Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@09:47:41 GMT

برخی از کارخانجات تولید آرد با دلال های گندم تبانی می کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۹۲۳۷

برخی از کارخانجات تولید آرد با دلال های گندم تبانی می کنند

اهواز- ایرنا- مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور گفت: برخی گزارشهای موجود نشان می دهد تعدادی از کارخانجات تولید آرد کشور با دلال های گندم تبانی می کنند و با روش های مختلف بخشی از این محصول استراتژیک کشور را قاچاق می کنند.

خدارحم امیری زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه هرگونه معامله خارج از سامانه خرید تضمینی تخلف محسوب می شود، بیان داشت: در این بین دلال ها تلاش دارند که با پیشنهاد قیمت های مختلف خارج از فرآیند قانونی از کشاورزان استان گندم خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه تعدادی از این دلال شناسایی شده اند گفت: بعضی از آنها از سوی مراجع قانونی اخطاریه دریافت کرده و یا تحت پیگیرد قرار گرفته اند.
این عضو شورای کشاورزی استان یادآور شد: دلال ها در فصل برداشت سعی می کنند به نحوی خرید گندم را انجام دهند که این محصول استراتژیک را دستخوش سوء استفاده خود قرار دهند.
امیری زاده احتکار و تبدیل گندم به آرد و قاچاق آن را از مهم ترین آسیب های فروش گندم به دلال ها عنوان کرد و افزود: برخی از این افراد بعد از تبدیل گندم به آرد این محصول را با قیمت های متفاوتی به خارج از کشور قاچاق می کنند و یا با احتکار پس از مدتی آن را در بازار عرضه می کنند که این نیز نوعی اخلال در اقتصاد کشور است.
وی خاطرنشان کرد : همچنین عده ای گندم تولیدی استان را تحت عنوان خوراک دام خریداری می کنند که این اقدام باعث سوء استفاده های بعدی می شود.
به گفته وی خرید تضمینی گندم در استان با قیمت 17 هزار ریال انجام می شود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار با تاکید بر اینکه کالاهای یارانه ای مانند گندم و سوخت معمولا مورد طمع و سوء استفاده عده ای دلال و قاچاقچی قرار می گیرد، یادآرو شد: در حال حاضر آماری از میزان قاچاق یا احتکار گندم وجود ندارد اما بررسی ها نشان می دهد که گندم خوزستان توسط افراد سودجو در خارج از کشور با قیمتی معادل 30 هزار ریال فروخته می شود.

*کیفیت گندم خوزستان عامل طمع سودجویان
وی دلیل ضرورت ثبت خرید تضمینی گندم در سامانه را برای مشخص شدن میزان تولید استان عنوان کرد و گفت: گندم استان نسبت به تولیدات دیگر استانها سودآوری بیشتری برای دلالان دارد و همین امر عامل جلب توجه افراد سودجو شده است.
امیری زاده تصریح کرد: گندم تولیدی کشور دارای درجه بندی است و این محصول در خوزستان با بررسی های صورت گرفته جایگاه درجه یک را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول در شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار با بیان اینکه خوزستان حداقل به 20 تا 22 استان کشور گندم صادر می کند افزود: تولید آرد با کیفیت در استان ها مشروط به اختلاط مناسب گندم است که برای این منظور گندم خوزستان را انتخاب می کنند.

*خرید 950 هزارتنی گندم در خوزستان
امیری زاده همچنین درباره میزان خرید تضمینی گندم استان، بیان داشت: تاکنون بیش از 950 هزار تن مازاد بر مصرف کشاورزان خوزستان از طریق 91 مرکز فعال خریداری شده و این درحالی است که هنوز برداشت گندم در مناطق جنوبی و مرکزی استان به پایان نرسیده است.
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با آغاز برداشت گندم در نیمه شمالی استان میزان خرید تضمینی این محصول استراتژیک کشور به بیش از یک میلیون و 300 هزار تن برسد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار اضافه کرد: خرید گندم بدون هیچگونه محدودیتی متناسب با فراوانی میزان عرضه در سطح استان ادامه خواهد داشت.

