Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ محسن طاهری، عضو هئیت مدیره خانه مداحان و پیرغلام اهل‌بیت(ع) از جمله افرادیست که مرحوم طباطبایی را از نزدیک درک کرده و شناخته است. او که تأکید دارد که سفر‌های زیادی را همنشین و همراه آن مرحوم بوده و می‌گوید «حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی از روحانیون انقلابی، دوست‌داشتنی، بامحبت، عالم، کاردان، ارزشمند و آگاه به مسائل سیاسی و دینی بودند و شخصیت ایشان چه در حوزه علمیه و چه در عرصه وعظ، سخنرانی و کارشناسی دینی و سیاسی بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»
طاهری همچنین برایمان از ویژگی‌های منبر‌های متفاوت آقا سیدمهدی گفت «یکی از ویژگی‌های منبر ایشان این بود که زیاد سخن نمی‌گفت و کم‌گو بودند. شاید منبر‌های ایشان یک‌ربع یا نیم ساعت بیشتر طول نمی‌کشید، اما در آخر جلسه جمع‌بندی می‌کردند و آنچه که گفته بودند را مرور می‌کردند. در پایان برای شنونده این فهم ایجاد می‌شد که در این چند دقیقه چه بهره‌ای برده‌ چرا که کارشناسانه و بسیار حساب شده سخن می‌گفتند.»
مشروح گفت‌وگوی خبرگزاری ایکنا با محسن طاهری را در ادامه بخوانید؛
* در ابتدا از بارزترین ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی برایمان بگویید؟
قطعا سخن گفتن درباره شخصیتی که تمام عمر خود را در راه خدمت به دین نثار کرده، کار آسانی نیست. قرآن و روایات اهل‌بیت(ع) مشخصاتی برای انسان‌های کمال یافته بیان کرده‌اند که شامل ویژگی‌هایی، همچون علم، دانش، ایمان، عمل صالح، تواضع، فروتنی، مجاهدت و تبلیغ در راه خداست. در قرآن می‌خوانیم محبت انسان‌هایی که دارای ایمان و عمل صالح هستند در دل‌ها قرار می‌گیرد و در جایی دیگر می‌خوانیم کسانی که سه ویژگی ایمان، عمل صالح و تسلیم بودن در برابر ذات خداوند را دارند و نسبت به وعده‌های خدا اطمینان دارند بهشتی‌اند و در بهشت برین الهی جاودانه‌اند و حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی از این ویژگی‌ها برخوردار بود.
‌قطعا یکی از چهره‌های شاخص و اثرگذار در طول چند دهه اخیر در جمهوری اسلامی، مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی بود؛ که از روحانیون انقلابی، دوست‌داشتنی، با محبت، عالم، کاردان، ارزشمند و آگاه به مسائل سیاسی و دینی بودند. شخصیت ایشان چه در حوزه علمیه و چه در عرصه وعظ، سخنرانی و کارشناسی دینی و سیاسی بر کسی پوشیده نیست. ایشان در زمان حیات خود مورد توجه امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و شخصیت‌های بزرگ دینی و سیاسی در زمان خودشان بودند. همچنین در بحث منبر و سخنرانی چهره‌ای موفق بودند که به اعتقاد من می‌توان گفت که مستمع خودشان را خوب درک می‌کردند.
یکی از ویژگی‌های منبر ایشان این بود که با دیدن مستمع برای آن‌ها سخن می‌گفت و جوری صحبت می‌کردند که به درد مستمعش بخورد. اگر مستمع ایشان چهره‌های فرهیخته علمی بودند و یا در در دانشگاه صحبت می‌کرد، به نحوی بود که قشر دانشجو از آن بهره می‌برد و یا اگر در حوزه‌های علیمه سخنرانی می‌کرد به گونه‌ای بود که آن‌ها بهره کافی را می‌بردند. برای عموم مرم هم اینگونه بود و سخنرانی خودشان را براساس مستمع و وزن جلسه ایراد می‌کردند تا شخص شنونده دست خالی از پای منبر بلند نشود و زمانی هم که بلند می‌شود متوجه شود که چه دریافت کرده است.
ایشان از خبرگان منبر بود و بدون هیچگونه چشم‌داشتی ادای دین می‌کرد و وظیفه یک سخنران، فاضل، عالم و کسی که مسئولیت تبیین و تبلیغ دین را برعهده داشت را به خوبی انجام می‌داد. یکی از ویژگی‌های منبر ایشان این بود که زیاد سخن نمی‌گفت و کم‌گو بودند؛ مصداق «کم گوی و گزیده‌گوی، چون در، کز اندک تو جهان شود پر» بودند. شاید منبر‌های ایشان یک‌ربع یا نیم ساعت بیشتر طول نمی‌کشید، اما در آخر جلسه جمع‌بندی می‌کردند و آنچه که گفته بودند را مرور می‌کردند. در پایان برای شنونده یک فضای فهم ایجاد و متوجه می‌شدند که در این چند دقیقه چه بهره‌ای برده‌اند چرا که کارشناسانه و بسیار حساب شده سخن می‌گفتند.
