Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@07:18:43 GMT

یائسگی، علت، علائم و درمان علائم با مصرف ویتامین

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۴۸۸۲

یائسگی، علت، علائم و درمان علائم با مصرف ویتامین

- یائسگی زمانی رخ می‌دهد که تولید استروژن در بدن تان متوقف می‌شود.

- استروژن پایین می‌تواند نشانه‌های ناراحت کننده‌ای در بدن ایجاد کند.

- ویتامین‌هایی خاص می‌تواند به کاهش و سبک کردن این علایم کمک کند.

یائسگی واقعیت زندگی زنان است. زمانی رخ می‌دهد که قاعدگی متوقف می‌شود. زمان پیش از یائسگی هنگامی است که تولید استروژن در بدن زنان به تدریج کاهش پیدا می‌کند که پیش یائسگی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان طور که زنان در حال انتقال از دوران پیش یائسگی به یائسگی هستند، ممکن است این علائم را تجربه کنند:

- گر گرفتگی.

- بیخوابی.

- خشکی واژن.

- عرق شبانه.

- اضافه وزن.

- نوسانات خلقی.

- تغییر میل جنسی.

برخی زنان که در حال یائسه شدن هستند، فقط علایم جرئی‌ای احساس می‌کنند. دیگران ممکن است دچار علائم شدیدی شوند. بعضی ویتامین‌ها می‌تواند به کاهش علایم یائسگی و مراقبت کلی سلامت کمک کنند. با کاهش سطح استروژن در بدن، احتمال ابتلا به برخی بیماری افزایش پیدا می‌کند، از جمله:

- پوکی استخوان.

- بیماری‌های قلبی.

- بی اختیاری ادرار.

کاهش علایم یائسگی با ۵ ویتامین

ویتامین A. نام گروهی از ترکیبات به نام رتینوئید (retinoids) است. پیش ساز ویتامین A. هم به نام رتینول (retinol) شناخته می‌شود که در کبد شما ذخیره می‌شود. مقدار بیش از حد آن می‌تواند سمی باشد. شما با خوردن محصولات حیوانی، خوراکی‌های غنی شده یا دریافت مکمل‌های ویتامین A. می‌توانید پیش ساز ویتامین A. را بدست آوید. همچنین با مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از بتاکاروتن. بدن شما بتاکاروتن را به ویتامین A. به مقدار مورد نیازش تبدیل می‌کند.

ویتامین A. برای داشتن استخوان‌هایی سالم ضروری است، با این حال دریافت آن در دروان یائسگی بحث برانگیز است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، بین سطح بالای پیش ساز ویتامین A، با شکستگی‌های لگنی در زنان یائسه ارتباطی پیدا کرده بود. این نتیجه باعث شد که سوالاتی در مورد این که آیا واقعا ویتامین A. برای استخوان‌های شما مفید است یا خیر، بوجود بیاید. مطالعات بعدی ترکیبی بودند، به همین دلیل هنوز مشخص نیست که تا چه حد پیش ساز ویتامین A. خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد.

به نظر می‌رسد، ویتامین A. تولید شده از بتاکاروتن خطر شکستن استخوان را افزایش نمی‌دهد، بنابراین می‌تواند به حفظ سلامت استخوان بعد از یائسگی کمک کند. شما می‌توانید با خوردن میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی به تولید ویتامین A. از بتاکاروتن در بدن تان کمک کنید. اگر مکمل ویتامین A. مصرف می‌کنید، بیشتر از مقدار مورد نیاز روزانه که ۵۰۰۰ واحد است، مصرف نکنید. بهتر است به دنبال یافتن مکملی باشید که حداقل ۲۰ درصد ویتامین A. آن از بتاکاروتن باشد.

ویتامین B۱۲

ویتامین B۱۲ محلول در آب بوده و در بسیاری از خوراکی‌ها وجود دارد. این ویتامین برای موارد زیر ضروری است:

- سلامت استخوان.

- تولید DNA.

- عملکرد نورولوژیکی (neurological function).

- تولید گلبول‌های قرمز خون.

با بالا رفتن سن، بدن تان بعضی از قابلیت‌های جذب ویتامین B۱۲ را از دست داده و احتمال خطر کمبود ویتامین B۱۲ افزایش پیدا می‌کند.

علائم کمبود ویتامین B۱۲

- خستگی.

- ضعف.

- یبوست.

- از دست دادن اشتها.

- خواب رفتن و سوزش دست و پا.

- مشکلات تعادلی.

- افسردگی.

- گیجی.

- زوال عقل.

در مراحل بعدی، کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند منجر به کم خونی شود. مقدار توصیه شده مجاز ویتامین B۱۲ در رژیم غذایی، ۲.۴ میکرو گرم (mcg)، روزانه برای زنان ۱۴ سال و بالاتر است. شما می‌توانید مقدار مورد نیاز روزانه تان را بعد از یائسگی با مصرف مکمل‌های ویتامینی و خوراکی‌های سرشار از این ویتامین بدست آورید.

ویتامین B۶

ویتامین B۶ (کیریدوکسین pyridoxine) به تولید سروتونین (serotonin) کمک می‌کند، یک ماده شیمیایی که مسئول انتقال سیگنال‌های مغزی است. با بالا رفتن سن زنان، سطح سروتونین افت می‌کند. نوسان سطح سروتونین می‌تواند عاملی برای تغییرات خلقی و افسردگی معمول در دوران یائسگی باشد.

میزان توصیه شده برای ویتامین B۶، روزانه ۱۰۰ میلی گرم (mg) برای زنان ۱۹ سال به بالاست. مصرف مکمل ویتامین B۶ در طول دوران یائسگی باعث پیشگیری از علائم ناشی از پایین آمدن سطح سروتونین می‌شود. از جمله کاهش انرژی و افسردگی.

ویتامین D.
بدن شما بعد از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ویتامین D. می‌سازد. کمبود ویتامین D. می‌تواند خطر شکستگی استخوان، درد استخوان و استئو مالاسیا (osteomalacia یا نرم شدن استخوان) را افزایش دهد. زنان مسن تر، به خصوص آن‌هایی که خانه نشین هستند و در معرض نور خورشید قرار ندارند در معرض خطر بیشتری برای کمبود ویتامین D. قرار دارند. زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله باید روزانه ۱۵ میکروگرم (۶۰۰IU) ویتامین D. ریافت کنند. زنان بالای ۵۰ سال باید روزانه ۲۰ میکروگرم (۸۰۰IU) ویتامین D. دریافت کنند. اگرچه، ممکن است با داشتن یک رژیم غذایی غنی از ویتامین D. بتوانید مقدار مورد نیاز بدن تان را تامین کنید، اما بهتر است، از مکمل استفاده کنید. به این ترتیب اطمینان حاصل می‌کنید که روزانه مقدار مورد نیاز ویتامین بدن تان را بدست می‌آورید:

منابع ویتامین D.

- ماهی چرب.

- روغن کبد ماهی.

- جگر گاو.

- پنیر.

- زرده تخم مرغ.

- خوراکی‌های غنی شده.

ویتامین E.
ویتامین E. یک آنتی اکسیدان است که در مبارزه بدن با آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. ویتامین E. همچنین می‌تواند باعث کاهش التهاب در بدن می‌شود. استرس می‌تواند سبب آسیب رسیدن به سلول‌ها شده و خطر این بیماری‌ها را افزایش دهد:

- افسردگی.

- بیماری‌های قلبی.

- افزایش وزن.

این علایم در دوران یائسگی معمول هستند.

تحقیقات نشان داده است که، ویتامین E. به کاهش استرس، کاهش استرس اکسیداتیو و شاید حتی کاهش خطر ابتلا به افسردگی کمک می‌کند. برای افزایش میزان ویتامین E. در دوران یائسگی از مکمل‌های ویتامین و خوراکی‌های غنی از ویتامین E. در رژیم تان استفاده کنید. هدف تان مصرف روزانه حداقل ۱۵ میلی گرم باشد.

