Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، عبد المحمد زاهدی استاندار قزوین در این جلسه اظهار کرد: باید در بحث بحران موضوع پیش بینی و پیش گیری را جدی بگیریم چرا که سبب جلوگیری از خسارات و آسیب ها می شود.

 استاندار قزوین با اشاره به اهداف تشکیل این کار گروه عنوان کرد: با توجه به وجود نقاط سیل خیز متعدد در سطح استان، همه ساله این استان در اثر وقوع بارش ها با بروز سیلاب رو به رو می باشد و به همین جهت باید تدابیر پیشگیرانه برای کاهش خطرات ناشی از سیل اتخاذ گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاهدی  بر لزوم اخذ استعلام کلیه دستگاهها از شرکت آب منطقه ای در خصوص میزان حدود بستر و حریم رودخانه ها تأکید کرد.

وی افزود: طرحهای عمرانی در دست اجرا که شرایط عبور ایمن سیلاب در آنها پیش بینی نشده است، باید تا لحاظ شدن کلیه موارد فنی مربوط به بستر و حریم رودخانه در آنها متوقف گردند. در خصوص طرحهایی که در گذشته انجام شده و در حال حاضر امکان احیاء دوباره رودخانه در آنها وجود ندارد، می بایست طرحهای کنترل سیلاب در محدوده بالادست آنها اجرا گردد و ایمنی شهرها و روستاها در برابر سیلاب تأمین شود.

مهندس فرخزاد معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری نیز با پیشنهاد این موضوع که امسال را می توان سال نهضت بازگشایی مسیل ها و رودخانه ها نامگذاری نمود اذعان کرد: در صورتیکه دستگاههای اجرایی به اخطارهای صادر شده توجه ای نکرده و حریم و بستر رودخانه ها را تصرف کرده باشند بدون هیچگونه اغماض و چشم پوشی با آنها برخورد خواهد شد.

مهندس پویا مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین در ادامه این نشست ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته این شرکت در راستای امور سیل و مخاطرات دریایی، برق و آب و فاضلاب استان عنوان داشت: رودخانه­ها و مسیلها عمده­ترین شاهرگ­های تامین آب و تغذیه آبخوان دشت­ها می­باشند و هر گونه دخل و تصرف در حریم و بستر آنها صدمات جبران ناپذیری به منابع آب وارد می­کند.

مهندس پویا تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران در شرکت آب منطقه ای قزوین با حضور معاونین، مدیران و کارشناسان شرکت، اطلاع رسانی کامل به مردم استان از طریق صدا و سیمای استان، جراید و روزنامه های کثیرالانتشار، بررسی کلیه نقاط حادثه خیز استان، لایروبی کلیه پل ها و کالورتها با هماهنگی شهرداری و سایر ارگان های ذیربط، رسیدگی سریع به وضعیت تأسیسات آبی در حال بهره برداری به ویژه سد زیاران و شبکه آبیاری دشت قزوین و اقدام سریع در راستای حفاظت از تأسیسات احداث شده و در حال احداث سدهای در حال اجرای نهب و بالاخانلو را از مهمترین اقدمات صورت گرفته توسط شرکت آب منطقه ای قزوین پیش از وقوع سیلاب های اخیر برشمرد.

 پویا با اشاره به تصرفات حریم و بستر رودخانه های استان قزوین که امروز در کنار زمین خواری شیوع پیدا کرده است و پدیده رودخانه خواری را بوجود آورده مطرح کرد: ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها باعث ایجاد تغییرات گسترده در ریخت و وضعیت هندسی رودخانه ها می گردد و به دنبال این تغییرات در هنگام وقوع سیلاب، جریانات سیلابی از مجرای رودخانه خارج و اراضی اطراف آن را در بر می گیرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به طول 2700 کیلومتری رودخانه ها در سطح استان بیان کرد: در سال گذشته بیش از 16 هکتار از تصرفات رودخانه ها آزاد سازی شده و تا کنون بیش از 1200 کیلومتر نیز نقشه برداری شده است اما در این میان بزرگترین معضل کمبود اعتبارات مورد نیاز است که در صورت تخصیص ضمن تکمیل عملیات نقشه برداری، مطالعات مربوط به تعیین حریم و بستر رودخانه ها و مسیل ها، آزاد سازی تصرفات باقی مانده و شناسایی و رعایت حریم بستر رودخانه ها با سرعت بیشتری پیگیری و اجرایی خواهد شد.

در پایان این نشست حاضرین در جلسه نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه نمودند.

1004/د30/ب

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۶۶۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تشدید فعالیت سامانه بارشی در بعضی نقاط کشور و صدور دو هشدار نارنجی و زرد خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اظهار کرد: از امروز تا روز پنجشنبه، ششم اردیبهشت، با تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های همرفتی شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.

وی افزود: شاهد رخداد مخاطرات مذکور طی امروز در کرمان، مازندران و گلستان، فردا در استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و روز پنجشنبه در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خواهیم بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: طی این مدت در استان‌های ذکر شده لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نخواهد بود.

ضیائیان ادامه داد: به منظور پیشگیری از بروز خسارات در پی تشدید فعالیت این سامانه بارشی، مواردی از جمله احتیاط در سفرهای بین شهری، اتراق نداشتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع باید مد نظر قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم حصول اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده و صدور هشدار سطح زرد هواشناسی، از چهارشنبه پنجم تا روز جمعه هفتم اردیبهشت نیز با ادامه فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی، در مناطقی از کشور شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.

ضیائیان اضافه کرد: چهارشنبه مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان و تهران، پنجشنبه خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و روز جمعه جنوب کرمان و شرق هرمزگان تحت تأثیر مخاطرات مذکور قرار خواهد گرفت.

وی افزود: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها وجود دارد و احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی نیز از دیگر خساراتی است که رخداد آنها دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: طی این بازه زمانی، رعایت احتیاط در سفرها به ویژه برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی باید مد نظر تمام افراد ساکن در مناطق مذکور قرار گیرد.

کد خبر 747260

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی سلامت در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر رودخانه‌های استان قزوین برای پیشگیری از سیل
  • وضعیت رودخانه‌های «آه» و «سیاهرود» در آبعلی و رودهن پایش می شود
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان/صفر شدن آمار تلفات ناشی از سیل در قزوین
  • صدور سند برای ۵۶ هزار هکتار از بستر و حریم رودخانه‌ها در خوزستان
  • تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