Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- استاد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: توقف بخشی از تعهدات به منزله توقف کلی تعهدات نیست و به همین خاطر، نمی تواند منجر به بازگشت تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران شود.

«میرشهبیز شافع» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به اقدامات ایران در برابر نقض صریح و فاحش برجام توسط طرف های مقابل گفت: در توافق هسته ای مکانیزمی برای رسیدگی به حل و فصل اختلافات پیش بینی شده که در قالب دو ماده 36 و 37 برجام مورد تصریح قرار گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه مکانیزم حل و فصل اختلافات برجام، مکانیزمی سیاسی است تا حقوقی، تصریح کرد: ویژگی خاص مکانیسم حل و فصل اختلافات برجام این است نحوه خروجی تصمیمات مراجع مورد نظر و امکاناتی که برای طرفین پیش‌ بینی شده، متفاوت است؛ به طور مثال، اگر طرف های مقابل، ایران را به نقض برجام متهم کنند، خروجی نهایی این مکانیسم آن است که موضوع به شورای امنیت ارجاع شده و در صورت تصمیم اعضای شورای امنیت، تحریم ‌های گذشته بازگردانده می‌شوند.
شافع ادامه داد: اگر اعتراض از سوی ایران باشد و ایران معتقد به نقض برجام از سوی طرف مقابل باشد، خروجی تصمیم ایران منوط به تصمیم شورای امنیت نیست بلکه ماده 36 صراحتا به ایران اجازه داده است به ‌صورت کلی یا جزئی تعهدات خود را متوقف کند در واقع این بند به ایران این حق را می‌دهد که تعهدات خود را کاهش دهد.

**آمریکا نمی تواند معترض به اقدام ایران باشد
این استاد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که با توقف اجرای بخشی از تعهدات ایران و کاهش سطح آن، آیا طرف های مقابل می توانند آن را نقض برجام تلقی کرده و پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهند؟ تصریح کرد: آمریکا نمی تواند معترض به اقدام ایران باشد زیرا خود از این توافق خارج شده و اولین کشوری بوده است که توافق هسته ای و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است. با این وجود ممکن است طرف اروپایی هم بخشی از تعهدات خود را نسبت به ایران کاهش دهد یا بخشی از تحریم‌ های یکجانبه خود را بازگرداند.
شافع با بیان اینکه توقف بخشی از تعهدات به منزله توقف کلی تعهدات نیست و به همین خاطر، نمی تواند منجر به بازگشت تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران شود، در عین حال گفت: در صورتی که طرف های مقابل پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند و شکایت شان منجر به اعمال کلیه تحریم ها علیه ایران شود، دیگر کل برجام بلاموضوع است.
سیام *م.ا.ت*2021**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۷۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه ایران راهی نیویورک شد

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل عازم نیویورک شده است.

حسین امیرعبداللهیان امروز چهارشنبه و قبل از عزیمت به مقصد نیویورک، توقفی را در استانبول ترکیه داشت.

نشست شورای امنیت فردا برگزار می‌شود. این نشست، تحولات منطقه و شرایط غزه را بررسی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • شورای امنیت باید برای توقف فوری جنگ در غزه مداخله کند
  • نماینده فلسطین در سازمان ملل: شورای امنیت باید برای توقف فوری جنگ در غزه مداخله کند
  • شورای امنیت برای توقف فوری جنگ در غزه مداخله کند
  • وزیر خارجه ایران راهی نیویورک شد
  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • گروسی به ایران می آید!
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم
  • گروسی به ایران سفر خواهد کرد
  • فرشاد مومنی: دولت از انجام تعهدات خود طفره می‌رود
  • فرشاد مومنی: دولت از انجام تعهدات خود طفره می رود