Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@01:05:03 GMT

مجتمع فولاد مکران شهریور ۹۹ وارد مدار تولید می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۳۵۵۰

مجتمع فولاد مکران شهریور ۹۹ وارد مدار تولید می‌شود

اولین مجتمع فولادی سواحل راهبردی مکران در چابهار برای تحقق تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در این سواحل بر مبنای مأموریت اسناد بالادستی، یک‌ سال دیگر تولیدش را شروع می‌کند.

به گزارش ایسنا- هاب جدید فولادی ایران در سواحل مکران به مرکزیت چابهار سرعت گرفته و اصطلاحاً روی ریل افتاده است، پیمانکار برآورد کرده تولید آزمایشی و سپس تجاری فولاد چابهار از اواسط ۹۹ آغاز می‌شود، و این مساله محرکی برای توسعه و آغازگر تحول در مکران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان بین‌المللی و اقتصاددانان گواهی می‌دهند چابهار، قلب مکران، آینده اقتصاد ایران است؛ در شرایطی که بنادر خلیج‌فارس کم کم به‌خاطر محدودیت‌های اقتصادی-سیاسیِ توأمان دارند از دور خارج می‌شوند، چشم امید صادرات، واردات و در یک کلام تجارت و ترانزیت ایران سواحل اقیانوس کشور در مکران و تنها بندر اقیانوسی ایران، چابهار است.

موقعیت ویژه چابهار در خارج از خلیج فارس و دسترسی آسان آن به آب‌ها، مسیرها و بازارهای اصلی بین‌المللی، از سال‌ها قبل چابهار را بر سر زبان‌ها انداخته است. اسناد بالادستی کشور، سواحل مکران و چابهار را مأمور کرده بخشی مهمی از صنایع استراتژیک را در خود جای دهد که مهم‌ترین آن فولاد و پتروشیمی سرجمع با ظرفیت ۴۰ میلیون تن در سال است.

بر اساس طرح جامع فولاد کشور و سیاست توسعه صنایع فولادی در نزدیکی آب، تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در سواحل مکران پیش‌بینی‌شده است. صنایع فولاد به سبب اینکه آب بسیار زیادی مصرف می‌کنند باید درجایی مناسب واقع باشند؛ در حال حاضر اکثر فولادسازی‌های کشور در مرکز واقع‌شده و مشکل تأمین آب برای آن‌ها تبدیل به یک معضل بزرگ‌شده است.

از اواسط سال ۹۴ استقرار صنایع فولادی در چابهار عملیاتی شده است و شرکت فولاد مکران با سرمایه‌گذارانی دولتی و خصوصی برای احداث مجتمعی فولادی با ظرفیت ۳.۲ میلیون تن آهن اسفنجی در دو فاز تشکیل شده است.

شهریور ۹۹ تولید آزمایشی آغاز می‌شود

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در این رابطه به ایسنا گفت: مجتمع فولاد مکران به‌عنوان اولین کارخانه فولاد سواحل مکران برای رسیدن به هدف تولید سالانه ۱۰ میلیون تن فولاد، هم‌اکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عبدالرحیم کردی می‌افزاید: در خصوص پیشرفت فیزیکی، بخش عمده فعالیت فولاد در بحث کوره ۴۵۰۰ تنی و رفورمر است که ساخت کوره تمام شده و هم‌اکنون عملیات نصب کوره و رفورمر ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی تصریح می‌کند: از یکی دو هفته گذشته فعالیت مجتمع رشد چشمگیری گرفته چراکه منابع پروژه به میزان ۱۱۲ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی تأمین شده است. در مجموع برای فاز اول با منابع صندوق توسعه و آورده اولیه حدود ۱۴۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری می‌شود.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه می‌دهد: فاز اول این مجتمع با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی اواسط ۹۹ تولید آزمایشی را شروع می‌کند و در مجموع پس از احداث فاز دوم و نهایی آن ظرفیت این مجتمع به ۳.۲ میلیون تن خواهد رسید.

وی تاکید می‌کند: البته زمان‌بندی ما با توجه به شرایط جدید و سخت شدن تأمین تجهیزات یک مقدار عقب افتاده است، در برنامه اولیه قرار بود پایان ۹۸ با رسیدن گاز به چابهار، فولاد تولید آزمایشی خود را آغاز کند که با شرایط جدید در تأمین منابع و تجهیزات خط لوله و هم چنین خود مجتمع، شهریور ۹۹ تولید آزمایشی شروع خواهد شد.