منابع ویتامین E.
- جوانه گندم.

- بادام.

- فندق.

- آووکادو.

- بروکلی.

- صدف.

- کدو حلوایی.

- دانه آفتابگردان.

- اسفناج.

عوامل خطرساز و هشدار‌ها درمورد استفاده ویتامین‌ها
مقدار بالای ویتامین A. ممکن است باعث مسمومیت شود. افراد مبتلا به بیماری کبدی یا افرادی که الکل می‌نوشند، نباید از مکمل ویتامین A. استفاده کند. ویتامین A. ممکن است باعث کاهش فشار خون شود، اگر فشار خون تان پایین است یا از دارو‌های کاهش فشار خون استفاده می‌کنید، ویتامین A. مصرف نکنید.

تحت این شرایط از ویتامین A. با احتیاط استفاده کنید:

- مصرف قرص‌های ضد بارداری.

- مصرف آنتی بیوتیک‌های تترا سایکلین.

- مصرف دارو‌های ضدسرطان.

- جذب ضعیف چربی.

- مصرف دارو‌های رقیق کننده خون که روی خونریزی و لخته شدن تاثیر دارند.

ویتامین E. در افرادی با این شرایط باید با احتیاط مصرف شود:

- بیماری آلزایمر یا سایر بیماری‌های مرتبط با کاهش شناختی.

- آسیب چشمی.

- مشکلات کلیوی.

- مشکلات قلبی.

- مشکلات پوستی.

ویتامین D، ویتامین B۶ و ویتامین B۱۲ ممکن است روی سطح قند و فشار خون تاثیر بگذارند. اگر دیابت، قند خون پایین یا فشار خون پایین دارید یا از دارو‌هایی استفاده می‌کنید که روی قند و فشار خون تاثیر می‌گذارند، از این ویتامین‌ها باید با احتیاط استفاده کنید. ویتامین B۶ باعث افزایش خطر خونریزی می‌شود. اگر اختلال خون ریزی دارید یا رقیق کننده خون استفاده می‌کنید باز مراقب استفاده از این ویتامین باشید.

اگر دچار این مشکلات هستید باید ویتامین B۱۲ را با احتیاط مصرف کنید:

- مشکلات قلبی.

- فشار خون بالا.

- سرطان یا سابقه خانوادگی سرطان.

- مشکلات پوستی.

- مشکلات گوارشی.

- کمبود پتاسیم.

- نقرس.

بسیاری از دارو‌های بدون نسخه و دارو‌های تجویزی ممکن است با ویتامین‌ها تداخل داشته باشند. اگر در حال مصرف دارو هستید، از دکتر یا داروساز درباره احتمال تداخل ویتامین‌ها با دارو‌های تان مشورت بگیرید.

نتیجه گیری
کار‌هایی هست که می‌توانید برای راحت‌تر گذراندن دوران یائسگی انجام دهید. مثلا، از نظر جسمی فعال بمانید، استرس تان را مدیریت کنید و به اندازه کافی بخوابید تا از مزایای آن به اندازه کافی بهره‌مند شوید. همچنین باید از خوراکی‌های فراوری شده اجتناب کرده و از خوراکی‌های طبیعی غنی از مواد مغذی استفاده کنید. مانند:

- میوه ها.

- سبزیجات.

- غلات کامل.

- چربی‌های سالم.

- خوراکی‌های دریایی.

- مغزها.

- آجیل.

در مورد تمام مشکلات و نگرانی‌های تان در دوران یائسگی با پزشک تان صحبت کنید. او می‌تواند به شما کمک کنید تا تصمیم بگیرید، مصرف کدام ویتامین برای دوران یائسگی شما مفید است.   منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری زنان یائسگی ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۴۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • کاهش آلرژی فصلی با این ۵ روش
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • ۵ روش برای تسکین علائم آلرژی فصلی
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • راه‌های برطرف کردن سریع گرفتگی بینی
  • کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر
  • مهمترین تغییرات بدن زنان پس از ۴۰ سالگی