Web Analytics Made Easy - Statcounter

قلمش عاشقانه بر صفحه کاغذ به رقص در می آید، خستگی برایش معنایی ندارد، برای دلش می نویسد و هنرمندانه واژه های خدایی را به رشته تحریر در می آورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، امین مرادی رئیس حوزه هنری کردستان با اعلام این خبر گفت : هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر قدسی همواره در خدمت اشاعه کلام وحی بوده و هنرمندان جهان اسلام هنر خود را در خدمت قرآن قرار داده و آثاری ماندگار از خود به جا گذاشته اند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی افزود : کتابت قرآن از صدر اسلام تا به امروز به عنوان یکی از مهمترین وظیفه های هنرمندان خوش نویس مورد توجه بوده است و در این بین حضرت علی ابن ابی طالب (ع) و زید بن ثابت به عنوان اولین کاتبان وحی دارای مقامی برجسته در امر نگارش قرآن حکیم می باشند .

 


مرادی تصریح نمود : با ایجاد اعراب و همچنین  پیدایش خطوط مختلف کتابت قرآن با شیوه های خطی مختلف همچون کوفی ، ریحان ، نسخ وثلث توسط کاتبان وحی ادامه پیدا نمود و بسیاری از بزرگان خوشنویس آثاری گران سنگ  از کتابت  قرآن را به ثبت رساندند .

 


وی نقش هنرمندان خوشنویس ایرانی را نیز در این زمینه بسیار پر اهمیت دانست و گفت : با ورود اسلام به ایران کتابت قرآن کریم هم توسط هنرمندان خوش نویس ایرانی آغاز گردید و از آن زمان تاکنون شاهد تداوم این مهم توسط هنرمندان خوش نویس می باشیم .

 


مرادی تصریح نمود : در استان کردستان نیز با توجه به دین مداری مردمان کرد کتابت آیات قرآنی و احادیث و توسط خوشنویسان استان به صورت عام وجود داشته و تمامی خوش نویسان بخش اعظمی از آثار خود را در نگارش آیات قرآنی قرار داده اند و بسیاری نیز به صورت جد کتابت کامل قرآن را به انجام رسانده اند که استاد علی اشرف زانیار از اساتید خط نسخ در این زمینه فعالیت های گسترده ای را داشته اند .

 


وی افزود :   علی اشرف زانیار در سال 1330 در شهر سنندج دیده به جهان گشودو  از همان زمان کودکی به واسطه خط خوشِ برادرِ بزرگش، به سمت زیبا نوشتن و خوشنویسی گرایش پیدا کرد و در دوران دبیرستان بیشتر به خوشنویسی به ویژه خط نسخ علاقه‌مند شد.

 


مرادی گفت :  شوق و اشتیاق او به نوشتن آیات و احادیث قرآنی بیشتر او را به سمت خوشنویسی هدایت می‌کرد و هرچند او استادی را نیافت که وی را در این زمینه آموزش دهد اما در سال 1367 برای اولین بار جزء 30 قرآن کریم را کتابت کرد.

 


وی با اشاره به کتابت مجدد دو جزء 29 و30  قرآن کریم در سال 1371 توسط این استاد فرزانه افزود : نوشتن چندین کتاب، ادعیه و اذکار و خوشنویسی تابلوهای خوشنویسی از آیات و سوره های مختلف قرآن مجید را نیز به انجام رساند .

 


مرادی با اشاره به انس خانواده استاد زانیار به قرآن کریم و تشویق های مادر باز هم علاقه به کتابت قرآن کریم سبب شد در سال 1381 نخستین  کتابت کامل   آیات قرآن را شروع و در مدت سه سال 30 جزء کامل قرآن کریم را در 861 صفحه به اتمام رساند .

 


رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان گفت : این خوشنویس سنندجی از رمضان سال 1391 باز هم به کتابت قرآن کریم همت گماشته و توانسته که کتابت کلام وحی را در 730 صفحه به اتمام برساند که این گنجینه نفیس چهارشنبه 25 اردیبهشت همزمان با دهمین روز از ماه مبارک رمضان 1440 قمری از ساعت 17:30 در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج با حضور مشتاقان کلام وحی رونمایی می گردد .

