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر احیا و نگهداری از هویت ملی افزود: بخشی از هویت ملی هویت منطقه‌ای است موضوعی که در شهرستان اردستان دچار مشکل و معضل است و خیلی افرادی که از شهرستان مهاجرات می‌کنند، حتی پسوند خانوادگی خود را تغییر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، فرماندار اردستان گفت: یکی از برنامه‌های سالانه آموزش و پرورش باید تکریم و تجلیل از بازنشستگان و فرهنگیان باشد. با توجه به نزدیک شدن به هفته گرامیداشت معلم ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره جوری برنامه‌ریزی کنند که مراسمی در شان و جایگاه مقام معلم باشد.

احمدی‌طباء با انتقاد از وضعیت معاونت‌های آموزش و پرورش اردستان، تصریح کرد: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد. 

لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی در مدارس اردستان

وی بر لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی مدارس شهرستان توسط دانش آموزان تاکید کرد و گفت: ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره برای سال تحصیلی جدید برنامه‌ریزی داشته باشند تا در هر مدرسه شهرستان شرکت تعاونی دانش آموزی را در راستای درآمدزایی برای مدرسه و دانش‌آموزان راه‌اندازی کند.

فرماندار اردستان از شهرداران و اعضای شورای شهر شهرهای اردستان، زواره و مهاباد خواست به‌عنوان نمانیده مردم در امور شهری در مدارس شهرستان و بین دانش‌آموزان حضور پررنگ‌تری داشته باشند و درد دل و پیشنهادات دانش‌آموزان و اقشار فرهنگیان را بشنوند.

آموزش و پرورش نیاز به یک آسیب شناسی تربیتی دارد

همچنین امام جمعه اردستان در این جلسه گفت: به نظر می‌رسد در مجموعه آموزش و پرورش شهرستان اردستان نیاز به یک آسیب شناسی در بخش تربیت باشد زیرا با بررسی‌های انجام شده هر مقدار که دانش آموزان و فرزندان جامعه علمشان زیاد می‌شود از تربیت دینی دور می‌شوند.

حجت‌الاسلام حسن دهشیری با بیان اینکه آموزش و پرورش باید آفت‌های سیستم آموزشی و تربیتی دانش آموزان را شناسایی کند، افزود: هرگاه دانش آموزان به هر نحوی از تربیت دینی دور شوند مشخص می‌شود عملکرد مدرسه و معلم، تربیت جهت دار نبوده است، زیرا هر گاه که علم و آگاهی انسان افزوده می‌شود باید عقیده آن هم کامل‌تر شود.

وی گفت: باید نوع تدریس معلمان و بیانی که در کلاس‌های درس دارند، در طول سال مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و آسیب‌شناسی کرد که چه اتفاقی در مدرسه و کلاس درس می‌افتد که دانش‌آموزان ما بعد چندسال به راه‌های مختلف کشیده می‌شوند.

امام جمعه اردستان با اشاره به هفته بزرگداشت مقام معلم، تصریح کرد: باید تکریم و تجلیل معلمان را به سمتی ببریم که معلم در نگاه دانش آموز ارجمند و در نگاه خانواده بزرگ‌منش باشد آن زمان بهترین بزرگداشت را انجام دادیم، ولی اگر بخواهیم با زور و از روی چشم و هم چشمی برای معلم هدیه‌ای ناچیز تهیه کنیم بیشتر به جایگاه معلم توهین شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • تداوم اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • تقدیر از مقام شامخ معلم و استاد به مناسبت دهه سرآمدی آموزش
  • تاکید بر نقش مهم و اثرگذار صداوسیما در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین