Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با انتقاد از سیاست‌های دولت ترامپ در قبال کشورمان تصریح کرد که واشنگتن در طول یکسال خروج از برجام هیچ دستاوردی نداشته است

سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با انتقاد از سیاست‌های دولت ترامپ در قبال کشورمان تصریح کرد که واشنگتن در طول یکسال خروج از برجام هیچ دستاوردی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وندی شرمن معاون پیشین وزیر امور خارجه آمریکا و سرپرست تیم مذاکره‌کننده این کشور در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 در گفت‌وگو با شبکه پی بی اس در پاسخ به این سوال که آیا قصد آمریکا تحریک ایران برای آغاز یک جنگ است، گفت: من امیدوارم که آمریکا نخواهد ایران را تحریک کند تا این کشور توافق هسته‌ای را کنار بگذارد یا ایران را برای ورود به یک درگیری منطقه‌ای تحریک کند.

شرمن ادامه داد: در حقیقت رییس جمهور روحانی با دقت بسیار زیادی عمل کرده است . توافق را ترک نکرده اما گام‌های ابتدایی را اعلام کرده است. لطفا اجازه ندهید وضعیت را بدتر کنیم.

این مقام پیشین آمریکایی گفت: من امیدوارم که دولت ترامپ رویکرد خود را سنجیده باشد و من از برایان هوک (نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران) و دولت ترامپ سوال می‌کنم که آن‌ها پس از یکسال خروج از توافق هسته‌ای چه چیزی بدست آوردند؟ ما شاهد رفتارهای شرارت‌بار بیشتری در خاورمیانه هستیم نه کمتر. آمریکایی‌ها هنوز در زندان‌های ایران به سر می‌برند.

شرمن در ادامه با تکیه بر ادعاهای واهی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای کشورمان مدعی شد: دولت همچنین ایران را به مسیری بازگردانده است که ممکن است برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای تلاش کند، دقیقا همان چیزی که ما مانع از وقوع آن شدیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا اساسا ایران باید بالاتر از سطح 3.67 درصد اورانیوم غنی‌سازی کند و مشکل ایران با نقطه‌ای که در حال حاضر در آن قرار دارد، چیست؟ اظهار داشت: ایران از این‌که اورانیوم را در سطح 3.67 درصد غنی‌سازی کند بسیار خرسند است. البته به این شرط که برنامه جامع اقدام مشترک به قوت خود باقی بماند و شما می‌دانید که این محدودیت‌ها برای مدت محدودی تعیین‌ شده‌اند. این محدودیت‌ها دست کم برای 15 سال اعمال می‌شوند و آن‌ها نمی‌توانند در طول این مدت بیش از حد تعیین شده برای ذخیره (اورانیوم) فراتر رود. آن‌ها نمی‌توانند بیش از 3.67 درصد غنی‌سازی کنند.

مذاکره‌کننده هسته‌ای ارشد آمریکا افزود: اما حتی پس از این محدوده زمانی نیز محدودیت‌هایی برای فعالیت هسته‌ای ایران وجود دارد و گسترده‌ترین نظارت و بازرسی‌ها از ایران انجام می‌شود.

شرمن در پاسخ به سوالی درباره اظهارات نماینده ایران در سازمان ملل مبنی بر این‌که اگر تهران از منافع اقتصادی برجام بهره‌مند نشود بیش از 3.67 درصد اورانیوم غنی‌سازی خواهد کرد و این‌که آیا اروپایی‌ها می‌توانند در چارچوب برجام این منافع اقتصادی را برای ایران فراهم کنند، بیان کرد: از نظر من این کار بسیار سخت است؛ چرا که فکر می‌کنم تحریم‌های اقتصادی ثانویه آمریکا اینگونه است که شما با بانک مرکزی ایران تعامل کنید نمی‌توانید با یک بانک آمریکایی همکاری داشته باشید. این تحریم‌ها به شدت قدرتمند هستند و صراحتا باید بگویم که هر شرکتی در جهان تجارت با بانک آمریکایی را به تعامل با بانک مرکزی ایران ترجیح می‌دهد.

