Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@15:25:47 GMT

حیف و میل بیت‌المال در غیاب نهاد‌های نظارتی!

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۸۸۸۳

حیف و میل بیت‌المال در غیاب نهاد‌های نظارتی!

توجه نکردن برخی مدیران فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها به اعزام نکردن آدم‌های اضافه با کاروان‌های ورزشی به‌رغم مشکلات اقتصادی، نیازمند ورود نهاد نظارتی و برخورد با مدیران متخلف است. ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، یک تیم ورزشکار و یک تیم همراه؛ حکایت اعزام به رقابت‌های بین‌المللی است، حکایتی که تا چند وقت پیش حساسیت چندانی روی آن نبود و فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها تا جایی که می‌توانستند سعی می‌کردند سنگ‌تمام بگذارند و کمتر کسی را در سفرهایشان از قلم بیندازند، مانند بعضی اوقات که تعداد همراهان و افراد اضافه یک تیم اعزامی بیشتر از ورزشکارانش می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی هم چند برابر، مانند چند سال پیش که قرار بود برای اعزام یک ورزشکار به رقابت‌های جهانی تیروکمان در امریکا، چهار همراه اعزام شود! 

هرچه بود، اما گویا قرار است گوش‌ها تیزتر و چشم‌ها ریزبین‌تر شود. بی‌پولی و سال سخت اقتصادی کشور همه را حساس کرده تا جلوی ریخت و پاش گرفته شود و توریست‌هایی که همراه تیم‌های ورزشی به مسابقات خارج از کشور می‌روند، کمتر شوند. توریست‌هایی که در بین آن‌ها می‌توان از نماینده مجلس و رئیس هیئت دید تا اقوام و خویشان مدیران!

اما تحریم‌ها و مشکلات ارزی گویا قرار است باعث شود که سفره همراهان اضافه کاروان‌های ورزشی جمع شود. البته نه به این خاطر که به عقیده مسئولان حضور آدم‌های اضافه در اعزام‌ها مثبت است یا منفی، مشکل بی‌پولی و بودجه‌ای است که گویا دیگر برای همراه بردن دوست و نماینده به سفر‌های خارجی ورزشی دیگرکفاف نمی‌دهد!

همین می‌شود که امروز از وزیر ورزش گرفته تا رئیس کمیته ملی المپیک مصاحبه و توصیه به صرفه‌جویی می‌کنند. آن‌ها می‌گویند سال، سال کسب سهمیه المپیک است و پول محدود، همان بودجه هم اگر به ورزشکار نرسد، المپیک می‌شود بی‌المپیک. 

البته گوش برخی مدیران فدراسیون‌ها و باشگاه‌های دولتی بدهکار نیست. می‌خواهد سال آسان اقتصادی باشد و فراوانی پول یا سال سخت اقتصادی باشد و بی‌پولی، اعزام‌های آن‌ها پر از آدم اضافه و توریست‌هایی است که خروجی‌شان برای ورزش صفر است، مانند همین کاروان عریض و طویل فدراسیون دوومیدانی به قهرمانی آسیا در دوحه قطر که نام 16 ورزشکار و 9 همراه را داده بودند. مانند فدراسیون دوومیدانی کم نیستند، گویا هر فدراسیون تا هر جا تیغش ببرد، می‌خواهد آدم اضافه در کاروان اعزام خارجی جای دهد. اعزامی که برای توریست‌های ورزشی هم فال است و هم تماشا! 

این روزها، اما تحریم و گرانی ارز آنقدر به ورزش فشار آورده که به نظر می‌رسد برخی مدیران بیشتر از هر زمان دیگری باید دور پیغام و پسغام‌ها و درخواست‌های این و آن را که برای سفر خارجی همراه تیم به دفترشان فکس می‌شود، خط بکشند و خجالت‌زده شوند که دست‌شان مانند گذشته باز نیست که افراد اضافه را با بودجه بیت‌المال همراه تیم‌های ورزشی به سفر سیاحتی بفرستند!

چه به سر ورزش آمده؟ این واقعیت است که در روز‌های سخت اقتصادی در کشور، عده‌ای از مدیران ورزش از فدراسیون گرفته تا باشگاه‌های فوتبال دولتی درکی از شرایط ندارند و حواس‌شان جمع نیست که دیگر مانند گذشته نمی‌توانند از بیت‌المال برای این و آن کرم‌بخشی کنند و نماینده مجلس، رئیس هیئت و خانواده را به سفر خارجی بفرستند. همین است که با وجود سختی‌ها همچنان حیف و میل‌شان ادامه دارد و با پولی که ماهانه از نفت به حساب مجموعه‌شان واریز می‌شود، سعی در آدم‌پروری دور و بر خودشان دارند با اشانتیون سفر خارجی همراه تیم.

رضا صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک در این باره می‌گوید: «در جلسات منظمی که با فدراسیون‌ها ایام مختلف داریم، نسبت به صرفه‌جویی و اعزام نکردن افراد اضافه همراه تیم‌ها تأکید می‌کنیم، اما متأسفانه گوش نمی‌دهند و رعایت نمی‌کنند و ما باز شاهد هستیم با تیم‌هایی که به مسابقات خارجی می‌روند، نفراتی اعزام می‌شوند که حضورشان هیچ تأثیری ندارد. برای کنترل و جلوگیری از چنین رویه‌ای باید مکانیزم نظارتی خارج از مجموعه ورزش وجود داشته باشد.»
البته رئیس کمیته ملی المپیک ریشه چنین بی‌توجهی به شرایط کشور را در بودجه نفتی می‌داند: «پول نفت با یک چک از خزانه به فدراسیون می‌رسد و وزنی هم ندارد. مدیر فدراسیون بدون اینکه زحمتی بکشد و تلاشی کند، بودجه می‌گیرد، به همین خاطر دغدغه‌ای برای چگونه خرج کردن آن ندارد. برای اینکه فدراسیون‌ها قدر بودجه‌شان را بدانند باید مدیر فدراسیون‌ها به سمت جذب اسپانسر برای اعزام‌های خارجی بروند.»

