Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@22:02:41 GMT

مردم و رزمندگان ایلام تاریخ شفاهی جنگ تحمیلی هستند

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۰۲۵۳

مردم و رزمندگان ایلام تاریخ شفاهی جنگ تحمیلی هستند

ایلام - ایرنا - مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ایلام گفت: عامه مردم، رزمندگان و خانواده های ایثارگران به عنوان تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان گنجینه هایی از دست رفتنی هستند که خاطرات ارزشمند انها از جنگ تحمیلی مغفول مانده است.

به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدرضا شرف بیانی روز یکشنبه در دیدار با مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام و انعقاد تفاهم نامه همکاری با این دستگاه فرهنگی اظهار داشت: استان ایلام منبعی بزرگ و نادر از وقایع جنگ تحمیلی است که به طور شایسته و کارشناسی شده به آنها پرداخته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: با توجه به شرایط سنی و جسمانی رزمندگان و یادگاران جنگ تحمیلی و خانواده های آنها و کسانیکه خاطرات ارزشمندی از دوران دفاع مقدس دارند باید در گردآوری خاطرات این افراد تعجیل شود و هم اکنون نیز تعداد بسیار زیادی از این افراد به دلایل جسمانی و یا تحلیل حافظه قادر به بازگویی خاطرات خود نیستند و عده ای نیز متاسفانه دار فانی را وداع کرده اند.
شرف بیانی تاکید کرد: باید با همکاری دیگر دستگاه های فرهنگی و برنامه سازان خاطرات و اسناد شفاهی این افراد گردآوری و ثبت و برای نسل های آتی ماندگار شود قبل از اینکه دسترسی به این اقشار خاص سخت یا غیرممکن شود.
وی در مورد راهیان نور و یادمان های دفاع مقدس هم افزود: زیرساخت یادمان های دفاع مقدس استان ایلام نیازمند توسعه و به سازی است که نبود ردیف اعتبارات ملی برای یادمان ها، راهیان نور، باغ موزه و ... باعث کندی در روند توسعه و تجهیز طرح های مرتبط با حوزه دفاع مقدس استان است.
وی احداث باغ موزه دفاع مقدس با توجه به نقش مردم ایلام در جنگ تحمیلی را یکی از مطالبات مهم استان دانست و افزود: تکمیل اسنادی، محتوایی، تجهیزاتی و ... نیازمند همکاری عامه مردم، ایثارگران و اداراتی است که در جنگ تحمیلی نقش داشته اند.
وی در ادامه از مدیرکل صدا و سیمای استان ایلام خواست در زمینه تولید مستند، تامین اسناد و آرشیو صوتی و تصویری به جای مانده از زمان جنگ تحمیلی، تولید کتب صوتی، تولید برنامه های با محوریت جنگ تحمیلی در محل باغ موزه دفاع مقدس و ... با اداره کل حفظ نشر و ارزش های دفاع مقدس همکاری کند.
مدیرکل صدا وسیمای مرکز ایلام نیز در این دیدار گفت: استان ایلام در حوزه دفاع مقدس جای کار دارد و این ظرفیت های غنی و ناشناخته می تواند محور تولید برنامه های متعدد و بی نظیری در این حوزه باشد.
محمد بازوند افزود: تدوین و تولید اطلس دفاع مقدس استان ایلام یک نیاز ضروری است که در این اطلس جامع و کامل تمام وقایع و روزشمارهای جنگ تحمیلی در بخش های فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی، بومی، عملیاتی و ... گنجانده شود.
وی با اعلام آمادگی و استقبال از پیشنهاد مسئولان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ایلام مبنی بر همکاری با این مرکز نسبت به ایجاد زیرساخت های مورد نیازی چون تامین فیبرنوری تاکید داشت.
بازوند همچنین نسبت به تولید و تهیه فیلم مستند، آثار صوتی و تصویری و رادیویی، تهیه کتب صوتی، تامین اسناد آرشیوی و ... به مسئولان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قول مساعد داد.
به گزارش ایرنا، استان ایلام در زمان جنگ تحمیلی 11 هزار جانباز و سه هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
7172/6119

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دفاع مقدس تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۰۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به زودی پیروزی جبهه مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی را جشن می‌گیریم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار سرتیپ پاسدار حسن حسن‌زاده امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در اجتماع بزرگ رزمندگان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس در صبحگاه پادگان دوکوهه اندیمشکگفت: همانطور که مسیر کربلا به برکت خون شهدا باز شده است، راه قدس نیز به دست رزمندگان اسلام باز خواهد شد.

وی افزود: پادگان دوکوهه اندیمشک محلی برای پرورش رزمندگانی بود که بنیانگذاران فرهنگ مقاومت، ایستادگی و پایداری در منطقه شدند.

سردار سرتیپ حسن زاده با بیان اینکه پیروزی جبهه مقاومت و مردم فلسطین و شکست رژیم صهیونیستی را به زودی جشن خواهیم گرفت، ادامه داد: مقدمه پیروزی نهایی فلسطین با عملیات طوفان الاقصی به دست رزمندگان و مجاهدان فلسطینی و پاسخ کوبنده سپاه مقتدر اسلام فراهم شده است.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران اضافه کرد: رژیم جنایتکار و کودک کش صهیونیستی پاسخ کوبنده از پاسداران انقلاب دریافت کرد و طعم ضربه مهلک رزمندگان اسلام را چشید.

