Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@12:41:11 GMT

از سادگی تا تجملات در ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۵۰۶

از سادگی تا تجملات در ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، افطاری دادن در ماه مبارک رمضان سنتی زیبا و خدا پسندانه است، سنتی که این روز‌ها در جای جای کشور رونق گرفته است.

غروب ماه رمضان، صدای ربنا و سفره‌ای که پهن می‌شود تا بهانه باشد برای یک دورهمی.

یادم میاد که تا همین چند سال پیش بوی آشی که مادر خونه برای افطار تدارک می‌دید توی خونه و حیاط می‌پیچید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند عدد خرما و پنیر در کنار چای تازه دم، بوی نان و سبزی تازه، ساده بود، اما دل اهالی خانه از یک دورهمی صمیمی خوش بود.

حاج سعید از روز‌هایی برام می‌گوید که با چه شوق و اشتیاقی روزه می‌گرفتیم و منتظر بودیم تا فقط صدای اذان در خانه بپیچد و میهمانان دور سفره جمع شوند و آن‌ها را ببینم.

او از لذتی که برای افطاری و دورهم بودن داشت گفت: با خواهرم که تقریبا همسن هستیم زمانی که کودک بودیم هر دو روزه می‌گرفتیم و برای رسیدن به ساعت افطار لحظه شماری می‌کردیم.

حاج سعید ادامه داد: در آن زمان افطاری دادن یک لذت دیگری داشت که الان کم فروغ شده است، مثلا یادم می‌آید که مادرم وقتی برای افطار مهمان دعوت می‌کرد خودش دست به کار می‌شد و من و خواهرم به همراه پدر خانه آستین‌ها را بالا می‌زدیم و کمک حال مادر می‌شدیم.

حاج سعید وسط یادآوری خاطرات کودکی اش یه آهی می‌کشد و دوباره می‌گوید، یادش بخیر عجب روز‌هایی بود، در حیاط کل فامیل با بچه هایشان می‌آمدند تا برای چند ساعت هم که شده به بهانه افطار دورهم باشیم.

او ادامه داد: در این گونه مراسم‌ها از درد هم آگاه می‌شدیم و اگر کاری از دستمان بر می‌آمد انجام می‌دادیم، اما اکنون فضای مجازی و گوشی‌های همراه دیگر فرصتی برای دورهم بودن خانواده‌ها نگذاشته است.

حرف‌های شیرین حاج سعید که مرا مبهوت خودش کرده بود یاد این انداخت که چه خاطره‌ای از لحظه‌های ناب افطار و ماه رمضان الان در ذهن بچه‌های امروزی حک شده است؟

افطاری ساده بهانه‌ای برای یک دورهمی صمیمانه

حجت الاسلام والمسلمین بیگ محمدی کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ،گفت: گاه میهمانی حتی با یک لیوان چای و خرما هم پر برکت‌تر از هر ضیافتی است.

وی افزود: فرصت نیکی اندوختن در این ماه خیلی‌ها را بر آن داشته تا با خرما و تکه‌ای نان و پنیر میزبان روزه داران باشند.

کارشناس مذهبی در ادامه به برگزاری افطاری‌های ساده در برخی از منازل و حتی مساجد استان زنجان اشاره کرد و گفت: در تمام نقاط مسلمان نشین سفره‌های افطاری گسترده شده است و مومنین و مستمندان روزه دار از این سفره‌های پر برکت متنعم می‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین بیگ محمدی خاطر نشان کرد: زیبایی سفره‌های افطار که نظر هر کسی را می‌تواند جلب کند سادگی اش می‌باشد و این که در عین سادگی کسانی از این خوان نعمت برخوردار می‌شوند که مستمند و نیازمند هستند.

کشیده شدن پای تجملات به سفره‌های افطاری

چند سالی است که میز‌های آماده و چیده شده در هتل‌ها و رستوران‌های شهر جای خودش را به سفره‌های ساده در خانه‌ها داده است.

به یکی از سالن‌های پذیرایی زنجان سری زدم تا از نزدیک جویای این تغییر سبک زندگی شوم.

چند ساعت قبل از افطار میز‌ها چیده می‌شود و میهمانان یکی پس از دیگری خودرو‌های خود را در گوشه‌ای از رستوران پارک می‌کنند و با استقبال میزبان مراسم برای اطعام دور میز می‌نشینند.