وی همچنین تصریح کرد: درباره تحریم‌های نفتی نیز با توجه به این‌که دولت تلاش می‌کند صادرات نفت ایران را در سراسر جهان به صفر برساند باید گفت که این تحریم‌ها بسیار قدرتمند هستند. البته آمریکا باید درباره آنچه انجام می‌دهد بسیار دقت کند. اگر ما بیش از اندازه از این تحریم‌ها استفاده کنیم، دیگران خواهند گفت که دیگر از دلار به عنوان ارز جهانی استفاده نخواهد کرد.

این مقام پیشین آمریکا گفت: موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که از نظر من تاکتیک‌هایی وجود دارد، اما نمی‌توان آن را یک استراتژی تلقی کرد و به طور قطع یک استراتژی منسجم است. اگر ما نگاهی به کره شمالی و ونزوئلا بیندازیم یا اگر به این نگاه کنیم که چگونه با چینی‌ها و اویغورها رفتار می‌کنیم خواهیم دید که استانداردهای کاملا متفاوتی هستند.

وی در ادامه‌ی این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درباره اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکایی به خاورمیانه در پاسخ به آنچه تحرکات ایران در منطقه برای حمله به آمریکا و منتقدان‌اش خوانده شده است و این‌که این امر نشان می‌دهد که ایران رفتارش را تغییر نداده، خاطر نشان کرد: ما هرگز نگفته‌ایم که توافق قرار است رفتار ایران در منطقه را تغییر دهد. آنچه ما گفتیم این است که باید سلاح هسته‌ای را از روی میز برداریم؛ بنابراین توافق اقدامات‌ ما، اقدامات شرکا و اقدامات منتقدان‌مان را در منطقه را تعیین نخواهیم کرد.

شرمن در پاسخ به این سوال که به نظر می‌آید ایرانی‌ها در انتظار پایان دولت ترامپ هستند واین‌که اگر یک دموکرات در انتخابات 2020 پیروز شود آیا او به توافق هسته‌ای باز می‌گردد؟ بیان کرد: من فکر می‌کنم که تمام کاندیداهای دموکرات آن طور که مطلع هستند اعلام کردند که به توافق بازخواهند گشت، اما همانند هر مذاکرات کنترل تسلیحاتی شما معمولا یک توافقی تکمیلی خواهید داشت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا شب گذشته  دستور خصمانه دونالد ترامپ مبنی بر تحریم بخش آهن، فولاد، مس و آلومینیوم ایران را ابلاغ کرد.

این در حالی است که سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ساعتی پیش از آن گفته بود: هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را به خروج از برجام یا نقض این توافق متهم کند چرا که همه اقدامات ایران از جمله اقدامات اتخاذ شده امروز در قالب برجام بوده است. ما تاکنون از برجام خارج نشده‌ایم اما خروج از این توافق را در دستورکار قرار داده‌ایم و این خروج مرحله به مرحله خواهد بود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا

کارشناس مسائل آمریکا، می‌گوید که رقابت مجدد جو بایدن و دونالد ترامپ موضوعی است که از ماه‌ها قبل نیز پیش‌بینی می‌شد.

به گزارش مشرق، انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا یکی از رویدادهای سیاسی مورد توجه در سال ۱۴۰۳ به حساب می‌آید.

جو بایدن، مسن‌ترین رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ این کشور است و لغزش‌ها و اشتباهات مکرر او در انظار عمومی هدف انتقادهای دونالد ترامپ جمهوری‌خواه قرار گرفته است.

با این حال، حتی در میان دموکرات‌ها تعدادی از سیاست‌مداران برجسته بارها از بایدن خواسته‌اند که از شرکت در مبارزه‌های انتخاباتی خودداری کند.