وی می‌گوید: پیام این اجتماع بزرگ که با حضور رزمندگان، پیشکسوتان، جوانان و خانواده شهدا برگزار شد، استمرار حضور در میدان برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی است و فرمانده مقتدر و شجاع کل قوا پیش از این به سران جنایتکار صهیونیستی اخطار داده بود که اگر غلطی از آنها سر بزند تل آویو و حیفا با خاک یکسان می‌شود.

سردار سرتیپ حسن زاده گفت: جنایتکاران کودک کش صهیونیستی طعم ضربات مقتدرانه جمهوری اسلامی و دلاورمردان سپاه اسلام را در پاسخ به جنایت حمله به کنسولگری ایران در سوریه چشیدند.

ناتوانی لایه‌های متراکم دفاعی دشمن برای جلوگیری از پاسخ سخت سپاه


وی افزود: دشمن صهیونیستی و حامیان آن تصور می‌کردند با ایجاد لایه‌های متراکم دفاعی و پدافند هوایی می‌توانند جلوی موشک‌های جمهوری اسلامی گیرند ولی گنبد آهنین توان ایستادگی در مقابل اراده خدا و توان رزمندگان اسلام نداشت.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران ادامه داد: رزمندگان اسلام و پیشکسوتان دفاع مقدس همچنان آرمان آزادی قدس و نابودی تمام عیار رژیم صهیونیستی را در سر دارند.

سردار سرتیپ حسن حسن زاده ملت ایران را ملت امام حسین (ع) دانست و اضافه کرد: ملتی که از شهادت هراس ندارد شکست ناپذیر بوده و جشن بزرگ پیروزی جبهه مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی بیش از هر زمانی نزدیک است.

وی با اشاره به ارتباط دوکوهه و بیت المقدس گفت: فرمانده شجاع جاوید نشان حاج احمد متوسلیان به عنوان نخستین شهید راه قدس یکی از مولفه‌های ارتباط میان این ۲ مکان مقدس است.

عملیات «الی بیت المقدس» به دوران دفاع مقدس محدود نبود

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران می‌گوید: طراحان عملیات الی بیت المقدس در دوران دفاع مقدس از همان ایام علاوه بر آزادی خرمشهر به فکر آزادی بیت المقدس بود.

سردار سرتیپ حسن حسن زاده گفت: عملیات «الی بیت المقدس» مراحل مختلف و متنوعی دارد که مراحل آن محدود به دوران دفاع مقدس نبود و حضور در عراق و سوریه و آزادسازی بصره، بوکمال و حلب استمرار این عملیات بود.

وی افزود: شواهد نشان می‌دهد که روز به روز به آخرین مرحله عملیات «الی بیت المقدس» که همان آزادسازی بیت المقدس و شکست تمام عیار رژیم صهیونیستی، پیروزی عزتمندانه مردم مظلوم فلسطین و غزه است، نزدیک می‌شویم.

دوکوهه درگاه ورود به عرش الهی است

سردار حسن زاده با بیان اینکه دوکوهه درگاه ورود به عرش الهی است، اضافه کرد: نسل دیروز، امروز و فردای مقاومت در این اجتماع بزرگ گرد آمده اند تا نشان دهند همچنان پای این انقلاب هستند.

وی با بیان اینکه پادگان دوکوهه آسمانی درخشان از ایثارگری و معنویت است، ادامه داد: این پادگان یادگار حاج احمد متوسلیان آن فرمانده ماندگار دوران دفاع مقدس و لشکر حضرت محمد رسول الله (ص) است.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران یادآور شد: شهدا به ما یاد دادند که تمام افعال ما تنها برای خدا باشد و این رمز پیروزی رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود.

پادگان دوکوهه در فاصله ۴ کیلومتری شهر اندیمشک در استان خوزستان محل معراج رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود.

این پادگان در تمام سال به ویژه ایام نوروز میزبان کاروان‌های راهیان نور است.

دیگر خبرها

  • مجموعه‌ای فرهنگی با رنگ و بوی دفاع مقدس در یزد
  • فرمانده سپاه تهران: پیروزی بزرگ نزدیک است / دوکوهه درگاه ورود به عرش الهی است
  • «تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»
  • شکست رژیم صهیونیستی بیش از هر زمانی نزدیک است
  • هر لحظه به مراحل پایانی عملیات «الی بیت المقدس» نزدیک‌تر می‌شویم
  • به زودی پیروزی جبهه مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی را جشن می‌گیریم
  • شهدای هنر و رسانه مانع تحریف وقایع جنگ تحمیلی شدند
  • کمک به محرومین سرلوحه کار محمد کیانی رزمنده هشت سال دفاع مقدس
  • بکوشیم در راه خدا کار انجام دهیم
  • تشییع پیکر مطهر رزمنده دوران دفاع مقدس در شهرکرد