جالب آن که اینجا خود میزبان هم میهمان است.

خانم حسینی مدیر داخلی این سالن در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت: سالن ما برای ۳۰ روز ماه رمضان به صورت کامل رزرو شده است.

وی افزود: این روز‌ها دیگر کمتر کسی می‌توان پیدا کرد که مراسم افطاری را در خانه اش برگزار می‌کند چرا که با گذشت زمان مردم به سمتی سوق پیدا می‌کنند که کمتر در منزل افطاری بدهند.

حسینی افزود: ما هر شب پذیرای ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از روزه داران هستیم و برخی اوقات هم برای رزرو می‌آیند که ما به خاطر تکمیل ظرفیت نمی‌توانیم قبول کنیم.

وی گفت: ما برای جلوگیری از تجملات اشرافی و اسراف تلاش می‌کنیم تا مشتری هایمان با یک الی دو نوع غذا از میهمان هایشان پذیرایی کنند چرا که بیشتر از این باعث اسراف در همه‌ی موارد می‌شود.

صاحب رستوران نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، به آپارتمان نشینی و تغییر سبک زندگی اشاره کرد و گفت: فضای کوچک آپارتمان‌ها دیگر ظرفیت پذیرایی از تعداد زیاد میهمانان را از مردم سلب کرده است و آنان برای مراسم‌های خود مجبور هستند تا این گونه میهمانی‌های خود را در سالن‌ها برگزار کنند.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت سالن‌های پذیرایی و رستوران‌ها در این ایام باعث می‌شود تا میزبان کمتر به رنج و زحمت بیافتد و هم در وقتشان صرفه جویی می‌شود.

حالا ما چه بخواهیم و چه نخواهیم تجملات وارد دنیای ما شده است و بیش از پیش در زندگی ما خودنمایی می‌کند.

یکی از میهمانانی که در مراسم افطاری این سالن دعوت شده بود در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت: بر اثر چشم و هم چشمی خانواده‌ها آداب و رسوم زیبای ما ایرانیان روز به روز کم فروغ‌تر می‌شود.

وی افزود: یکی از دلایلی که تجملات وارد زندگی ما شده تغییر سبک زندگیمان است و این ما هستیم که نباید آیین‌های مذهبی خود را فراموش کنیم و برای حفظ این آداب باید تلاش کنیم.

یکی دیگر از میهمانان نیز گفت: در مراسم‌هایی که همراه با تجملات است می توان اسراف و بریز و بپاش‌های فراوانی را دید.

او ادامه داد: می‌توان هزینه مراسم‌های افطاری را به افراد مستمند و نیازمند داد تا با یک تیر دو نشان زد، هم ثواب و اجر اخروی دارد و هم دل روزه دار نیازمندی را شاد کرده ایم.

رنگ باختن سفره‌های ساده در میان تجمل گرایی

دکتر مصطفی جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت: پیروی از این گونه اشرافی گرایی‌ها از باور‌های ناصحیح و نادرست ناشی می‌شود.

وی افزود: وقتی انسان به شناخت کامل خود دست پیدا نکند برای جبران این موضوع به مسائل اجتماعی کم اهمیت‌تر و ناسالم‌تر روی می‌آمورد.

جعفری به ضرر و زیان‌هایی که تجملات به فرد، خانواده و جامعه وارد می‌کند نیز اشاره کرد و افزود: در اکثر رستوران‌ها و سالن‌های پذیرایی می‌توان مشاهده کرد که چه مقدار غذا دور ریز می‌شود و این موضوع ضربه‌ای برای اقتصاد کشور است.

به گفته این مقام مسئول برای جلوگیری از اسراف و دوری از هر گونه گناه در ماه مبارک لازم است تا با تشخیص نیاز واقعی اقدام به کار خیر افطاری دادن کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان خاطر نشان کرد: با افزایش دانش، تجربه، افزایش غنای درون و خلوص نیت می‌توان صفا را به ظاهر ترجیح داد.

وی گفت: برای رونق سفره‌های ساده و کم هزینه و دور از چشم و هم چشمی باید از ظرفیت مسئولین فرهنگی جامعه، مربیان، اساتید و کسانی که محبوبیت، اثرگذاری و پذیرش الگوی رفتاری آنان در جامعه بیشتر است استفاده کرد.

