Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی فارس از ثبت ۳۱ اثر تاریخی غیرمنقول استان در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: روستای قلات شیراز به عنوان نخستین بافت روستایی تاریخی- طبیعی فارس ثبت ملی شد. ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، مصیب امیری اظهار داشت: روستای قلات شیراز به عنوان نخستین بافت تاریخی-طبیعی روستایی استان به ثبت رسید و با این اتفاق ضمن ساماندهی بیش از پیش ساخت و سازهای این روستا، جهت تخصیص بودجه مرمت به منظور احیای بناهای تاریخی این منطقه  تسهیلاتی صورت می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ثبت ملی روستای قلات شیراز می‌تواند منجر به طرح آن به عنوان یکی از مقاصد جدید گردشگران داخلی و خارجی، مهاجرت معکوس اهالی و رونق اقتصادی مردم روستا شود.

5 فروردین به عنوان روز مهربانی به نام مردم شیراز ثبت ملی شودخوزستان|مسجد «حاج‎علی حاج علی‎اکبر» در شوشتر ثبت ملی شد+تصویریزد| ثبت ملی قدیمی ترین بازار اردکان که متعلق به دوره قاجار است

امیری بیان کرد: علاوه بر بافت تاریخی روستای قلات، 30 اثر دیگر از جمله مسجد سیف گراش، خانه برکت شیراز، خانه عادل یزدی شیراز، کارخانه نساجی (گالری تار و پود) شیراز، مسجد جامع مرودشت، موقوفه معدل الملک شیراز، پنج برکه گراش، تل خندق کهنویه خنج، تل قلعه خدومی خنج، تمب گلی خنج، خانه حاجی باقر آقا غفوری لارستان، خانه شاکری شیراز، قبرستان جاماسب حکیم جهرم، قلعه گبری جهرم، گورستانهای توده سنگی کفترک شیراز، آب انبارهای سعیدا گراش، تپه قربانقلی پاسارگاد، تپه لفا خنج، خانه حاج میرزا رحیم دهقان ایچ استهبان، خانه خوشخو شیراز، خانه معتمدی نی ریز، قلعه قزل ارسلان شیراز، قنات باشا شبانکاره- میرشکاری میمند- فیروز آباد، گورستان جوادیه شیراز، مسجدالزهراء نی ریز، قلعه کهنه و قبرستان فیشورلارستان، اشکفت فاروق مرودشت، استودان فاروق مرودشت، پل آسعدی مرودشت و خانه احمد علی پاکباز استهبان نیز در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: تعداد 20 عنوان پرونده  اثر تاریخی دیگر نیز تهیه و تنظیم شده است که برای بررسی و اعلام نظر نهایی جهت ثبت ملی تا 2 ماه آینده به شورای ثبت کشور ارسال می‌شوند. 

مدیرکل میراث فرهنگی فارس درباره تعداد آثار ثبت شده استان نیز خاطرنشان کرد: با ثبت این 31 اثر، تعداد آثار تاریخی فارس در فهرست آثار ملی کشور به 2 هزار و 985 اثر رسید که با این تعداد فارس همچنان رتبه نخست کشور را در تعداد آثار ثبتی به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/ ز

R41382/P/S6,61/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۷۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین فیلم شهیدآوینی پس از ۴۴ سال روی پرده رفت

به گزارش قدس آنلاین، در این مراسم علیرضا افشار رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی گفت: هنر متعهد، هنر دولتی و هنر آزاد از جمله کلیدواژه‌هایی هستند که می‌توانیم آنها را در قالب عبارت «هنر» تعریف کنیم.

رئیس وقت ستاد کل سپاه و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس افزود: شهیدآوینی پرچم دار هنر متعهد بود و صاحب نظر که در دانشگاه هنرهای زیبای تهران به تحصیل سینما پرداخت و در دوره‌ای هم در سیمای آن روزها ممنوع‌التصویر شد… او در زمان جنگ و پس از جنگ، با آثارش حماسه‌ دفاع مقدس را به تصویر کشید که همین حرکت، نام «شهید آوینی» را به عنوان یک هنرمند صاحب سبک در مستندسازی به ثبت رساند. او بر روی پروژه‌ی سریالی در حال کار کردن بود که به شهادت رسید.

