Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:37:46 GMT

آغاز سرشماری بهاره قرقاول در زیستگاه های شفت

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۶۰۳۳

آغاز سرشماری بهاره قرقاول در زیستگاه های شفت

رشت - ایرنا - برنامه ملی سرشماری بهاره قرقاول در زیستگاه های شهرستان شفت در غرب استان گیلان آغاز شد.

به گزارش ایرنا همه ساله با آغاز فصل بهار به منظور ارزیابی وضعیت زیستی و تعیین جمعیت پرنده قرقاول ، برنامه ملی سرشماری این گونه در سطح زیستگاه های شهرستان اجراء می شود.
رضا زمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت روز یکشنبه در این ارتباط گفت: سرشماری قرقاول هر سال در دو مرحله بهاره و پائیزه به منظور تعیین جمعیت این گونه حمایت شده و بومی توسط کارشناسان و محیط بانان اداره محیط زیست و تعدادی از همیاران با حضور میدانی در زیستگاه های شهرستان از طریق مشاهده مستقیم و آوای پرنده انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: امسال نیز همانند سال های گذشته این طرح در سطح 11 زیستگاه مهم این پرنده از اواخر فروردین آغاز و تا اواسط خرداد ادامه دارد؛ آمارها در سال های گذشته نشان می دهد خوشبختانه با توجه به وجود زیستگاه های مناسب در سطح شهرستان شفت ، حمایت هایی طی سال های اخیر از این گونه انجام شد.
وی ادامه داد: تخریب زیستگاه ها ، شکار غیرمجاز و رهاسازی گونه های غیربومی از عوامل تهدید این پرنده زیباست و این اداره در راستای وظایف ذاتی خود با مسببان این عوامل برخورد قانونی می کند.
شهرستان شفت با دو بخش مرکزی و احمدسرگوراب، در 25 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
قرقاول یکی از بزرگترین گونه تیره ماکیان است که از گونه های بومی و حمایت شده کشور بوده و شکار و نگهداری آن طبق قانون ممنوع است.
قرقاول با نام علمی Phasianus Colchicus یکی از زیبا ترین گونه های ماکیان است و با راه رفتن باشکوهش از سایر ماکیان متمایز است؛ براساس نظر کارشناسان محیط زیست گیلان، شکل پرواز آن به گونه ای است که از روی زمین به طور ناگهانی بر می خیزد و پس از پرواز مستقیم در بوته زار فرود می آید ، طول پرنده نر با احتساب دم 85 سانتی متر و پرنده ماده 65 سانتی متر است.
تقلید صدای پرنده نر در فصل جفتگیری یکی از بهترین راه های سرشماری این پرنده است؛ جنگل های مرطوب و بوته زارهای تمشک و درختان پهن برگ از بهترین زیستگاه های این گونه به شمار می رود. قرقاول های ایران همه از یک گونه اند ولی با توجه به پراکندگی جغرافیایی و تفاوت های ظاهری به چهار زیرگونه، قرقاول های تالش از آستارا تا چالوس، قرقاول های منطقه ارسباران و دشت مغان، قرقاول های گلستان از بابل تا پارک گلستان و قرقاول های سرخس در جنگل های مرزی سرخس (هریرود) تقسیم می شوند.
در سرشماری های اخیر، افزون بر پنج هزار قرقاول در 75 زیستگاه طبیعی گیلان شناسایی شده است.
7294/2007/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سرشماري قرقاول گيلان شهرستان شفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۶۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،  مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت:  خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است که باعث شده این اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان در پارک ملی کرخه متولد شود.

داود میر شکار افزود: رنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

وی اظهار کرد:  بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ باعث تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد این اداره کل با بر نامه‌های پایشی و رصد شبانه روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرده و برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: هدف این اداره کل علاوه بر تکثیر در محیط‌های کنترلی، تکثیر بصورت آزاد در محیط‌های طبیعی بوده و به همین منظور در سایت تکثیر از ۵ رأس در سال ۱۳۹۸به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسید است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه می‌باشد وی پیشبنی کرد که در سال جاری ۳ تا ۴ گوساله به این جمعیت اضافه شود.

گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است که در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطقی هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شد. جزیره اشک ارومیه، دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

دیگر خبرها

  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • آغاز کوچ بهاره عشایر بروجرد
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • نجات یک بهله دلیجه زخمی با کمک دوستداران محیط زیست
  • آغاز سرشماری قرقاول در استان گلستان