در صورت انتخاب مجدد بایدن، او در پایان دومین دوره ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۲۹ میلادی ۸۶ ساله خواهد شد.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) برگزار شود.

ترامپ در نوامبر ۲۰۲۲ ورود خود را به مبارزه برای ریاست‌جمهوری اعلام کرد. بایدن همچنین در ماه آوریل رسماً اعلام کرد که برای دومین بار نامزد می‌شود تا "کاری را که شروع کرده به پایان برساند". او همچنین یک وب‌سایت تبلیغاتی راه‌اندازی کرد. اگر او موفق به انتخاب مجدد شود، در آغاز دومین دوره ریاست جمهوری خود ۸۲ ساله خواهد شد.

هانتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به رسوایی‌های مواد مخدر و فساد معروف است. در سپتامبر ۲۰۲۰، ران جانسون و چاک گراسلی، سناتورهای جمهوری خواه گزارشی منتشر کردند که در آن گفته شد پسر جو بایدن هانتر، نامزد ریاست‌جمهوری وقت آمریکا و شریک او میلیون‌ها دلار از اتباع خارجی با گذشته مشکوک دریافت کرده‌اند.

اکنون دونالد ترامپ و جو بایدن به‌طور رسمی به‌عنوان نامزدهای قطعی حزب‌های جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا انتخاب شده‌اند.

این دو نفر در رقابت‌های «سه‌شنبه بزرگ» در در اواسط اسفند برگزار شده بود، پیروزی‌های مهمی را به دست آوردند.

آن‌ها همچنین در ۲۲ اسفند گذشته توانستند به حدنصاب مورد نیاز نمایندگان الکترال برای قطعی کردن نامزدی خود دست پیدا کنند.

رقابت مجدد بایدن و ترامپ قابل پیش‌بینی بود

حمیدرضا غلام‌زاده، کارشناس مسائل آمریکا درباره رقابت مجدد بایدن و ترامپ، می‌گوید: رقابت مجدد جو بایدن و دونالد ترامپ همان چیزی است که از ماه‌ها قبل نیز پیش‌بینی می‌شد. همچنین نتیجه سه‌شنبه بزرگ آمریکا همان چیزی بود که انتظار می‌رفت.

وی درباره پیش‌بینی‌ها از نتیجه انتخابات ماه نوامبر، گفت: تا این لحظه می‌توان متصور بود که اگر انتخابات امروز برگزار شود، دونالد تراپ پیروز خواهد بود.

سیاست ترامپ بیشتر به سمت درون‌گرایی است

غلام‌زاده درباره تفاوت سیاست‌های کلی ترامپ با سیاست‌های فعلی دولت آمریکا، گفت: جهان تجربه ریاست‌جمهوری ترامپ را دارد. سیاست او بیشتر به سمت درون‌گرایی است تا بتواند وضعیت داخلی آمریکا را تثبیت و هزینه‌های خارجی، مانند جنگ اوکراین و جنگ غزه را کاهش داده و بر دوش بازیگرهای دیگر، به‌ویژه اروپایی‌ها بیندازد.

وی اضافه کرد: در موضوع ناتو هم ترامپ سعی خواهد کرد تا هزینه‌ها را بر دوش اعضای دیگر قرار دهد و حتی ممکن است هزینه‌های آمریکا از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون را از آن‌ها دریافت کند.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها هم در قبال آمریکا تسلیم هستند، زیرا به آن برای حضور در ناتو نیاز دارند و بنابراین با خواسته‌های آن همراهی می‌کنند؛ بنابراین آمریکا به سمت پایان دادن به جنگ‌هایی مانند اوکراین و غزه پیش رفته و تمرکز را بر وضعیت اقتصادی داخلی‌اش خواهد گذاشت.