*15 شهرستان خوزستان فاقد سیلو
امیری زاده همچنین یکی از چالش های استان در زمینه خرید و ذخیره گندم تضمینی را نبود حتی یک سیلو در محدوده 15 شهرستان استان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ظرفیت ذخیره سازی در استان تا سقف یک میلیون و 460 هزار تن وجود دارد اما با توجه به پراکندگی سیلوهای موجود برای حمل و جابجایی این محصول با مشکلاتی رو به رو هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به سند چشم انداز توسعه باید طی 6 سال آینده ظرفیت سیلوهای استان به دلیل تحقق میزان تولید گندم به 2 میلیون و 500 هزار تن افزایش پیدا کند.
امیری با تاکید بر اینکه به منظور تحقق این میزان ظرفیت ذخیره، بخش خصوصی اقدام به سرمایه گذاری های مختلفی در سطح استان کرده است، گفت: تعدادی هم در حال پیگیری برای دریافت مجوزهای قانونی برای ساخت سیلوهای استاندارد هستند.
مدیرعامل شرکت غله و بازرگانی منطقه چهار ادامه داد: تعداد هشت سیلوی دولتی با ظرفیت ذخیره 400 هزار تن، 15 سیلوی بخش خصوصی با ظرفیت 660 هزار تن و 14انبار کارخانجات آرد استان امکان ذخیره 400 هزار تن گندم را دارند.
وی خاطرنشان کرد: سالانه 650 تا 700 هزار تن میزان نیاز خوزستان به گندم است که مابقی تولیدات خریداری شده به دیگر استان های کشور منتقل می شود.
به گزارش ایرنا در سال زراعی 1398-1397 حدود540 هزار هکتار در 27 شهرستان خوزستان زیر کشت گندم قرار گرفت که به دلیل بروز سیلاب و آبگرفتگی 158هزار هکتار به شدت آسیب دید و 34 هزار هکتار نیز دچار خوابیدگی شد.
برداشت گندم در خوزستان تا اواخر خرداد ادامه می یابد ولی پیک برداشت این محصول در خوزستان 40 روز از آغاز برداشت محصول یعنی از 26 فروردین به بعد است.
9931/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد گندم خوزستان تباني كارخانجات توليد آرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۹۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در جنوب کرمان، الگوی موفق جهش تولید

ایسنا/کرمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: اولین خوشه‌های طلایی گندم کشور از گندم‌زار های روستای تمگران شهرستان قلعه گنج در جنوب کرمان برداشت شد.

احمد احمدپور امروز ششم فروردین در آیین برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در کشور از گندم‌زارهای روستای تمگران شهرستان قلعه گنج اظهار کرد: ۱۲ مرکز خرید در منطقه فعال هستند که سه مرکز در سال ۱۴۰۲ توسط بخش خصوصی با همکاری تعاون روستایی برای سهولت در امر برداشت به این تعداد اضافه شده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۳ هزار هکتار گندم در جنوب کرمان کشت شده، افزود: گندم یکی از مهم‌ترین محصولات استراتژیک است و با توجه به اهمیت امنیت غذایی منطقه و کشور، استفاده از برنامه‌های تحقیقاتی و توصیه‌های فنی تیم یاوران تولید از جمله تراکم، تاریخ و روش کاشت مناسب، استفاده بهینه کودهای شیمیایی پایه (پتاسه و فسفاته)، مدیریت مناسب آفات و علف‌های هرز، میزان برداشت قابل توجه خواهد. بود.

احمدپور اظهار کرد: پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش از ۱۹۰ هزار تن محصول گندم در جنوب کرمان برداشت و تحویل مراکز خرید و سیلوهای نگهداری شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بکارگیری دانش فنی را مورد تاکید قرار داد و افزود: امیدواریم با بهره‌گیری دانش فنی حاصل از دستاوردهای تحقیقاتی و مشارکت حداکثری کشاورزان در راستای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، در ایجاد امنیت غذایی پایدار در سال جاری، حداکثر بهره‌وری از منابع آب و خاک بعمل آید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از هزار و ۱۰۰ مرکز خرید تضمینی در کشور آماده تحویل گندم کشاورزان است
  • آغاز برداشت گندم کشور از هرمزگان
  • پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جدید
  • شروع برداشت گندم در مناطق گرمسیری کشور
  • سالانه ۶۰۰ هزار تن بذر گواهی شده در کشور مصرف می‌شود
  • برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم کشور در جنوب کرمان آغاز شد
  • راه حل تازه عضو حزب موتلفه برای رسیدن به جهش تولید/ از دلال‌ها بیشتر مالیات بگیرید
  • افزایش بهره وری، از مهمترین راهکار‌های رسیدن به خودکفایی در کشاورزی
  • بالابردن بهره وری، از مهمترین راهکار‌های رسیدن به خودکفایی در کشاورزی
  • آغاز برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در جنوب کرمان، الگوی موفق جهش تولید