Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@12:48:58 GMT

نانوکپسول و قابلیت نفوذ به سلول‌های سرطانی

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۳۲۷۵

نانوکپسول و قابلیت نفوذ به سلول‌های سرطانی

خبرگزاری میزان- پژوهشگران فنلاندی، نوعی کپسول در مقیاس نانو ابداع کرده‌اند که می‌تواند به پیشرفت دارورسانی کمک کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، پژوهشگران فنلاندی، نوعی کپسول در مقیاس نانو ابداع کرده‌اند که می‌تواند به پیشرفت دارورسانی کمک کند.
پژوهش جدید نشان می‌دهد نانو ساختار‌های ساخته شده از مولکول‌های DNA، این قابلیت را دارند که راه را برای عملکرد ابزار دارورسانی هموار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پژوهشگران "دانشگاه ییواسکیلا" (University of Jyväskylä) و "دانشگاه آلتو" (Aalto University) فنلاند، نوعی نانو ساختار مبتنی بر DNA ابداع کرده‌اند که می‌تواند وظیفه از پیش تعریف شده‌ای را در شرایطی مشابه شرایط انسان انجام دهد.
آن‌ها برای بررسی این ایده، یک حامل کپسول مانند ابداع کرده‌اند که بر اساس سطح پی‌اچ بدن، باز و بسته می‌شود. این نانوکپسول، پس از بارگیری با محموله‌های گوناگون، بسته و در بخش‌های مورد نظر بدن باز می‌شود. عملکرد این نانوکپسول، به بقایای DNA بستگی دارد که نسبت به سطح پی‌اچ بدن واکنش نشان می‌دهند.
پژوهشگران برای این کار، یک ساختار شبه کپسول طراحی کردند که عملکرد آن با کمک رشته‌های DNA که نسبت به پی‌اچ واکنش نشان می‌دهند، صورت می‌گیرد. با این ابداع، نانوذرات و آنزیم‌ها می‌توانند در کپسول‌ها بارگیری شوند و به نواحی مورد نظر بدن برسند.
پژوهشگران برای کنترل نانوکپسول‌ها در انتقال محموله‌های درمانی، حفره‌ای در آن‌ها تعبیه کردند که می‌تواند میزبان مواد گوناگون باشد. آن‌ها نشان دادند که می‌توان هم نانوذرات طلا و هم آنزیم‌ها را در کپسول‌ها بارگیری کرد تا در محل مناسب دوباره باز شوند. پژوهشگران با بررسی فعالیت آنزیم دریافتند که محموله دارویی طی این فرآیند، به طور کامل حفظ می‌شود و خطر تخلیه آن وجود ندارد.
" ویکو لینکو" (Veikko Linko)، استاد دانشگاه آلتو و از پژوهشگران این پروژه گفت: نکته جالب در مورد نانوکپسول این است که زمان باز و بسته شدن آن، قابل تنظیم کردن است. این کپسول در صورت موفقیت می‌تواند به یک راهبرد مناسب برای درمان سرطان تبدیل شود، زیرا قابلیت نفوذ درون سلول‌های سرطانی و باز شدن در آن‌ها را دارد. یافته‌های این پژوهش می‌توانند راه را برای پیشرفت ابزار هوشمند دارورسانی و نانوپزشکی هموار کند.
انتهای پیام/
منبع: ایسنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نانو کپسول پژوهشگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۳۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی

به گزارش­ خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌السلام والمسلمین سیدحسن ربانی در همایش ملی پژوهشگران و مروجان ارشد وزارتخانه گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مغز روشنگر و قلب تپنده بخش کشاورزی است و پژوهشگران این حوزه در جهت‌دهی، آموزش و ترویج کشاورزان نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
وی با بیان این که ایران­ آباد به­ انگیزه­ پژوشگران کشور نیازمند است گفت: پژوشگران به­ کار خود را باور داشته باشند و به آن افتخار کنند.
ربانی، کشاورزان را فرزندان ایران و پژوهشگران را معلم کشاورزان دانست و­ افزود: یکی از شروط موفقیت در جهت‌دهی، آموزش­و ترویج کشاورزان این است که پژوهشگران آنان را دوست داشته باشند.
وی رشد علمی و مطالعه را از ویژگی‌های پژوهشگری عنوان و گفت: دانش پژوهشگران باید به‌روز باشد، زیرا دیگران از این قشر یادگیری می‌کنند.

دیگر خبرها

  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • کاسبی کپسولی
  • اگر سر نترس دارید این کسب و کار پرسود است
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • بهروز افخمی: باید به سینمای چین و روسیه نفوذ کنیم