چین دغدغه مشترک جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها

غلام‌زاده درباره نگرانی اصلی در آمریکا، گفت: یک نکته وجود دارد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها درباره آن اتفاق نظر داشته و آن موضوع رقابت اقتصادی و فناوری با چین است. ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود با این دغدغه مواجه بود، این نگرانی در دوران بایدن هم وجود دارد و اگر ترامپ دوباره رئیس‌جمهور شود این موضوع را دنبال خواهد کرد. همچنین ممکن است روند تهدیدهای آمریکا علیه چین در موضوع تایوان ادامه داشته باشد.

ترامپ به دنبال ایجاد بازدارندگی

این کارشناس مسائل آمریکا درباره سیاست ترامپ نسبت به محور مقاومت منطقه، گفت: ترامپ به دنبال قوه قهریه، اما بازدارنده در مقابل معارضین است. جبهه مقاومت یکی از بخش‌هایی است که از نظر آمریکا معارضین خوانده می‌شود.

وی اضافه کرد: ترامپ سعی خواهد کرد تا با تهدید نظامی بازدارندگی ایجاد کند و نگذارد که به‌طور مثال محور مقاومت از کشورهایی مانند عراق پایگاه‌های آمریکایی در منطقه یا مواضع رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را هدف قرار دهند.

طرح دو دولتی فلسطین برگ برنده بایدن

غلام‌زاده درباره برگ برنده بایدن برای پیروزی در انتخابات نوامبر، گفت: در طرف دیگر، ابزاری که جو بایدن برای برد دارد، این است که بتواند ماجرای غزه و فلسطین را به سمت طرح دو دولتی پیش ببرد و ایده‌ای را که از زمان باراک اوباما وجود داشته، به نتیجه برساند. او می‌تواند این موضوع را به‌عنوان میراث دولت خود به افکار جهانی بفروشد.

وی اضافه کرد: این موضوع شاید به او در انتخابات کمک کند و نارضایتی که در پی سیاست‌های دولت او در قبال جنگ غزه وجود دارد را تا حدی جبران کند. اگر این اتفاق رخ دهد ممکن است بایدن بتواند به پیروزی برسد. اگر این اتفاق رخ ندهد و او شکست بخورد، ترامپ به نسخه قبلی خود باز خواهد گشت.

ترامپ قائل به سیاست دولت اوباما در منطقه نبود

غلام‌زاده، گفت: دولت اوباما یک سیاست سه‌ضلعی را دنبال می‌کرد که براساس آن توازنی بین ایران، اسرائیل و اعراب برقرار شود. ترامپ قائل به این سیاست نبود و تلاش می‌کرد که روابط اعراب و رژیم صهیونیستی را مانند آنچه در پیمان آبراهام دیده می‌شود، برقرار کند.

وی اضافه کرد: ترامپ دنبال این بود که یکی از رئوس این سیاست سه‌ضلعی را به نفع سنگین شدن ترازو به سمت رژیم صهیونیستی حذف کند.

کارشناس مسائل آمریکا در پایان گفت: اگر بایدن نتواند به سیاست دو دولتی دست پیدا کند و در نتیجه شکست خورده و ترامپ سرکار بیاید، رئیس‌جمهور سابق آمریکا سیاست قبلی خود را ادامه خواهد داد. او با این شیوه سعی خواهد کرد تا فضای منطقه را به سمت متشنج شدن پیش ببرد.

دیگر خبرها

  • ترامپ؛ کسی که می‌تواند آمریکا را نابود کند
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • سناتور آمریکایی ضد ایران درگذشت/ جو لیبرمن چه می گفت؟
  • عاقبت کسی که برای هموطنانش از ترامپ درخواست تحریم کرد+عکس
  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • آمریکا ۶ فرد و ۲ نهاد مرتبط با کره شمالی را تحریم کرد
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • بیگانی : پیش بینی بازاری داغ برای فعالان بورس در تابستان 1403 / صندوقهای طلا، کالا و بعضی سهامی، برندگان سال 1402 بازار سرمایه / حضور ترامپ در انتخابات تمام بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد
  • حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد
  • واکنش دوحه به خروج هیأت اسرائیلی از مذاکرات آتش‌بس غزه