ماه رمضان فرصتی مغتنم برای اطعام نیازمندان است

حجت الاسلام و المسلمین رجبی مشاور و کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، با بیان این که تمامی احکام موجود در دین مبین اسلام بر اساس یک هدفی شکل گرفته است گفت: در دین ما به احسان و اطعام نیازمندان در همه‌ی ماه‌ها به ویژه در ماه مبارک رمضان تاکید فراوان شده است.

وی افزود: کسانی که نیازمند هستند باید برای اطعام در اولویت قرار بگیرند.

این کارشناس مذهبی به برگزاری مراسم‌های افطاری در تالار‌ها و رستوران‌ها نیز اشاره کرد و گفت: با ورود تجملات به سفره‌های افطاری قطعا کسانی که مستحق اطعام هستند نمی‌توانند از این خوان رحمت و برکت بهره‌مند شوند.

حجت الاسلام و المسلمین رجبی در این گونه مراسم‌هایی که با اسراف و صرفا برای چشم و هم چشمی برگزار می‌شود، هدفی که حکم شرعی داشته است گم می‌شود.

وی افزود: فرقی نمی‌کند که افطاری هایمان را در خانه یا در تالار و سالن‌های پذیرایی برگزار کنیم، چون آنچه که مهم است این است که افراد نیازمند و فقیر از این سفره پربرکت متنعم شوند.

حجت الاسلام و المسلمین رجبی با اشاره به این که در برخی از نقاط کشور، روزه داران غذا و بسته‌های حمایتی را در بین نیازمندان پخش می‌کنند گفت: این هم یک سنت نیکو و پسندیده‌ای است که باید برای رونق و ترویج آن تلاش کرد.

و، اما نکته‌ای که در پایان می‌توان به آن اشاره کرد این است که افطاری دادن می تواند بهانه‌ای باشد برای دورهم بودن و تقویت صله ارحام و همچنین دستگیری از مستمندان وظیفه‌ی هر انسانی است که در این ماه مبارک باید بدان عمل کند، پس چه زیباست تا این رسوم به نیکویی به جای آورده شود.

انتهای پیام / ک
گزارش کبری اسلامی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رمضان 98 رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبریک روز معمار ۱۴۰۳ + متن ادبی و پیام

روز معماری در ایران ۳ اردیبهشت (۲۳ آوریل) هر سال، مصادف با سالروز تولد شیخ بهایی است. سال ۲۰۰۹ از سوی یونسکو به نام سال بزرگداشت شیخ بهایی نامگذاری شد و از این سال (۱۳۸۸) روز ۳ اردیبهشت به‌طور نیمه رسمی به عنوان روز معماری در ایران پذیرفته‌شده است. ما نیز در ادامه متن تبریک روز معماری را برای شما دوستان قرار داده‌ایم و شما می‌توانید پیامک‌های مورد نظرتان را برای عزیز معمار خود ارسال کنید؛ با ما باشید.

دست‌هایی که می‌سازند

مقدس‌تر از لب‌هایی هستند که دعا می‌خوانند. روز معمار گرامی باد.

***********

 هی رفیق!

هیچ‌کس به اندازه من و تو قلم را نمی‌فهمد

خط را، رنگ را، جنس را و ظرافت را

بگذار فکر کنند طرح من و تو، کاردستی ست

بگذار خستگی‌هایمان را نفهمند

عشقمان را، نگاهمان را

مسئولیت‌ها و نگرانی‌هایمان را …

برای همه دلت، من هستم

هی رفیق معمار من، روزت مبارک

***********

 روز معمار روز زرین نکوداشت مردمی‌ترین هنر این سرزمین کهن است.

مردمی که هزاران سال در اقلیم‌های گوناگون این دیار

هنر را به شگرف‌ترین گونه ممکن با تمدن و فرهنگ آمیخته‌اند؛ و امروز تبریک بر شما معماران که میراث‌داران آن هنر نیاکان هستید.

 خدا در هر کسی روحی دمیده

برایش نقش‌هایی آفریده

ولی از آن میان

اندک کسی را بسان خویش معمار آفریده

 خط مستقیم برای انسان است؛ و خط منحنی متعلق به خداست.

