Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-23@18:57:49 GMT

دردسرهای حمل‌ونقلی ساکنان غرب تهران

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۹۶۷۱

شاید بسیاری از ساکنان غرب پایتخت تمایل به استفاده از حمل و نقل عمومی داشته باشند اما هنوز خطوط مترو به مناطقی مانند منطقه ۲۲ نرسیده است.

افزایش محدودیت‌های ترافیکی، گران شدن قیمت سوخت، جدی تر شدن مدیریت شهری در ساماندهی پارک حاشیه نشان می‌دهد مدیران شهری به درستی در حال گران کردن استفاده از خودروی شخصی برای ترددهای روزانه هستند اما این تصمیمات در حالی عملیاتی می‌شود که هنوز برخی مناطق پایتخت به دلیل کمبود شدید در حوزه اتوبوسرانی، مترو و حتی تاکسی امکان انتخاب میان خودروی شخصی و حمل و نقل عمومی را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه ۲۲ یکی از آن مناطق است.

سعید سالاری یکی از ساکنان این منطقه می‌گوید: اهالی منطقه ۲۲ و شهروندان محدوده غرب دریاچه خلیج فارس با مشکلات بسیاری در استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی رو به رو هستند که بخشی از آن مربوط به فرسودگی و بخش دیگر مربوط به محدودیت در انتخاب گزینه‌های دیگر ناوگان شهری است.

به گفته او با توجه به احداث پایانه اتوبوسرانی دریاچه شهدای خلیج فارس در سال ۹۲ و ایجاد سه خط به مقاصد متروی صادقیه، متروی چیتگر و متروی ورداورد که دسترسی‌های محلی است، تا کنون هیچ اقدامی به منظور توسعه و گسترش حمل و نقل عمومی علی رغم جمعیت رو به رشد ساکنان و گردشگران منطقه ۲۲ که به عنوان قطب گردشگری پایتخت محسوب می‌شود، صورت نداده و دارای اتوبوس‌های فرسوده و از رده خارج شده است.

این ساکن منطقه ۲۲ می‌گوید: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نه تنها بی توجه به امر نوسازی و به روز رسانی و توسعه خطوط اتوبوسرانی در منطقه مذکور است، بلکه نسبت به گسترش خطوط مترو و پایانه تاکسیرانی نیز اقدامی صورت نداده که این امر موجب نارضایتی شهروندان از وضع موجود در زمینه خدمات حمل و نقل عمومی به دلیل فرسودگی ناوگان، کمبود خدمات، نبود اطلاع رسانی مناسب و ایجاد ترافیک شده است، لذا معاونت مذکور ضمن بی توجهی به امر به روز رسانی پایانه دریاچه از سال ۹۲ تا کنون همچنان سه خط موجود از مبدا پایانه دریاچه به متروی صادقیه، متروی چیتگر و متروی وردآورد در حال فعالیت است و اقدامی در خصوص افزایش خطوط نداشته و اهالی به ویژه کارمندان و دانشجویان جهت تردد به مرکز شهر با مسائل مشکلات بسیاری در این زمینه و عدم وجود پایانه تاکسیرانی رو به رو هستند.

منطقه ۲۲ مصداق ادعا تا واقعیت

شهرام جبارزادگان کارشناس حوزه ترافیک نیز با اشاره به اینکه قطب گردشگری تهران، محروم از حداقل امکانات حمل و نقل عمومی می‌گوید: منطقه ۲۲ با افزون بر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت به مثابه جزیره‌ای جدا افتاده از تهران است که مردم آن از حداقل امکانات حمل و نقل عمومی محروم هستند.

وی ادامه داد: مسئولان شهری وقتی می‌توانند شهروندان را به استفاده از حمل و نقل عمومی تشویق کنند و وقتی می‌توانند استفاده از خودروی شخصی را محدود کنند که امکانات و تسهیلات لازم را برای مردم در نظر بگیرند.

