Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@12:20:53 GMT

فضیلت و عظمت ماه مبارک رمضان به‌خاطر قرآن است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۵۲۸۸

فضیلت و عظمت ماه مبارک رمضان به‌خاطر قرآن است

یک کارشناس مذهبی با اشاره به فراسیدن ماه مبارک رمضان گفت: شرافت ماه رمضان به خاطر نزول قرآن است و این را اهل معنا و علمای اهل عرفان بیان کرده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حجت‌الاسلام علی‌اکبر ابراهیمی بشکانی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: رمضان ماه نزول قرآن است، شرافت ماه رمضان به خاطر روزه گرفتن نیست، بلکه روزه هم یکی از اعمال ماه رمضان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شرافت ماه رمضان به خاطر نزول قرآن است و این را اهل معنا و علمای اهل عرفان بیان کرده‌اند که «شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن هدی للناس و بینات من الهدی و الفرقان».

این کارشناس مذهبی اظهار داشت: ما باید از ظاهر قرآن به باطن قرآن برسیم و باطن قرآن هماهنگی روح و فطرت انسان با معارف عمیق است.

ابراهیمی بشکانی افزود: حضرت امام در مسائل قرآنی که در کتابی به نام «معرفت قرآن از دیدگاه امام» منتشر شده است فارغ از این بحث‌های عرفی می‌فرمایند اگر کسی این قرآن را با قلب خودش و قلب خودش را با قرآن هماهنگ نکند او نمی‌فهمد قرآن چه می‌گوید.

وی اضافه کرد: لذا کسانی که می‌خواهند واقعا ببیند نزول قرآن چیست باید به تجلیات قرآن دقت کنند، به عنوان مثال ما وفتی در قرآن می‌خوانیم که انسان این مراتب را دارد و فرض کنید در آیات اول سوره دخان حضرت موسی فرمود «ان ادوا الی عبادالله (به فرعون گفت) بنده‌های خدا که امانتند به من بده». حضرت موسی اشاره کرد به همه آدم‌ها که امانت خدا هستند و گفت من امین و امانتدار هستم این امانت را به من بده.

امام جمعه بهاباد عنوان کرد: هر یک از ما یک امانتداریم، حداقل امانتدار وجود فطرت خودمان هستیم و وقتی بخواهیم این امانتداری بندگی خدا را بکنیم به یک نتیجه می‌رسیم و آن اینکه دروغ گفتن، فریب دادن و رفتارهای اینچنینی باید از انسان دور شود.

ابراهیمی بشکانی خاطرنشان کرد: اگر این رذائل از انسان دور نشود ما به هیچ جای قرآن جز الفاظ دست پیدا نمی‌کنیم، خیلی زرنگ و دقیق باشیم یک سلسله معارف عقلانی را که کلمات هستند و صرفا صغری و کبری‌های منطقی است را در ذهن‌مان ردیف می‌کنیم.

وی تأکید کرد: خداوند در آیات پایانی سوره واقعه می‌فرماید اصلا فهم و مس و تماس قرآن جز از راه طهارت دل امکان‌پذیر نیست؛ در غیر این صورت هر کس هر استدلالی بیاورد ولو که استدلال‌هایش به نتایج روشنی منتج شود، قطعا و یقینا خودش را در چارچوب الفاظ گم کرده است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه قرآن کتاب انسان است، یادآور شد: قرآن مراحل عمیق کمالات انسانی را از نقطه‌های عالی بیان می‌کند و نقطه‌های سقوط انسان را که به دست خودش انجام می‌گیرد را هم بیان می‌کند.

ابراهیمی بشکانی ادامه داد: یعنی قرآن شاکله انسان را در این مسیر افتان و خیزان، یکی‌یکی بیان می‌کند و اگر انسان آیات را بفهمد می‌بیند این قرآن دارد او را بیان می‌کند و دارد با او حرف می‌زند و به او می‌گوید که ای آدم تو چه هستی.

وی اظهار داشت: نکته دیگر این است که، آنچه که قرآن از زبان پیامبر اکرم فرمود این بود که فرمود اگر تسلیم بشوید هدایت می‌شوید اما اگر غیر از این باشد و انسان بخواهد از خودش حرف در بیاورد و مسیری غیر از آنچه که خدا گفته را دنبال کند آن دیگر نظر خودش است و دیگر تسلیم نیست.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: منظور از تسلیم هم تسلیم روحی است که انسان در برابر خود از خداوند اطاعت کند و می‌فرماید اگر اطاعت کنی هدایت می‌شوی؛ البته اطاعت ضمیر دارد که منظور پیامبر است و می‌گوید اگر از دستور پیامبر و دستور اهل بیت تبعیت کنید هدایت می‌شوید و الا کسی اگر بخواهد خودش را پیروی کند این بداند که تسلیم روحی نیست بلکه تسلیم غرائز و خودخواهی خودش است.