روز معمار مبارک

***********

 برای معمار‌ها بن‌بستی وجود ندارد

آنان یا راهی را خواهند یافت

یا راهی را خواهند ساخت.

یا در کل منکر هر راهی می‌شوند.

روز معمار و معماری گرامی باد.

***********
 بیل و کلنگ و کاردک

سیمان و سنگ و آهک

آسفالت گرم و غلتک

روز معمار مبارک

***********

 لبخند بزن

برآمدگی گونه هایت

توان آن را دارد که امید رفته را بازگرداند

تجربه ثابت کرده است که گاه قوسی کوچک

می‌تواند معماری بنایی را نجات دهد.

روز معمار گرامی باد.

***********

 معماری می‌تواند با دمیدن روح

در کالبد مصالح زندگی ببخشاید

روز معمار بر شما مبارک

***********

 تا معمار نباشی

و لذت مقاومت مصالح ۱ و ۲ و از همه مهم‌تر ریاضی ۱ پاس کردن را نچشیده باشی

هیجان و احساس غرور زائدالوصف ناشی از خواندن این متن را در نمی‌یابی.

معمار جان روزت مبارک

***********

 کسانی که معماری می‌خوانند رو دست کم نگیرید. آنها رشته‌شان نقشه کشیدن است پس می‌توانند نقشه‌ای برایت بکشند که زندگی‌ات نابود شود!

اینها اگر یک میلی‌متر کارشان را اشتباه بکشند باید از اول آن را انجام دهند پس راحت می‌توانند زندگی‌شان را عوض کنند طوری که تو پیام بازرگانی وسط آن هم نباشی

آنها کارشان طراحی است پس راحت می‌توانند جای مناسبی در زندگی خود به تو بدهند.

آنها کارشان ترکیب کردن رنگ‌هاست پس می‌دانند چگونه تو را قهوه‌ای کنند که با هیچ روشی رنگت تغییر نکند.

معمار‌ها همان‌های هستند که در اولین قدم یاد می‌گیرند چگونه یک خط راست را بدون خط‌کش بکشند پس راحت می‌توانند راهشان را بکشند و بروند.

در کنار همه اینها خیلی مهربان و بامعرفت هستند. به افتخار همه معمار‌ها روز معمار مبارک.

***********
 حالا که یک سال بزرگ‌تر شده‌ای برای آرزوهایت تلاش بیشتری کن

قوی‌تر و خردمندتر

معمار زندگی خودت باش

روز معمار بر شما مبارک

***********
 مدرک معماری‌ات امشب به دردم می‌خورد

حضرت دوست این حال خرابم را بساز

روز معمار گرامی باد.

***********

پزشک می‌تواند خطا‌های خود را دفن کند، اما معمار نمی‌تواند خطا‌های خود را بپوشاند یا به بیننده بگوید این خطا را نبین. روز معمار مبارک.

معمار می‌تواند با دمیدن روح در کالبد مصالح، زندگی ببخشاید. روز معمار مبارک!

***********

آن‌قدر خود را برای دست برداشتن از جنگیدن در مسیر رویاهایت قانع نکن. رویا‌ها به حقیقت می‌پیوندند اگر تو معمار خوبی باشی. روز معمار مبارک‌

***********

ای صاحب مسئله! تو بشنو از ما

تحقیق بدان که لامکان است خدا

خواهی که تو را کشف شود این معنی

جان در تن تو بگو کجا دارد جا

روز بزرگداشت شیخ بهایی خجسته باد.‌

***********

ای عقل خجل ز جهل و نادانی ما

درهم شده خلقی ز پریشانی ما

بت در بغل و به سجده پیشانی ما

کافر زده خنده بر مسلمانی ما

روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار گرامی باد

***********
معماری بر اساس فلز و بتن نیست بلکه عنصر شگفتی پایه و اساس این هنر است. روز معمار مبارک

 روز بزرگداشت بهاءالدین محمد بن عزالدین حسین بین عبدالصمد بن شمس‌الدین محمد بن حسن بن محمد بن صالح حارثی همدانی عاملی جبعی گرامی باد

زادروز شیخ بهایی و روز معمار مبارک

***********

راز زندگی زیبا در این است که امروز با خدا گام برداری و برای فردا به او اعتماد کنی. مهندس روزت مبارک.