افشار در بخش دیگری از صحبت‌های خود ، ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه و فلسطین گفت: به اعتقاد من لازم است که در هنر سینما بیشتر از وضعیت فعلی در فکر تولید و ساخت آثار سینمایی مختلف با موضوع جنایات رژیم صهیونسیتی باشیم؛چرا که در این زمینه با کمبودهای بسیاری مواجه هستیم که باید روی آن تمرکز بیشتری داشته باشیم.

در ادامه‌ مصاحبه‌هایی از بزرگان در خصوص «شهید مرتضی آوینی» پخش شد و سپس مستند «دهکده‌ی برزان» نخستین فیلم‌ شهیدآوینی، برای نخستین‌بار پس از ۴۴ سال اکران شد.

در بخش دیگری از این برنامه یادبود گفت‌وگویی در خصوص چگونگی خلق و نگاه خلاقانه «مرتضی آوینی» بین «بهروز افخمی» و «اسماعیل براری» صورت گرفت.

افخمی در بخشی از سخنانش گفت: من وقتی فیلم «خان گَزیده‌ها» اثر «سید مرتضی آوینی» را تدوین کردم، فهمیدم که «سید مرتضی آوینی» بر اساس فرم تولید فیلمش اثر را می‌بیند. سید مرتضی بیش از هرچیزی شاعر بود و شاعرانگی در فیلم‌هایش هم بود. بر این گمانم که سید مرتضی اگر که اکنون پیش ما بود هیچ وقت به سراغ سینمای داستانی نمی‌رفت و اگر هم می‌رفت شاعرانگی را قطعا در این نوع از آثارش نیز حفظ می‌کرد.

«اسماعیل براری» هم در این نشست گفت: «سید مرتضی آوینی» کسی بود که بیش از ۷۰ فیلم برای «روایت فتح» ساخت و چنین رقمی در بین کارگردان‌های حاضر در جهان نیز انگشت شمار است… آن هم با شرایط و مشقت‌های تولید فیلم در آن دوره‌ی تاریخی.

وی ادامه داد : این فیلم‌ها و آثار و همه در مجموع سبب شده است تا «مرتضی آوینی» فراموش نشود و همواره در یاد و خاطر مردم بماند.

در بخشی دیگر از این نشست افخمی با اشاره به این که شهیدآوینی در میانه جنگ، ساختار کشف کرد، گفت: سید مرتضی اهل کشف و شهود بود و زیر بار اصول و چارچوب‌ها نمی‌رفت و در سیر تدوین هم اصول و قواعدی را که قصد داشتم به او منتقل کنم، پذیرا نبود و به دنبال کشف و شهود خود می‌رفت؛در مستندهای اشراقی نیز به همین شیوه بود که هیچ پیش‌فرضی به تیم خود نمی‌داد زیرا نوع روایت هر جنگنده‌ای در جنگ را منحصر به فرد می‌دانست.

براری در پایان صحبت‌هایش گفت: فیلم‌های آوینی باید کالبد شکافی شود، بذری که توسط او کاشته شد، هنوز جوانه نزده است.

این مراسم در سی و یکمین سالگرد شهادت سیدمرتضی آوینی به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است
  • فاز نخست شهربازی تکمیل می شود/ رونمایی از اتوبوس گردشگری در گرگان
  • ابلاغ طرح تفصیلی بافت تاریخی گرگان
  • دسترسی به بافت تاریخی شیراز تسهیل می‌شود
  • نخستین فیلم شهیدآوینی پس از ۴۴ سال روی پرده رفت
  • برخورداری ۲۶ شهر و ۵۸۷ روستای استان از نعمت گاز طبیعی
  • انفجار گاز یک خانه روستایی در گناباد را تخریب کرد
  • انفجار گاز، یک خانه روستایی در گناباد را تخریب کرد
  • اختصاص فضایی در بافت تاریخی یزد برای دبیرخانه قصه‎‌گویی
  • لزوم اختصاص فضایی در بافت تاریخی برای دبیرخانه قصه گویی