Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@21:25:35 GMT

فرار دولت از پرداخت حقوق رزمندگان

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۴۴۹۲

فرار دولت از پرداخت حقوق رزمندگان

فرار دولت از پرداخت حقوق «رزمندگان معسر»/ صدای کهنه‌ سربازان شنیده نمی‌شود

با وجود شرایط اقتصادی حال حاضر و تلاطم‌های آن، سه سال متوالی است که حقوق «رزمندگان معسر» هیچ تغییری نکرده است.

خبرگزاری بسیج از ، کرمانشاه - آنچه که این روزها بیشتر از همه چیز زیر ذره‌بین قرار دارد، وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا گذران زندگی با وضعیت موجود برای خیلی ها دشوار و سخت شده است، بالا و پایین شدن اجناس و ارز ملی سبب شده، عده کثیری از مردم با این شرایط دست و پنجه نرم کنند تا شاید قطار بی‌تدبیری دولت‌ها از حرکت بایستد و بر ریل درستی حرکت کند.

رزمندگان «معسر»*  از جمله این افراد هستند؛ رشادت‌ها و ایثارگری‌هایی که به صورت داوطلبانه در هشت سال جنگ تحمیلی از سوی آن ها رقم خورده در هیچ جای تاریخ نوشته نشده و نخواهد شد، ماه‌ها و سال‌ها حضور بی وقفه در جبهه‌های جنگ بدون هیچ چشم‌داشتی قطعا قابل توصیف و قدردانی نیست، گذشتن از جان و مال و زندگی برای آنکه وجبی از خاک وطن به دست دشمن نرسد با هیچ بهایی قابل جبران نیست، اما می‌شود به پاس زحمات و جانفشانی‌های این رزمندگان توجه ویژه‌ای داشت که در شرایط امروز اقتصادی در تنگنا قرار نگیرند.

نکته همین جاست که در حال حاضر معیشت این قشر ایثارگر هم مانند همه مردم تحت تاثیر قرار گرفته و در مقابل، هیچ مرجع دولتی حاضر به پاسخ گویی به آن نیست و هر روز با دادن وعده و وعیدهای مختلف سعی در فرار از اجرای قانون دارند.

در قانون برنامه پنجم توسعه که در مجلس هشتم به تصویب رسید، دولت موظف شد تا پایان برنامه، نسبت به شناسایی و ساماندهی بسیجیان و رزمندگانی که فاقد شغل، بیمه و مستمری هستند اقدام کند.

باتوجه به گزارش‌های مردمی، اقدامات مربوط به حمایت از رزمندگان معسر دوران دفاع مقدس مقطعی و موردی انجام شده است و در حال حاضر تعداد بسیاری از این افراد فاقد شغل، بیمه و مستمری هستند.

علاوه بر این‌ها، در قانون بودجه سالانه نیز اعتباراتی برای این افراد پیش‌بینی نشده و یا اگر پیش‌بینی شده، اجرایی نشده است.

پدیده تورم نیز موجب افزایش فشار مالی به این افراد شده و منابع اندکی که برای آنها در نظر گرفته‌اند در شان این گروه نیست، نکته قابل توجه در مورد حقوق این قشر جامعه این است که در این سال ها با توجه به افزایش تورم و گران شدن اجناس همچنان حقوق این رزمندگان نرم ثابتی داشته و همچنان ۶۰۰ هزار تومان است.

این در حالی است که درقانون برنامه ششم توسعه برای افرادی که در طول 8 سال دفاع مقدس در مناطق عملیاتی خدمت کردند فوق العاده‌ای در نظر گرفته شد که به حقوق این افراد اضافه شود و از طرفی نیز مجلس برای سال ۹۸، دولت را موظف به پرداخت ۴۰۰ هزارتومان اضافه حقوق کرده است اما با این حال از آغاز سال جدید هیچ تغییری در میزان حقوق دریافتی رزمندگان معسر ایجاد نشده است.