ابراهیمی بشکانی با اشاره به تأکید بر قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان، گفت: خواندن یک سوره قرآن خواندن یا جزئی از قرآن و یا حتی گوش کردن به قرآن و خط بردن قرآن برای کسانی که نمی‌توانند قرآن بخوانند، بسیار مورد تأکید قرار گرفته است اما مهم‌تر از همه این‌ها طهارت روح است که انسان زبانش و اندیشه را کنترل کند.

وی افزود: این‌ها دستوراتی برای این ماه مبارک و البته همه سال است اما ظرفیت آن برای اجرا در ماه رمضان آماده‌تر است به خصوص اینکه فضلیت و عظمت ماه مبارک رمضان به خاطر قرآن است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۵۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: یکی از دستاوردهای تلاش قرآنی در ماه رمضان این بود که تصویر کشورمان در فضای بین‌المللی به خصوص در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در مراسم قدردانی از عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی کشور طی سخنانی به گستردگی برنامه‌های تولید شده در ماه رمضان اشاره کرد و اظهار داشت: در اجرای این برنامه‌های قرآنی تمام دستگاه‌ها نقش داشتند و شاید سازمان تبلیغات اسلامی کمترین نقش را داشته است. همچنین شورای توسعه فرهنگ قرآنی نقش هماهنگی را به خوبی بر عهده گرفت.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش در این ایام زحمت بسیاری کشیدند. همچنین همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز زحمات بسیاری  متقبل شدند.

او به برگزاری نمایشگاه قرآن در استان‌ها اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد امسال برای اولین بار در تمامی استان‌ها نمایشگاه قرآن برگزار شد و نمایشگاه اصلی هم در مصلی امام خمینی(ره) در تهران دایر بود. بسیج، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و مهم‌تر از همه بخش مردمی در این نمایشگاه‌ها بسیار فعال بودند.

قمی به برنامه‌های قرآنی در سازمان صدا و سیما اشاره کرد و اظهار داشت: یک همگرایی در ماه مبارک رمضان حول محور قرآن شکل گرفت. نقطه تجلی همه این برنامه‌ها در رسانه ملی بود که این نقش را به خوبی ایفا کرد.

 

ضرورت تبیین تعامل قرآن و علم از سوی دانشمندان و اساتید

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از درخشش برنامه محفل در روستای چارک یاد کرد و گفت: فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی به مجموعه اقدامات متعددی که در روستاها شکل گرفت، توجه کند. به عنوان مثال اتفاقی که روستای چارک افتاد و برنامه محفل در آنجا درخشش داشت، اتفاق مبارکی بود که همین نکته نشان‌دهنده ظرفیت ایمان مردم است.

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تلاش تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران برنامه‌های سحر و افطار به تقویت حس قرآن دوستی مردم اشاره کرد و اظهار داشت: یک افکارسنجی انجام دادیم که نتایج آن قابل توجه است. در این افکارسنجی بسیاری به سؤالات پاسخ دادند. 75 درصد کسانی که پاسخ داده بودند از اینکه که قرآن را حفظ نکرده‌اند احساس خسارت کرده‌اند.

او ادامه داد: گام‌های بعدی در ترویج فرهنگ قرآنی را باید کیفی‌تر و مؤثرتر برداریم. یکی از دستاوردهای اتفاقات ماه رمضان این بود که تصویر ایران در فضای بین‌المللی به خصوص در جهان اسلام درباره اهتمام ایران به قرآن قدری تغییر کرده و اصلاح شد که این موضوع دستاورد مهمی است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • (ویدئو) سحر دولتشاهی کاریکاتور خودش و پیمان معادی را استوری کرد
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند
  • اوسمار خوب، اما در مورد این بازیکن حرفی نداری؟
  • ۵۶۰ هزار افطاری ساده و گرم در حرم حضرت معصومه (س) توزیع شد
  • ۸۴۷ فرزند یتیم ومحسنین تحت حمایت در طرح اکرام ایتام بهشهر
  • سریال‌های طنز همیشه حساسیت‌ برانگیز هستند/ ادامه «نون خ»؟ هنوز معلوم نیست