Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@01:57:58 GMT

نظام ارجاع پزشکی از تیرماه عملیاتی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۱۲۴۴۲

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علیرضا رئیسی در نشست با هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرونده الکترونیک کارآمد را اولویت و زمینه اجرای مناسب برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده اعلام و بیان کرد: در قالب این پرونده می توان با ایجاد دستور عمل «برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع» را اجرایی کرد.

وی همچنین از تلاش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اجرای برنامه نظام ارجاع قدردانی کرد و گفت: این دانشگاه با توجه به شرایط و ویژگی های خود قابلیت اجرای برنامه نظام ارجاع به شکل کامل حتی در سطوح دو و سه را نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر بهداشت افزود: تکریم و رضایت مندی گیرندگان و ارایه دهندگان خدمت باید در برنامه نظام ارجاع مورد توجه قرار گیرد و در این راستا باید ضمن ایجاد نظام نوبت دهی مناسب در مراکز درمانی، نتایج این برنامه برای مردم و ارائه دهندگان خدمت قابل لمس باشد.

وی بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز در اجرای برنامه نظام ارجاع پزشکی تاکید و بیان کرد: با این اقدام می توان ضمن جلوگیری از ایجاد محدودیت برای گیرندگان خدمت و افزایش رضایت مندی، از ازدحام و افزایش بار در مراجعه بیماران به مراکز دولتی نیز پیشگیری کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دانشگاه های پیشرو در اجرای برنامه نظام ارجاع محسوب می شود زیرا تنها دانشگاه علوم پزشکی در کشور است که توانسته تمامی کلینیک های ویژه را وارد مدار برنامه نظام ارجاع و شبکه ارجاع کند.

قاسم جان بابایی افزود: اکنون همه کلینیک های ویژه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد وارد چرخه برنامه نظام ارجاع شده اند و نظام اچ.آی.اس مراکز درمانی نیز در آنها اجرایی شده است.

وی همچنین «نسخه نویسی الکترونیک در سطح یک» را از دیگر موارد ضروری در اجرای برنامه نظام ارجاع اعلام و بیان کرد: این مهم نیز اکنون به شکل مطلوبی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرایی شده است.

معاون وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم ورود بخش خصوصی به عرصه اجرای نظام ارجاع پزشکی تاکید کرد و افزود: باید تلاش شود به صورت گام به گام این برنامه در بخش خصوصی نیز اجرایی شود؛ در مرحله نخست سطح یک و دو خدمات به ویژه در شهرستان های زیر پوشش باید وارد این برنامه شود.

وی ادامه داد: با توجه به اقدامات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در مرحله نخست بخش خصوصی در شهرستان های کاشمر، بردسکن و خلیل آباد خراسان رضوی باید وارد چرخه نظام ارجاع شود و به ترتیب در دیگر شهرستان های استان نیز این طرح اجرایی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: بر اساس برنامه ریزی ها، برنامه نظام ارجاع تا پایان امسال در استان خراسان رضوی به شکل کامل اجرایی می شود.

محمدرضا دارابی برنامه نظام ارجاع را در صرفه جویی منابع مالی و نیروی انسانی مهم دانست و ادامه داد: اگر نتوان این برنامه را به شکل کامل در سطح یک اجرا کرد به طور حتم در سطوح بعدی نیز نمی توان انتظار موفقیت آن را داشت.

وی ادامه داد: برنامه نظام ارجاع اکنون در 40 درصد مناطق زیر پوشش در خراسان رضوی اجرایی شده و برای دستیابی به تمامی اهداف برنامه، علاوه بر بیمه سلامت سایر سازمان های بیمه گر نیز باید وارد برنامه شوند.

نظام ارجاع خدمات پزشکی شیوه ای برای ارایه خدمات مناسب و موثر درمانی بهداشتی است که در قالب آن بیماران باید بر اساس سلسله ‌مراتب تعریف شده و مشخص به مراکز درمانی مراجع کنند.

