Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، ابوالفضل مکرمی‌فر در نشست خبری همایش بین‌المللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم که امروز محل شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: علاوه بر اینکه این همایش دارای برنامه‌های ویژه‌ای است، ما نیز برای این روز مهم برنامه‌هایی را تدارک دیده‌ایم، از جمله این اقدامات می‌توان به افتتاح جلو خان فردوسی با مشارکت شهرداری و طرح اعتباری که توسط این نهاد صورت گرفت و با تفاهم‌نامه‌ای که در سال گذشته بین ما و شهرداری با وسعت 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 هکتار با اعتباری معادل 12 میلیارد تومان صورت گرفت، اشاره کرد.
وی گفت: همچنین در کنار این موضوع نیز ما در پاییز سال گذشته با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد و 200 میلیون تومان مرمت برج باروی توس را به طول هفت کیلومتر است که از دروازه رودبار آغاز می‌شود و به طول 350 متر و به ارتفاع هفت متر است را آغاز کردیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: در این راستا کلیه پژوهش‎های باستانشناسی و اقدامات فنی انجام شده و از دروازه رودبار که منطقه توس است آغاز خواهد شد و به طرف دروازه مرو نیشابور و همچنین دروازه رزان نیز ادامه پیدا خواهد داشت. امیدوارم که این تلاش و حرکتی که در این بخش به صورت گرفته استمرار پیدا کند و توقفی در این پروژه صورت نگیرد.
مکرمی فر عنوان کرد: همچنین فاز یک تاسیسات مجموعه آرامگاه فردوسی نیز پس از 50 سال با اعتباری بالغ بر 3.5 میلیارد تومان آن در روز بزرگداشت بهره‌برداری و از آن رونمایی خواهد شد. علاوه بر این نیز عمارت چهار برج به وسعت 5 هزار متر مربع با اعتبار یک میلیارد تومان با مشارکت شهرداری نیز در روز بزرگداشت فردوسی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: طرح تفصیلی منطقه تاریخی توس نیز یکی دیگر از اقداماتی است که در حال انجام بوده. با توجه به اینکه در این منطقه به مکان‌سنجی و نیازسنجی‌های آن پرداخته شد متوجه این امر شدیم که این منطقه می‌تواند بستر مناسبی جهت توسعه و سرمایه گذاری باشد تا بتوان شاهد تحول بزرگی در این منطقه باشیم.

واگذاری 32 هکتاری منطقه پردیس به سازمان شهرداری
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اظهار کرد: در این میان نیز منطقه پردیس توس که در امتداد جلوخان به وسعت 32 هکتار قرار دارد بناست به شهرداری واگذار شود. بر همین اساس با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که میان اداره میراث فرهنگی و شهرداری بسته شده، امیدواریم که با رعایت قوانین و مقررات این 32 هکتار به شهرداری واگذار شود.
مکرمی‌فر خاطرنشان کرد: همه این امور در جهت احیای منطقه تاریخی توس به ویژه آرامگاه فردوسی و شخصیت او صورت می‌گیرد تا این منطقه مقصدی برای تمام گردشگران، علاقه‌مندان و پژوهشگران داخلی و خارجی قرار گیرد. همچنین ما هتل‌هایی را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم تا در آن منطقه ساخته شود و زائرینی که به مشهد می‌آیند علاوه بر اقامت در هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی، اقامتی را هم در منطقه توس داشته باشند.

