Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، گوگل پلی به عنوان اصلی‌ترین مرجع برای جستجو، کسب اطلاعات و نصب برنامه‌های اندروید شناخته می‌شود که همانطور توسط خود گوگل، سازنده سیستم عامل اندروید، تولید شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است. این برنامه به دلیل نصب پیش‌فرض بر روی سیستم عامل اندروید، میلیون‌ها مخاطب دارد و به همین جهت حفاظت از برنامه‌هایی که این مخاطبان بر روی تلفن هوشمند خود نصب می‌کنند، یکی از وظایف این مارکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به عملکرد و سابقه شرکت‌های بزرگ حوزه فناوری، بار‌ها شاهد آن بودیم که سیاست‌‌های خاص و پشت پرده مدیران این شرکت‌ها، به وظایف و خط مشی تعیین شده توسط خود آن‌ها و حریم خصوصی کاربرانشان ترجیح داده شده است. برای نمونه می‌توان به اتفاقات اخیر رخ داده و حذف دو پوسته تلگرام طلایی و هاتگرام از گوگل‌پلی اشاره کرد.

تغییر موضع ناگهانی گوگل‌پلی

گوگل‌پلی طی سالیان اخیر مواضع مختلفی نسبت به برنامه‌های ایرانی داشته و اقدامات بحث‌برانگیزی در مورد این برنامه‌ها انجام داده است. عدم اجازه دسترسی کاربران ایرانی و تحریم برنامه‌های ایرانی و سپس برداشتن این موانع در سال‌های گذشته نشان دهنده آن است که گوگل در مارکت خود نیز به دنبال سودجویی است و هر زمان که منفعت این سرویس ایجاب کند، تصمیمی به دلخواه گرفته می‌شود.

دو پوسته تلگرام طلایی و هاتگرام نزدیک به یک سال است که به طور فراگیر در اختیار کاربران بوده و کاربران زیادی در ایران از آن‌ها استفاده می‌کنند، نزدیک به ۱۰ روز پیش گوگل‌پلی در اقدامی ناگهانی تصمیم به حذف این دو پوسته گرفت و دلیل این اقدام را جاسوسی بودن آن‌ها نامید، نکته جالب آن است که در طول این مدت از نظر گوگل، مشکلی متوجه این دو برنامه نبوده، اما حال به یکباره جاسوسی شناخته شده‌اند!

نقض قوانین گوگل پلی توسط خود این مارکت

گوگل‌پلی دارای یک سپر امنیتی است که به ادعای این مارکت وظیفه محافظت کاربران از برنامه‌های مخرب را دارد، این سپر امنیتی در زمانی که برنامه‌ای را مخرب تشخیص دهد، در ابتدا به صورت اعلان به مالک گوشی خبر داده و سپس آن را مسدود می‌کند و در برخی موارد نیز به صورت خودکار برنامه را از روی تلفن‌ هوشمند حذف می‌نماید. امکان غیرفعال شدن این قابلیت برای همه کاربران وجود دارد، در این حالت همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، گوگل‌پلی ادعا می‌کند که دیگر به برنامه‌های روی تلفن هوشمند کاری ندارد و تنها برنامه‌های مضر شناخته شده در سرویس گوگل‌پلی را شناسایی و غیرفعال می‌کند.

اما گوگل در چند روز گذشته برای کاربران ایرانی خود به این ادعا پایبند نبوده و دسترسی کاربران به این بخش را مسدود کرده است، این مارکت در ابتدا به صورتی ناگهانی پوسته‌های طلاگرام و هاتگرام را جاسوسی شناخته و در ادامه سپرامنیتی گوگل‌پلی این دو برنامه را از روی تلفن هوشمند تمامی کاربران ایرانی حذف کرد. طبق قوانین گوگل‌پلی با غیرفعال کردن سپر امنیتی می‌توان دوباره برنامه مورد نظر را از منبعی دیگر نصب کرد، به همین جهت تعداد زیادی از کاربران سپر امنیتی گوگل‌پلی را غیرفعال کرده و مجددا تلگرام طلایی و یا هاتگرام را نصب کردند، اما بعد از گذشت مدتی علی‌رغم غیرفعال بودن سپر امنیتی این برنامه، مجددا دو پوسته مذکور از روی تلفن هوشمند کاربران پاک شد. گوگل با این کار به طور واضح قوانین خود را نقض کرده است، اصرار عجیب این مارکت به حذف شدن این دو برنامه حتی در زمان غیرفعال بودن سپر امنیتی موضوعی عجیب است.

