Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@01:45:54 GMT

کشف هزارپای ۹۹ میلیون ساله در صمغ فسیل شده

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۵۳۵۲

کشف هزارپای ۹۹ میلیون ساله در صمغ فسیل شده

محققان موفق به کشف فسیل نوعی هزارپای 99 میلیون ساله در صمغ باستانی مربوط به یک درخت شده اند که راه را برای افزایش دانش در مورد ویژگی های حشرات ماقبل تاریخ ممکن می کند.این حشره 8.2 میلیمتری در کشور میانمار شناسایی شده و مربوط به دوره کرتاسه است. دوره کرتاسه بعد از تریاس و ژوراسیک سومین دوره دوران میانه‌زیستی است که از ۱۴۵٫۵ تا ۶۵ میلیون سال پیش و در واقع هفتاد میلیون سال به طول انجامید و از این لحاظ طولانی‌ترین دوره در میانه‌زیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در اواخر دوره کرتاسه برخی پستانداران کوچک بوجود آمدند و همچنین دراین دوره دایناسورها و آمونیت‌ها منقرض شدند. قاره‌ها در دوره‌های قبلی از یکدیگر جدا شده بودند و تنها قاره آفریقا از آمریکای جنوبی در دوره کرتاسه پیشین از هم جدا شدند.



همچنین دانشمندان به این نتیجه رسیدند که در این دوره و در ۹۱ الی ۹۲ میلیون سال قبل به مدت دویست هزار سال هوای زمین به حدی گرم بوده که تنها ۵۰-۶۰٪ قاره قطب جنوب پوشیده از یخ بوده است.

یکی از جذابیت های این فسیل برای دانشمندان چشمان مرکب این هزارپا است که از پنج بخش تشکیل شده است. این در حالی است که بر اساس بررسی ها برخی هزارپاهای این دوره تاریخی داری سی چشم بوده اند.

دانشمندان بر این باورند که شناسایی فسیل یادشده ممکن است منجر به تغییراتی در طبقه بندی حشرات در دوره کرتاسه بر مبنای اطلاعات تازه به دست آمده از حشرات یادشده گردد. همچنین قرار است تصویربرداری سه بعدی با اشعه ایکس ازاین حشره انجام شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری علم و دانش هزارپا صمغ فسیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد

به گزارش همشهری‌آنلاین، مهدی ضیغمی در نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ ادامه داد: رویداد ایران اکسپو میزبان بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۸۰ کشور است و ۴۰ کشور با هیئت‌ عالی رتبه دولتی در این برنامه حضور خواهند داشت و این نمایشگاه فضای مناسبی برای افزایش مقاصد صادراتی، گروه‌های کالایی و تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی است.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه ایران قصد دارد تمامی دستاوردهای جدید علمی، فناورانه، صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی و دیگر حوزه‌ های خود را معرفی کند.

به گفته وی، ۳۳ کشور از قاره آسیا، ۳۴ کشور از قاره آفریقا، ۴ کشور از قاره آمریکا و ۲۵ کشور از اروپا در اکسپو ۲۰۲۴ حضور خواهند داشت اما به دلیل محدودیت‌هایی که از نظر هتل داریم نمی توانیم میزبان مقامات بیشتری باشیم.

ضیغمی ادامه داد: بازدید از کارخانجات بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم در جریان برگزاری نمایشگاه در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا نیز همزمان با ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار می‌شود، گفت: ایران اکسپو هم شنبه آینده با حضور رئیس جمهور یا معاون اول افتتاح خواهد شد و پنج روز ادامه دارد. این اجلاس با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشور های آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار خواهد شد.

وی افزود: دولت عربستان نیز به همراه هیأتی که در رأس آن یک معاون وزیر خواهد بود از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی توانمندی‌های صادراتی بازدید خواهند داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در نمایشگاه سال گذشته پیش بینی ما این بود که در نتیجه انعقاد قراردادها بین تجار ایرانی و خارجی یک میلیارد دلار صادرات تحقق می‌یابد اما با توجه به حجم گسترده مهمانان در سال جاری در نمایشگاه پیش بینی می‌کنیم در نمایشگاه امسال زمینه صادرات بیش از یک میلیارد دلار فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: تجار و عموم مردم می‌توانند از روز یکشنبه آینده برای بازدید از نمایشگاه مراجعه کنند.

تشکیل کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا

محمد صادق قنادزاده معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست گفت: در مساله زیر ساخت‌های بانکی با آفریقا یک کارگروه تخصصی برای حوزه خدمات مالی و بانکی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: از آنجایی که ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت یکدیگر مطلع نیستد بنابراین برگزاری این اجلاس همزمان با نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی برای فراهم سازی شناخت زمینه‌های تجاری طرفین صورت گرفت.

به گفته قنادزاده، با آفریقا در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، کشت فراسرزمینی و واردات مواد اولیه تولید می‌توان همکاری کرد.

وی به ذخایر نفتی و گازی قاره آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران در این زمینه تخصص و دانش فنی دارد بنابراین چند گروه از قاره آفریقا نیز برای مذاکرات تخصصی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نیز به ایران خواهند آمد.

معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت گفت: علاوه بر آن در حوزه عمران و خدمات فنی و مهندسی نیز طرفین می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

قنادزاده درباره رقم پایین تجارت ایران با کشورهای آفریقایی نیز گفت: بر اساس گزارش‌های میدانی، چند برابر عددی که اعلام می‌شود کار تجاری یا پروژه در آفریقا داشته‌ایم که به دلیل غیرمستقیم بودن آن و برخی ارتباطات از طریق کشورهای ثالث در آمار رسمی گنجانده نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه آفریقا سرزمین فرصت‌هاست،‌ادامه داد: هدف ما ظرفیت‌سازی و ریل‌گذاری برای افزایش تجارت بخش خصوصی است چرا که ملت و دولت‌های آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند و از بعد تجارت عقلانی نیز افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است و در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.

کد خبر 847025 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران اکسپو آفریقا ایران ‌و آفریقا

دیگر خبرها

  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • موزه فسیل مراغه گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • موزه فسیل مراغه‌، گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • اجرای طرح جامع مدیریت دریاچه نمک قم در دوره پنج ساله
  • صعود شرقی‌های قاره‌کهن به مرحله یک‌چهارم نهایی