Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیریت اراضی ملی کشور با وساطت سازمان حفاظت محیط زیست از سوی وزارت جهاد کشاورزی به شکارچیان واگذار می‌شود تا در این مناطق که حالا قرق خصوصی نامیده می‌شوند برای شکار اتباع خارجی مجوزهای ۳۰هزار یورویی شکار صادر کنند. ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پس از آنکه موسسه خصوصی حفاظت از حیات وحش میراث پارسیان، در سال 92 توانست موافقت سازمان حفاظت محیط زیست را برای اجرای طرح راه‌اندازی "قرق‌های خصوصی" جلب کند، مدیریت بخشی از اراضی ملی کشور، با وساطت سازمان حفاظت محیط زیست از سوی وزارت جهاد کشاورزی به اشخاص حقیقی یا موسسه‌های خصوصی سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اراضی ملی که حالا دیگر قرق خصوصی نامیده می‌شوند، از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان شیوه‌ای برای حفاظت از زیستگاه‌های حیات وحش معرفی می‌شوند؛ در این قرق‌های خصوصی که توسط شکارچیان مدیریت می‌شود، آبشخور ساخته می‌شود و برای تعذیه وحوش، به صورت مصنوعی، علوفه پخش می‌شود، در نتیجه وحوش، از زیستگاه‌های مجاور به سوی این دامگاه‌های وسوسه‌انگیز مهاجرت می‌کنند و بهای پذیرایی شدن در قرقهای خصوصی را با قرار گرفتن در برابر گلوله شکارچیان می‌پردازند.

در حال حاضر، 3 قرق خصوصی در استان یزد و یک قرق خصوصی در استان کرمان با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، مجوز شکار صادر می‌کنند اما طرح راه‌اندازی قرق‌های خصوصی به همین 4 قرق ختم نمی‌شود؛ بازداشت اعضای موسسه حیات وحش میراث پارسیان به اتهام جاسوسی در بهمن سال 96، اجرای طرح راه‌اندازی قرق‌های خصوصی را متوقف کرده اما حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اخیراً در گفت‌وگوهایش از برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد قرق‌های خصوصی در سراسر کشور خبر داده است؛ قرق‌هایی که به ادعای ظهرابی به  بهره‌مندی جوامع محلی از طبیعت و در نتیجه همراهی آنها در حفاظت از محیط زیست منجر می‌شود.

اما قرق‌های اختصاصی، جوامع بومی را از چه امتیازی بهره‌مند خواهند کرد؟ آیا بخشی از عواید فروش مجوزهای 30هزار یورویی شکار در قرق‌هاست که به جوامع محلی تعلق می‌گیرد؟ پاسخ منفی است! تمام عواید حاصل از شکارفروشی در قرق‌های خصوصی میان مسئولان قرق، شرکت‌های برگزارکننده تور شکار و سازمان حفاظت محیط زیست تقسیم می‌شود تا به گفته مسئولان محیط زیست برای حفاظت از منطقه هزینه شود.

آنچه از راه‌اندازی قرق‌های خصوصی، عاید جوامع محلی می‌شود، تنها صدور چند مجوز شکار به بهای اندک است؛ در واقع این جوامع محلی نیستند که از قرق‌های خصوصی بهره می‌برند بلکه تعدادی معدود از شکارچیان بومی هستند که مجوز شکار در قرق‌ها را دریافت می‌کنند؛ شکارچیانی که قطعا اگر این مجوزها را نداشته باشند در برابر کشتار حیات وحش منطقه‌شان به دست شکارچیان خارجی سکوت نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید:
قرق‌های اختصاصی، آفت زیستگاه‌های حیات وحش
دهن‌کجی شکارچیان محلی به شکارفروشی‌ در قرق‌های یزد
بومیان خطاب به دادستان رفسنجان: از شکار اتباع خارجی در کرمان شرمساریم!

در ادامه، تصاویری از نسل‌کشی کل‌ها را در "قرق خصوصی علی‌آباد چهل‌گزی واقع در استان یزد" توسط شکارچیان آمریکایی، مکزیکی، روس، دانمارکی و ... با حضور قرق‌بانان مشاهده می‌کنید؛ شکارچیانی که بابت شکار هر کل، 30 هزار یورو پرداخت کرده‌اند و جالب آنکه مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست مدعی هستند، تنها و تنها برای شکار جانوران پیر که توانایی جفت‌گیری ندارند مجوز شکار صادر می‌شود در حالی که تصاویر زیر حکایت از آن دارد که از عمر اغلب کل‌های کشته شده در قرق علی‌آباد چهل‌گزی 10 سال هم نگذشته است!

 

انتهای پیام/

R7856/P/S2,23/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۶۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری بیش از ۷۰۰ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود میرشکار گفت: ۷۰۳ متخلف شکار و صید در سال ۱۴۰۲،  در استان خوزستان دستگیر و به مقامات قضایی معرفی شدند.

وی افزود: در حوزه یگان حفاظت محیط زیست استان در  سال گذشته  تعداد ۱۲۴ قبضه سلاح مجاز به همراه ۸ قبضه سلاح غیر مجاز از متخلفان شکار و صید کشف شد.

میرشکار ادامه داد: در این مدت با ۵۷۵ مورد تخلف زیست محیطی در حوزه شکار و صید در استان برخورد قانونی صورت گرفته و ۵۲۸ قطعه از ادوات شکار و صید از متخلفان کشف و ضبط شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اضافه کرد: در این مدت همچنین ۱۳ هزار و ۹۴۲ ساعت محیط بانان این اداره کل طرح آموزشی یک ساعت با محیط بان را در مدارس برای دانش آموزان اجرا کردند.


وی می‌گوید: پارسال ۴۸۲ قطعه پرنده و ۷ پستاندار که توسط متخلفان زنده گیری شده بود کشف و در زیستگاه اصلی خود رهاسازی شدند.

میرشکار به وسعت مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان اشاره کرد و افزود: به منظور جلوگیری از شکار و صید از همه مردم استان می‌خواهیم در صورت مشاهده تخلفات زیست محیطی مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست در سراسر استان یا سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
  • هشدار به شکارچیان؛ از منطقه کوهسرخ خارج شوید
  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان در سال گذشته
  • دستگیری بیش از ۷۰۰ شکارچی و صیاد متخلف در خوزستان
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند