Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- فضای مجازی در کشور ما فضای تازه ایست و نیاز به قوانین تازه دارد. کارگروه های مختلف نیز برای قانونگذاری در این حوزه تعریف شده اند اما شواهد حاکی است همانطور که داوود زارعیان معاون مشتریان شرکت مخابرات معتقد است، این قوانین هنوز کارآمد نیستند.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، داوود زارعیان معاون مشتریان شرکت مخابرات ایران که سال‌ها به عنوان استاد دانشگاه نیز فعالیت می‌کند، روز گذشته در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ارتباطات سیار ایران در جمع خبرنگاران گفت: فضای مجازی تا حدودی در حوزه کسب و کار مدیریت شده اما در حوزه اطلاع‌رسانی رهاست؛ به این معنا که هر فردی که از خواب بیدار شود می‌تواند خبری را در فضای مجازی منتشر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخباری که گاهی منجر به دردسرهای بزرگ می‌شود.
وی با اشاره به این که، قوانینی که طی سال‌های اخیر در مورد فضای مجازی تصویب شده ناکارآمد است، گفت: بعد از این‌که اینترنت در ایران توسعه پیدا کرد، مجلس قانون مطبوعات را به حوزه خبرگزاری‌ها نیز تعمیم داد در صورتی که این قانون نمی‌تواند در این زمینه پاسخگو باشد. در مراحل بعدی نیز کار جدی در این حوزه صورت نگرفته است.
این فعال حوزه ارتباطات گفت: فکر می‌کنم نه شورای عالی فضای مجازی تا این لحظه در زمینه مدیریت این فضا موفق بوده، نه شورای عالی مدیریت فرهنگی و نه دیگر نهادهایی که در این زمینه مسئولیت دارند.
زارعیان ادامه داد: در هر حوزه‌ای به ویژه ارتباطات و فناوری، اطلاعات باید به صورت همزمان در سه زیرساخت فنی، فرهنگی و حقوقی تقویت شود. شاید بهتر باشد ما در کنار زیرساخت‌های فنی که تا الان برای فضای مجازی آماده کرده ایم، به دو زیرساخت اساسی دیگر نیز بپردازیم.
وی تصریح کرد: در بعد فرهنگی این ماجرا، حدود دو سال است بحث «سواد رسانه‌ای» در جامعه مطرح شده است. در برخی کشورهای آمریکایی و اروپایی بیش از 20 تا 30سال قبل نهادهایی تشکیل شد که سواد رسانه‌ای را به نهادهای مختلف آموزش می دادند اما در کشور ما این مسئله بسیار تازه است و پیشرفت در آن می تواند فضای مجازی را ارتقا دهد.
او با تاکید بر این‌که تا الان دو یا سه همایش با محوریت این موضوع مطرح شده و این مقدار کافی نیست، گفت: سال گذشته سواد رسانه‌ای را برای دانش آموزان مقطع دهم نیز تالیف کردند اما آن هم پاسخگو نیست. اگر مجموعه ای از این اقدامات انجام شود، می‌توان فضای مجازی را به سمت درستی پیش برد.
وی در خصوص بعد حقوقی ماجرا گفت: قانون گذاری در این زمینه به صورت یکپارچه انجام نمی‌شود. نهادهای قانون‌گذار در کشور زیاد هستند؛ شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تنظیم مقررات، وزارت ارتباطات و مجلس. زمانی که تعدد مراکز قانون‌گذاری وجود داشته باشد، امکان فرار کردن از این قوانین نیز فراهم خواهد شد.
او در این خصوص که پیشنهادش برای تصویب قوانین درست و کارآمد در حوزه فضای مجازی چیست، گفت: اگر گروهی از کارشناسان خبره حوزه IT و به ویژه آن‌هایی که به حوزه‌های جدید مانند مدیریت شبکه‌های مجازی اشراف دارند، جلسات تعاملی را برای تصویب قانون برگزار کنند، می‌توانند لایحه‌ای را برای نظام حقوقی جدید این فضا به مجلس ارائه دهند.
وی در پایان گفت: تمام کشورهای دنیا، قوانین خاص برای مواقع بحرانی دارند. حتی در فرانسه که آزادترین کشور در حوزه قانون رسانه به حساب می آید و بسیاری از کشورهای دنیا، قانون مطبوعات خود را از این کشور اقتباس کرده‌اند. در فرانسه نیز برای دو زمان قانون خاص وجود دارد. یکی زمان بحران و دیگری زمانی که منافع جوانان و نوجوانان در میان باشد.
ما در هیچ‌کدام از این دو عرصه، قوانین و مقررات ویژه نداریم. مسئولان می‌توانند قوانین فرانسه را جهت ایده گرفتن برای تدوین قوانین کارآمد فضای مجازی مطالعه کنند.
علمی**9207**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فضاي مجازي ارتباطات و فناوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۴۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون قوه قضاییه : با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و هستیم

معاون  اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در مدیریت بحران‌ها باید به مسائل ناشی از سوء مدیریت‌ها هم توجه کرد.