وی درباره سرمایه‌گذاران مجتمع فولاد هم می‌گوید: تا سال گذشته سهام فولاد میان ایمیدرو سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، منطقه آزاد چابهار و شرکت‌های وابسته به بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی پخش بوده که با توجه به راهبرد ما برای واگذار سهام به بومیان و سرمایه‌گذاران بومی و دنبال کردن این موضوع، خوشبختانه سال گذشته ۴۰ سهام به یک سرمایه‌گذار بومیِ استان واگذار شد.

کردی ادامه می‌دهد: هم‌زمان با ساخت این مجتمع به‌عنوان اولین مجتمع فولادسازی سواحل مکران، مذاکرات برای استقرار صنایع فولادی دیگر برای رسیدن به ظرفیت ۱۰ میلیون تنی مصوب برنامه ششم، برنامه توسعه سواحل مکران و طرح جامع فولاد ایران آغاز شده و شرکت کاویان پاسارگاد با تحویل زمین قرار است در برنامه‌ای جامع تولید ۳.۲ میلیون تن فولاد را در دو فاز هم‌چون مجتمع فولاد مکران دستور کار داشته باشد که ظرفیت تولید فولاد در مکران را ۶ میلیون تن افزایش می‌دهد.

گزارش از: سیدامیرحسین عظیمی، خبرنگار ایسنا


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فولاد مکران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید در صنعت فولاد کشور

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای نادر سلیمانی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان صنعت فولاد افزود: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، جز آخرین کشور‌های تولیدکننده فولاد بودیم و در رتبه ۱۲۰ جهانی قرار داشتیم، اما امروز با افزایش توان تولیدی، توانسته ایم از کشور‌هایی مانند فرانسه و ایتالیا پیشی بگیریم. سلیمانی در این باره می‌گوید: این یکی از دستاورد‌هایی است که در صنعت فولاد کشور به همت تولیدکنندگان رقم خورده است، همچنین ۴۵ میلیون تن ظرفیت بالقوه تولید فولاد کشور است که امسال ۳۳ میلیون تن آن تولید شده است. به گفته فعالان صنعت فولاد کشور، تولید داخلی در این صنعت دو برابر نیاز داخل است. سعیدیان تولیدکننده فولاد می‌گوید: محصولات فولادی ایران از نظر کیفیت، قابل رقابت با فولاد‌های دنیاست. بر اساس اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور، در یازده ماهه سال گذشته، ۲۹ میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل‌تر (۱۴۰۱) افزایش ۵ و هشت دهم درصدی را نشان می‌دهد. به گفته یکی از تولیدکنندگان فولاد، ایران زمانی بزرگترین واردکننده فولاد در خاورمیانه محسوب می‌شد، اما هم اکنون جز بزرگترین صادرکننده فولاد دنیا است. با وجود محدودیت‌های انرژی در صنایع، تولیدکنندگان فولاد کشور، برای دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴، عقب نمانده اند. تولیدکننده دیگری می‌گوید: در حوزه انرژی، برق و گاز با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، اما با افزایش بهره وری و با مدیریت تولید، توانستیم تولید را افزایش دهیم و مهمتر از آن، سرمایه گذاری‌های جدی در خود تامینی و توسعه داشته باشیم. طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور، مجموع صادرات فولاد ایران در یازده ماهه ۱۴۰۲، بیش از ۱۱ میلیون تن بوده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۴۱ واحد تولیدی و صنعتی سیستان و بلوچستان به مدار تولید بازگشت
  • تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران
  • افزایش تولید در صنعت فولاد کشور
  • کشف فرآورده‌های نفتی قاچاق در سواحل مکران
  • ایجاد اشتغال برای ۱۳۰۰ نفر در کارگاه‌های سنگ‌شکن مجتمع سنگ آهن سنگان
  • ماهواره ارتباطی چین وارد مدار ماه شد
  • تحقق حدود ۱۰۰ درصدی برنامه تولید پتروشیمی بندر امام
  • آتش‌سوزی خودرو در پارکینگ یک مجتمع مسکونی
  • صنعت پتروشیمی بر مدار مهار تورم و رشد تولید در یک‌هزاروچهارصدودو
  • جزئیات آتش گرفتن خودروی برلیانس در پارکینگ یک مجتمع مسکونی