 


وی افزود : همزمان با رونمایی از این دو اثر کتابت قرآن حکیم نمایشگاهی از آثار این هنرمند توانمند عرصه هنر خوشنویسی مشتمل بر 40 تابلوی خوشنویسی در محل گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج افتتاح و تا 2 خرداد ماه آماده بازدید علاقه مندان خواهد بود .

 


مرادی ضمن دعوت از علاقه مندان جهت بازدید از این نمایشگاه گفت : نمایشگاه همه روزه در ایام برگزاری در دو نوبت صبح وعصر از ساعت 10 الی  12 و 17 الی 20 آماده بازدید خواهد بود .

 


در کارنامه استاد علی اشرف زانیار  برپایی و مشارکت در چندین نمایشگاه فردی و گروهی، برگزاری کلاس‌های آموزش خوشنویسی و تعلیم و تربیت شاگردان بسیاری در این زمینه و فعالیت در موسسات خیریه و امور خیرخواهانه از جمله موسسه امام محمد غزالی دیده می شود .

 

گفتنی است؛ علی اشرف زانیار خطاطی نام‌آوازه و خلاق است که سال 1330 در سنندج متولد شد در آستانه‌ی 60 سالگی جوهر هنر خوشنویسی از او هنرمندی بی‌بدیل در عرصه فرهنگ و هنر ساخته است.

 

آشنایی او با هنر خوشنویسی به دوران ابتدایی و ایام نوجوانی بر می‌گردد.  وی می‌گوید: «کلاس چهارم ابتدایی بودم که تحت تأثیر برادرم که خط زیبایی داشت با این هنر آشنا شدم. روزی مرحوم پدرم نامه‌ای که برادر بزرگم برایش نوشته بود را در حضور مهمانان خواند و به آنها هم داد تا خود بخوانند و متوجه خط زیبای برادرم بشوند و سپس به من گفت که تو هم باید مثل برادرت خوشنویسی بیاموزی. این اولین جرقه‌ی علاقه‌ی من به هنر خوشنویسی بود.

 

جوشش هنر خوشنویسی در زانیار او را به فکر ترویج آن انداخت تا به قول خودش زکات هنرش را پرداخت کند. سال 1359 نخستین نمایشگاه خوشنویسی را در سنندج برپا می‌کند و علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب می‌کند. استاد درباره‌ی این نمایشگاه می‌گوید: «یکی از دوستان به نمایشگاه آمد و گفت کسی را سراغ دارم که خط خوبی دارد. ما هم رفتیم خدمت مرحوم کمالی و به او گفتیم چنین نمایشگاهی را برپا کرده‌ایم و مشتاقان زیادی به آنجا می‌آیند.» و همین دیدار منجر به برپایی کلاسهای خوشنویسی در کردستان شد. استاد مدتی خط نستعلیق کار می‌کند ولی بعد از مدتی با توجه به سابقه‌ی خانوادگی و علاقه‌ی زیاد به نوشتن آیات و احادیث و همچنین وجود قرآن نفیسِ خاتو زینب[ایشان کسی بودند که کل قرآن را کتابت کرده و اکنون در منزل استاد موجود است] به خط نسخ روی می‌آورد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۸۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی مسئولان به استاد معرق و نازک‌کاری ایران + فیلم

نمایشگاه قرآنی معرق و نازک‌کاری استاد علی محمدی از اساتید برجسته و توانمند کشوری در حالی در سنندج برپا شده که علی‌رغم بی‌توجهی مسئولان، دستاوردهای ۴۵ ساله این هنرمند تقدیم کودکان غزه شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نمایشگاه قرآنی معرق و نازک‌کاری استاد علی محمدی از اساتید برجسته و توانمند کردستانی از سه‌شنبه 7 فروردین ماه برپا و به مدت 10 روز تا هفدهم همین ماه (به جز ایام ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان حضرت علی(ع) که نمایشگاه تعطیل خواهد بود) از ساعت 10 تا 12 صبح و 16 تا 20 بعد از ظهر در گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج آماده بازدید علاقه‌مندان است.

در این نمایشگاه که توسط این هنرمند به کودکان غزه تقدیم شده، نمایشگاهی از آثار تمام معرق کتابت قرآن کریم با استفاده از درخت گردو (پشت ورو) و دست‌سازه‌های نازک‌کاری بر روی چوب برپا شده است.