به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در جلسه مشترک با  رییس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن تبریک فرا رسیدن روز تشکیل سپاه، گفت:  مدیریت بحران، بحث جهانی است و همه کشورها درگیر بحران و نحوه مدیریت بحران هستند.

وی افزود: در کشور ما اولین قانون در ۱۱۵ سال پیش در ایران تصویب شده و تاکنون بیش از ۱۳ هزار قانون توسط مجلس و سایر نهادهای قانونگذاری تصویب و ابلاغ شده است؛ در حالی که برخی از این قوانین دچار نسخ و اجمال شدند و از سال ۸۹ معاونت تنقیح مجلس تلاش کرده تا  قوانینی که ناسخ و منسوخ هستند را بازنگری کند.

جهانگیر ادامه داد: از آنجا که با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و  هستیم؛ لذا باید قوانین در این عرصه ساماندهی شود.

وی  ادامه داد: یکی از اولین کارهایی که باید سازمان مدیریت بحران  انجام دهد، جمع آوری داده های بحرانی و روز جامعه است و این داده ها می تواند امکان سیاست گذاری واحد را فراهم کند.

وی با اشاره به مدیریت‌های مدیریتی یا نقطه‌ای گفت: این بحران‌ها با برداشتن فرد از بین می رود لذا این جابجایی‌ها می‌تواند از بحران جلوگیری کند. این بحران ناشی از سوء مدیریت است و این مدیریت فقط اجرایی نیست بلکه قضایی حتی مردمی هم می‌تواند باشد؛ لذا در مدیریت بحران‌ها باید به مسائل ناشی از سوء مدیریت‌ها هم توجه کرد. 

جهانگیر گفت: به طور کلی نگاه قانونگذار در سنوات گذشته تا کنون بر اساس روح نظام مسایل بحرانی نبوده است و قوانین و مقرراتی که تصویب شده در دل خود مشکلات و بحران هایی ایجاد کرده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: زمانی که قانونی نگارش می شود باید پیوست‌های نظام مسائل بحرانی آن نیز دیده شود که متاسفانه تا کنون اینگونه نبوده است و در این زمینه ما نیاز به داده‌های واقعی داریم.  متاسفانه بسیاری از داده‌ها در کشور غیر واقعی است.

جهانگیر افزود: بحران‌ها را می‌توان با برش‌های مختلف در نظر گرفت. گاهی معضلات به دلیل حل نشدن به بحران‌های بالفعل و بالقوه تبدیل می شود. باید مدل بحران‌ها را مشخص کنیم و آن را بشناسیم چرا که با منابع محدود روبرو هستیم. در حوزه بحران هم می توان بحران را با برش فرایندی هم مدیریتی بررسی کرد. بحران‌های مدیریتی ناشی از ترک فعل‌ها باید مورد بررسی قرار گرفته و به تصمیم گیری و تصمیم سازی منجر شود.

وی افزود: به عنوان نمونه اکنون ۱۵ سال است که هدفمندی یارانه‌ها در حال اجرا است اما همچنان دهک‌بندی‌ها به درستی صورت نگرفته است؛ در حالی که توزیع منابع نیز در این حوزه در حال انجام است. واقعیت این است که مشکلات انباشته شده‌ای داریم که تبدیل به معضلات شده است و برخی به مرحله بحران رسیده است؛ بنابراین ابتدا باید مدل‌های بحران را بشناسیم و اولویت‌ها را تعیین کنیم زیرا منابع و زمان محدود است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • مالکان جدید پرسپولیس و استقلال هم باید قوانین سقف بودجه را رعایت کنند
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • شرکت‌های تبلیغاتی اینستاگرام
  • قانون نانوشته!
  • دادگاه عالی آمریکا درباره اسلحه ارواح تصمیم می‌گیرد
  • بازتاب اجرای طرح نور در فضای مجازی
  • معاون قوه قضاییه : با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و هستیم