Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@20:15:37 GMT

در مسیر کمال یادگیری مکارم اخلاقی واجب و ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۲۵۰۳

در مسیر کمال یادگیری مکارم اخلاقی واجب و ضروری است

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی گفت: یادگیری مکارم اخلاقی واجب است زیرا خداوند انسان را برای کسب آن خلق کرده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه علمیه در مراسمی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد، درباره اهمیت و جایگاه رفیع ذکر صلوات، گفت: در عالم آخرت چیزی که وزنه اعمال امت حضرت رسول(ص) را سنگین می کند صلوات بر پیامبر(ص) و آل ایشان است که البته میزان ارزش صلوات های ما در توجه به معنای آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه یادگیری علم اخلاق برای همه ضروری و واجب است، اظهار کرد:‌ نماز ستون دین است اما یکی از شروط پذیرش آن داشتن اخلاق درست است، برطرف کردن رذایل اخلاقی نظیر حسادت، تکبر، خودپسندی، بخل، غرور، تنبلی و موارد بسیار دیگر از امور واجب است اما متاسفانه بسیاری از مردم نمی دانند که کسب علم اخلاق و برطرف کردن رذایل اخلاقی از واجبات دین اسلام است.

وی با بیان اینکه انسان درباره ارتکاب به اخلاق و رفتار ناشایست و پست شیطان را لعنت می کند، عنوان کرد:‌ در آخرت شیطان درباره چنین اشتباهاتی خطاب به انسان می گوید من تو را مجبور نکردم و صرفا یک دعوت کننده بودم مقصر اصلی خودت هستی.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه علت نافرمانی شیطان مقابل خداوند وجود رذیله اخلاقی حسادت او نسبت به انسان بود، ابراز کرد: با وجود اینکه شیطان شش هزار سال خداوند را عبادت کرده بود از مقام جنیان زمینی به جایگاه فرشتگان رسیده بود اما چون صفت حسادت داشت در سجده به انسان متجلی شده و از فرمانی الهی سرپیچی کرد.

استاد حوزه علمیه افزود: پیامبر(ص) فرمودند برای ورود به بهشت باید از دروغ، خلف وعده، خیانت در امانت، حرام خوری و نگاه به نامحرم و زورگویی پرهیز کنید.

وی با بیان اینکه زیرساخت دینداری اخلاق است، گفت: بسیاری از مردم آموزش های اخلاقی را واجب و ضروری نمی دانند که به مقام و جایگاه انسان کامل دست پیدا کنند برخی هم که دنبال اخلاق هستند از نوع تصوف را پیگیری می کنند که به خرق عادت دست یابند.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه منت گذاری ناخوشایند خداوند است، بیان کرد: خداوند درباره صدقه و انفاق فرموده که اگر منت بگذارید اجر و ثواب عمل شما باطل می شود اما در آیه ۱۶۴ سوره آل عمران بابت ارسال پیامبر(ص) و آموزش و تزکیه مردم توسط ایشان بر بندگان خود منت گذاشته است زیرا این نعمتی بسیار بزرگ برای آنان است.

استاد حوزه علمیه افزود: در قرآن کریم خداوند از مومنان درخواست کرده که بابت ایمان خود بر خدا منت نگذارند زیرا این امر به نفع خود آنها است و خداوند از این بابت منفعتی ندارد اما بدانند که خداوند برای ارسال انبیاء الهی و پیامبر(ص) بر بندگان منت دارد که سبب هدایت آنها شده و از جاهلیت نجات پیدا می کنند.

وی درباره مکارم اخلاق پیامبر(ص) که خداوند در قرآن به آن اشاره کرده است، گفت: خداوند انسان را خلق کرده که در مسیر کمال به مکارم اخلاق آراسته شود، پیامبر(ص) الگوی عملی، تمام و کمال این مکارم اخلاق هستند که اگر نبودند ما در این زمینه معارف الهی دست پیدا نمی کردیم بر همین اساس صلوات فرستادن قدردانی و قدرشناسی نسبت به پیامبر(ص) است.

گفتنی است که حسینیه آیت الله حق شناس واقع در خیابان وحدت اسلامی ، بن بست هدایت واقع می باشد.

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: برجام ماه رمضان نماز جمعه ماه مبارک رمضان راهپیمایی خطبه های نماز جمعه خطبه نماز جمعه خبرگزاری شبستان مجلس آمریکا رذایل اخلاقی مکارم مکارم اخلاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۲۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی

بر اساس گزارش جدیدی که روز دوشنبه توسط موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم یا SIPRI منتشر شد، مجموع هزینه‌های نظامی کشور‌ها در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۲.۴۴۳ تریلیون دلار رسید.

به گزارش جماران؛ اندیکشده آمریکایی Responsible Statecraft در گزارشی در این باره نوشت: هزینه‌های نظامی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ به میزان ۶.۸ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش از سال ۲۰۰۹ است. همه مناطق شاهد افزایش بود، اما اروپا، آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه بیشترین رشد را داشتند.

به گفته نان تیان، نویسنده ارشد این گزارش، «افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی پاسخی مستقیم به وخامت وضعیت صلح و امنیت جهانی است. دولت‌ها قدرت نظامی را در اولویت قرار می‌دهند، این کار خطر یک مارپیچ اقدام- واکنش را در چشم‌انداز ژئوپلیتیک و امنیتی جهان ایجاد می‌کند.»

