Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مبلغان معروف سعودی که در گذشته حامی افراطگرایی و سلفی‌گری در عربستان‌سعودی بود، از مواضع قبلی خود عذرخواهی کرد و گفت که موافق اسلامی است که ولی‌عهد سعودی منادی آن است.

   به گزارش بلاغ،                   «عائض القرنی»، از مبلغان معروف دولت عربستان سعودی از گذشته و اظهارات خود اعلام برائت و پشیمانی کرد و گفت که از این به بعد قلم خویش را در راستای طرح‌های «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی به کار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او دیروز دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه ماهواره‌ای «روتانا خلیجیه» گفت که «از جامعه سعودی بابت اشتباهات یا تشددی که مخالف کتاب، سنت و تساهل اسلام است، عذرخواهی می‌کنم؛ تشدد و افراط‌گرایی‌ای که بر مردم سخت گرفت».

بیداری اسلامی یا «بیداری» اصطلاحی است که به برهه‌ای از تاریخ معاصر در برخی از کشورهای عربی و اسلامی به ویژه دهه هشتاد میلادی اطلاق می‌شود که در آن برهه، این کشورها به دنبال احیای دوباره دین اسلام بودند.

محمد بن سلمان سال میلادی گذشته (مارس ۲۰۱۸) در گفت‌وگو با روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» گفته بود که علت حمایت عربستان سعودی از جریان‌های رادیکال در جهان اسلام مانند طالبان و القاعده بنا به درخواست غرب و در چارچوب جنگ سرد بین اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا صورت گرفته است.

این مبلغ سعودی با ادعای اینکه او «اولین مبلغ اعتدال و میانه‌رو» در عربستان سعودی است، گفت که او با «اسلام میانه‌رو» است که ولی‌عهد سعودی به آن دعوت می‌کند.

به گزارش شبکه سی‌ان.ان، القرنی گفت که یکی از اشتباهات دوران «بیداری اسلامی» در عربستان سعودی این بود که «خنده و روح سرور و شادی» را از جامعه سعودی گرفت.

او همچنین از اینکه مردم به دلیل ظاهر خود مانند داشتن محاسن و لباس، به متدین و غیر متدین تقسیم شود، انتقاد کرد و گفت: «بعد از اینکه بزرگ و پخته شدیم، پی بردیم که این‌ها، عیب است».

عائض القرنی همچنین قطر، ایران، ترکیه و شخص «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه و اخوان المسلمین را متهم کرد که به دنبال ضربه زدن به عربستان سعودی هستند.

این مبلغ سعودی بی‌طرفی در این مسئله را خیانت خواند و گفت که هر کسی از عربستان سعودی دفاع نکند نه کرامتی دارد و نه مردانگی‌.

او همچنین از قطر و امیر این کشور و تمجید‌هایی که از مقام‌های قطری در گذشته داشته، اعلام برائت و عذرخواهی کرد و گفت که «اسلام معتدل‌ میانه‌رو»، عربستان سعودی و رهبران آن و «بیعت با ملک سلمان و ولی‌عهد او» خط قرمز است.

این اظهارات عائض القرنی به ویژه اعلام برائت او از قطر و امیر آن، دستمایه کاربران شبکه‌های اجتماعی به ویژه توییتر برای حمله به این مبلغ سعودی و تمسخر او شد و اظهارات او در مدح تمیم بن حمد و دولت قطر بارها باز نشر شد.

روابط عربستان سعودی و سه کشور عربی امارات، بحرین و مصر با قطر از خرداد ۹۶ به کلی قطع است و این کشور از سوی چهار کشور مذکور که به محور ریاض معروف است، دوحه را شدید تحریم و محاصره اقتصادی علیه قطر وضع کرده‌اند.

این اختلافات بعد از آن شروع شد که محور عربستان سعودی، قطر را به حمایت مالی از تروریسم در منطقه و نزدیکی به ایران متهم کرد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۵۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا عنایتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی امروز دوشنبه از خدمات این کشور برای حجاج ایرانی قدردانی و تشکر کرد.

عنایتی ضمن استقبال از سفر شهروندان عربستانی به ایران، گفت: «ما مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی هستیم که به ایران سفر می‌کنند. از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد».

وی درباره ورود نخستین گروه از عمره‌گذاران ایرانی به عربستان پس از ۹ سال، تأکید کرد: «این افراد نخستین گروه از عمره‌گذاران هستند، ولی پس از موسم حج، این سفرها ادامه خواهد داشت».

مراسم اعزام اولین گروه زائران ایرانی به عمره، بامداد امروز دوشنبه با حضور عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان در ایران، در فرودگاه بین‌المللی حضرت امام خمینی برگزار شد.

محمدحسین آجیلیان مسؤول عملیات حج شرکت فرودگاه‌ها خبر داد که از امروز روزانه ۲ پرواز برای انتقال زائران عمره به عربستان انجام می‌شود.

زائران ایرانی در قالب کاروان‌های ۸۵ نفره به زیارت خانه خدا می‌روند. رئیس سازمان حج سیدعباس حسینی می‌گوید که «اعزام عمره‌گزاران ۱۰ روز طول می‌کشد.» بر همین اساس آخرین پرواز عمره ۱۳ اردیبهشت صورت می‌گیرد.

عمره که سال ۹۴ تعطیل شده بود، سال گذشته قرار بود با اعزام ۷۰ هزار نفر در ۲ ماه برقرار شود که به دلیل مشکل فنی در پروازها هیچ اعزامی صورت نگرفت.

کد خبر 846497 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و عربستان خبر ویژه عربستان

دیگر خبرها

  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