دوره جدید شورای شهر و شهرداری به حوزه فرهنگی توجه داشته است
وی عنوان کرد: در این دوره از شورای شهر و شهرداری مشهد اقدامات خوبی در حوزه فرهنگی و پرداختن به نقش بازآفرینی هویت فرهنگی صورت گرفت، این در حالی است که در سال‌های اخیر کمتر به اینگونه موضوعات توجه می‌شد. برگزاری این همایش نیز یکی دیگر از اقداماتی است که شهرداری به این مهم پرداخته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در واقع برگزاری این همایش نیز منجر به شناخت و اندیشه‌های فردوسی حکیم می‌شود و به نوعی راهی است که می‌تواند دریچه گسترده‌ای را از شاهنامه به ما نشان دهد.
مکرمی فر عنوان کرد: فردوسی همواره تنها مختص به ایران نبوده بلکه فراتر از مرزهای جغرافیایی نیز نقش آفرین بوده است که این امر نشان دهنده این است که شاهنامه توانسته در سراسر دنیا موثر واقع شود. بر همین اساس همه ما مدیون فردوسی هستیم و باید این حکیم بزرگ و اثر ارزشمند او را در سراسر دنیا بشناسانیم.
وی عنوان کرد: در واقع یکی از مواردی که می‌توان در خصوص فردوسی عنوان کرد، شعر و زبان فارسی او است که به نوعی توانست زبان فارسی را احیا کند تا ما بتوانیم امروزه با ادبیاتی که او خلق کرده احساسات، عواطف و... را با زبان شعری بیان کنیم.
در ادامه این نشست یوسف امینی قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در طی سال‌های گذشته برنامه‌های مختلفی با همکاری که بین دستگاه‌های مختلف وجود داشت؛،برگزار می‌شد. اما از سال 95 به پیشنهاد وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به اهمیت و نقش شاهنامه و فردوسی در احیای زبان فارسی داشته عنوان روز زبان فارسی هم برای این روز انتخاب شد.
وی گفت: در این میان نیز اداره فرهنگ و اراشاد اسلامی خراسان رضوی نیز طی سال‌های گذشته سعی داشته برنامه‌های مختلفی را با رویکرد فرهنگی به این مناسبت داشته باشد. از این رو از سال 93 رویداد ویژه‌ای تحت عنوان اعطای نشان فرهنگی و هنری فردوسی به برخی از شخصیت‌هایی برگزار شد. در این برنامه سعی شد که شخصیت‌های مختلفی را که متناسب با این نشان فعالیت داشتند چه داخل و چه خارج از کشور شناسایی و تجلیل شوند.
قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در واقع در پنج سال اخیر سعی شد که اینگونه برنامه‌ها با رویکردهایی چون بحث حوزه زبان فارسی، حوزه فردوسی شناسی، شاهنامه پژوهی، حوزه آفرینش‌های هنری و ادبی و همچنین حوزه تولیدات رسانه‌ای نیز با رویکرد معرفی زبان و ادبیات فارسی، فردوسی و... برگزار شود.
وی عنوان کرد: امسال هم ششمین دوره این مراسم را همزمان با همایش بین‌المللی شاهنامه در گذرگاه ابریشم با هماهنگی که بین دستگاه‌های مختلف وجود دارد، روز 24 اردیبهشت ماه سال جاری در ساعت 16 در دانشگاه فردوسی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین جمعی از میهمانانی از داخل و خارج کشور برگزار می‌شود و چند نفر که در حوزه فرهنگی و اجتماعی با رویکرد فردوسی و شاهنامه فعالیت داشته‌اند تجلیل خواهد شد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی حکیم فردوسی جاده ابریشم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۲۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟

روز گذشته بود که خبر انصراف ایران از عضویت در شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) و شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها(‌ایکوموس) منتشر شد اما ساعاتی پس از انتشار این خبر، مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی با انتشار اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری این وزارتخانه با نهادهای غیردولتی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز گذشته بود که خبر انصراف ایران از عضویت در «شورای بین‌المللی موزه‌ها» و «شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها» (‌ایکوموس) و همچنین «شبکه سازمان‌های علمی جهان سوم» که در زمان تصویب عضویت قرار بوده همکاری‌هایی با وزارت فرهنگ و آموزش عالی و به ویژه دانشگاه صنعتی شریف و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران داشته باشد، منتشر شد و بر این اساس در متن نامه رئیس جمهور آمده است:

با توجه به عدم تمایل دولت جمهوری اسلامی ایران به تداوم عضویت در برخی مجامع بین‌المللی، لایحه زیر برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می‌شود:

«لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶/ ۱/ ۱۳۶۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن

ماده واحده – ردیف‌های (۱۷) و (۲۵) جدول دوم ذیل ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶/۱/۱۳۶۵ و ردیف (۶۶) فهرست موضوع تبصره (۴) الحاقی به قانون یاد شده مصوب ۳/ ۹ /۱۳۷۰ حذف می‌شوند.»