* نحوه برخورد ایشان با مردم هم بسیار مورد تاکید قرار می‌گیرد، خود شما خاطره یا برخوردی از ایشان در این زمینه دارید که در ذهنتان ماندگار شده باشد؟ ایشان در ادوار مختلف نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بود و ما در گوشه و کنار می‌دیدیم که فراتر از مسئولیت یک نماینده، چگونه تلاش می‌کنند. ایشان در هر سن و سالی که بود، عمر و وقت خودش را در اختیار مردم قرار داده بود. یکی از ویژگی‌های بارز ایشان این بود که از بین مردم پایین شهر و مردم کوچه و بازار اطراف میدان خراسان و مسجد شهید آیت‌الله سعیدی که در آنجا نماز می‌خواندند، جایی نرفتند و همیشه جایگاه مردمی بودن و در دل مردم بودن را حفظ کردند. حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی از کسانی بودند که «بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ...» را انجام داد و در طول این سال‌ها به آنچه که وظیفه داشت عمل کرد.
البته در مقطعی، برخی از آقایان روش ایشان را خیلی پسندیده نمی‌دیدند، چراکه معتقد بودند ایشان در برخی از مسائل مذهبی، مطالب سیاسی را بیان می‌کنند، لذا برایشان حواشی درست می‌شد، اما اگر امروز زنده بودند و از ایشان سوال می‌کردیم، قطعا می‌گفتند که برحسب وظیفه این کار را انجام داده‌اند. به اعتقاد بنده ایشان مجتهد و صاحب شرایط تقلید بود و می‌توانست از خودش هم تقلید کند و از لحاظ علمی به این درجه و عرصه رسیده بود تا نهایتا وظیفه‌اش را به درستی انجام دهد. اگر بعضی‌ها به اشتباه افتادند و خدایی نکرده وارد عرصه‌های غیبت از ایشان شدند به اعتقاد من آن‌ها به اشتباه افتادند، چراکه حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی مردی بزرگ و انسانی بودند که رویکردشان نسبت به ولایت در هیچ عرصه‌ای خدشه نداشت و ما هم از نزدیک شاهد بودیم که نسبت به امام و مقام معظم رهبری فدایی بودند و همواره خود را سرباز ولایت می‌دید.
ایشان چه در مجلس و چه در قوه قضائیه و یا چه در شهرداری و هر جایی که بودند خوب عمل کردند و درخشیدند. ایشان انسان فرهیخته و ارزشمندی بودند و کسانی که از نزدیک با سید رفت‌وآمد داشتند خوب می‌دانند که امروز جایشان خالی است و سال‌ها زمان می‌برد که جای ایشان پر شود.
* تأکید ایشان در منبر‌ها بر چه مواردی بود؟
بیشتر سخنانشان حول محور اخلاقیات بود و بر آن‌ها تأکید داشتند. آنچه نیاز جامعه بود را می‌فرمودند و اگرچه در خیلی از موارد نگاهشان به مسائل روز و سیاسی هم بود، اما اعتقاد مهمشان این بود که امروز فقدان جامعه ما مسائل اخلاق است. بسیاری از افراد اخلاق‌محور و اخلاق‌مدار نیستند، اما ایشان منشی اینگونه داشتند و سربلند دنیا و آخرت بود. او عالمی پرمطالعه بود و اطلاعات بسیاری در خصوص تاریخ اسلام داشت. همچنین تسلط قابل توجهی بر روایات و آیات قرآن کریم داشتند.
* اگر خاطره‌ای از ایشان دارید بیان کنید.
من سفر‌های مختلفی را در داخل و خارج از کشور خدمت ایشان بودم و باید بگویم که زندگی ایشان و همنشینی و ممارست با ایشان به گونه‌ای بود که دائما برای ما الگو بود و ما می‌توانستیم از مراتب زندگیشان درس بگیریم. بار‌ها دیده بودم که حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی همچون مرجعی بزرگ پاسخگوی سؤالات و نیاز‌های مردم بودند و مشکلات آن‌ها را رفع می‌کردند، وی چهره‌ای گره‌گشا بود و هیچ نیازمندی با دست خالی از منزل ایشان بیرون نمی‌رفت. مهربانی و بذل و بخشش وی زبان زد بود و تواضع و فروتنی ایشان به گونه‌ای بود که اگر پیرمردی او را صدا می‌کرد مانند جدش رسول خدا می‌نشست و با تمام وجود سخنان آن پیر را گوش می‌داد و مشکلش را حل و راهنمایی‌اش می‌کرد.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه طاهری مرحوم طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۲۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرزند شهید مبارزی

  روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان، مجتبی میرحسینی با حضور در منزل فرزند شهید سید محمد تقی حسینی طباطبایی که نقش مهمی در اتحاد شیعه و سنی و انتشار پیام نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در سیستان داشت، دیدار و گفتگو نمود.

 مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان گفت: این شهيد والا مقام اولين كسی بود كه طرح عدم كفايت بنی صدر را امضا و مطرح کرد و به عنوان یکی از پیروان واقعی امام خمینی (ره) و به همراه یارانش چون شهید بهشتی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)  که از دوران تحصیل در مشهد با او آشنا بود، خدمات قابل توجهی به منطقه و کشور ارائه کرد.

 شهید سید محمد تقی حسینی طباطبایی در منطقه، پایگاه مستحکمی برای مبارزین و کسانی که از سوی رژیم به این استان تبعید می‌شدند خصوصا مرحوم آیت الله طالقانی، حضرت آیت الله خزعلی عضو شورای نگهبان،  آیت الله صلواتی از مدرسان حوزه علمیه قم،  مرحوم حجت الاسلام و المسلمین ایزدی نجف‌آبادی امام جمعه نجف‌آباد و حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی از علمای رفسنجان بود. 
 
 آن شهید در جریان پیروزی انقلاب اسلامی اقدام به تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کمیته انقلاب اسلامی و دادگاه انقلاب اسلامی کرد.  

 وی در سال ۱۳۵۹ به‌عنوان کاندیدای مجلس شورای اسلامی مطرح شد و به مجلس راه یافت و در سنگر مجلس یکی از چهره‌های صدیق و پیرو خط امام بود و در یکی از سخنرانی قبل از دستور مجلس ایشان در رابطه با توصیف امام راحل گفت: «وجود این رهبر عظیم‌الشأن معجزه تاریخ است». 

 شهید سید محمد تقی حسینی طباطبایی سرانجام در میدان مبارزه با خطوط انحرافی و ضدانقلاب در هفتم تیرماه سال ۶۰ به‌همراه شهید آیت الله بهشتی و بیش از هفتاد و دو تن از بهترین یاران امام و انقلاب اسلامی، در فاجعه جانسوز انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به‌دست یکی از منافقان به شهادت رسید و روح مطهرش در جوار کبریا به لقاء الله رسید، مزار شریفش در شهرستان زابل در جوار شهداء جنگ تحمیلی محل زیارت عاشقان و دلباختگان امام و انقلاب است.
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عکس| جدیدترین پست اینستاگرامی بهنوش طباطبایی در حرم امام رضا(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرزند شهید مبارزی
  • امروز موزه‌ها زیربنا و زیرساخت توسعه هستند/اهمیت جایگاه موزه‌ها در دانشگاه‌های کشور
  • آکادمی ورزش و تندرستی دانشگاه علامه‌طباطبایی راه‌اندازی شد
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • دانشگاه علامه‌طباطبایی میزبان ۱۵ هزار و ۳۰۵ داوطلب کنکور سراسری
  • شکستی که مصداق وعده صادق بود/ پنجه عقاب در شن‌های طبس
  • ۲۰ سال منبر غزالی در ۲ بیت فرودسی (فیلم)
  • (تصویر) تیپ ورزشی جدید بهنوش طباطبایی