مسدود کردن دسترسی کاربران به تنظیمات سپر امنیتی

اما ماجرای گوگل پلی و دو پوسته تلگرام طلایی و هاتگرام به اینجا ختم نمی‌شود، بسیاری از کاربران پس از حذف دوباره این پوسته توسط سپر امنیتی گول پلی به تنظیمات این برنامه بازگشتند تا مجددا سپر امنیتی گوگل را غیرفعال کنند، اما با تصویر زیر مواجه شدند. گوگل دسترسی این کاربران به تنظیمات سپر امنیتی گوگل پلی را مسدود کرده است. بر این اساس کاربر حقی ندارد تا خود در مورد برنامه‌های نصب شده بر روی تلفن هوشمند خود تصمیم‌گیری کند و سپر امنیتی گوگل‌پلی نیز می‌تواند هر برنامه دلخواهی را از روی گوشی کاربر پاک کند، در این مورد دو پوسته تلگرام طلایی و هاتگرام از روی گوشی کاربران بالاجبار حذف شده و اگر نصب شوند، دوباره حذف خواهند شد. این آزادی برای کاربران فراهم است تا بتوانند با غیرفعال کردن سپر امنیتی گوگل‌پلی از حذف هر برنامه‌ای جلوگیری کنند، اما کاربران ایرانی در این مورد خاص استثنا بوده و قادر به جلوگیری از پاک شدن دو پوسته تلگرام نیستند.

گوگل با این‌کار خود نشان داده که مشکلش امنیت کاربران نبوده و به هر بهانه‌ای در تلاش است تا کاربران ایرانی این دو پوسته را بر روی تلفن خود نداشته باشند. پس از فیلتر تلگرام، کاربران بسیار زیادی استفاده از این برنامه را کنار گذاشته و به پیام‌رسان‌های ایرانی یا پوسته‌های تلگرام طلایی و هاتگرام روی آوردند، حال مشخص نیست گوگل چرا بر روی این دو پوسته پرطرفدار ایرانی حساس شده و به هر طریقی قصد پاک‌کردن آن از روی گوشی کاربران را دارد.

سپر امنیتی گوگل‌پلی همیشه اینقدر دقیق نیست

جالب است بدانید سپر امنیت گوگل‌پلی که حال اینگونه پیگیر حذف تلگرام طلایی و هاتگرام است، ضعف‌های زیادی داشته و نمی‌تواند بسیاری از برنامه‌های مخرب را حتی بر روی خود این سرویس شناسایی و پاک نماید.

در سال ۲۰۱۸ نشریه معتبر واشینگتن پست در مقاله‌ای اعلام کرد که بسیاری از برنامه‌های مخصوص کودکان در گوگل‌پلی، دارای دسترسی‌های غیرمجازی هستند و اطلاعات شخصی کودکان را ذخیره می‌کنند. (تصویر بالا) همچنین ۶ ماه پیش اعلام شد که نزدیک به نیم میلیون برنامه گوگل‌پلی دارای بدافزار‌های مخرب هستند که با نصب آن‌ها وارد دستگاه هوشمند کاربران می‌شوند، مطالعات اخیر نشان داده که حتی برخی برنامه‌های مشهور و با تعداد نصب بالا نیز به بدافزار‌ها مجهز شده‌اند. (تصویر پایین)

با این تفاسیر وجود بدافزارهای مختلف بر روی گوگل پلی به اثبات رسیده و حال سپر امنیتی گوگل‌پلی به جای حذف آن برنامه‌ها، حتی در حالت غیرفعال هم پوسته‌های تلگرام را از روی تلفن هوشمند کاربران ایرانی پاک می‌کند تا کاربران دوباره به استفاده از نسخه اصلی این پیام‌رسان روی بیاورند. همچنین زمانی که کاربران خواهان غیرفعال نمودن مجدد این قابلیت هستند، از ورود آن‌ها به صفحه تنظیمات سپرامنیتی جلوگیری شده و مجبور می‌شوند هر عملی که این سپرامنیتی  انجام می‌دهد را بپذیرند و در اصل قدرت انتخابی ندارند.

گزارش از عبدالله مطیع

بیشتر بخوانید: گربه‌رقصانی اینستاگرام برای دولت آمریکا با مسدودسازی حساب‌های کاربری سپاه/ شبکه‌های اجتماعی بومی تنها راه عبور از فیلترینگ آمریکایی 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری گوگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۵۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه «محفل» و «سال‌نو» شبکه سه در صدر توجه مردم/ افزایش ۲۵-۲۰ درصدی کاربران تلوبیون در ایام نوروز و ماه رمضان + فیلم

در نشست خبری گزارش برنامه‌های نوروز و رمضان رسانه ملی سال ۱۴۰۳، ضمن اشاره به اینکه برنامه «محفل» با ۲۷.۹ درصد و «زندگی پس از زندگی» ۲۷.۱ درصد توجه مخاطبین سازمان صداوسیما بودند، بیان شد که میزان کاربران اپلیکیشن تلوبیون با رشد ۲۵-۲۰ درصدی روبرو شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، نشست خبری گزارش برنامه‌های نوروز و رمضان رسانه ملی سال ۱۴۰۳ در روز سه شنبه ۲۸ فروردین‌ماه در سالن کوثر سازمان صداو سیما با حضور سلیم غفوری قائم مقام معاونت سیما، محسن شاکری نژاد رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، علی بخشی‌زاده معاون صدا، مجتبی کشوری مدیرکل اتاق وضعیت معاونت فضای مجازی سازمان صداوسیما و احمد خورشیدی مدیرعامل تلوبیون برگزار شد.

