Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@23:49:38 GMT

انگ‌زدن یکی اتر مشکلات حوزه سلامت روان است

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۰۴۸۲

انگ‌زدن یکی اتر مشکلات حوزه سلامت روان است

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد حاجبی مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت  اظهار کرد: در پنجمین جشنواره ملی و دومین جشنواره بین المللی عکس سلامت روان ۱۸ هزار عکس از سوی ۳ هزار و ۱۲۰ هنرمند عکاس از ۷۸ کشور جهان دریافت شد.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: کیفیت برگزاری جشنواره از استاندارد بالایی برخوردار بود و در مدیریت برگزاری و داوری جشنواره رئیس و معاون فیاپ (فدراسیون بین المللی هنر عکاسی) حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاجبی افزود: تعداد عکس‌هایی که به جشنواره ارسال شده، تعداد کشور‌های شرکت کننده و هنرمندانی که به جشنواره عکس ارسال کرده اند در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: این جشنواره بین المللی که به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان هر ۲ سال یکبار برگزار می‌شود توانسته خود را به خوبی در منطقه و جهان معرفی کرده و مخاطبان زیادی را جذب کند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از خروجی‌های ارزشمند این جشنواره کتابی است که از عکس‌ها در پایان جشنواره منتشر می‌شود، افزود: این کتاب می‌تواند به عنوان یک محتوا برای انتقال پیام‌های مورد نظر در حوزه سلامت روان به مخاطبان استفاده شود که با توجه به جذابیت عکاسی انتظار می‌رود همچون گذشته مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد.

حاجبی درباره اهداف برگزاری این جشنواره گفت: یکی از مهمترین مشکلات در عرصه سلامت روان، انگ ناشی از مشکلاتی است که در این حوزه وجود دارد و باعث می‌شود مردم کمتر تمایل داشته باشند مشکلات روانشناختی خود را مطرح کرده یا به متخصص سلامت روان برای دریافت خدمت مراجعه کنند.

مبتلایان به اختلالات روانی تمایلی به مراجعه به پزشک ندارند

وی ادامه داد: البته در سال‌های اخیر با انگ زدایی‌هایی که انجام شده است، مردم راحت‌تر از گذشته به متخصص حوزه سلامت روان مراجعه می‌کنند، ولی باز هم در مقایسه با بیماری‌های جسمی عموم جامعه تمایل کمتری برای مراجعه به روان شناس یا روانپزشک دارند.

وی تصریح کرد: گاهی اوقات این امر به دلیل پایین بودن دانش مردم در زمینه سلامت روان و نگرش غلط آنان به این حوزه است. براساس مشاهدات ما در حوزه دریافت خدمت و تجربیاتی که در کشور‌ها وجود دارد، سواد سلامت روان در کشور رشد کافی نداشته و انتظار داریم که با مداخلاتی بتوانیم به مرور زمان با برداشتن انگ یا کاهش آن، رفتار‌های جستجوی کمک و حمایت طلبی از سوی گیرندگان خدمت در حوزه سلامت روان را تقویت کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: برای اینکه بتوانیم به این هدف برسیم نیاز داریم از شیوه‌ها و ابزار‌های مختلفی استفاده کنیم. یکی از این شیوه‌ها استفاده از هنر عکاسی است که می‌تواند با جذابیت‌هایی که دارد شیوه مناسب و جذابی برای طرح موضوعات مختلف در حوزه سلامت روان باشد.

وی افزود: در این راستا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان از سال ۸۹ اقدام به برگزاری جشنواره عکس کرده است که سه دوره اول آن به صورت ملی و دو دوره اخیر آن به صورت بین المللی برگزار شده است.

دکتر حاجبی ادامه داد: این جشنواره در دو شاخه رقابت عکس آزاد و رقابت در زمینه عکس‌هایی با موضوع سلامت روان برگزار می‌شود. یکی از نکات مهم نیز حمایت و همکاری خوب دفتر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی در ایران با این جشنواره است.

گفتنی است، برگزاری نمایشگاه و مراسم اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره بین المللی عکس در سلامت روان روز‌های ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت در زنجان خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل ۴۰۰ پرستار، ۴۹۰ نیروی حوزه سلامت خانواده، ۲۰۹ کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، گفت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت مورد توجه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیر تا 200 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.

وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت مورد نظر طرح سلامت خانواده است؛ بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم و در موضوع سرطان نیز یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح سراج با توجه به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.

مصری بیان کرد: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.

وی خاطرنشان کرد: بین 23 تا 27 رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقای سلامت در شهر شود. اکنون 300 هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به 400 نفر هیأت علمی برسد.

وی افزود: همچنین یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل 400 پرستار، 490 نیروی حوزه سلامت خانواده، 209 کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود.

مصری در ادامه گفت: در سرانه تخت، قم بین استان‌های آخر قرار دارد و تلاش داریم با جایگزینی تخت‌های قدیمی و ایجاد تخت‌های جدید این کمبود را جبران کنیم. در این راستا 250 تخت مادر و کودک در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که به زودی 12 خودرو وارد ناوگان اورژانس 115 می‌شود، اضافه کرد: 35 هزار مترمربع فضای آموزشی کمبود داریم؛ از سوی دیگر نیاز است دانشکده توانبخشی و داروسازی در استان احداث شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

مصری با اشاره به سیاست جوانی جمعیت، گفت: با تلاش مسوولان، شاخص فرزندآوری در سال جاری نسبت به پارسال،‌ نیم‌ واحد در استان قم ارتقا یافت و دلیل آن زیست بوم فرهنگی و مذهبی استان است؛ این رشد شاخص خوبی است و باید ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: جوانی جمعیت سلامت‌ساز است و باعث بالندگی اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی
  • منشاء بسیاری از بیماری‌های جسمی را در روان خود پیدا کنید
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین