Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-20@05:08:00 GMT

تحریم صنایع فلزات کم اثرتر از محدودیت‌های داخلی است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۲۸۳

تحریم صنایع فلزات کم اثرتر از محدودیت‌های داخلی است

به گفته یک فعال معدنی، تحریم جدید آمریکا موضوع تازه‌ای نیست که بخواهد چندان بر عملکرد فعالان این حوزه تاثیرگذار باشد و برعکس سبب خیر شد تا مسئولان کمی بشتر به فکر باشند تا از محدودیت‌ها داخلی بکاهند.

 

کامران وکیل، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی،  اظهار کرد: قطع به یقین تولیدکنندگان و صنعتگران ما راه حل‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند که می‌تواند اثرات این محدودیت‌ها را به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: تحریم فلزات یک وجه خوبی هم داشته است. سال‌هاست که مدیران دولتی ما بیشتر از تحریم‌ها، بر صنعت کشور و در حوزه معدن، محدودیت ایجاد کرده‌اند. همیشه دو مدل تحریم در بخش معدن وجود داشته است. علاوه برای تحریم‌های خارجی که شامل همه بخش‌های صنعت می‌شود، تحریم‌های داخلی نیز بعضا دست و پا گیرتر عمل کرده‌اند.

 

وکیل ادامه داد: یک روز حقوق دولتی را بدون در نظر گرفتن قوانین و دستورالعمل، اضافه کردند، عوارض صادراتی در نظر گرفته شد و روز دیگر مالیات بر صادرات؛ لذا تحریم چندان واژه ناآشنایی برای فعالین معدنی نیست. در حال حاضر تحریم‌های خارجی ایجاد شده که می‌توان برای آن راهکارهای در نظر گرفت.

 

وی ابراز امیدواری کرد که این بار نیز حتما راهکارهایی تدوین می‌شود تا معدن کشور و اشتغال‌های وسیعی که در سراسر کشور از بابت آن وجود دارد؛ کمترین آسیب را بپذیرد.

 

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی اظهار کرد: ما از صحبت‌های ترامپ خیلی نمی‌ترسیم اما زمانی که در داخل قوانینی تصویب می‌شود که تمام تجار را مختل می‌کند؛ نگران‌کننده است. فعال معدنی که مایحتاج معدن خود را با دلار ۴,۲۰۰ تومان تهیه می‌کند، چطور می‌تواند محصول خود را با دلار ۹۰۰۰ تومانی صادر کند و به سامانه نیما برگرداند. واحد معدنی که بخواهد دلار خود را به سامانه نیما برگرداند، با توجه به هزینه‌های دلار ۱۴ هزار تومانی، در حقیقت ورشکسته است و اگر تعطیل کند بهتر است.

 

وی افزود: سال ۹۰-۹۱ هم از این دست اتفاقات افتاد. کشتیرانی‌ها تحریم کردند، کانتینر برای مقصد چین نبود و قیمت آن یک‌دفعه چندین برابر شد. اما فعالان توانستند با در نظر گرفتن راهکارهای مختص خود از بحران عبور کرده و محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کنند.

 

وکیل اظهار کرد: تحریمی که پنج روز پیش رئیس جمهور آمریکا علیه بخش معدن و صنایع معدنی ایران اعلام کرد بیشتر یک اقدام نمادین از سوی آمریکا در حوزه‌هایی همچون فولاد، مس و آلومینیوم است؛ چرا که در زمانی که آمریکا رسما خروج خود را از برجام اعلام کرد، فلزات اساسی ایران از جمله فولاد، مس و آلومینیوم نیز در حوزه تحریم‌ها اعلام شد. در طول یکسال گذشته بخش فولاد، مس و سنگ آهن ایران، رشد صادرات خود را داشته‌اند و محصول خود را با راهکارهای منحصر خود در بازارهای مختلف با وجود تمام دشواری‌ها به فروش رسانده‌اند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آخرین دستاورد‌های حوزه پایداری انرژی در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در آیین افتتاح این کنفرانس ضمن خوش‌آمدگویی به شرکت کنندگان گفت: برای ما افتخار بزرگی است که با برگزاری کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری، محققان و متخصصان حوزه‌های مختلف انرژی مانند سیاست و برنامه‌ریزی انرژی، حاکمیت و مدیریت انرژی و امنیت انرژی را گرد هم آوریم.