این استاد مطرح کردستانی در سال 1342 در محله قطارچیان شهر سنندج به دنیا آمده‌ و نزد اساتید زنده یادان نعمت‌الله محمودی کردستانی و دکترعلی اکبر بهزادیان تلمذ کرده‌اند. حضور در چندین نمایشگاه بین‌المللی و ملی و استانی شامل نمایشگاه تخصصی میراث فرهنگی 1376 و 1388، نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تهران در سال‌های 1380، 1387، 1388، 1389 و 1392 و شرکت در اولین همایش قرآنی شهرداری و شرکت در نمایشگاه استانی در شهر سنندج از جمله مهمترین نمایشگاه‌های وی بوده است.

این هنرمند معرق کار و نازک کار برجسته کردستان در زمینه هنر معرق کاری موفق به دریافت درجه هنری از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده و در سال 1393 موفق به دریافت  درجه 2هنری  معادل لیسانس از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نیز شده‌اند. وی در سال 1383 در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور درجه هنری کارشناسی در رشته چوب را نیز دریافت کرده‌اند.

مدت 30 سال است که مسئولان من را سرگردان کرده‌اند

استاد علی محمدی در حاشیه این نمایشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه آثاری که در این نمایشگاه در معرض دید قرار داده شده، دستاورد 45 سال بنده و جزو آثار ملی و سخت‌ترین آثار دنیاست که به وسیله معرق و چوب ساخته شده است، اظهار داشت: دستاوردهایم ثبت ملی شده و امیدوارم بازدیدکنندگان از آن لذت ببرند.

وی با ابراز گله‌مندی از بی‌توجهی مسئولان گفت: متأسفانه هیج جایی از بنده حمایت نمی‌شود، حتی یک تبلیغات مناسب هم برای این نمایشگاه انجام نشده که بازدیدکننده خوبی داشته باشم. مدیران ارشد استانی برای دیدن این نمایشگاه حضور نیافته‌اند.

 این هنرمند برجسته کشوری در پاسخ به این سؤال که چه انتظاری از مسئولان دارید، عنوان کرد: حتی هیج جایی برای ساختن آثارم ندارم و در خانه شخصی مشغول به کار هستم که زحمت زیادی هم برای خانواده‌ام ایجاد کرده‌ام؛ هزینه ساخت کارهایم بسیار بالاست و نمی‌توانم ادامه دهم. قرار بود از سال 70 یک مکان به بنده اختصاص دهند اما هیچ کاری برایم نکرده‌اند، علی‌رغم پیگیری‌های متعدد اعضای شورای شهر می‌گویند، شهرداری و آنان نیز می‌گویند شورای شهر؛ چندین بار معاونت نماینده ولی‌فقیه در استان و معاون سیاسی استاندار دستور داده‌اند که کارم را انجام دهند اما این مسئولان (شهرداری و شورای شهر سنندج) اصلاً جواب نمی‌دهند، مدت 30 سال است که من را همین طوری سرگردان کرده‌اند.

در ادامه گزارش ویدئویی خبرنگاران تسنیم از آثار این نمایشگاه و درددل‌های این هنرمند برجسته کردستانی را می‌بینید.

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • قرآن کریم با هنر نازک کاری و معرق هنرمند سنندجی به تحریر در آمد/ برپایی نمایشگاه قرآنی معرق و نازک کاری در سنندج
  • اثر هنری کتابت ۹خطاط و ترجمه روایی قرآن ویژه سبک زندگی رونمایی شد
  • رونمایی از سریال مورد علاقه مسی؛ گیم آو ترونز، انتخاب اسطوره آرژانتینی
  • بی‌توجهی مسئولان به استاد معرق و نازک‌کاری ایران + فیلم
  • رونمایی از صندوقچه محافل خانگی قرآن کریم در گیلان
  • شروع صبح با قرآن کریم؛ صفحه ۲۰۱+صوت
  • توجه ویژه به غزه و فلسطین از اهداف اصلی بخش بین الملل بود
  • آثار تخصصی و جدید پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن رونمایی شد
  • از مجموعه کتاب‌های «سر دلبران» رونمایی شد
  • رونمایی از ترجمه‌ کتاب «داستان‌های منتخب شاهنامه» به اردو