این کارشناس حوزه ترافیک اضافه می‌کند: واقعیت این است که شهروندان تهران از خدمات حمل و نقلی کافی برخوردار نیستند و در این میان، شهروندان منطقه ۲۲ از حداقل امکانات و تسهیلات حمل و نقل عمومی کاملاً محروم هستند. مگر می‌شود مردم را به استفاده از حمل و نقل عمومی، دعوت و با اعمال محدودیت‌های ترافیکی به استفاده از حمل و نقل همگانی مجبور کرد اما نه مترو، برای آنها در نظر بگیریم، نه اتوبوس و حتی نه تاکسی! می‌گویند منطقه ۲۲ قطب گردشگری تهران است؛ مگر می‌شود منطقه‌ای قطب گردشگری باشد اما هیچ امکانی برای رفت و آمد جمعی برای ساکنان آن منطقه پیش بینی نشده باشد، چه برسد به گردشگران؟

جبارزادگان با بیان اینکه به نظرم منطقه ۲۲ مصداق ادعا تا واقعیت است می‌گوید: ادعای توسعه حمل و نقل عمومی و تشویق مردم به استفاده از وسایل نقلیه عمومی در مقابل واقعیت محرومیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر مردم یک منطقه از ابتدایی‌ترین خدمات حمل و نقلی. منطقه ۲۲ دسترسی‌های خوبی برای رفت و آمد دارد اما از این دسترسی‌ها که شامل مجموعه‌ای از آزادراه‌ها و بزرگراه هاست، صرفاً برای تردد خودروهای شخصی استفاده می‌شود و استفاده از ظرفیت معابر آزادراهی و بزرگراهی این منطقه برای حمل و نقل عمومی مورد غفلت قرار گرفته است.

غفلت از تکمیل طرح جامع خطوط ریلی/ مجتمع تجاری به کمک توسعه مترو بیایند

محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران هم با بیان اینکه در غرب تهران به ویژه در مناطق ۲۱ و ۲۲ در زمینه حمل و نقل عمومی مشکل داریم می‌گوید: قراربود این موارد در طرح جامع حمل و نقل ریلی مورد توجه قرار گیرد و تا پایان شهریور سال ۹۷ تکمیل شود اما متأسفانه علی رغم قولی که داده بودند هنوز این طرح آماده نشده است.

او ادامه می‌دهد: تجربه ثابت کرده است تا طرح آماده شود و شهرداری بخواهد آن را اجرایی کند، به این زودی ها این خطوط در این مناطق محقق نمی‌شود، همان طور که هنوز خطوط فعلی مترو تکمیل نشده است چه برسد به اینکه بخواهیم خطوط جدید ایجاد کنیم.

علیخانی معتقد است: یکی از راهکارهای حل مشکلات این مناطق استفاده از ظرفیت مجتمع‌های تجاری است که در منطقه ۲۲ متمرکز شده است.

او پیشنهاد می‌دهد: شهرداری تهران با این مجتمع‌ها که به دلیل احکام ماده ۱۰۰ هم به شهرداری بدهکار هستند وارد مذاکره شود و به جای آنکه طلب‌هایش را به صورت نقدی بگیرد که صرفحقوق و دستمزد و هزینه‌های جاری شهرداری می‌شود، این مطالبات را در حوزه توسعه مترو هزینه کند و این مجتع های بزرگ تجاری به عنوان بخش خصوصی در تکمیل خطوط متروهمکاری کنند، این همکاری به نفع آنها نیز هست.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Duq برچسب ها: حمل و نقل عمومی ، شورای شهر تهران ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: حمل و نقل عمومی شورای شهر تهران بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۹۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران از ورود ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس نو تا پایان سال خبر داد.

مهدی علیزاده با تأکید بر اینکه بیش از ده سال است که ناوگان اتوبوسرانی نوسازی نشده است و این وقفه زیاد سبب شده که تولیدکنندگان داخلی اتوبوس تقریباً خط تولید را نیمه‌تعطیل یا تعطیل کنند، افزود: «در سال‌جاری بیش از۵۰ درصد بودجه شهرداری تهران به حوزه حمل ونقل اختصاص داده شد و براساس برنامه چهارم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۴ باید ۷۵۰۰ اتوبوس فعال داشته باشیم، اما اتفاقی که در سال گذشته رخ داد این بود که قرارداد خرید ۲۵۰۰ اتوبوس با تولید کنندگان داخلی منعقد شد که از این تعداد ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس دیزلی و ۵۰۰ دستگاه برقی خواهد بود که بنا است تا پایان سال تحویل شهرداری تهران شود.»