وی در ادامه به اهداف این کنفرانس اشاره کرد و گفت: پرداختن به مسائل جدید فنی، تجاری و به اشتراک گذاشتن نتایج تجربی ارزشمند پژوهشگران در زمینه تاب‌آوری انرژی و پایداری، هدف اصلی این کنفرانس بین‌المللی است و کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌های کلیدی، ارائه مقالات و پوسترها، برنامه‌های اصلی این کنفرانس چهار روزه خواهند بود.

رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد؛ در بخش دیگری از این رویداد بین‌المللی، شرکت‌ها و بخش‌های دولتی و خصوصی آخرین دستاورد‌ها و توانمندی‌های خود را در قالب نمایشگاهی ارائه خواهند داد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این کنفرانس، همکاری خوبی میان سازمان‌های دولتی و خصوصیِ کشور‌های مختلف ایجاد شود.

تقویت ارتباط بین دانشگاه‌های کشور با پژوهشگران منطقه

در ادامه، مجید عباسپور دبیر کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری نیز در این خصوص گفت: تلاش شده تا در این کنفرانس ارتباط خوبی میان دانشگاه‌های داخلی با پژوهشگران و استادان کشور‌های منطقه به وجود آید و امیدوار هستیم با توجه به NGO سازمان ملل که در ایران فعالیت جدی دارد بتوانیم این حلقه ارتباطی و همکاری‌های بین‌المللی را با استفاده از جدیدترین دانش روز در جهت بهره‌وری دانش زیست محیطی و استفاده از انرژی‌های پاک در کشورمان فراهم کنیم.

وی افزود: در حوزه دانش فنی و تکنیکی این همکاری‌ها به شدت احساس می‌شد و با توجه به این نیاز سعی شده تا با حضور استادان و پژوهشگرانی از کشور‌های مجارستان، اسکاتلند، ایرلند، روسیه، ترکیه، اتریش، مالزی، عراق، ازبکستان و پاکستان، نشست‌هایی در زمینه‌ی انرژی پایشی یا مسائل مربوط به سرمایه گذاری و حکمرانی در حوزه انرژی، با حضور نماینده‌هایی از دستگاه‌های دولتی و پژوهشگران و متخصصان داخلی و بین المللی داشته باشیم.

دبیر کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری تصریح کرد: در این کنفرانس در قالب ورکشاپ و TEDTALK برنامه‌هایی با حضور کارشناسانی از یاسا (موسسه بین‌المللی تجزیه و تحلیل نظام‌های کاربردی) و با هدف نزدیک‌تر کردن بخش‌های دولتی و دانشمندان و پژوهشگران داخلی با جدیدترین دستاورد‌های حوزه انرژی، آب و محیط زیست فراهم شده است. همچنین در نظر داریم تا در پژوهشگاه انرژی و آب هم دبیرخانه‌ای دائمی برای همکاری‌های دائمی داخلی و بین‌المللی تعریف کنیم تا در طول سال این حلقه ارتباطی میان جامعه دانشگاهی وجود داشته باشد.

گفننی است؛ این کنفرانس می‌تواند فرصت مناسبی برای آشنایی و ارتباط با اساتیدِ به‌روز و شرکت‌های حرفه‌ای و همچنین اطلاع از آخرین سیاست‌های مربوط به تاب‌آوری و پایداری انرژی در جهان باشد.
گ

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وجود ۱۹۴ معدن فعال در کردستان
  • تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است
  • بررسی آخرین دستاورد‌های حوزه پایداری انرژی در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • پیگیری راه اندازی موزه معدن در کرمان
  • تاکید استاندار خوزستان بر تامین پوشاک مورد نیاز صنایع استان از تولیدکنندگان داخلی
  • همایش بزرگ سرمایه گذاران استان سمنان آغاز به‌کار کرد
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به فرودگاههای دبی و شارجه
  • فراخوان انتخاب برترین‌های صنعتی و معدنی ۱۴۰۳ در چهارمحال و بختیاری