نخستین مرحله این روند مراجعه به «پزشک خانواده» است. این شیوه با هدف ارتقا سلامت عمومی، جلوگیری از مراجعه مکرر و غیرضروری بیماران به مراکز تخصصی و اتلاف منابع در قالب سطح‌ بندی خدمات درمانی اجرا می شود.

فعالیت طرح نظام ارجاع پزشکی از سال 1384 در مناطق روستایی و شهرهای با جمعیت زیر 20 هزار نفر آغاز شد.

با اجرای طرح طی این مدت مسائلی همچون نبود فرهنگ ‌سازی عمومی پیش از اجرای طرح پزشک خانواده، همزمانی اجرای طرح تحول سلامت با نظام ارجاع، مشکلات در شیوه و میزان پرداخت هزینه خدمات به درمانگران خصوصا از سوی سازمانهای بیمه گر و میزان مشارکت پزشکان عمومی شناسایی و رفع آنها پیگیری شده است. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: الکترونیک وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۲۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل و مهار پشه آئدس در گیلان

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت هفته سلامت گفت: مدافعان سلامت امسال با شعار «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» به استقبال برنامه‌های هفته سلامت می‌روند.

او با اشاره به کنترل بیماری‌های واگیر از جمله پشه آئدس افزود: این پشه با شناسایی درست کانون‌ها و مه پاشی‌های درست کنترل و مهار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به آماده‌باش همه‌جانبه نظام سلامت در همه ادوار اشاره و تصریح کرد: بهداشت و درمان همیشه در خط مقدم خدمت به مردم بوده است.

دکتر آشوبی از اجرای موفق طرح ملی سلامت (غربالگری دیابت و فشار خون بالا) در گیلان خبر داد و گفت: در این طرح ملی که از ۲۰ آبان تا ۳۰ دی ماه سال گذشته انجام شد، از جمعیت بیش از ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار نفری هدف در این استان، بیش از یک میلیون و ۴۴۶ هزار و ۸۶۰ نفر بالای ۱۸ سال شرکت کردند.

او انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی و تروما را ۳ عمده دلیل تهدیدکننده سلامتی در گیلان برشمرد و افزود: تمام تلاش نظام سلامت استان غربالگری سرطان‌ها، فشارخون و دیابت و همچنین اقدامات و تعریف راهکاری راهبردی و عملیاتی برای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات است و خوشبختانه اجرای طرح‌های نظام سلامت تا حدودی این تهدیدات را کنترل کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی به‌موقع را یکی از راهبرد‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانست و تصریح کرد: این دانشگاه در تمامی بحران‌های پیش‌آمده، پیش‌بینی‌شده و همچنین رخداد‌ها و حوادثی نظیر حادثه لنگرود، بحران سیل آستارا، چهارشنبه آخر سال و سایر تلاش کرده تا جریان رسانه‌ای را به دست بگیرد و خود راوی حوادث و رخداد‌ها باشد.

دکتر آشوبی همچنین به اجرای طرح سلامت خانواده در شهر‌های بالای ۲۰ هزار خانوار اشاره کرد و گفت: امسال در این طرح همه مردم تحت پوشش قرار خواهند گرفت و نیرو‌های مورد نیاز بهداشتی و درمانی به مردم خدمت خواهند کرد.

به گفته او، شبکه بهداشت در گیلان یکی از مزیت‌های نسبی این استان در کشور است که در بحران کرونا به سبب داشتن همین شبکه منسجم توانست در طرح شهید سلیمانی موفق شود و پیش از سایر استان‌ها این بیماری منحوس را کنترل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • حمایت همه جانبه دستگاه قضایی استان از طرح نور فراجا
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • مخالفت مجلس با ارجاع گزارش کمبود دارو به قوه قضائیه
  • مخالفت مجلس با ارجاع گزارش دلیل کمبود دارو به قوه قضائیه
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
  • مخالفت با ارجاع گزارش وضع بازار دارو به قوه قضاییه
  • طرح«سلامت خانواده و نظام ارجاع» از برنامه‌های مهم دولت سیزدهم است
  • کنترل و مهار پشه آئدس در گیلان
  • طرح سلامت خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار خانوار اجرا می‌شود