مانند همه این سالها، ایالات متحده با ۹۱۶ میلیارد دلار در صدر فهرست هزینه‌های نظامی قرار گرفت. پس از آن چین با ۲۹۶ میلیارد دلار، روسیه با تخمینی ۱۰۹ میلیارد دلار و هند با ۸۳.۶ میلیارد دلار قرار دارند.

عربستان سعودی، یک خریدار عمده تسلیحات، با ارزش تخمینی ۷۵.۸ میلیارد دلار، در جایگاه پنجم قرار گرفت و بریتانیا (۷۴.۹ میلیارد دلار)، آلمان (۶۶.۸ میلیارد دلار)، اوکراین (۶۴.۸ میلیارد دلار) بدون احتساب ۳۵ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی به این کشور و سرانجام فرانسه (۶۱.۳ میلیارد دلار) در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی جهانی یا تولید ناخالص داخلی، در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی ۲.۳ درصد ۲۰۲۳ افزایش یافت و هزینه‌های نظامی جهان برای هر نفر بالاترین میزان از سال ۱۹۹۰ بود.

مجموع نزدیک به ۲.۵ تریلیون دلار هزینه نظامی تقریباً دو برابر مبلغی بود که جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی متعهد شده است.

بر اساس گزارشی که اواخر سال گذشته توسط ابتکار سیاست آب و هوا منتشر شد، تامین مالی جهانی مرتبط با آب و هوا در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسید و برای اولین بار از یک تریلیون دلار گذشته و به نزدیک به ۱.۳ تریلیون دلار رسید.

بر اساس گزارش جدید SIPRI، هزینه‌های نظامی ۳۱ کشور عضو ناتو در مجموع ۱.۳۱ تریلیون دلار یا ۵۵ درصد از هزینه‌های نظامی جهانی را به خود اختصاص داده است. ایالات متحده بیش از دو سوم (۶۸ ٪) از کل بودجه نظامی ناتو را تشکیل می‌دهد، در حالی که اعضای اروپایی ناتو ۲۸ ٪ اضافی را تشکیل می‌دهند که بالاترین درصد در دهه گذشته است. ترکیه و کانادا ۴ درصد باقی مانده را تشکیل دادند.

بر اساس این گزارش، یک دهه پس از آن که اعضای ناتو متعهد شدند حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای ارتش خود هزینه کنند، ۱۱ کشور در سال ۲۰۲۳ به این هدف دست یافتند یا از آن فراتر رفتند.

به گفته یکی از محققان، لورنزو اسکارازاتو، «جنگ دو سال گذشته در اوکراین اساساً دیدگاه امنیتی بسیاری از کشور‌های اروپایی عضو ناتو را تغییر داده است». بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳، هزینه‌های نظامی روسیه ۲۴ درصد افزایش یافت که از سال ۲۰۱۴، زمانی که مسکو کریمه را ضمیمه کرد، ۵۷ درصد افزایش محسوب می‌شود.

بودجه نظامی ۵.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که اوکراین ۳۷ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش کرده است، البته بدون احتساب کمک‌های خارجی که دریافت کرده است. اگر این کمک‌ها در نظر گرفته شود، کل مبلغ اختصاص یافته به ارتش اوکراین به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار یا ۹۱ درصد از بودجه نظامی مسکو می‌رسد.

بر اساس این گزارش، چین با بودجه نظامی نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار، نیمی از کل هزینه‌های نظامی در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه را در سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص داده است. این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲ و بیست و نهمین سال متوالی افزایش بودجه نظامی پکن، ۶ درصد افزایش داشته است.

این گزارش خاطرنشان کرد که به نظر می‌رسد چندین همسایه چین هزینه‌های نظامی خود را با چین تطبیق می‌دهند. ژاپن که دهمین مخارج نظامی بزرگ جهان در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده بود، بودجه خود را با ۱۱ درصد افزایش به ۵۰.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رساند. تایوان هزینه‌های نظامی خود را به ۱۶.۶ میلیارد دلار افزایش داد که ۱۱ درصد افزایش محسوب می‌شود.

در مورد خاورمیانه، کل هزینه‌های نظامی در سال ۲۰۲۳ به طور کلی ۹ درصد افزایش یافت و به ۲۰۰ میلیارد دلار رسید که بالاترین نرخ رشد سالانه منطقه در دهه گذشته است.

رژیم اسراییل در نتیجه جنگ غزه بودجه خود را ۲۴ درصد افزایش داد و به ۲۷.۵ میلیارد دلار رساند که آن را به پانزدهمین هزینه نظامی بزرگ جهان، درست جلوتر از کانادا و بسیار جلوتر از سومین خرج کننده بزرگ منطقه، یعنی ترکیه با بودجه نظامی، نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار تبدیل کرد.

بر اساس این گزارش، هزینه‌های نظامی نیز در قاره آمریکا افزایش یافته است، به ویژه در آمریکای مرکزی و مکزیک که دولت‌های آن‌ها در دهه گذشته تلاش کرده‌اند نیرو‌های امنیتی خود را در برابر جنایات سازمان‌یافته تقویت کنند. در این گزارش آمده است که بودجه نظامی از سال ۲۰۱۴ در این کشور‌ها حدود ۵۵ درصد رشد داشته است.

برزیل هزینه‌های نظامی خود را در سال گذشته ۳.۱ درصد افزایش داد و به نزدیک به ۲۳ میلیارد دلار رساند، زیرا کنگره این کشور اصلاحیه قانون اساسی را ارائه کرده است که بودجه نظامی را به حداقل سالانه ۲ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • ارشاد مدیران در جلسه درس اخلاق
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است