Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه مهاجرانی (رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به تغییر در سهمیه مدال‌آوران در کنکور گفت: چندی پیش تغییراتی مبنی بر روند جذب دانش‌آموزان مدال آور نقره و برنز در دانشگاه‌های دولتی مطرح شد، به این صورت که درصد قبولی آنها از ۸۰ به ۸۵ درصد و سهمیه کنکورشان نیز از ۲۰ به ۱۵ درصد رسید، اما با توجه به موج اعتراضات از سوی والدین این سهمیه در همان ۲۰ درصد باقی ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در کنکور سال ۹۸ مساله پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی مطرح شده، دانش‌آموزان مدال‌آور (نقره و برنز) یا تیزهوش جزو آن دسته ۱۵ درصدی خواهند بود که در کنکور شرکت می‌کنند، زیرا دانش‌آموزان استعداد درخشان ترجیح‌شان این است که در رشته‌های شاخص درس بخوانند و خود همین موضوع سبب می‌شود آنها نیز جزو آن ۱۵ درصد به حساب بیایند.

مهاجرانی با بیان اینکه اغلب دانش‌آموزان تیزهوش یا مدال‌آور در همان رشته‌ای که مدال کسب کرده‌اند، ادامه تحصیل می‌‎دهند، گفت: طبیعا این افراد روی رشته مورد نظر خودشان تمرکز کرده و مدال آورده‌اند، پس باید در همان رشته ادامه تحصیل دهند. البته در این میان تقاضاهایی مبنی بر اینکه برخی از دانش‌آموزان در زیر گروه‌هایی دیگر ادامه تحصیل بدهند وجود دارد، ولی تقریبا با  پاسخ‌هایی که به آنها داده‌ایم، قانع شدند تا در رشته‌ای که مدال آورده‌اند، تحصیل کنند. افرادی که لازم می‌‎دانند در این زمینه باید پیگیری بیشتری داشته باشند باید به سازمان سنجش مراجعه کنند.

وی در رابطه با امکان تحصیل همزمان در دو رشته توسط دانش‌آموزان تیزهوش اشاره کرد و گفت: این‌ها ضوابط استعداد درخشان در دانشگاه‌ها است. در برخی از دانشگاه‌ها به دانش آموزان تیزهوش یا مدال‌آور با توجه به احراز شرایط، امکان تحصیل همزمان در دو رشته را می‌دهند که ما هم از آن استقبال می‌کنیم.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در رابطه با آمار ورود هر ساله دانش‌آموزان تیزهوش یا مدال آور به دانشگاه‌های دولتی گفت: هر سال ۵۶ نفر از دانش آموزانی که مدال طلای کشور را دارند، بدون آزمون وارد دانشگاه‌های دولتی می‌شوند. طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرفیت ۵۶ نفر برای ورود دانش آموزان مدال آور طلا به دانشگاه‌های دولتی در نظر گرفته شده که هر ساله نیز این ظرفیت تکمیل می‌شود.

 مهاجرانی اضافه کرد: تعدادی هم مدال آور در المپیادهایی مثل المپیاد سلول‌های بنیادین داریم که این دسته المپیادها معافیت کنکور ندارند، هر چند که برندگان المپیاد بتوانند مدال طلا کسب کنند. البته این دانش آموزان نیز کنکور می‌دهند و نتایج کنکورشان هم حائز اهمیت است یعنی تقریبا دانش آموزانی که در المپیاد سلول‌های بنیادین شرکت و مدال کسب می‌کنند، در رشته های پزشکی قبول می‌شوند.

وی افزود: قطعا المپیادها گسترش پیدا می‌کنند، ولی افزایش معافیت از کنکور نه مورد علاقه ما است، نه دانشگاه‌ها و نه شورای عالی انقلاب فرهنگی. هدف المپیاد که دور زدن کنکور نیست، هدف المپیاد گسترش دانش است، لذا با هدف گسترش دانش ما نیز المپیادها را گسترش می‌دهیم.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در پایان تاکید کرد: آن دسته از دانش‌آموزانی که توسط بنیاد ملی نخبگان به عنوان نخبه معرفی می‌شوند نیز طبق آیین‌نامه با مدال طلا بدون کنکور و آنهایی که مدال نقره دارند با سهیمه ۲۰ درصدی وارد دانشگاه می‌شوند. لازم به ذکر است که معدل در جذب دانش‌آموزان مدال‌آور به دانشگاه‌های دولتی تاثیری ندارد.

عنایت سالاریان (معاون باشگاه دانش پژوهان جوان) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره تغییر آیین‌نامه استعدادهای درخشان در خصوص جذب دانش‌آموزان مدال‌آور به دانشگاه‌های دولتی گفت: برندگان المپیادهای علمی سه نوع تسهیلات از سه مرجع متفاوت می‌گیرند، در وهله اول شورای عالی انقلاب فرهنگی به مدال‌آوران طلا، معافیت از کنکور می‌دهد، البته نه در همه رشته‌ها و تنها مدال آوران در رشته‌های شیمی، زیست‌شناسی، نجوم و اختر فیزیک، ریاضی، فیزیک، کامپیوتر و ادبیات از کنکور معاف هستند. در وهله دوم بنیاد ملی نخبگان به  دانش‌آموزان مدال‌آور پاداش مالی، پژوهشی و امریه می‌دهد. همچنین به مدال‌آوران جهانی فیزیک، ریاضی و کامپیوتر این فرصت را می‌دهند که در رشته پزشکی نیز شرکت کنند، البته تا الان استقبال زیادی در این زمینه نشده است.

سالاریان با اشاره به تسهیلات شورای هدایت استعدادهای درخشان ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مدال‌آوران گفت: سومین مرجعی که به مدال‌آوران تسهیلات می‌دهد، شورای هدایت استعدادهای درخشان ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این شورا به مدال‌آوران نقره و برنز ۲۰ درصد سهمیه کنکور در رشته‌های مرتبط می‌دهد.امسال همین شوا به ناگهان اعلام کرد که ۲۰ درصد تسهیلات را به ۱۵ درصد رسانده است، اما وزارت علوم مجددا آن را به حالت قبل بازگرداند. به تعبیر دیگر تمام تسهیلات مدال آوران طلا، نقره و برنز کما فی‌السابق برقرار است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کنکور گفتگو با ایلنا مدال آوران طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۷۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ این نمایشگاه با محوریت هنرستان‌ها و معرفی مشاغل دایر شده است و دانش آموزان از شهرستان‌های مختلف در این رویداد مشارکت دارند.
معرفی رشته‌های هنرستانی، آشنایی با مشاغل مختلف، کمک به انتخاب رشته‌های تحصیلی، توسعه فرهنگ کارآفرینی از جمله اهداف برگزاری نمایشگاه و معرفی مشاغل است.

در این نمایشگاه دست سازه‌ها و تولیدات هنر آموزان استان از هنرستان‌های بجنورد، شیروان، فاروج، غلامان، راز، اسفراین، گرمه، مانه، سملقان و جاجرم در ۱۴ غرفه عرضه شده است.

بیش از ۱۳هزارو ۴۳۰ دانش آموز و هنرجو در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش خراسان شمالی تحصیل می‌کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد برگزار می‌شود
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه
  • پیوستن دانش‌آموزان تفت به پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی»
  • این دانش‌آموزان و طلاب از امسال بدون کنکور معلم می‌شوند