Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-25@21:28:30 GMT

ضربه سنگین هایپرها بر اقتصاد خرده‌فروشی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۹۴۹۱

ضربه سنگین هایپرها بر اقتصاد خرده‌فروشی

فروشگاه‌های بزرگ یا اصطلاحاً هایپرها ضربه سنگینی به کسب‌وکار اصناف خرد در محلات زده‌اند.به گزارش بلاغ، از اصفهان، ظهور فروشگاه‌های بزرگ یا اصطلاحاً هایپرمال‌ها در طی چند سال اخیر در سطح شهرهای بزرگ و پس از آن در شهرهای کوچک‌تر، مشکلی است که از همان ابتدا، صدای بسیاری از اصناف خرد و مغازه‌های کوچک بقالی، خرازی، قصابی، میوه‌فروشی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را بلند کرد و حیات آن‌ها را با مشکل جدی روبرو کرد.

فروشگاه‌هایی که روز به روز در خیابان‌های اصلی و فرعی شهر به صورت قارچ گونه و در ظاهری خوش آب و رنگ ظهور کرده و با ارائه طرح‌های جذاب، مشتریان متعددی را به سمت خود جلب کرده‌اند.

وجود این فروشگاه‌ها در سطح شهرها اتفاق جدیدی نیست و نسل پدران و مادران ما نیز با فروشگاه‌های بزرگ شهری در شهرهایی نظیر تهران و اصفهان آشنا بودند اما نکته‌ای که این سال‌ها تا حد زیادی آزاردهنده شده، رشد قارچ گونه هایپرها در کوچه و محلات شهری و حتی روستاهاست. نفوذ مویرگی هایپرها این بار، بازار خرده‌فروشی و مصارف خانوارهای کوچک را هدف قرار داده و نتیجه این امر چیزی جز بیکار شدن فروشندگان و کسبه جزء محلات نیست.

 

از دیگر سو، نیاز نیروی انسانی این فروشگاه‌ها به واسطه فضای مناسب، بسیار کمتر از مغازه‌های سنتی بوده و عملاً سر ریز بیکاری سایر بخش‌های اقتصاد که در اصناف جذب می‌شد را از دور اشتغال خارج می‌کند و مهم‌تر اینکه، نیروی به کار گرفته در این هایپرها، دریافتی ثابت و کارمندی داشته و بر خلاف اصناف خرد، در فروش مشارکت نداشته، لذا سود این کسب‌وکار با ضریب زیادی به نفع سرمایه‌دار و به ضرر نیروی کار جذب می‌شود. (تشدید شکاف طبقاتی)

رسول جهانگیری در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: فروشگاه‌های بزرگ یا اصطلاحاً هایپرها ضربه سنگینی به کسب‌وکار اصناف خرد ما در محلات زده‌اند.

رئیس اتاق اصناف مرکز اصفهان در ادامه افزود: برخی در دفاع از ازدیاد این مراکز، به تشکیل آن‌ها در کشورهای پیشرفته اشاره می‌کنند اما باید به این نکته توجه کرد که در کشورهای پیشرفته، فضاهای تجاری، فضاهای خاصی با متراژ بالا و ویژگی‌های خاص هستند اما در ایران، ساختار اجتماعی بر اساس کسب‌وکارهای خرد شکل گرفته و واحدهای صنفی به صورت محلی، تأمین‌کننده خانوارها هستند، بازگشایی بی‌رویه هایپرها در محلات، تعادل موجود را بر هم زده و بر اقتصاد محلی تأثیر منفی می‌گذارد.

وی همچنین در واکنش به ادعای تخفیفات گسترده در این مراکز تصریح کرد: نکته‌ای که مصرف کننده باید به آن آگاه باشد، روش‌های تخفیف دهی این فروشگاه‌هاست؛ بسیاری از اوقات، کالاهای موجود در این فروشگاه‌ها در نزدیکی تاریخ انقضا عرضه می‌شود و فروشگاه‌های مذکور با توافق با کارخانه‌ها، کالاهای نزدیک انقضا را با قیمت مناسبی خریداری می‌کنند و بر این اساس، تخفیف ارائه می‌دهند.

جهانگیری متذکر شد: به کل کار این فروشگاه‌ها نقد وارد نمی‌شود اما برخی اوقات، حقوق مصرف کننده در این فروشگاه‌ها تضییع می‌شود.