***********
 من معتقدم معماری هنر واقعیت‌گرایی است. برای رسیدن به هنر باید از پایه و اساس شروع کرد. رم کولاس

سوم اردیبهشت روز معمار و زادروز شیخ بهایی گرامی باد.

***********

 خورشید نمی‌دانست تا چه اندازه با عظمت است. تا زمانی که با وجه یک ساختمان برخورد کرد. لوییس کهن

به امید روزی که مهندسین عزیز از شغل‌های کاذب و کنج خانه رهایی یابند و به تعلقات خود برگردند. روز معمار بر شما مبارک

من که فسفر به مغزم نرسید و مهندس نشدم، اما این روز را به همه مهندسین معمار عزیز تبریک می‌گویم.

 بنای هستی بر مبنای هندسه است. گالیله

روز معمار مبارک

***********

 گاه ناچاری برای تولدی دوباره

خود را خراب کنی و دوباره از نو قوی‌تر و داناتر برخیزی

معمار زندگی خودت باش.

روز معمار مبارک!

***********
 معماری یعنی هنر ساختن و خلق کردن

من به داشتن همکار هنرمندی مثل تو افتخار می‌کنم.

روز معمار مبارک.

***********
معماری شغل پرخطری است. اگر نویسنده‌ای کتاب بدی بنویسد، مردم آن را نمی‌خوانند. اما اگر معمار کار ناقصی ارائه دهد برای صد سال نام بدی از خود به جا می‌گذارد. روز معمار بر شما گرامی باد.

***********
این روزا هر کی دکتر نیست، بهش می‌گن “مهندس یا معمار”.

اما مهندسی از هندسه و حساب و کتاب میاد.

باید تجسم فضایی بالایی داشته باشی، اعداد و ارقام رو بشناسی.

حل مسئله تفریحت باشه و خلاقیت و ویژگیت

البته ریاضی ١و٢، محاسبات عددی، استاتیک و دینامیک… پاس کرده باشی

اون وقت می‌شه، بهت گفت:

“مهندس روزت مبارک”‌ای معمار واقعی روزت مبارک

***********

روز معمار به یاد همه مهندسینی است که سختی‌ها و مشقت‌های رسیدن به این جایگاه را لمس کرده اند.

معماری در واقع علم خدا در طبیعت است.

فقط یک معمار است که به قدرت خداوند از این زاویه نگاه می‌کند.

تنها یک معمار است که به همه چیز از زاویه علت و معلول نگاه می‌کند.

در نگاه یک معمار هیچ چیز نمی‌تواند خارج از منطق و نظم اتفاق بیفتد.

یک معمار از زاویه دیگری جهان را می‌بیند.

این روز را به تمام معماران زحمت‌کش تبریک می‌گویم.

***********

به سلامتی تمام کسانی که معماری را درک کردند، به سلامتی تمام کسانی که پلی ساختند از انتهای بن‌بست کوچه رفاه تا بی‌کران، به سلامتی تمام کسانی که خود را شبانه روز وقف کردند تا همگان شبانه روزی روشن داشته باشند، به سلامتی تمام کسانی که لذتش را فهمیدند نه آنان که تنها به نامش خوانده شدند…

روز معمار مبارک

***********
تفاوت پزشک و معمار:

پزشک اول کار، از شما امضا می‌گیرد

که هیچ مسئولیتی ندارد.

ولی معمار اول کار

به شما امضا می‌دهد

که همه مسئولیت‌ها را می‌پذیرد

روز معمار مبارک

***********
من می‌توانم ۷۰ کلمه را در دقیقه‌ای بنویسم و حتی خودم از خواندنش عاجز باشم.

بیشتر اوقاتم را با معلمانم می‌گذارنم تا با خانواده ام.

من نظریه اویلر را می‌دانم، اما سایز پیراهنم را نه!

من زندگی‌ای ندارم و می‌توانم آن را با ریاضیات به اثبات برسانم…

بله من دانشجوی معماری هستم.

روز معمار مبارک

***********
معمار بعد از این، واحد پاس نکن! کلاس دو در کن!

استاد مسخره کن! خلاصه دانشجوی نمونه باش! روزت مبارک.

برای معمارین هیچ بن‌بستی وجود ندارد

آنان یا راهی خواهند یافت

یا راهی خواهند ساخت

یا در کل منکر هر راهی می‌شوند!

