Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، به گفته محققان، یکی از عمده عوامل آلودگی هوا در دنیا و از بین رفتن لایه ازن، افزایش گازهای گلخانه ای است. گازهایی که ناشی از فعالیت های صنعتی انسان ایجاد می شود. این نوع از گازها اتمسفری هستند و باعث گرم شدن سطح زمین، آب و لایه های هوا می شوند.

این نوع از گازها که بیشتر توسط کشورهای پیشرفته و صنعتی ایجاد می شود، دشمن حیاط زمین و محیط زیست هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالهای اخیر نیز افزایش بی رویه تولید این نوع از گازهای خطرناک، نفس زمین را به شماره انداخته و خسارات جبران ناپذیری برای زمین و محیط زیست ایجاد کرده است.

آلودگی هوا کشورهای زیادی را در دنیا درگیر کرده است. ایران نیز یکی از کشورهایی است که دچار معضل آلودگی هوا شده است و سالها است که به دنبال یافتن روش هایی برای کاهش این آلودگی ها می گردد. روش هایی که با کمترین هزینه بالاترین حد از آلودگی را مرتفع کند.

استفاده از بیودیزل یکی از روش‌های کاهش گازهای گلخانه‌ای

به طور مثال استفاده از بیودیزل، بیوگاز و بیواتانول می تواند روش های مناسبی برای کاهش گازهای گلخانه ای باشد. گازهایی که اگر بی رویه تولید شود می تواند زمین را به نابودی بکشاند.

در همین راستا ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ذیل کارگروه محیط زیست اقدام به بررسی و اجرای پایلوت استفاده از فناوری های زیستی برای کاهش گازهای گلخانه ای کرده است. به طور مثال گسترش استفاده از بیوگاز در سیستم اتوبوسرانی تهران و تاکسی های شهر کیش یکی از این راه کارهایی است که چند سالی است توسط ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می شود.

همچنین تولید بیواتانول نیز در دستور کار این ستاد قرار دارد؛ اما به دلیل عدم برخی همکاری های نهادهای ذیربط هنوز به صورت کامل شاهد اجرایی شدن آن نیستیم؛ اما کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنان در تلاش برای اجرایی سازی این برنامه است.

انتهای پیام/

169 / 156 فناوری زیستی گاز گلخانه ای محیط زیست آلودگی هوا بیودیزل بیوگاز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری زیستی گاز گلخانه ای محیط زیست آلودگی هوا بیودیزل بیوگاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۲۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سریع‌ و کارآمد برخی رنگ‌های سمی از آب با فتوکاتالیست‌ها

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آلودگی آب ناشی از رنگ‌های مورد استفاده در صنعت نساجی، مواد غذایی ، لوازم آرایشی نگرانی مهم زیست محیطی محسوب می‌شود که دانشمندان را وادار کرده تا روی یافتن گزینه‌های زیست‌سازگار تحقیق کنند. به تازگی محققان دانشگاه فلیندرز روشی برای از بین بردن مواد شیمیایی آلی و سم‌ها ارائه کرده‌اند که می‌تواند رنگ‌ها حاوی گروه‌های آزو را تخریب کند و از محیط زیست حذف نماید. در این فناوری از یک فتوکاتالیست استفاده شده که با نور فرابنفش می‌تواند زدایش این ترکیبات آلی را انجام دهد.

پروفسور گونتر اندرسون، از انستیتوی علوم و فناوری نانو درفلیندرز، توضیح داد: در این فناوری از خوشه‌های فلزی حاوی اتم‌های طلا و دی‌اکسیدتیتانیم استفاده شده است که می‌تواند نور خورشید را جذب کرده و واکنش کاتالیستی انجام دهند. در مقاله‌ای که این گروه منتشر کردند نشان دادند که نانوخوشه‌های طلا می‌تواند به عنوان ماده کمکی، عملکرد فتوکاتالیستی دی‌اکسیدتیتانیم را افزایش داده و با سرعت شش برابری، واکنش تخریب مواد آلاینده را تسریع کند.

وی افزود: این نوع سیستم های فتوکاتالیستی تقویت شده با نیمه هادی ناهمگن، مزیت قابل توجهی نسبت به سایر فرآیندهای شیمیایی پیشرفته دارند. با این فناوری می‌توان طیف گسترده‌ای از مواد آلاینده نظیر رنگ‌های آزو را از بین برد و آن‌ها را به آب و دی‌اکسیدکربن تبدیل کرد که این کار با کارایی بالایی صورت می‌گیرد.

در حال حاضر انواع فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای از بین بردن ترکیبات آلی سرطان زا در آب استفاده می شود. طیف گسترده ای از صنایع شیمیایی، از جمله تولید رنگ، نساجی و  لوازم آرایشی، رنگ‌های سمی و تخریب ناپذیر را به محیط زیست وارد می‌کنند. تقریبا نیمی از رنگ‌های مورد استفاده در صنعت نساجی و رنگ، رنگ‌های آزو هستند. متیل نارنجی به طور گسترده به عنوان یک رنگ آزو محلول در آب مورد استفاده قرار می گیرد. با این فناوری جدید می‌توان از فتوکاتالیست برای تخریب متیل نارنجی استفاده کرد.

این گروه تحقیقاتی در تلاش است که با ارتقاء این فتوکاتالیست‌ها بتوانند به حذف کامل سموم از محیط زیست کمک کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان دور ریخته می‌شود
  • بازدید بیش از ١۵ هزار و ۵۰۰ نفر از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی لرستان
  • تشدید پایش و نظارت محیط زیست بر واحدهای صنعتی مرکزی
  • پایش محیط زیستی ۳۱۷۰ واحد صنعتی و خدماتی در استان مرکزی
  • پایش زیست محیطی سه هزار و ۱۷۰ واحد صنعتی و خدماتی استان مرکزی
  • ۳۱۷۰ واحد صنعتی و خدماتی در استان مرکزی پایش شد
  • طرح‌های محیط زیستی چقدر وام گرفته اند؟
  • زدایش رنگ‌های سمی از آب با کمک یک نوع فتوکاتالیست
  • فتوکاتالیستی برای حذف سریع‌ و کارآمد برخی رنگ‌های سمی از آب
  • حذف سریع‌ و کارآمد برخی رنگ‌های سمی از آب با فتوکاتالیست‌ها