Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@02:07:28 GMT

ماجرای بندر فجیره امارات چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۳۵۲۵

ماجرای بندر فجیره امارات چیست؟

شبکه المیادین روز گذشته در خبری اعلام کرد که چند انفجار قوی و متوالی بندر «الفجیره» را در کشور امارات لرزانده است.

به گزارش صدای ایران از مشرق المیادین با توضیح این مطلب که ماهیت انفجارها در بندر «الفجیره» مانشخص نشده از آتش سوزی ۷ تا ۱۰ نفتکش خبر داد اما ساعتی بعد خبرگزاری امارات گزارش‌ها درباره وقوع انفجار را در بندر الفجیره تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالی که ساعاتی از تکذیب خبر انفجار در بندر الفجیره گذشته بود، وزارت خارجه امارات از هدف قرار گرفتن چهار کشتی تجاری در نزدیکی آب‌های منطقه‌ای این کشور خبر داد تا خبر شبکه المیادین در نهایت تأیید شود.

برخی از منابع میدانی اعلام کردند، نفتکش‌های «المرزوقه، المیراج، المجد، المجد، الامیحجال و خمس ۱۰» در جریان انفجارهای روز گذشته دچار آتش سوزی شده‌اند اما اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر نشده است.

وزارت خارجه امارات وضعیت را در بندر «الفجیره» عادی توصیف کرد و افزود: تحقیقات درباره حادثه با همکاری طرف‌های داخلی و بین المللی در جریان است و نتایج پس از پایان روند تحقیقات اعلام خواهد شد.

به گزارش مشرق، شبکه العربیه در خبری دیگر اعلام کرد: تیم تحقیقات بین‌المللی یکشنبه‌شب برای بررسی حادثه «هدف قرار گرفتن چهار کشتی تجاری» در نزدیکی آب‌های سرزمینی امارات، وارد بندر فجیره شد.

براساس اطلاعات به دست آمده، پس از انفجارهای متوالی در بندر الفجیره، هواپیمای تجسسی نیروی هوایی امارات نیز به پرواز درآمد و در آسمان این منطقه شروع به گشت زنی کرد.

فجیره با مساحتی در حدود هزار و ۱۶۵ کیلومترمربع و جمعیتی بالغ‌بر ۱۳۰ هزار نفر، یکی از هفت امیرنشین امارات متحده عربی است؛ این منطقه از سمت غرب به شارجه و رأس الخیمه، از جنوب به کلبا و از شرق به دریای عمان محدود می‌شود.


بندر فجیره، تنها بندر نفتی و صنعتی کشور امارات در حاشیه دریای عمان است؛ چند سال قبل بود که اماراتی‌ها یک خط لوله انتقال نفت به طول ۳۷۰ کیلومتر از ابوظبی به این بندر کشیدند تا به زعم خودشان تنگه هرمز را دور بزنند.

این درحالی است که خط لوله مذکور تنها در قالب یک طرح ملی کشور امارات تعریف می‌شود و نه یک طرح فراملی و بین‌المللی تا بتوان آن را رقیبی برای یک آبراه بین‌المللی قلمداد کرد به‌گونه‌ای که توانایی دور زدن تنگه هرمز را به سایر کشورهای حوزه خلیج فارس بدهد.

نباید فراموش کرد بندر فجیره وابستگی به کشتی‌های عبور کرده از تنگه هرمز دارد و اگر روزی این آبراه راهبردی به هر دلیلی خالی از تردد کشتی‌ها گردد، بدون شک ضرر بزرگی متوجه بندرگاه فجیره خواهد شد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: امارات تنگه هرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۳۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ افزایش حجم تجارت ایران با 15 کشور همسایه در سال 1402

تین نیوز

گمرک جمهوری اسلامی ایران از تجارت 60.8 میلیارد دلاری با کشورهای همسایه در 12 ماهه سال 1402 خبر داد.

به گزارش تین نیوز، بر اساس اعلام گمرک، حجم تجارت ایران با 15 کشور همسایه در سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال قبل، 1.35 درصد رشد داشته است.

گزارش گمرک حاکی است تجارت ایران با کشورهای همسایه در مدت ذکر شده از نظر وزنی 2.45 درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش بیشترین صادرات ایران به کشورهای همسایه از نظر وزن و ارزش دلاری در سال 1402 به کشور عراق بوده و کمترین آن نیز مربوط به عربستان سعودی بوده است.

بعد از عراق بیشترین صادرات ایران از نظر وزن و ارزش به کشور امارات متحده عربی صورت گرفته و پس از کشور امارات، کشور ترکیه در جایگاه سوم قرار گرفته است.

از سوی دیگر در همین مدت ایران بیشترین واردات را از نظر وزنی و دلاری از کشور امارات متحده عربی داشته است.

بعد از کشو امارات متحده عربی، بیشترین واردات ایران از نظر وزن و ارزش از کشور ترکیه بوده است و جمهوری فدراتیو روسیه نیز در رده سوم این جدول قرار دارد.

ایران از عربستان سعودی هیچ وارداتی در سال گذشته نداشته است.

در جدول مربوط به مبادلات تجاری با کشورهای همسایه در 12 ماهه سال 1402 مشاهده می شود که بیشترین مبادلات تجاری ایران هم از نظر وزن و هم از نظر ارزش با کشور امارات متحده عربی بوده است.

پس از کشور امارات، بیشتر یم مبادغالت تجاری ایران از نظر وزن و ارزش با کشور ترکیه بوده و پس از ترکیه نیز کشور عراق در جایگاه سوم قرار گرفته است.

این گزارش نشان می دهد که عربستان در بخش مبادلات تجاری با ایران نیز نیز در جایگاه آخر قرار دارد.

فایل کامل گزارش عملکرد سال گذشته تجارت ایران و 15 کشورهای همسایه از اینجا قابل دریافت است.

downloadFile آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • سرنوشت قایدی برای فصل بعد
  • سرنوشت قایدی در فصل آتی
  • نرخ دینار عراق، درهم امارات و سایر ارزها، امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیل در دبی چه بلایی سر هواپیمایی امارات آورد؟
  • ماجرای رقابت پشت‌پرده ایران و پاکستان در بندر چابهار و گوادر!
  • (تصاویر) ضیافت شام رئیس امارات به افتخار سلطان عمان
  • تیم هفته امارات با ستاره ایرانی (عکس)
  • دیدار نخست وزیر قطر با مشاور امنیت ملی امارات در دوحه
  • ◄ افزایش حجم تجارت ایران با 15 کشور همسایه در سال 1402