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه سال گذشته شهرداری تهران قرار دادی با یکی از شرکت‌های چینی برای خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری برقی منعقد شد، گفت: «مجموعاً اتوبوس‌های نو تولید داخل و وارداتی به ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس می‌رسد و در حال مذاکره هستیم که خدمات پس از فروش اتوبوس‌های چینی را به شرکت‌های تولید داخلی داشته باشیم و به محض توافق و بعد از اولین پرداخت، بنا است که ظرف مدت ۵ الی ۶ ماه، ۲۵۰۰ اتوبوس را تحویل دهند و براساس برنامه ریزی‌ها تا پایان سال این اتوبوس‌ها وارد می‌شود که ۵ هزار اتوبوس فعال و نوسازی شده وارد چرخه شود.»

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در مورد ورود اتوبوس‌های نو به ناوگان حمل ونقل عمومی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۰۰ اتوبوس نوسازی شد، گفت: از ابتدای این دوره مدیریت شهری تاکنون ۹۰۰ دستگاه اتوبوس نو از طریق خرید‌های شهرداری تهران و تعهدات وزارت کشور وارد چرخه حمل ونقل عمومی تهران شد و این روند ادامه خواهد داشت بگونه‌ای که در آینده‌ای نزدیک آنقدر اتوبوس خواهیم داشت که دچار کمبود راننده خواهیم شد.

وی در مورد وضعیت اورهال اتوبوس‌های شرکت واحد با بیان اینکه براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سالجاری ۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۸ متری بازسازی خواهد شد افزود: در کنار نوسازی و اورهال اتوبوسها، ورود مینی بوس به چرخه فعالیت را نیز خواهیم داشت چراکه نسبت به مهندسی خطوط اتوبوس اقدام کردیم به این علت که برخی از خطوط اتوبوسرانی مسافر کمی دارند و فعالیت اتوبوسهای۱۲ متری در این خطوط به صرفه نیست به همین علت در این خطوط کم مسافر از مینی بوس استفاده می‌کنیم و اتوبوس‌ها به خطوط پرمسافر تزریق می‌شوند.

علیزاده در مورد کمبود حقوق رانندگان اتوبوس بخش خصوصی با تاکید بر اینکه ۱۷ شرکت بخش خصوصی با شرکت واحد قرارداد دارند، گفت: بخشی از اتوبوس‌های شهر تهران ملکی شهرداری تهران هستند و بخش دیگر نتعلق به بخش خصوصی است که شرکت واحد دخل وتصرفی در حقوق رانندگان بخش خصوصی ندارد و تنها به صورت ماهانه براساس خدمات و پیمایش یارانه پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در مورد چرایی تغییر جایگاه زنان و مردان در اتوبوس‌های بی. آر. تی با بیان اینکه از سال گذشته برنامه ریزی برای خطوط تندور آغاز شد و ما شکایت‌های زیادی وهم تصافات جرحی در مورد این خصوص داشتیم گفت: در خطوط تندور با وجود کمک و همکاری پلیس راهور نتوانستیم نسبت به ساماندهی موتورسیکلت‌ها اقدام کنیم و این ترمز‌های ناگهانی اتوبوس‌ها و تعداد بالای مسافران زن در اتوبوس‌های تندرو موجب بروز تصادفات می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه آسیب پذیری بانوان بیشتر است و در تصادفات دچار جرح می‌شوند گفت: دقت داشته باشید که تعداد مسافران زن در خطوط تندرو در ساعات پیک بیشتر از آقایان است و نیاز به فضای بیشتری داشتند و قسمت انتهایی اتوبوس نیز فضای بیشتری به نسبت فضای جلو دارند و این تغییر مکان موجب رضایت نسبی مسافران شده است.

دیگر خبرها

  • چهارم اردیبهشت ؛ روزی به نام رادیو
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • کمبود امکانات رفاهی ساکنان خیابان مطهری رودهن را به دردسر انداخت + فیلم
  • افتتاح ۴ پروژه در بافت و تحول در اشتغال منطقه توسط گروه مالی گردشگری
  • بازگشایی ترمینال سرخه حصار دغدغه ساکنان شرق پایتخت شد
  • جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس
  • آخرین جزئیات از فرایند برقی‌سازی خودروها و موتورسیکلت‌ها
  • کتابخانه عمومی بزمان تجهیز می‌شود