همکاری با «ایکوم» و «ایکوموس» با جدیت بیشتری دنبال می‌شود

پس از اعلام این خبر بود که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با انتشار اطلاعیه‌ای بر تداوم همکاری این وزارتخانه با نهادهای غیر دولتی تاکید کرد؛ در مشروح این اطلاعیه آمده است: «توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه میراث‌فرهنگی در اولویت اقدامات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت سیزدهم قرار دارد.

ایران از تجارب بسیار خوبی در همکاری با نهادهای بین‌المللی در حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌داری برخوردار است؛ این اقدامات در دوره جدید فعالیت معاونت میراث‌فرهنگی با جدیت بیشتری با نهادهایی نظیر ایکوم و ایکوموس دنبال می‌شود؛ نهادهایی همچون ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) و ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) ساختار غیردولتی دارند و حق عضویت در این مجامع در کشور ایران از طریق افراد حقیقی عضو این شوراها پرداخت می‌شود.

بنابراین لایحه اخیر دولت (لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶ فروردین ۱۳۶۵) ناظر بر همین موضوع بوده و اصلاحیه‌ای در جهت قوانین پیشینی تنظیم کرده است؛ طبیعتاً همکاری‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با کلیه نهادهای غیردولتی بین‌المللی و ملی در حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌داری با اهتمام بیشتری در جریان است.»

اما این نهادها کجا هستند و چه کارکردی دارند؟

ایکوم

ایکوم یک انجمن عضویت و یک سازمان غیردولتی است که استانداردهای حرفه‌ای و اخلاقی را برای فعالیت‌های موزه ایجاد می‌کند، به‌عنوان انجمن کارشناسان، توصیه‌هایی را در مورد مسائل مربوط به میراث فرهنگی ارائه می‌دهد، ظرفیت سازی و دانش را ارتقا می‌دهد؛ در واقع این نهاد صدای متخصصان موزه در صحنه بین‌المللی است و آگاهی فرهنگی عمومی را از طریق شبکه‌های جهانی و برنامه‌های همکاری افزایش می‌دهد.

اهداف ایکوم ایران:

فراهم ساختن زمینه مساعد برای معرفی و اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت به موزه در مفهوم بین‌المللی موزه و معرفی موزه‌های ایران در سایر کشورها ایجاد بستر مناسب برای ارتقا، انتقال، بهره‌برداری و… از دانش مرتبط با موضوعات مربوط به موزه در سطح کشور. فراهم کردن زمینه مناسب برای توسعه کمی و کیفی موزه‌های تخصصی، محلی، ملی، مستقل و… در سطح کشور و منطقه حمایت از حقوق و منافع موزه‌ها، کارشناسان حرفه‌ای و سعی در آسیب شناسی و جلوگیری از تخریب موزه‌ها و محوطه‌های میراث فرهنگی فراهم ساختن زمینه مساعد برای ایجاد انواع همکاری متقابل همانند برگزاری نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مشترک، پژوهش‌های مشترک و… در سطح ملی و بین‌المللی از طریق ارتباط با مؤسسات و انجمن‌های ملی و بین‌المللی مانند دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات علمی و پژوهشی و موزه‌ای، کمیته‌های ملی سایر کشورها، شورای بین‌المللی و مؤسسات بین‌المللی موزه‌ای ایکوموس

سازمان آموزشی، علمی، و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در راستای عمل به وظایف فرهنگی خود در زمینه صیانت از میراث فرهنگی، در سال ۱۹۶۴ در «دومین کنگره معماران و متخصصان بناهای تاریخی» که در شهر ونیز ایتالیا برگزار و به انتشار یکی از مهم‌ترین اسناد جهانی حفاظت از میراث فرهنگی به نام «منشور ونیز» منجر شد، نهادی غیردولتی را تحت عنوان «شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها» (International Council on Monuments and Sites) بنیاد نهاد که اختصاراً ایکوموس (ICOMOS) نامیده می‌شود؛ ایکوموس تنها سازمان غیردولتی جهانی است که برای تحقق نظریه‌ها و روش‌شناسی و فنون حفاظت از میراث معماری و باستان‌شناختی تلاش می‌کند.

