Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@11:02:51 GMT

گرانی بی حساب و کتاب؛ دستگاه ها به جای شعار کاری کنند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۷۸۸

گرانی بی حساب و کتاب؛ دستگاه ها به جای شعار کاری کنند

پول‌نیوز - سفره مردم کوچک‌ و کوچک تر می شود. گرانی اقلام غذایی بیداد می کند. قیمت اجناس و کالاها با پولی که در جیب مردم وجود دارد همخوانی ندارد. از گوشت، برنج، روغن، ماکارانی و تن ماهی گرفته تا هرآن چیزی که بشود خورد گران شده است. درکل تنها چیزی وجود دارد و همه از آن آگاه هستند این است که حال مردم با حال اقتصاد کشور یکی شده است؛ یعنی به هیچ وجه خوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



افزایش روزانه قیمت مواد غذایی باعث شده بسیاری از خانواده‌ها بعضی از اقلام را از سبد غذایی خود حذف کنند. و از اینها بدتر کارشناسان داخلی و خارجی هم آینده خوب و روشنی را در سال جاری پیش بینی نمی کنند.

مسئولین و دستگاه های نظارتی همچنان قیمت‌‌ها را تکذیب می‌کنند و قیمت‌هایی که اعلام می‌کنند با واقعیتی که در سبد خرید روزانه مردم وجود دارد همخوانی ندارد. و در بعضی موارد پیشنهاد و تشویق به نخریدن کالایی می کنند تا شاید بتوانند از این طریق  بر روی قیمت اجناس و کالاها اثر کاهنده بگذارند.

طبق آخرین گزارش مرکز آمار کشور، در فرودین ماه 1398 نرخ تورم با رشدی 3.7 درصدی نسبت به اسفند ماه 1397 به 30.6 درصد رسیده است.  نرخ تورم نقطه‌ به ‌نقطه نیز وارد محدوده ۵۰ درصدی شده و به 51.4 درصد رسیده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه در اسفند ماه 1397 حدود 47.5 درصد گزارش شده بود.

از سویی دیگر بانک جهانی نرخ تورم ايران برای سال 2019 - 2018 را حدود 23.8 درصد و صندوق بین المللي پول حدود 29.6 درصد پیش بیني كرده است.

به اعتقاد کارشناسان، امسال سالی سخت و پرچالش برای اقتصاد بحران زده ایران خواهد بود. رکود سنگین که بر بازار تولید کشور سایه انداخته، در 2 ماه ابتدایی سال گسترده‌تر شده است.

با این حال بسیاری بر این باورند که اثرات تحریم‌ها خود را هنوز نشان نداده است و بسیاری از  مشکلات این روزها ناشی از سو مدیریت اقتصادی و سیاست‌های ناکارآمد دولت، مدیران و مسئولان است و در ماه‌های پیش رو اثرات تحریم‌های اقتصادی آمریکا در کشور نمایان تر خواهد شد.

نبود نظارت کافی از سوی دستگاه های نظارتی در بازار، باعث شده تا سودجویان و دلالان، قیمت اقلام را کاهش و یا روانه بازار نکنند و همین علت سبب شده تا نه‌ تنها قیمت‌ها پایین نیاید، بلکه به طور افسارگسیخته روند افزایشی به خود بگیرد.

درهرحال باید مدیریت درست و مناسبی صورت گیرد تا در روزهای پیش رو که چندان خوب پیش بینی نمی شود ثبات به قیمت‌ها در بازار برگردد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد ایران مواد غذایی کالای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم فروردین ماه اعلام شد

به گزارش همشهری آنلاین، منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۰.۹ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۰.۹ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. تورم نقطه به نقطه فروردین ماه ۱۴۰۳، در مقایسه با ماه قبل، ۱.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

تورم ماهانه خانوارهای کشور

منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل می‌باشد. در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲.۶ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، ۲.۹ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۵ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. در فروردین ماه ۱۴۰۳، نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۸.۸ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۱.۹ واحد درصد کاهش یافته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کشور

نرخ تورم سالانه کشور در فروردین ماه ۱۴۰۳، برابر ۳۸.۸ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۳۴.۷ درصد برای دهک اول، تا ۴۰.۱ درصد برای دهک دهم است.

بر این اساس، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۵.۴ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۵.۴ واحد درصد) بدون تغییر بوده است.

کد خبر 846455 برچسب‌ها اقتصاد - تورم خبر مهم

دیگر خبرها

  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • ۱۸۰۰ تن عسل در کهگیلویه و بویراحمد تولید شد
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش گرانی و کمبود دارو به قوه قضائیه
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • تورم فروردین ماه اعلام شد
  • افت تورم سالانه بخش صنعت به کانال ۲۰درصد