Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@05:35:14 GMT

دلایل رؤیت نشدن هلال ماه در شب گذشته

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۵۶۰۰

دلایل رؤیت نشدن هلال ماه در شب گذشته

عمران مرادی از اعضای رصد استهلال ماه مبارک رمضان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: در زمان آغاز ماه قمری جدید که به آن ماه نو گفته می‌شود، خورشید و ماه به لحاظ ظاهری و نگاهی که از روی زمین به آن‌ها داریم بسیار نزدیک به یکدیگر و در یک راستا قرار گرفته اند و نور خورشید مانع از دیده شدن ماه می‌شود و قابل رؤیت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه در آغاز ماه نو، ماه و خورشید با یکدیگر طلوع و غروب می‌کند افزود: از آنجایی که ماه در حال چرخش به دور زمین است امشب مقداری از خورشید فاصله می‌گیرد و به همین دلیل امشب قابل رؤیت است.
این عضو مرکزنجوم ادیب اصفهان با توجه به رؤیت نشدن هلال ماه رمضان در شب گذشته گفت: به دلیل ضخامت کم هلال ماه، نزدیکی آن به خورشید و ضعیف بودن معیار‌های رصدی آن، وجود غبار و از همه مهم‌تر ابری بودن آسمان در افق غرب در خیلی از مناطق استان اصفهان که در اصطلاح به آن ماه بحرانی گفته می‌شود رصد سختی در پیش بود و با وجود تلاش‌های چند ساعته‌ی گروه‌های استهلال، ماه نو رؤیت نشد و همه گی این دلایل از عوامل مهم در رصد هستند.
وی ادامه داد: یکی از عوامل مهم در رصد ماه نو، مدت زمان غروب ماه بعد از غروب خورشید است که به آن مدت مکث می‌گویند و در کنار دلایلی که رصد ماه نو رمضان سال جاری را برای ما سخت کرد، مطلوب نبودن و کوتاهی مدت مکث میان غروب خورشید و ماه بود که فرصت رصد را از ما گرفت.
مرادی بیان کرد: در کنار مرکز رصدخانه، گروه‌هایی به مناطق کوهستانی و ارتفاعات خارج از شهر اصفهان اعزام شدند که آن‌ها هم با مشکل وجود غبار و ابر در ارتفاعات مواجه شدند و قادر به رؤیت ماه در آسمان نشدند.
وی تاکید کرد: در بحث رصد شب گذشته رویت ماه در مناطق شمالی کشورغیر ممکن بود و هر چقدر که از شمال کشور به سمت مناطق جنوبی‌تر و جنوب غربی پیش می‌رفتیم، احتمال رؤیت ماه بیشتر می‌شود.

تخصصی‌ترین شیوه‌ی استهلال در منطقه/ اصفهان مجهز به بزرگترین و قوی‌ترین تلسکوپ‌ها  
این منجم در پاسخ به سوالی مبنی بر تفاوت رؤیت ماه در برخی کشور‌های همسایه مانند عراق و ایران گفت: ساز و کار استهلال و رصد در کشور‌های دیگر با ایران متفاوت است، اما ما در کشور ایران علمی‌تر و تخصصی‌تر در این زمینه فعالیت میکنیم، در کشور ما استدلال به دست ستاره شناسان صورت می‌گیرد و این‌ها به مباحث علمی کاملا مسلط هستند.
وی با بیان اینکه مراجع دیگر در کشور‌های همسایه معتمدانی دارند که رصد به دست آن‌ها انجام می‌شود، افزود: این در حالی است که این افراد تخصص نجوم ندارند.

مرادی با بیان اینکه مراجع ساکن در کشور‌های همسایه فتوا به رؤیت هلال با چشم غیر مسلح داده اند، تصریح کرد: درباره‌ی هلال شب گذشته رصد کردن با چشم غیر مسلح یعنی بدون دوربین و تلسکوپ کاری بعید و غیر ممکن بود در حالی که ما در اصفهان مجهز به بزرگترین و قوی‌ترین تلسکوپ‌ها هستیم.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رمضان هلال ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۹۰ درصدی امدادرسانی به حوادث در ایلام

                                                                       

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حمزه محمدی مقدم اظهار داشت: در ۲ سال گذشته نجات گران هلال احمر به ۸۴۷ حادثه مختلف امدادرسانی کرده که نسبت به مدت مشابه در این بازه زمانی بیش از ۹۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: همچنین در این مدت ۳۰ درصد عملیات‌های امداد و نجات، ۹۰ درصد انتقال مصدومین به مراکز درمانی و ۶۳ درصد تیم‌های عملیاتی اعزام شده به حوادث نیز افزایش یافته است.