وی با انتقاد از اعطای مجوزهای بی‌رویه به فروشگاه‌های بزرگ در سطح استان‌ها تأکید کرد: دولت در صدور مجوزها باید ساختار اقتصادی شهرها را لحاظ کند که آیا احداث بی‌رویه این فروشگاه‌ها، متناسب با ساختارهای اجتماعی شهرها هست یا خیر.

رئیس اتاق اصناف مرکز اصفهان بیان داشت: باید محدودیت‌هایی بر توسعه روز افزون تعداد هایپرها در شهرهای کوچک و بزرگ اعمال شود تا از تعطیلی گسترده واحدهای صنفی خرد جلوگیری شود.

جهانگیری در پاسخ به سوالی در خصوص نهادهای ناظر بر این فروشگاه‌ها یادآور شد: نهاد ناظر بر این فروشگاه‌ها و اعطا کننده مجوز به آن‌ها، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بارها از سوی اتاق اصناف، درخواستی مبنی بر اعطای نظارت به اتاق اصناف بر این واحدها داده شده که مورد قبول قرار نگرفته است.

رئیس اتاق اصناف مرکز اصفهان تأکید کرد: با ارتباطاتی که در سطح وزارت خانه وجود دارد، مجوزها از وزارتخانه صمت اخذ می‌شود و نهایتاً با دریافت یک مجوز مرکزی، شعب این فروشگاه‌ها بدون نظارت اصناف، به صورت مضاعف در حال رشد است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی با روش‌های فعلی به تولید ضربه وارد می‌کند.

مجید مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تصمیم‌گیری‌ مبتنی بر خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از ۱۵ خردادماه به میزان هر روز ۵ ساعت، اظهار کرد: درخواست بخش کشاورزی این است که به‌اندازه سهم هر بخش از کسری که وجود دارد خاموشی بدهند؛ سهم بخش کشاورزی از مصرف مشخص شود و سپس خاموشی‌ها به تناسب صورت بگیرد.

وی افزود: تصمیم‌گیری‌ها برای خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی به این روش به تولید ضربه وارد می‌کند، زیرا خاموشی چاه موتورهای کشاورزی روزی ۵ ساعت در کل ایام هفته، منجر به از بین رفتن محصولات کشاورزی می‌شود.

مهدوی خاطر نشان کرد: برخی محصولات از جمله جو و گندم با اعمال خاموشی از ۱۵ خرداد، خیلی آسیب نمی‌بیند اما به طور مشخص باغات انگور و پسته  آسیب جدی خواهند دید.

این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه به دلیل تنوع محصولات کشاورزی در شهرستان‌های استان، بخش کشاورزی با این تصمیم دچار آسیب جدی می‌شود، اضافه کرد: باغات پسته در این ایام در مرحله‌ای است که می‌خواهد مغز پر کند و با خاموشی چاه موتورها و قطعی برق با تنش آبی مواجه شده و دچار خسارت می‌شوند، همچنین مزارع چغندر با این تصمیم‌گیری آسیب جدی می‌بیند.

مهدوی خاطرنشان کرد: خاموشی چاه موتورهای کشاورزی، برای بهره‌برداران این بخش در چند سال اخیر به‌عنوان دغدغه‌ای بزرگ مطرح است و برای کاهش خسارات وارده به این بخش در پی این تصمیم باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به درخواست‌های بخش کشاورزی در خصوص ضرورت تلاش برای کاهش خسارات ناشی از خاموشی چاه موتورهای کشاورزی گفت: اگر امکان سخت‌افزاری و زیرساختی دولت برای استفاده از پنل‌های خورشیدی فراهم است، در قالب تسهیلات، نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد کند و از این طریق برق چاه موتورهای کشاورزی را در بازه‌های زمانی که قرار به قطعی آن‌ها است، تأمین کند و مازاد برق آن‌ها را در غیر از فصل خاموشی بخرد، هرچند در حال حاضر نیز این موضوع که هرکس پنل خورشیدی داشته باشد و برق تولید کند توسط شرکت‌های توزیع برق از آن‌ها خریداری می‌شود.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: اگر این امکان نیست، می‌توان به سمت ژنراتورهای دیزلی رفت، هرچند برای تأمین سوخت گازوئیل مشکل‌داریم اما چنانچه سوخت ژنراتورها تأمین شود، حداقل از این بحران که کشاورزان برای تأمین منابع آبی با آن روبرو می‌شوند عبور می‌کنیم و خاموشی‌ها اتفاق نمی‌افتد یا به حداقل می‌رسد.