برنامه‌ها و اهداف ایکوموس ایران:

جلب توجه به اهمیت بناها، مجموعه بناها، و محوطه‌های تاریخی و اشاعه شناسایی، حمایت، حفاظت، مرمت و معرفی بناها و مجموعه بناها و محوطه‌های تاریخی از طریق همکاری در سطح ملی و بین‌المللی ایجاد و گسترش مراکز اسناد، فهرست‌های اسناد تصویری و ترسیمی، پایگاه داده‌ها و اطلاعات، و ترویج فناوری‌های جدید در مستندسازی، حفاظت، نگهداری، مرمت، و احیای بناها، مجموعه‌ها و محوطه‌های تاریخی ترجمه و تألیف و نشر، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی، همکاری‌های تحقیقاتی، فنی و آموزشی عرضه خدمات کارشناسی و مشاوره‌ای پاسداشت و ترویج و احیای سنت‌ها و ارتقای فن‌آوری‌های مؤثر تشویق شخصیت‌های علمی، تخصصی، هنری، فنی، و حرفه‌ای و تقدیر از آن‌ها همکاری با مؤسسات بین‌المللی و منطقه‌ای و سازمان‌های با اهداف مشابه نهادهای بین‌المللی، ظرفیتی برای حفظ و ترویج تاریخ دیرینه ایران زمین

به گزارش ایمنا، فعالیت این نهادهای غیردولتی همفکری و توصیه برای حفاظت از میراث فرهنگی است و راهکارهایی را براساس منشور ونیز و منشور وین و مانند آن ارائه می‌دهند که بتوانیم از آثار تاریخی خودمان بهتر محافظت کنیم؛ این سازمان‌ها، مشارکت را تقویت کرده و باعث افزایش آگاهی اعضا درباره میراث غنی ایران می‌شوند.

اگر نگاه کوتاهی به تعریف هر یک از این سازمان‌ها داشته باشیم متوجه می‌شویم که شورای بین‌المللی موزه‌ها یک سازمان تخصصی موزه‌داری در سطح جهان است که به ارتقا و محافظت از میراث فرهنگی می‌پردازد و ۱۳۷ کشور جهان در آن عضویت دارند و شورای بین‌المللی ابنیه و محوطه‌ها (ایکوموس) نیز سازمانی برای نگهداری و پاسداری از اماکن میراث فرهنگی در سراسر جهان است و در این راستا ایکوموس ایران هم با نیت پاسداشت هویت ملی از طریق ترویج شناخت ارزش‌های نهفته در بناها و محوطه‌های تاریخی تشکیل شده است.

حفاظت از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی یعنی حفاظت از یک گنج بی‌بدیل و هویت غنی و ریشه‌دار که می‌تواند به ارتقای سطح دانش و بینش عمومی و اعتلای فرهنگ و هنر کشور و ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلام منجر شود چرا که ایران کشوری است که در طول سال‌های طولانی با تعداد بی‌شماری سرزمین، تمدن، قوم، زبان، بنا و آئین و رسوم سر و کار داشته است و در این راستا عضویت در سازمان‌های بین‌المللی نه تنها موجب حفظ این تاریخ دیرینه می‌شود، بلکه می‌تواند تبدیل به عاملی مؤثر در معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران باشد و بر این اساس شاهدیم که دولت سیزدهم نیز در این حوزه فعالیت‌های فراوانی را در دستورکار قرار داده که تنها یکی از نمونه‌های آن ثبت پرونده‌های میراث ملموس و ناملموس در عرصه بین‌المللی است.

کد خبر 745330

دیگر خبرها

  • کاوش و سامان‌دهی قلعه تپه تاریخی ابهر
  • عدم راه اندازی مجتمع بنکداران مواد غذایی همدان
  • سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار افتتاح می‌شود
  • ۲ پروژه در میامی افتتاح و کلنگ زنی می‌شود
  • ۲ پروژه در دامغان افتتاح می‌شود
  • وزیر صمت وارد استان سمنان شد
  • اجرای ۷ پروژه شاخص در منطقه ۵ اصفهان
  • لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟
  • وزیر صمت به سمنان سفر می‌کند/ افتتاح ۴ پروژه اقتصادی
  • ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