در این نشست، سلیم غفوری پیرامون تعداد هر نوع از برنامه‌های ماه مبارک رمضان اشاره کرد: ما در این ماه ۱۰ برنامه ویژه افطار، ۹ برنامه سحر، ۱۵ برنامه ترتیل خوانی در شبکه‌های مختلف، ۱۵ برنامه مناجات‌خوانی و حدود ۵۰ ویژه برنامه مرتبط با ماه مبارک رمضان داشتیم.

وی افزود: براساس تفکیک ساختار، ۵۰ درصد برنامه‌های ماه رمضان، گفتگو محور، ۱۴ درصد مسابقه، ۲۴ درصد نماوا و کلیپ، ۷ درصد برنامه‌های گزارشی و حدود ۵/۳ درصد هم پویانمایی بوده است.

غفوری ضمن بیان اینکه برای نوروز نیز برنامه‌های متنوعی تدارک دیده شده بود، اظهار کرد: شبکه یک برنامه «ایران دوست داشتنی» را داشت. شبکه دو برنامه «هموطن» و «شصتادیا» را داشت. شبکه سه برنامه‌های «معرکه»، «پانتولیگ» و «مردان آهنین» را داشت. شبکه نسیم نیز برنامه «مهمانی» را داشت.

قائم مقام معاونت سیما خاطرنشان کرد: شبکه نسیم برنامه «برمودا» و «بگو بخند» را نیز پخش کرد. از سویی امسال شبکه چهار سیما برنامه تازه‌ای به نام «سرزمین شعر» داشت که مورد استقبال هم قرار گرفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در ادامه، محسن شاکری‌نژاد رئیس مرکز تحقیقات صدا و سیما، طی سخنانی گفت: طبق اعلام سازمان صداوسیما، «محفل» با ۲۷.۹ درصد و «زندگی پس از زندگی» ۲۷.۱ درصد توجه مخاطبین سازمان صداوسیما بودند. سال گذشته زندگی پس از زندگی پرمخاطب‌ترین برنامه افطار با ۲۶ درصد مخاطب بود و محفل نسبت به سال قبل رشد داشته است.

احمد خورشیدی مدیرعامل تلوبیون نیز در این نشست، به سه شبکه پر بیننده در مقطع ۲۴ ساعت پایان سال اشاره کرد: طبق آمار تلوبیون در ۲۴ ساعت منتهی به سال، ۱۱۲ هزار و ۵۴۶ آی پی منحصر بفرد در لحظه سال تحویل شبکه سه را تماشا می‌کردند. بیش از ۴۰ هزار آی‌پی مخاطب شبکه یک بودند و بیش از ۳۰ هزار آی‌پی شبکه دو را تماشا می‌کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار داشت: کاربران تلوبیون در ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز با اینترنت رایگان خانگی مخابرات، تلوبیون را تماشا می‌کردند.

مدیرعامل تلوبیون ادامه داد: همچنین رشد بسیار خوبی در میزان استفاده از تلوبیون در «بیگ اسکیرین» یا صفحه بزرگ در این ایام به دلیل امکان اینترنت رایگان، ایجاد شد.

خورشیدی خاطرنشان کرد: پیش از این نیز تلوبیون بیشترین نصب اندروید تی وی را در میان تمام اپلیکیشن‌ها داشت. این میزان مصرف حدود ۲۵-۲۰ درصد افزایش داشته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اولین تصاویر واقعی پیکسل ۹ پرو لو رفت
  • معرفی ۵ سرویس پولساز گوگل و نحوه استفاده از آنها
  • عملیات وعده صادق، قدرت دفاعی و امنیتی ایران را نشان داد
  • عملیات وعده صادق، بحران دکترین امنیتی- نظامی رژیم صهیونیستی
  • این برنامه جدید، رقیب تازه برای اینستاگرام
  • آغاز تحقیقات اتحادیه اروپا درباره تیک‌تاک لایت
  • این برنامه جدید، رقیب تازه اینستاگرام است
  • نحوه به‌روزرسانی Android ۱۵ Beta ۱؛ برجسته ترین ویژگی‌ها و تلفن‌های واجد
  • امکان خرید آنلاین با احراز هویت بیومتریک گوگل پلی
  • برنامه «محفل» و «سال‌نو» شبکه سه در صدر توجه مردم/ افزایش ۲۵-۲۰ درصدی کاربران تلوبیون در ایام نوروز و ماه رمضان + فیلم