صحبت‌های صالحی‌امیری حاکی از حکایت تلخ حاکم بر ورزش ایران است. ورزشی که مدیران دولتی با بودجه نفتی که می‌گیرند، نسبت به استفاده از ریال به ریال آن دغدغه‌ای ندارند. مدیرانی که مدیر هزینه هستند تا مدیر درآمد. هرچه پول به حساب آن‌ها واریز شود، برای ریال آخرش هم برنامه می‌ریزند و وقتی حساب خالی می‌شود برنامه‌ای در چنته برای درآمدزایی ندارند. همین می‌شود که اعزام افراد اضافه همراه کاروان‌های ورزشی در سخت‌ترین شرایط مالی کشور متوقف نمی‌شود تا نماینده مجلس و اقوام همسر در مواجهه با مدیر فدراسیون ابروهایشان را بالا نیندازند و شکایت نرفتن به سفر خارجی نکنند! 
چه باید کرد؟ شاید در حال حاضر ضروری‌تر از هر چیزی همانطور که رئیس کمیته ملی المپیک می‌گوید، این باشد که نهاد‌های نظارتی و بازرسی در ورزش فعال‌تر شوند تا دست برخی مدیران ورزشی در حیف و میل بیت‌المال این چنین باز نباشد.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۸۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراه داشتن کدام داروها در عربستان ممنوع است؟


به گزارش تابناک، سردار رضا بنی اسدی فر با اشاره به اعزام نخستین گروه زائران عمره از فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) اظهار داشت: این داروها شامل هیرومرفین، آمپول پتیدین، آمپول مرفین، شربت اکسپکترانت کدئین، قرص و آمپول ترامادون، قرص متیل فنیدات، آمپول و قرص بوپرنورفین، آمپول و قرص دیازپام، قرص استامینوفن کدئین، شربت و قرص متادون است.

وی گفت: اعزام زائران با امنیت کامل و در آرامش شروع شده و در ۱۱ ایستگاه پروازی ادامه خواهد یافت.

این مقام انتظامی ادامه داد: پلیس فرودگاه‌های فرماندهی یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا با آمادگی کامل تا ۱۳ اردیبهشت عملیات رفت را به پایان خواهد رساند.

وی افزود: امسال با هماهنگی صورت گرفته، همه پروازها توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران صورت می پذیرد و بیش از پنج هزار زائر عمره و خدمه از طریق فرودگاه های مشخص شده، اعزام خواهند شد.

فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا با تصریح بر اینکه پلیس فرودگاه‌های سراسر کشور عملیات حج عمره را به عنوان یک فرصت خدمت به زائران خانه خدا می‌دانند، خاطر نشان کرد: کارکنان پلیس فرودگاه‌ها پس از اعزام زائران عمره، آمادگی لازم را برای برگزاری عملیات حج تمتع کسب می‌کنند.

 
به گزارش ایرنا، پس از بیش از ۹ سال توقف، عملیات عمره و اعزام زائران خانه خدا و سرزمین از بامداد فردا - دوشنبه ۳ اردیبهشت - از ۱۱ فرودگاه کشور در سراسر کشور آغاز و تا ۱۳ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

قرار است زائران خانه خدا در قالب ۱۱ پرواز به ترتیب از فرودگاه‌های مشهد (۳ اردیبهشت)، زاهدان (۴ اردیبهشت)، اهواز (۵ اردیبهشت)، تبریز (۶ اردیبهشت)، یزد (۷ اردیبهشت)، کرمان (۸ اردیبهشت)، بندرعباس (۹ اردیبهشت)، ساری (۱۰ اردیبهشت)، اصفهان (۱۱ اردیبهشت)، شیراز (۱۲ اردیبهشت) و مشهد (۱۳ اردیبهشت) و و همچنین در قالب ۱۱ پرواز از فرودگاه امام خمینی (ره) عازم کشور عربستان خواهند شد.

در عملیات حج عمره امسال پنج هزار و ۷۲۰ زائر خانه خدا عازم سرزمین وحی می‌شوند، که دو هزار و ۸۶۰ زائر از فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و دو هزار و ۸۶۰ زائر از طریق فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) برای انجام این فریضه مقدس عازم عربستان می‌شوند.

تمامی پروازها توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و آخرین پرواز برگشت زائران در تاریخ ۲۳ اردیبهشت خواهد بود.

دیگر خبرها

  • مصطفی کارخانه مشاور عالی و دبیر کمیته فنی شد
  • اعزام ملی پوش مازندرانی بوکس به مسابقات قهرمانی آسیا
  • واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • همراه داشتن ۱۴ قلم دارو در عربستان برای زائران حج ممنوع است
  • همراه داشتن این دارو‌ها در عربستان ممنوع است
  • همراه‌ داشتن کدام داروها در عمره و حج ممنوع است؟
  • همراه داشتن کدام داروها در عربستان ممنوع است؟
  • اضافه شدن حدود ۵۰۰ هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی
  • بیش از ۳۵ رشته ورزشی در فدراسیون دانش آموزی استان بوشهر فعال است
  • حدود ۵۰۰ هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی اضافه شد