Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-19@06:56:34 GMT

جولان متعلق به سوریه است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۳۷۶۹

سازمان همکاری اسلامی در نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار خروج صهیونیست ها از جولان شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  «طاهر حسین اندرابی» هماهنگ کننده سازمان همکاری اسلامی در ژنو در نامه ای به «میچل باچله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به قطعنامه 40/21 شورای حقوق بشر این سازمان درباره منطقه جولان سوریه، نگرانی جدی اعضای سازمان همکاری اسلامی پیرامون شناسایی حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان از سوی آمریکا را ابراز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



براساس این نامه، سازمان همکاری اسلامی این اقدام دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را مشروع کردن اشغالگری رژیم صهونیستی در جولان سوریه و بخشیدن خاک این کشور به اشغالگران می داند.

هماهنگ کننده سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد که براساس منشور ملل متحد، قوانین بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل به ویژه قطعنامه های 242، 338 و 497، این اقدام نقض آشکار حق حاکمیت ملی و یکپارچه سرزمینی جمهوری عربی سوریه است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در قطعنامه های 40/21 و 40/24 که از سوی سازمان همکاری اسلامی پیشنهاد شده بود، بر غیرقابل پذیرش بودن حاکمیت از طریق اشغالگری و همچنین رعایت حقوق ساکنان جولان اشغالی از سوی نیروهای اشغالگر تاکید کرده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در این قطعنامه ها همچنین خواسته است که رژیم صهیونیستی اقدامات سرکوبگرانه علیه ساکنان جولان اشغالی را متوقف کرده و از اقدامات قضائی و اداری که منجر به تغییر وضعیت حاکمیتی این منطقه شود، خودداری کند؛ چراکه این اقدامات ناقض کنوانسیون چهارم ژنو و قوانین بین المللی است.

این نامه تصریح کرد اعضای سازمان همکاری اسلامی تاکید دارند که اقدام ایالات متحده در شناسایی حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان، هیچ تغییری در وضعیت حقوقی این منطقه و اشغالی بودن آن ایجاد نمی کند.

کشورهای سازمان همکاری اسلامی همچنین از همه کشورهای عضو سازمان ملل می خواهند که به قطعنامه های سازمان ملل احترام گذاشته و اقداماتی خلاف این قطعنامه ها انجام ندهند.

اعضای سازمان همکاری اسلامی در این نامه تاکید کردند که رژیم صهیونیستی باید قطعنامه های مجمع عمومی، شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل را رعایت کرده و از همه سرزمین های اشغالی عربی از جمله جولان سوریه و قدس شرقی خارج شود.

رئیس جمهوری آمریکا پنجم فروردین ماه و تنها دو هفته پیش از انتخابات پارلمانی سرزمین های اشغالی در اقدامی که مغایر با تمامی قوانین بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت بود، حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت.
یکسال پیش از آن نیز دولت آمریکا 24 اردیبهشت 97 در اقدامی تحریک آمیز و در تعارض با تمامی قطعنامه های بین المللی، سفارت ایالات متحده را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل کرد.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۳۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشورهای عضو شانگهای برقرار شود

پیش نشست اجلاس وزیران فرهنگ کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای با حضور کارشناسان و نمایندگان فرهنگی کشور‌های عضو به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست، ضمن بررسی تمهیدات برای برگزاری جلسه وزیران فرهنگ کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، پیشنهاد‌های متنوع کارشناسان برای ارتقای روابط فرهنگی این کشورها مطرح و بررسی شد.

قرار است بیست و یکمین نشست وزیران فرهنگ کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، اردیبهشت ماه امسال در قزاقستان برگزار شود.

در این نشست برخط که به ریاست قزاقستان برگزار شد، کارشناسان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، هند، چین، پاکستان، تاجیکستان، روسیه، ازبکستان و قزاقستان حضور داشتند. اما قرقیزستان که عضو نهم سازمان همکاری شانگهای است در این نشست حضور نداشت.

عادل خانی، مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که با همراهی پرویز قاسمی، رئیس اداره همکاری فرهنگی سازمان‌های بین المللی و مردم نهاد در این نشست حضور داشت، ضمن تشکر از دولت قزاقستان برای میزبان این رویداد مهم فرهنگی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از برگزاری جشنواره‌های مشترک فرهنگی بین کشور‌های عضو سازمان، استقبال و آمادگی خود برای اعزام گروه‌های هنری جوان و توانمند برای حضور در چنین رویداد‌هایی اعلام می‌کند.

او تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، از اجرایی کردن برنامه‌های فرهنگی بین کشور‌های عضو استقبال می‌کند و در همه آن‌ها حضور خواهد داشت.

خانی در ادامه پیشنهاد کرد: در راستای توسعه همکاری‌های فرهنگی بین کشور‌های عضو سازمان، ویزای زیارتی یا گردشگری برای شهروندان این کشورها برقرار شود تا از این طریق، توسعه فرهنگی شتاب گیرد.

سایر کارشناسان حاضر در این نشست برخط، ضمن موافقت با این پیشنهاد ایران، اعلام کردند که این موضوع به صورت مکتوب و مدون در اجلاس آتی وزیران فرهنگ کشورها، بررسی و در قالب یک توافق‌نامه به امضا برسد.

بر همین اساس، مباحث حقوقی و دیپلماتیک این پیشنهاد با هماهنگی وزارت خانه‌های امور خارجه و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان، پیگیری، تدوین و به سایر کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، ارائه خواهد شد.

مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از این نشست برخط با اشاره به ابتکار قزاقستان در طرحی برای ارائه زیارتگاه‌های معنوی کشور‌های عضو سازمان گفت: معرفی یکی از زیارتگاه‌های کشور‌های عضو، ایده بسیار خوبی است و در این چارچوب، ما یکی از اماکن برجسته دینی کشورمان را معرفی کرده‌ایم و پیشنهاد ما این است که در نشست ماه آینده وزرای فرهنگ، این ابتکار اجرایی شود.

براساس این ابتکار، قزاقستان به عنوان رئیس دوره‌ای اجلاس وزرای فرهنگ، از ویدیو‌ها و عکس‌های یک زیارتگاه معرفی شده از سوی کشور‌های عضو، اثری تصویری تولید و به صورت بین المللی آن را منتشر خواهد کرد و این طرح توسط رئیس جمهوری قزاقستان در اجلاس سران شانگهای ۲۰۲۳ در دهلی نو مطرح شده است.

اهداف این طرح، تقویت و حفظ دوستی ملل، بازشناسی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری، تبلیغ و ترویج بنا‌های میراث معنوی و فرهنگی کشور‌های عضو، عنوان شده است.

در بیست و یکمین نشست اجلاس وزیران فرهنگ کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، علاوه بر تبادل نظر برای تعیین چشم‌انداز توسعه همکاری‌های فرهنگی چند جانبه، پیشرفت اجرای موافقت‌نامه بین دولت‌های عضو سازمان در زمینه همکاری فرهنگی نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.

در بخش دیگری از این نشست، خانی توجه اعضا را به موضوعات فرهنگی مهمی همچون مقابله با افراط‌گرایی، مقابله با تروریسم و آن‌چه در فلسطین و غزه می‌گذرد و ارائه برنامه‌های مشترکی پیرامون موضوعاتی همچون نوروز جلب کرد.

او با ارائه پیشنهاداتی به اعضای حاضر در این نشست گفت: ایجاد دبیرخانه سینمایی کشور‌های عضو سازمان در ساختاری جدید، امری ضروری است و با توجه به ظرفیت‌ها و دستاورد‌های ایران در حوزه تولید و اکران فیلم، می‌توانیم کمک‌های شایانی به برقراری این ساختار کنیم.

در بخش‌های دیگر این نشست نیز، هر یک از کارشناسان، درباره پیشنهاد‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش همکاری‌های فرهنگی، نکاتی را مطرح و پیشنهادات خود را نیز در این راستا ارائه کردند.

 قرار است جلسه حضوری این نشست، پیش از برگزاری اجلاس وزیران فرهنگ کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، در شهر آلماتی؛ پایتخت قزاقستان برگزار شود.

منبع: روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • ابراز تاسف سازمان همکاری اسلامی از وتوی ضدفلسطینی آمریکا
  • مخبر: اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطا شود، به شدت پاسخ می‌دهیم
  • سند همکاری سه جانبه برای مقابله با تروریسم
  • مخبر: اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطا شود به شدت پاسخ می‌دهیم
  • مخبر: دنبال تنش نیستیم ولی اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطا شود به شدت پاسخ می‌دهیم
  • نشست وزرای علوم سازمان شانگهای در مسکو با حضور ایران
  • نخستین حضور ایران در نشست وزیران علوم سازمان شانگهای
  • مزارع شبعا، جولان و بلندی کفرشوبا هدف حمله قرار گرفتند
  • وعده صادق و یادآوری نیاز به طرحی نو در حقوق بین الملل
  • ویزای زیارتی یا گردشگری برای کشورهای عضو شانگهای برقرار شود