 لزوم تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بر اساس محصول

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بنا به محصول آن‌ها گفت: با این رویه، نمودار نیاز آبی هر محصول در شهرستان‌ها به‌طور دقیق مشخص‌شده و بسته به نیاز آبی هر محصول که کمترین زیان را ببیند خاموشی‌ها صورت گیرد وگرنه تصمیم‌گیری‌ها در خصوص خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از نیمه خرداد به میزان ۵ ساعت دغدغه بزرگی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی ایجاد کرده است.

مهدوی با اشاره به خشکسالی‌هایی که استان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، گفت: بخش کشاورزی و از همه شدیدتر دامپروری استان، تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و نیازمند حمایت دولت و ارائه بسته‌های تشویقی به فعالان این حوزه هستیم تا بتوانیم بهره‌وری را در واحد سطح افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر بهره‌بردار بخش کشاورزی به‌اندازه حجم آبی که در اختیار دارد سطح زیر کشت را کاهش دهد، باید کمک کرده و  با ایجاد بسترهای لازم، برداشت او را در واحد سطح افزایش دهیم.

این فعال بخش کشاورزی گفت: با کمک به بهره‌برداران بخش کشاورزی و افزایش میانگین تولید، بخشی از خسارت‌ها و کاهش تولیدها به دلیل خاموشی منابع آبی جبران می‌شود، لذا باید با ایجاد زیرساخت‌های نوین آبیاری به سمت افزایش بهره‌وری از آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در تولید برویم.

باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم، گفت: با توجه به اینکه در کشور همواره بر تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید شده است، پارامترهای این نوع اقتصاد از جمله مردمی بودن و درون‌زا بودن آن در بخش کشاورزی وجود دارد و این خصوصیات در این بخش تجلی‌یافته، لذا برای نقش‌آفرینی آن در اقتصاد، نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی با اشاره به ضرورت تغییر نگاه حاکمیت به بخش کشاورزی تصریح کرد: باید با درک اهمیت بخش کشاورزی، این بخش را به‌عنوان یک فضای تولیدی برجسته در کشور در نظر گرفت و فعال اقتصادی بخش کشاورزی را درجه دو تلقی نکرد.

این فعال بخش کشاورزی گفت:نباید بخش کشاورزی و فعالان آن را به‌عنوان افراد درجه دو بشناسیم، در صورتی که آنها زیربنای اقتصاد هستند، بحث اصلی اقتصاد به عهده آن‌ها است.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآورشد: اگر بخش کشاورزی جایگاه مطلوب خود را داشته باشد و مهم دیده شود نه مقرراتی تصویب می‌کنیم که بد اجرا شود و تفسیرپذیر باشد که بعداً برای این بخش گرفتاری ایجاد کند و نه در اجرای موضوعات از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنیم؛ بلکه اهتمام بیشتری برای اجرای موضوعات مرتبط با این بخش داریم.

وی تصریح کرد: در این میان وظیفه بهره‌برداران بخش کشاورزی نیز سنگین است و آن‌ها باید به مسائل مربوط به این حوزه از جمله افزایش بهره‌وری و افزایش راندمان تولید توجه کنند.

مهدوی افزود: کشاورزی امروز با روش‌های سنتی نمی‌تواند ما را به جهش تولید برساند، بلکه باید با استفاده از روش‌های مدرن و افزایش بهره‌وری و بالا بردن راندمان تولید، از حداقل امکانات و منابع موجود، بیشترین استفاده را ببریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳ واحد صنفی متخلف در ورامین پلمپ شد
  • خلیل آباد کمترین واحد صنفی بدون مجوز را دارد
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • ضربه سنگین اورتون به شانس قهرمانی لیورپول؛ یونایتد پیروز شد
  • خلیل آباد کمترین واحد صنفی بدون پروانه را دارد
  • ۱۶ میلیارد تومان حراج خرده فروشی سازمان اموال تملیکی استان تهران ثبت شد
  • تشدید نظارتهای صنفی درچهارمحال و بختیاری
  • تعطیل‌کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • تعطیل کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • اعلام جایزه تحویل گندم راهکاری موثر در رسیدن به خودکفایی