روز معمار گرامی باد

***********

می‌توانی پزشک باشی و زندگی‌ها را نجات دهی‌

می‌توانی حقوق دان باشی و از حقی دفاع کنی‌

می‌توانی سرباز باشی و از زندگی بسیاری دفاع کنی

و می‌توانی معمار و مهندس باشی و همه این کار‌ها را با هم انجام دهی.

روز معمار مبارک

***********

یک دکتر و یک معمار بانویی را دوست داشتند.

دکتر به آن بانو هر روز شاخه‌ای گل رز تقدیم میکرد

و معمار هر روز یک سیب تقدیم آن بانو میکرد.

بانو گیج شده بود.

پس از معمار پرسید:

معنی گرفتن گل رز عشق و علاقه هست

ولی چرا شما برایم سیب میاورید؟!

معمار پاسخ داد:.

چون مصرف روزانه یک سیب

شما را از دکتر بی نیاز می‌کند!

معمار معمار ک میگن اینه‌ها

روز معمار مبارک

***********
معماری دختر خوشگلی دید که با پدرش گدائی میکرد.

از پدرش دختر را خواستگاری کرد. پدرش گفت اگه دختر من را میخواهی باید سه روز با من گدائی کنی تا به دخترم نگویی گدا.

معمار بعد از مدتی فکر کردن قبول کرد.

روز دوم گدایی، دخترک دید مهندس گریه میکنه.

علت را پرسید.

معمار گفت بخاطر خودم گریه میکنم که چندین سال تو عسلویه

وقتمو تلف کردم

روز معمار مبارک

***********
باز تحویل پروژه آمد و ما خوابمان بر باد رفت

جای خوابیدن به روی تختْ ما

با کلید و با کلیک رندر ز سازه می‌دهیم

تنگ آغوش پتو و نرم‌تن بالشت خویش

اشک می‌ریزم چرا تا پاسی از شب مانده‌ام

حال این که هر شب و روز

کار کردم تا بخوابم در شب تحویل خویش

لیک کارم آن‌قدر بیش است

هفته‌ها و هفته‌ها گر بگذرد

ناتوانم تا که کاملشْ کنم

خواب نازم! دل شده تنگت

چشم دارم که سر آید

این کابوس

تا که یک بار دگر

دست در دستت به رویا‌های خویش

بازگردم

روز معمار مبارک

چه نابلد معماری ست

این زندگی

دیوارِ کج ما را

به ثریا هم نرساند!

ارس آرامی

روز معمار مبارک

***********

شیرینی لبخند تو در شطِ عسل نیست

معماری اندام تو در تاج محل نیست

هفتاد و دو ملت به هم انداخته چشمت

آشوبگری‌های تو در جنگِ جمل نیست

روز معمار مبارک

***********

لبخند بزن؛ برآمدگی گونه هایت توان آن را دارد

که امید رفته را بازگرداند.

تجربه ثابت کرده است که گاه قوسی کوچک.

می‌تواند معماری بنایی را نجات دهد …

روز معمار مبارک

***********
خرابم می‌کند

با اخم و با لبخند می‌سازد

دلم را برده معماری که

فکرش را نمی‌کردم

روز معمار مبارک…

***********

جهانم را می‌سازم

حتی با دست خالی …

وقتی که خدا

بهترین معمار زندگی من است

و چه خوب یاد گرفته ام

ساختن با ساده‌ترین‌ها را …

وقتی که در سختی‌ها

ساده دل بستم

به خدای سختی‌ها …

روز معمار مبارک

منبع: روزانه

tags # معماری سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند
  • تبریک روز معمار ۱۴۰۳ + متن ادبی و پیام
  • ۵۶۰ هزار افطاری ساده و گرم در حرم حضرت معصومه (س) توزیع شد
  • ۸۴۷ فرزند یتیم ومحسنین تحت حمایت در طرح اکرام ایتام بهشهر
  • جمع آوری ۲۷۴ میلیون تومان زکات در بندرعباس
  • سادگیِ ظاهری؛ دلیل محبوبیت و جاودانگی اشعار سعدی
  • سریال‌های طنز همیشه حساسیت‌ برانگیز هستند/ ادامه «نون خ»؟ هنوز معلوم نیست