محمدی مقدم با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات زیرساختی مهمی با هدف تسهیل خدمت رسانی به مردم در هلال‌احمر استان انجام شده که بسیار چشمگیر و در دولت‌های گذشته کم سابقه بوده است، یادآور شد: از جمله این اقدامات تاسیس سه شعبه هلال احمر در شهرستان‌های بدره، هلیلان و چوار، احداث ۲ پایگاه امداد و نجات در پایانه مرزی مهران و سه راهی کارزان شهرستان سیروان، توسعه و تجهیز داروخانه جمعیت هلال احمر استان ایلام، احداث ۲ پروژه انبار امدادی شهرستان سیروان و انبار امدادی شماره ۲ حوزه معاونت امداد و نجات، احداث پروژه‌های مرکز تخصصی و فوق تخصصی هلال ایلام، خاکبرداری زمین پایگاه امداد و نجات کل سفید دره شهر، خاکبرداری زمین سایت اداری جمعیت هلال احمر شهرستان بدره، فاز دوم تکمیل اردوگاه امدادی آموزشی شهرستان ایوان و فاز تکمیلی مرکز فیزیوتراپی و توانبخشی است.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر ایلام تاکید کرد: عملکرد اعتبار ملی جمعیت هلال‌احمر استان ایلام در ۲ سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل رشد ۴۵۰ درصدی و اعتبارات استانی نیز رشد ۹۰۰ درصدی داشته است.

محمدی همچنین در خصوص عملکرد درآمد‌های داخلی جمعیت هلال‌احمر استان ایلام گفت: درآمد داخلی در دو سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل ۲۵۰ درصد افزایش داشته است.

وی از افزایش ۳۹ درصدی خدمات درمانی و دارویی در دو ساله دولت سیزدهم خبر داد و ادامه داد: در طی ۲ سال گذشته بیش از ۸۷ هزار و ۷۵۰ نفر از انواع خدمات درمانی و دارویی مرکز جامع توانبخشی و داروخانه جمعیت هلال احمر استان ایلام بهره‌مند شدند که نسب به مدت مشابه دو سال گذشته ۳۹ درصد افزایش یافته است.

محمدی مقدم از افزایش ۱۸۰ درصدی ایجاد خانه‌های هلال در استان ایلام خبر داد و گفت: خانه‌های هلال با ارائه آموزش‌های امدادی و اصول ارائه خدمات داوطلبانه به همگان به ویژه جوانان، جذب و سازماندهی اعضا به منظور ارائه خدمات داوطلبی به نیازمندان در شرایط عادی و بحرانی، در سطح محلات شهری و روستا‌ها تشکیل می‌شوند که دو سال گذشته ۸۴ خانه هلال در مناطق شهری و روستایی استان ایجاد شده که میزان رشد خانه‌های هلال استان چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی نسبت به مدت مشابه دو سال قبل افزایش ۱۸۰ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان ایلام اعلام کرد: در حوزه آموزش نیز در ۲ سال گذشته بیش از سه هزار دوره آموزش‌های امداد و کمک‌های اولیه، عمومی، تخصصی و ضمن خدمت کارکنان در هلال‌احمر استان برگزار شده که بیش از ۱۴۶ هزار نفر از این آموزش‌ها بهره‌مند شدند و میزان این دوره‌های آموزشی نسبت به مدت مشابه قبل افزایش ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد.

محمدی مقدم از ۹۰ میلیارد ریال مساعدت و کمک هزینه درمان به ۴۵۰۰ نفر از بیماران نیازمند، محروم و خاص در دو سال گذشته خبر داد و افزود: در این مدت ۲۴ میلیارد ریال وام بلاعوض خدمات حمایتی و درمانی به مددجویان پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه دوسال گذشته رشد ۷۳ درصدی، در اجرای کاروان‌های سلامت در مناطق محروم در همین مدت ۸۷ کاروان سلامت با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال و بهره وری ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر انجام شده و رشد ۹۳ درصدی، در طرح حامیان سلامت رشد ۳۵ درصدی، در طرح نیابت رشد ۱۱۶ درصدی، در طرح حمایت ماندگار رشد ۱۸ درصدی، در طرح هلال رحمت رشد ۷۸ درصدی، در طرح ارمغان مهر رشد ۱۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه دو سال قبل نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: در حوزه جوانان در دوسال گذشته در اجرای طرح‌های ملی نوروزی و شوق رویش با برپایی ۱۷ پست به بیش از ۱۳۰ هزار نفر و در طرح شوق رویش نیز به ۳۰ هزار نفر خدمت رسانی، رشد ۴۶ درصدی، تعداد کانون‌های فعال دانشجویی، دانش آموزی، غنچه‌های هلال، تعداد برنامه‌های آموزشی و کارگاه‌های برگزار شده در حوزه جوانان و عضو گیری در رده‌های سنی جوانان و دانش آموزان رشد ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه گذشته داشته است.

دیگر خبرها

  • گروه های ذینفع از سنگ اندازی برای مصوب نشدن لایحه اصلاح «قانون مالیات های مستقیم» دست بر نخواهند داشت
  • گروه های ذینفع از سنگ اندازی برای مصوب نشدن «لایحه اصلاح مالیات های مستقیم» دست بر نخواهند داشت
  • چشم ایران به برق خورشید روشن می‌شود؟
  • گروسی : بازرسان ما در ایران روز گذشته مطلع شدند تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم بنا به دلایل امنیتی تعطیل است / این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند
  • تن ماهی گران نمی‌شود / دلایل افزایش تولید تن مرغ چیست؟
  • امدادرسانی هلال احمر ایلام در دو سال گذشته ۹۰ درصد افزایش یافته است‌
  • جایگزینی نورهای مصنوعی رشد گیاه به جای نور خورشید
  • جایگزینی نور‌های مصنوعی رشد گیاه به جای نور خورشید
  • افزایش ۹۰ درصدی امدادرسانی به حوادث در ایلام
  • نور‌های مصنوعی رشد گیاه جایگزین نور خورشید می‌شوند