نمایندگان مجلس معترض هستند، اما دولت بی‌اعتناست

بی تدبیری و بی توجهی مسئولین در این سال‌ها، تذکر سردار غیب پرور رییس سازمان بسیج مستضعفین را به همراه داشت. وی در ۳۰ آبان‌ سال ۹۷ در صحن علنی مجلس خطاب به نمایندگان و مسئولین دولتی اظهار داشت: «من متاسفم که از پشت این تریبون محترم عرض می‌کنم که ایثارگران و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس ما هنوز که هنوز است مشکلات معیشتی دارند. خیلی بد است که در سال ۹۷ فرزند جانباز بسیجی معسر ما ۶۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند. چه کسی می‌تواند با ۶۰۰ هزار تومان زندگی کند؟»

پس از انتقادات رزمندگان و صحبت‌های سردار غیب پرور، در ۲ اردیبهشت سال ۹۸ عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی از بی‌توجهی دولت نسبت به وضعیت معیشت رزمندگان معسر انتقاد کرد و گفت: «ما در قانون برنامه ششم توسعه برای افرادی که در طول ۸ سال دفاع مقدس در مناطق عملیاتی، جنگی و امنیتی حضور داشته و خدمت کرده‌اند، یک فوق‌العاده‌ای در نظر گرفتیم که به حقوق آنها اضافه شود اما متأسفانه سازمان برنامه و بودجه تنها به حقوق شاغلان فعلی این مبلغ در نظر گرفته شده را اضافه کرده و به بازنشستگان ایثارگر حتی یک ریال هم اضافه نکرده است. ما در قانون مصوب کردیم که میزان ۴۰۰ هزار تومان به حقوق کارمندان اضافه شود اما در این مورد باز هم رزمندگان معسر مورد ظلم واقع شدند که حتی یک ریال به مبلغ ۶۰۰ هزار تومانی که دریافت می‌کنند، اضافه نشد، این افراد با توجه به گرانی موجود چطور باید امرار معاش کنند؟»

اینکه سه سال متوالی با توجه به وضعیت معیشت، حقوق رزمندگان معسر تغییری نکرده است، بسیار تامل برانگیز و قابل پیگیری است؛ بدون شک این بی‌توجهی ناشی از عدم برنامه و تخصیص بودجه و اعتبار است که امیدواریم وکلای مردم با پیگیری این مساله و رجوع به برنامه های پنجم و ششم توسعه، دولت را برای حمایت از رزمندگان معسر مجری کنند.

نباید فراموش کرد که روزگاری همین کهنه‌سربازان خالصانه جوانی، توان و جان خود را برای حفظ استقلال و کیان این کشور به خطر انداخته‌اند و حالا وظیفه قانونی و اخلاقی دولت است که تمام توان خود را برای آسایش بیشتر آنان به کار ببرد.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۴۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: بین ۲۳ تا ۲۷ رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقا سلامت در شهر شود.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، اظهار داشت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت موردتوجه است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیرماه تا ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.
 
وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت موردنظر طرح سلامت خانواده است بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم در موضوع سرطان یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.
 
وی با اشاره به اینکه طرح سراج توجه به ارتقا سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.
 
دکتر مصری بیان داشت: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.
 
وی خاطرنشان کرد: بین ۲۳ تا ۲۷ رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقا سلامت در شهر شود اکنون ۳۰۰ هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به ۴۰۰ نفر هیأت علمی برسد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

دیگر خبرها

  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی
  • مقاوم سازی پنج هزار واحد آذربایجان‌غربی به برنامه بنیاد مسکن اضافه شد
  • آغاز نشست هم اندیشی سراسری هیات‌های رزمندگان اسلام در مشهد
  • کمک دولت اسپانیا به رئال مادرید برای خرید امباپه
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • حکم قرض به شرط پرداخت مبلغ اضافه
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد/ در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد/ دولت همچنان خواهان افزایش تعطیلات آخر هفته است